Connect with us

Publicat cu

pe

Naval Group a depus pe 1 decembrie 2022 o ofertă foarte atractivă pentru programul de corvete al Marinei Elene. Bazat pe corveta Gowind® testată în lupta pe mare și pe un program de livrare optimizat, aceasta include un plan de participare a industriei elene cu 30% din valoarea programului în Grecia și crearea a sute de locuri de muncă în Grecia în următorii 40 de ani.

Bazându-se pe expertiza vastă a Naval Group în ceea ce privește transferul de tehnologie, prima corvetă va fi construită în Franța în 3 ani, iar următoarele unități în șantierele navale Hellenic.

Oferta franceză pentru corvete este un pachet cuprinzător și robust, conceput pentru a se asigura că Grecia are cele mai bune capacități în cel mai scurt interval de timp, cu costuri optimizate și cel mai înalt nivel de integrare cu fregatele FDI. Include:

  • 4 corvete Gowind®, dintre care 3 construite în Grecia de către șantierele navale Hellenic și prima livrată în 3 ani.
  • Un transfer sigur de tehnologie pentru construcția locală datorită expertizei și palmaresului de neegalat al Naval Group.
  • 30% din valoarea contractului în Grecia și sute de locuri de muncă pe termen lung.
  • Un parteneriat pe termen lung cu industria elenă și ecosistemul național de apărare în continuitatea programului FDI HN pentru a crea și susține locuri de muncă de mare valoare.
  • O propunere de finanțare foarte atractivă bazată pe plăți diferite pe termen lung.
  • Un transfer sigur de tehnologie și un program de livrare optimizat.

Naval Group se mândrește cu o experiență de neegalat în ceea ce privește construcția de succes în țară atât a navelor de suprafață, cât și a submarinelor. Datorită deceniilor de expertiză, Grupul a dezvoltat un proces robust și de încredere pentru a asigura un transfer de succes și sigur de tehnologie către partenerii săi.

Această expertiză unică este cheia pentru a asigura că programul va maximiza implicarea companiilor elene și succesul „Made în Greece”, garantând în același timp Marinei Elene calitatea, livrarea la timp și performanțele navelor. În această perspectivă, Naval Group este cea mai bună alegere pentru a asigura o producție fără riscuri în Grecia de către industria elenă.

Construcția primei corvete Gowind® din Franța va asigura operarea Greciei în cel mai scurt interval de timp, cu un transfer de pavilion la numai 3 ani de la intrarea în vigoare a contractului.

Următoarele unități vor fi construite în Grecia de către șantierele navale Hellenic, prima corvetă construită în Grecia fiind livrată la doar un an după prima unitate și apoi un ritm de o corvetă Gowind® la fiecare 12 luni.

Pregătirea partenerilor eleni în timpul producției primei nave va asigura transferul de tehnologie pentru a permite construirea corvetelor în Grecia. Acest lucru va asigura autonomie pe termen lung pentru Marina Elenă și beneficii economice semnificative pentru industriile navale și de apărare elene și pentru lanțul de aprovizionare din Grecia.

Un plan robust de participare a industriei elene pentru a susține sute de locuri de muncă

Naval Group se angajează să garanteze succesul programului de corvete, precum și să sprijine suveranitatea elenă prin sprijinirea implicării ecosistemului industrial elen.

Cu planul Hellenic Industry Participation (HIP) pentru Gowind® HN, Naval Group va asigura beneficii economice în Grecia de cel puțin 30% din valoarea programului prin:

– Maximizarea activității industriale elene prin implicarea industriei elene în producția în Grecia a corvetelor GWD începand cu a 2-a navă din serie.

– Dezvoltarea autonomiei pe Follow-On Support (FOS) pentru utilizarea suverană a corvetelor.

– Extinderea participării industriale a partenerilor industriali eleni integrați în lanțul de aprovizionare al Naval Group la alte programe derulate de Naval Group (interne și internaționale).

– Structurarea și creșterea cooperării în cercetare și dezvoltare cu partenerii eleni, în special pentru proiectele europene.

– Dezvoltarea de inovații în domeniul naval/maritim.

Programul Gowind® HN va contribui la dinamizarea și consolidarea unei rețele dense de parteneriate industriale și de cercetare și dezvoltare, permițând industriei grecești să abordeze planul de modernizare a forțelor navale elene, creând și susținând în același timp locuri de muncă și beneficii economice pentru țară în deceniile următoare.

Construcția celor trei corvete în Grecia datorită transferului de tehnologie al Naval Group va susține peste 1.200 de locuri de muncă în șantierul nostru naval partener, în timp ce producția de echipamente în Grecia va susține peste 150 de locuri de muncă pentru construcție, dar și reparații.

Deoarece navele vor fi în serviciu de peste 40 de ani, asistența ulterioară va oferi, de asemenea, oportunități pentru până la 500 de locuri de muncă cu înaltă calificare.

Dincolo de programul de corvete, planul de participare în industria elenă (HIP) al Naval Group va dezvolta noi capacități în industria greacă, susținând locuri de muncă înalt calificate și generând efecte economice pe termen lung în Grecia datorită unui transfer mare de producție.

Într-adevăr, echipa franceză a conceput un plan de cooperare industrială foarte ambițios care va contribui dar la revitalizarea unei industrii navale profitabile, crescând în același timp în mod semnificativ autonomia și suveranitatea Greciei. Acesta va consolida recunoașterea internațională a excelenței industriei navale grecești, oferind în același timp cele mai bune nave de război „Made în Greece” de ultimă generație pentru a apăra cetățenii și interesele țării.

Dincolo de construirea corvetelor Gowind®, ecosistemul local va dobândi treptat know-how-ul și va beneficia de cele mai moderne și de înaltă calitate a instrumentelor de întreținere necesare pentru întreținerea eficientă a fregatelor FDI HN, precum și a corvetelor Gowind® HN pe tot parcursul lor. ciclul de viață operațional. Pe lângă asigurarea suveranității Marinei Elene, această abordare pe termen lung va dezvolta sustenabilitatea companiilor grecești, oferindu-le activități recurente pe parcursul ciclului de viață al navei, sursă de potențial de creștere, locuri de muncă și beneficii în următoarele decenii.

Peste 55 de companii elene sunt calificate sau în curs de aderare la lanțul de aprovizionare Naval Group. Toate companiile grecești calificate integrează lanțurile de aprovizionare ale echipei industriale franceze și au posibilitatea de a participa la alte competiții internaționale viitoare, sporindu-și astfel capacitățile, precum și potențialul beneficiu economic și vizibilitatea lor pe piața navală mondială.

Despre GOWIND® HN

Gowind® este un puternic combatant de suprafață echipat cu sisteme interoperabile și dovedite în luptă NATO, proiectat și construit de Naval Group, liderul naval francez dedicat navelor militare, furnizor de nave navale de prim rang pentru marinele franceze și aliate.

  • Gowind® a fost selectat de patru marine și este în prezent în serviciu în flota marinei egiptene.
  • Platforma a fost proiectată de cei mai buni arhitecți ai Naval Group și încorporează cerințe și feedback-uri care asigură fiabilitatea și capacitatea sa de a naviga în toate mările din lume.
  • Gowind® oferă un set cuprinzător de sisteme de luptă standard NATO de ultimă generație pentru ASW, ASuW și AAW.
  • First Of Class a fost livrat marinei egiptene la numai 38 de luni de la comandă. Designul și procesele industriale sunt complet securizate, iar șantierele navale Alexandria au produs cu succes alte 3 corvete Gowind® în Egipt.
  • Naval Group este proiectant și producător de nave de război de peste 400 de ani. Datorită acestui background valoros, asociat expertizei operaționale a Marinei Franceze, Naval Group stăpânește toate tehnologiile necesare pentru a propune un combatant de suprafață compact și puternic, bine adaptat pentru Marea Egee și echipat pentru a face față tuturor tipurilor de amenințări.

Gowind® integrează senzori și arme sofisticați și de ultimă generație, capabili să facă față tuturor tipurilor de amenințări convenționale și asimetrice în apele albastre și puțin adânci. Senzorii (sonare, sisteme EW, sistem de control al focului) și arme (tunuri, rachete de atac de suprafață, torpile, sistem RAM) ca principale exemple semnificative, sunt comune cu sau din aceeași familie de sisteme Belharra/FDI. Gowind® este conceput pentru a opera, lansa și recupera în siguranță aceeași clasă de elicoptere grele ca Belh@rra/FDI. Nava este operată în prezent și cu succes în diferitele medii ale Mării Mediterane, care are multe caracteristici comune de mediu cu Marea Egee și cu Marea Roșie.

Gowind® integrează aceleași tehnologii dovedite în luptă și standard NATO ca fregatele marinei franceze care operează în ape reci și calde, oceane deschise, precum și în zone mai apropiate. Deasupra apei, Gowind® integrează prin sistemul său de management de luptă Setis® un radar de supraveghere 3D în bandă S cu performanțe dovedite împotriva țintelor mici, precum și împotriva tuturor tipurilor de aeronave, combinat cu senzori pasivi care oferă avertismente și contramăsuri imediate. Un sistem de rachete RF și IR lansat pe verticală oferă Gowind® o capacitate extinsă de apărare aeriană, la rază medie până la foarte scurtă.

Sub apă, Gowind® integrează o capacitate consistentă anti-submarin (ASW) cu o suită sonar reputată, capabilă să acopere întreaga gamă de sarcini ASW în ape albastre și puțin adânci. Testată pe mare cu peste 300 de încercări pe mare, inclusiv trageri reale și peste 1.000 de unități produse, torpila ușoară MU90 garantează maturitate și fiabilitate operațională deplină. Datorită distanței de angajare de neegalat și capacității sale unice de apă foarte puțin adâncă, este arma de descurajare pentru a vă proteja abordările maritime și dislocarea forțelor dumneavoastră navale. MU90 va ține orice submarin modern la o distanță de siguranță, iar sistemul de apărare împotriva torpilelor montat la bord este singura soluție capabilă să protejeze navele de suprafață împotriva celor mai avansate și a torpilelor din generația anterioară.

Politică

Ciucă, despre renunţarea de către PNL şi PSD la candidatura lui Cîrstoiu: Am constatat că nu reuşeam să îndeplinim obiectivul

Publicat cu

pe

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, la Băileşti, că decizia PNL şi PSD de a renunţa la susţinerea candidatului comun Cătălin Cîrstoiu la funcţia de primar general al Capitalei şi a avea candidaţi separaţi a venit în baza unei analize care arăta că astfel cele două formaţiuni nu reuşeau să îşi îndeplinească obiectivul de a câştiga alegerile în Bucureşti.

Întrebat cum s-a ajuns la ideea unei candidaturi separate la Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a spus că liberalii şi social democraţii au considerat că este bine să ia o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale.

„A fost o analiză pe baza datelor despre modul în care evolua candidatul comun ales de coaliţie şi în momentul în care s-a identificat faptul că nu reuşim să ne îndeplinim obiectivul, am considerat că este bine să luăm o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale. De cealaltă parte, considerăm că este important ca alături de mesajele pe care le-am dat legate de echilibru şi stabilitate, inclusiv în campania electorală, să facem trecerea de la o campanie negativă la una pozitivă, să lăsăm bucureştenilor şansa să aleagă între patru candidaţi, pentru că orice soluţie am fi ales cu un candidat comun, fie din partea PSD, fie din partea PNL, ar fi maximizat şansele primarului în funcţie sau ale candidatului deja înscris, care, aşa cum arată sondajele, au şansele cele mai mari. Această situaţie ducea la o confruntare doar între doi candidaţi”, a spus Ciucă, aflat marţi într-o vizită în judeţul Dolj.

Preşedintele PNL a mai afirmat că în acest moment se poate vorbi despre o resetare a competiţiei politice şi în felul acesta „electoratele, atât cel liberal, cât şi cel social-democrat pot să intre cu o altă speranţă”.

Despre candidatul PNL, Sebastian Burduja, preşedintele PNL a afirmat că acesta este singurul candidat care nu a fost niciodată în funcţia de primar.

„Din perspectiva PNL, venim cu un candidat care este o opţiune nouă, diferă de ceilalţi pentru că nu este în funcţie, nu a fost niciodată în administraţie la nivel local”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă medicul Cîrstoiu va primi o funcţie în Guvern, Ciucă a răspunss că „nici nu s-a pus problema”. „A fost o discuţie cât se poate de decentă pe cifre, era clar că nu există nicio speranţă să putem recupera, motiv pentru care s-a luat această hotărâre”, a afirmat preşedintele PNL.

Citește mai departe

Politică

Ciolacu: Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie; Gabriela Firea, cea mai bună alegere

Publicat cu

pe

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat marţi că decizia ca PSD şi PNL să meargă cu proprii candidaţi la Primăria Capitalei a fost „dificilă”, dar este soluţia corectă şi a afirmat că Gabriela Firea este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care „îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”.

„Decizia ca PSD şi PNL să meargă cu propriii candidaţi la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluţia corectă pentru bucureştenii condamnaţi de patru ani la frig, mizerie, poluare şi trafic blocat care, în loc de soluţii, aveau de ales acum doar între incompetenţă şi circ!”, a afirmat Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democraţilor a punctat că Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie, iar acesta nu poate fi decât Gabriela Firea.

„Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie şi este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraişte de Nicuşor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti! Este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”, a spus Ciolacu.

În altă ordine de idei, premierul i-a mulţumit lui Cătălin Cîrstoiu pentru efortul depus în această perioadă şi i-a urat succes Gabrielei Firea în competiţia electorală pentru funcţia de primar general.

Citește mai departe

Politică

Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie

Publicat cu

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat „un model liberal de administraţie”.

„Toate aceste cancanuri (…) este neplăcut pentru bucureşteni. Din respect pentru ei, trebuie să să mergem înainte şi să le prezentăm un model liberal de administraţie”, a spus ministrul Energiei, adăugând că „întotdeauna” a pus interesul oamenilor „mai presus”.

„Îmi doresc să văd o campanie fără atacuri între niciunul dintre participanţi, să fie o campanie altfel, pentru democraţia adevărată. Aşa trebuie să fie România, după 34 de ani, în care să vorbim realmente pentru bucureşteni pe soluţii, pe programe, pe investiţii, cum ar trebui să arate o capitală europeană. Asta este miza. Poate Bucureştiul să dea exemplul unei altfel de campanii?”, a arătat Sebastian Burduja, conform Agerpres.

Ministrul Energiei îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis în vizita sa oficială în Coreea de Sud.

Coaliţia a decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice.

Sursele au precizat că cei doi candidaţi la Primăria Capitalei nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare