Connect with us

Publicat cu

pe

Naval Group a depus pe 1 decembrie 2022 o ofertă foarte atractivă pentru programul de corvete al Marinei Elene. Bazat pe corveta Gowind® testată în lupta pe mare și pe un program de livrare optimizat, aceasta include un plan de participare a industriei elene cu 30% din valoarea programului în Grecia și crearea a sute de locuri de muncă în Grecia în următorii 40 de ani.

Bazându-se pe expertiza vastă a Naval Group în ceea ce privește transferul de tehnologie, prima corvetă va fi construită în Franța în 3 ani, iar următoarele unități în șantierele navale Hellenic.

Oferta franceză pentru corvete este un pachet cuprinzător și robust, conceput pentru a se asigura că Grecia are cele mai bune capacități în cel mai scurt interval de timp, cu costuri optimizate și cel mai înalt nivel de integrare cu fregatele FDI. Include:

  • 4 corvete Gowind®, dintre care 3 construite în Grecia de către șantierele navale Hellenic și prima livrată în 3 ani.
  • Un transfer sigur de tehnologie pentru construcția locală datorită expertizei și palmaresului de neegalat al Naval Group.
  • 30% din valoarea contractului în Grecia și sute de locuri de muncă pe termen lung.
  • Un parteneriat pe termen lung cu industria elenă și ecosistemul național de apărare în continuitatea programului FDI HN pentru a crea și susține locuri de muncă de mare valoare.
  • O propunere de finanțare foarte atractivă bazată pe plăți diferite pe termen lung.
  • Un transfer sigur de tehnologie și un program de livrare optimizat.

Naval Group se mândrește cu o experiență de neegalat în ceea ce privește construcția de succes în țară atât a navelor de suprafață, cât și a submarinelor. Datorită deceniilor de expertiză, Grupul a dezvoltat un proces robust și de încredere pentru a asigura un transfer de succes și sigur de tehnologie către partenerii săi.

Această expertiză unică este cheia pentru a asigura că programul va maximiza implicarea companiilor elene și succesul „Made în Greece”, garantând în același timp Marinei Elene calitatea, livrarea la timp și performanțele navelor. În această perspectivă, Naval Group este cea mai bună alegere pentru a asigura o producție fără riscuri în Grecia de către industria elenă.

Construcția primei corvete Gowind® din Franța va asigura operarea Greciei în cel mai scurt interval de timp, cu un transfer de pavilion la numai 3 ani de la intrarea în vigoare a contractului.

Următoarele unități vor fi construite în Grecia de către șantierele navale Hellenic, prima corvetă construită în Grecia fiind livrată la doar un an după prima unitate și apoi un ritm de o corvetă Gowind® la fiecare 12 luni.

Pregătirea partenerilor eleni în timpul producției primei nave va asigura transferul de tehnologie pentru a permite construirea corvetelor în Grecia. Acest lucru va asigura autonomie pe termen lung pentru Marina Elenă și beneficii economice semnificative pentru industriile navale și de apărare elene și pentru lanțul de aprovizionare din Grecia.

Un plan robust de participare a industriei elene pentru a susține sute de locuri de muncă

Naval Group se angajează să garanteze succesul programului de corvete, precum și să sprijine suveranitatea elenă prin sprijinirea implicării ecosistemului industrial elen.

Cu planul Hellenic Industry Participation (HIP) pentru Gowind® HN, Naval Group va asigura beneficii economice în Grecia de cel puțin 30% din valoarea programului prin:

– Maximizarea activității industriale elene prin implicarea industriei elene în producția în Grecia a corvetelor GWD începand cu a 2-a navă din serie.

– Dezvoltarea autonomiei pe Follow-On Support (FOS) pentru utilizarea suverană a corvetelor.

– Extinderea participării industriale a partenerilor industriali eleni integrați în lanțul de aprovizionare al Naval Group la alte programe derulate de Naval Group (interne și internaționale).

– Structurarea și creșterea cooperării în cercetare și dezvoltare cu partenerii eleni, în special pentru proiectele europene.

– Dezvoltarea de inovații în domeniul naval/maritim.

Programul Gowind® HN va contribui la dinamizarea și consolidarea unei rețele dense de parteneriate industriale și de cercetare și dezvoltare, permițând industriei grecești să abordeze planul de modernizare a forțelor navale elene, creând și susținând în același timp locuri de muncă și beneficii economice pentru țară în deceniile următoare.

Construcția celor trei corvete în Grecia datorită transferului de tehnologie al Naval Group va susține peste 1.200 de locuri de muncă în șantierul nostru naval partener, în timp ce producția de echipamente în Grecia va susține peste 150 de locuri de muncă pentru construcție, dar și reparații.

Deoarece navele vor fi în serviciu de peste 40 de ani, asistența ulterioară va oferi, de asemenea, oportunități pentru până la 500 de locuri de muncă cu înaltă calificare.

Dincolo de programul de corvete, planul de participare în industria elenă (HIP) al Naval Group va dezvolta noi capacități în industria greacă, susținând locuri de muncă înalt calificate și generând efecte economice pe termen lung în Grecia datorită unui transfer mare de producție.

Într-adevăr, echipa franceză a conceput un plan de cooperare industrială foarte ambițios care va contribui dar la revitalizarea unei industrii navale profitabile, crescând în același timp în mod semnificativ autonomia și suveranitatea Greciei. Acesta va consolida recunoașterea internațională a excelenței industriei navale grecești, oferind în același timp cele mai bune nave de război „Made în Greece” de ultimă generație pentru a apăra cetățenii și interesele țării.

Dincolo de construirea corvetelor Gowind®, ecosistemul local va dobândi treptat know-how-ul și va beneficia de cele mai moderne și de înaltă calitate a instrumentelor de întreținere necesare pentru întreținerea eficientă a fregatelor FDI HN, precum și a corvetelor Gowind® HN pe tot parcursul lor. ciclul de viață operațional. Pe lângă asigurarea suveranității Marinei Elene, această abordare pe termen lung va dezvolta sustenabilitatea companiilor grecești, oferindu-le activități recurente pe parcursul ciclului de viață al navei, sursă de potențial de creștere, locuri de muncă și beneficii în următoarele decenii.

Peste 55 de companii elene sunt calificate sau în curs de aderare la lanțul de aprovizionare Naval Group. Toate companiile grecești calificate integrează lanțurile de aprovizionare ale echipei industriale franceze și au posibilitatea de a participa la alte competiții internaționale viitoare, sporindu-și astfel capacitățile, precum și potențialul beneficiu economic și vizibilitatea lor pe piața navală mondială.

Despre GOWIND® HN

Gowind® este un puternic combatant de suprafață echipat cu sisteme interoperabile și dovedite în luptă NATO, proiectat și construit de Naval Group, liderul naval francez dedicat navelor militare, furnizor de nave navale de prim rang pentru marinele franceze și aliate.

  • Gowind® a fost selectat de patru marine și este în prezent în serviciu în flota marinei egiptene.
  • Platforma a fost proiectată de cei mai buni arhitecți ai Naval Group și încorporează cerințe și feedback-uri care asigură fiabilitatea și capacitatea sa de a naviga în toate mările din lume.
  • Gowind® oferă un set cuprinzător de sisteme de luptă standard NATO de ultimă generație pentru ASW, ASuW și AAW.
  • First Of Class a fost livrat marinei egiptene la numai 38 de luni de la comandă. Designul și procesele industriale sunt complet securizate, iar șantierele navale Alexandria au produs cu succes alte 3 corvete Gowind® în Egipt.
  • Naval Group este proiectant și producător de nave de război de peste 400 de ani. Datorită acestui background valoros, asociat expertizei operaționale a Marinei Franceze, Naval Group stăpânește toate tehnologiile necesare pentru a propune un combatant de suprafață compact și puternic, bine adaptat pentru Marea Egee și echipat pentru a face față tuturor tipurilor de amenințări.

Gowind® integrează senzori și arme sofisticați și de ultimă generație, capabili să facă față tuturor tipurilor de amenințări convenționale și asimetrice în apele albastre și puțin adânci. Senzorii (sonare, sisteme EW, sistem de control al focului) și arme (tunuri, rachete de atac de suprafață, torpile, sistem RAM) ca principale exemple semnificative, sunt comune cu sau din aceeași familie de sisteme Belharra/FDI. Gowind® este conceput pentru a opera, lansa și recupera în siguranță aceeași clasă de elicoptere grele ca Belh@rra/FDI. Nava este operată în prezent și cu succes în diferitele medii ale Mării Mediterane, care are multe caracteristici comune de mediu cu Marea Egee și cu Marea Roșie.

Gowind® integrează aceleași tehnologii dovedite în luptă și standard NATO ca fregatele marinei franceze care operează în ape reci și calde, oceane deschise, precum și în zone mai apropiate. Deasupra apei, Gowind® integrează prin sistemul său de management de luptă Setis® un radar de supraveghere 3D în bandă S cu performanțe dovedite împotriva țintelor mici, precum și împotriva tuturor tipurilor de aeronave, combinat cu senzori pasivi care oferă avertismente și contramăsuri imediate. Un sistem de rachete RF și IR lansat pe verticală oferă Gowind® o capacitate extinsă de apărare aeriană, la rază medie până la foarte scurtă.

Sub apă, Gowind® integrează o capacitate consistentă anti-submarin (ASW) cu o suită sonar reputată, capabilă să acopere întreaga gamă de sarcini ASW în ape albastre și puțin adânci. Testată pe mare cu peste 300 de încercări pe mare, inclusiv trageri reale și peste 1.000 de unități produse, torpila ușoară MU90 garantează maturitate și fiabilitate operațională deplină. Datorită distanței de angajare de neegalat și capacității sale unice de apă foarte puțin adâncă, este arma de descurajare pentru a vă proteja abordările maritime și dislocarea forțelor dumneavoastră navale. MU90 va ține orice submarin modern la o distanță de siguranță, iar sistemul de apărare împotriva torpilelor montat la bord este singura soluție capabilă să protejeze navele de suprafață împotriva celor mai avansate și a torpilelor din generația anterioară.

Politică

Teleorman, județul cu cele mai mici salarii din țară

Publicat cu

pe

Deși deținător de terenuri fertile și cu o populație angrenată preponderent în agricultură, în prezent, Teleormanul ocupă ultimul loc din România în ceea ce privește nivelul salariului mediu, atrage atenția Daniel Constantin, președintele PNL Teleorman, într-o postare pe Facebook:

„Este o problemă care necesită atenție urgentă, pentru că județul nostru are potențial, iar locuitorii merită o viață mai bună.

Avem de lucrat la atragerea investitorilor. Doar 0.1% din valoarea investițiilor străine la nivel național ajunge în Teleorman.

Avem nevoie de măsuri pentru a revitaliza economia locală, pentru a atrage investiții și pentru a crea în județ locuri de muncă bine plătite.

Infrastructura, educația și promovarea antreprenoriatului sunt doar câteva dintre domeniile în care trebuie să ne concentrăm eforturile, atât noi, cât și colegii din coaliție.

Doar dezvoltarea este soluția și doar împreună putem face schimbarea pe care Teleormanul o merită”.

Citește mai departe

Politică

Daniel Constantin, noul președinte al PNL Teleorman, taie în carne vie: „Niciun compromis cu cei care ne perturbă activitatea”

Publicat cu

pe

O revoluție tăcută s-a produs în cadrul PNL Teleorman, iar Daniel Constantin este protagonistul principal. Noul președinte al filialei i-a eliminat fără menajamente pe cei responsabili de sabotarea ședinței BPJ de săptămâna trecută prin lipsa cvorumului.

Fără a ezita, Constantin a reconfigurat rapid BPJ-ul pentru a putea pregăti campania electorală.

“Nu mai putem tolera jocurile de culise care împiedică progresul filialei și al comunității. Este momentul să acționăm ferm și hotărât pentru o conducere eficientă și puternică”, a declarat noul lider in cadrul ședinței BPN de astăzi.

Ședința BPN de astăzi a confirmat schimbările radicale. Noul Birou Politic Județean a fost aprobat, iar lista membrilor nu mai include multe dintre numele din vechiul BPJ. Un răspuns neașteptat pentru cei care nu au fost la înălțimea așteptărilor și pentru cei care au subestimat hotărârea lui Constantin de a reforma filiala locală.

Această mișcare fără echivoc demonstrează că Daniel Constantin nu se joacă când vine vorba de eficiență și rezultate. Este un semnal clar că în PNL Teleorman nu mai este loc pentru lipsa de performanță și pentru interesele personale în detrimentul celor colective.

Într-un peisaj politic adesea dominat de compromisuri și jocuri de putere, această acțiune fermă ar putea reprezintă un pas vital pentru reabilitarea și consolidarea PNL Teleorman, speră membrii filialei.

Potrivit acestora, Constantin arată că este dispus să facă tot ce este necesar pentru a putea derula o campanie electorala fără sincope în lunile care urmează.

Citește mai departe

Politică

România ar putea plăti despăgubiri de miliarde din cauza Guvernului Cioloș, care a inclus Roșia Montană în patrimoniul UNESCO

Publicat cu

pe

Ponta: Ca deputat voi vota împotriva proiectului Roşia Montană, dar ca premier nu am dreptul

România ar putea fi condamnată în dosarul Roșia Montană, în procesul cu Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), și ar urma să să plătească între 1 și 6 miliarde de dolari companiei canadiene Gabriel Resources, care deține licența pentru a exploata aurul din zonă.

Procedura a fost închisă pe 14 septembrie 2023, după cum au anunțat canadienii, iar acum se așteaptă verdictul.

Principalul argument folosit de Gabriel Resources în cadrul procesului a fost includerea Roșia Montană în patrimoniul UNESCO.

Dosarul pentru includerea sitului de la Roșia Montană în patrimoniul UNESCO a fost depus pe 4 ianuarie 2017 de fostul ministru al Culturii Corina Șuteu, în ultima zi de mandat a Guvernului Cioloș. Depunerea a fost făcută cu asumarea ministrului Culturii Corina Şuteu, după informarea şi consultarea prim-ministrului Dacian Cioloş şi cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe.

În iunie 2017, compania canadiană, acționarul majoritar Roșia Montană Gold Corporation, a chemat România în instanță la un Tribunal al Băncii Mondiale, unde a invocat pierderi de miliarde de dolari din cauză că Guvernul de la Bucureşti a decis să nu aprobe exploatarea minei de aur Roşia Montană. Comitetul Patrimoniului Cultural UNESCO a decis, în iulie 2021, înscrierea sitului Roșia Montană în Patrimoniul cultural imaterial al umanității și în Patrimoniul mondial în pericol, ceea ce înseamnă oprirea oricărui proiect de exploatare minieră.

Compania minieră Gabriel Resources a spus că înscrierea acestui sit în patrimoniul UNESCO vine în contradicție cu „obligațiile” pe care România și le-ar fi asumat prin încheierea contractelor de investiții cu firma canadiană și zădărnicește șansele unei rezolvări amiabile a conflictului juridic.

Potrivit unor surse guvernamentale citate de Digi24, subiectul a fost discutat miercuri în ședința de Guvern, Marcel Ciolacu și ministrul Finanțelor așteptându-se ca România să fie obligată sa plătească cel puțin două miliarde de dolari. Sursele citate au declarat pentru Digi24.ro că cei care ar trebui să plătească sunt „Dacian Cioloș și cei care au provocat scandalul Roșia Montană”, existând la nivelul Guvernului o mare nemulțumire legată de efortul financiar pe care România trebuie să îl facă, având în vedere problemele deja existente cu deficitul bugetar excesiv.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare