Connect with us

Politică

Naval Group prezintă oferta sa cuprinzătoare pentru flotele militare moderne în cadrul DEFEA

Publicat cu

pe

În perioada 13-15 iulie 2021, Naval Group participă la prima ediție a DEFEA, Expoziția de Apărare organizată în Atena de Ministerul Elen al Apărării Naționale. Naval Group va prezenta oferta sa de nave militare de ultimă generație, ilustrată de fregata FDI, cea mai modernă fregată franceză de nouă generație. În cadrul acestei expoziții, Naval Group va prezenta, de asemenea, abilitățile de a furniza servicii care să îndeplinească cerințele clienților săi și de a organizeza, într-un timp scurt, parteneriate strategice inovatoare privind transferul de tehnologie. Naval Group este principalul partener al DEFEA.

Contribuție la autonomia navală și industrială a Greciei

Naval Group se angajează față de clienții săi să ofere capacități militare navale de înaltă performanță și să le susțină pe termen lung. Naval Group își sprijină partenerii în dezvoltarea securității naționale prin transferul de tehnologie pentru producerea și întreținerea sistemelor de apărare și contribuie la asigurarea suveranității. Compania este prezentă în Grecia din 2008 și are o experiență robustă în ceea ce privește transferurile de tehnologie de succes la nivel mondial.

În timpul DEFEA, Naval Group își reiterează angajamentele de a dezvolta parteneriate strategice cu industria greacă și cu marina elenă. Naval Group a prezentat ca parte a echipei franceze împreună cu MBDA și Thales un pachet cuprinzător conceput pentru a se asigura că Grecia are cele mai bune capabilități în cel mai scurt timp, cu costuri optimizate, precum și un plan robust de participare la dezvoltarea industriei elene de apărare.

Naval Group prezintă oferta sa cuprinzătoare pentru flotele moderne

Naval Group este una dintre puținele companii din lume cu capacitatea de a livra direct sau prin transferuri de tehnologie o gamă completă de nave de război cu sisteme de luptă proprii, cu toate echipamentele necesare pentru a angaja puterea navală într-un teatru de operații. Standul Naval Group de la DEFEA reflectă această ofertă cuprinzătoare, cu accent pe nave de suprafață și soluții inovatoare.

Fregata FDI este a cincea generație de nave de luptă pentru supremația navală și gestionarea crizelor. Această navă de război este concepută pentru marine care caută o fregată compactă capabilă să îndeplinească o gamă largă de misiuni independente sau în cadrul unei misiuni. La fel ca FREMM, fregata FDI oferă capacități de nivel înalt în domeniile de război anti-aer, antisuprafață, antisubmarin și asimetric, ținând cont de moștenirea operațională a Marinei Franceze dobândită în situații de război. Fiind prima fregată digitală, fregata FDI integrează sisteme de ultimă generație în jurul unei arhitecturi cloud distribuite digitale, securizată cibernetic și compatibilă cu noile dezvoltări și evoluții ale tehnologiilor informaționale. Sunt disponibile diferite versiuni pentru a acoperi nevoile specifice fiecărei flote.

Marina franceză va opera cinci fregate FDI. Prima dintre ele este deja în producție și va fi livrată în 2024, iar următoarele două vor fi livrate în 2025.

FDI HN va îndeplini toate cerințele marinei elene, iar prima ar putea fi pusă în funcțiune la începutul anului 2025. Oferta Naval Group pentru Marina Elenă include construirea a 3 dintre cele 4 fregate din Grecia.

Gowind este o navă de suprafață compactă, echipată cu un set de sisteme antisubmarine, anti-suprafață și antiaeriene de ultimă generație, conform standardelor NATO. Gowind a fost dezvoltată conform cu cele mai noi progrese tehnologice dezvoltate și stăpânite de Naval Group pentru fregatele mari, pentru a anticipa și îndeplini cerințele operaționale viitoare. Acesta integrează ultima generație de sisteme de luptă dezvoltate de Naval Group, SETIS, senzorii panoramici și modulul de inteligență (PSIM) – o combinație a catargului integrat cu diferiții săi senzori și centrul operațional și premisele tehnice asociate – și nivelul înalt de integrare, automatizare și ușurință în utilizare a sistemelor Naval Group. Corveta Gowind este deja testată pe mare cu marina egipteană și după o primă navă construită în Franța în doar 38 de luni, restul seriei a fost construit cu succes în Egipt.

În România, asocierea Naval Group – Șantierul Naval Constanța, câștigătoare a contractului de achiziţie a corvetelor pentru Forțele Navale

Gowind este nava cu care asocierea dintre Naval Group și Șantierul Naval Constanța a câștigat licitația organizată de Ministerul Apărării Naționale pentru a livra Marinei Militare Române patru corvete Gowind echipate cu tehnologie și armament de ultima generație, printr-o ofertă care a inclus cea mai înaltă tehnologie navală la cel mai competitiv preț.

Naval Group și Șantierul Naval Constanța sunt pregătite să livreze marinei militare cea mai performantă tehnologie de luptă pe mare, de îndată ce contractul pentru construcția celor patru corvete este semnat.

Odată semnat contractul, Forțele Navale Române vor beneficia de patru corvete militare de tip Gowind, echipate cu un set de sisteme de luptă de ultimă generație, anti-submarin, anti-suprafață și antiaeriene, testate în lupta pe mare, conform standardelor NATO.

Corveta Gowind 2500 cu care Naval Group și SNC s-au situat pe primul loc în evaluările specialiștilor MApN oferă performanțe unice, între care detecția țintelor pe distanțe lungi, o stabilitate superioară, operabilitate optimizată pentru condiții extreme de vreme, fiind echipată cu sisteme performante de apărare anti-aeriană, la suprafață și anti-submarin, integrate prin sistemul de management al luptei Setis®.

Întreaga ofertă de produse și servicii a Naval Group va fi afișată în cadrul DEFEA prin Naval XPlore

Delegațiile vor putea descoperi întreaga ofertă de nave de război a Naval Group în situații operaționale virtuale. Naval XPlore este un centru 3D în miniatură interactiv, captivant și personalizabil. Într-o cameră închisă din stand, vizitatorii se vor confrunta cu complexitatea crescândă a mediului operațional al unei nave de război, combinată cu diversitatea amenințărilor și performanța noilor arme. Gestionarea timpului și a priorităților este esențială pentru a le permite să stabilească o imagine tactică clară, precisă și actualizată, precum și pentru a contracara corect amenințările pe termen scurt. Datorită feedbackului operațional și a investițiilor continue în cercetare și dezvoltare, Naval Group demonstrează prin experiența Naval XPlore modul în care navele Naval Group și sistemele sale de gestionare a luptei oferă soluții inteligente și inovatoare pentru a satisface nevoile marinei. 

Politică

PNL propune măsuri pentru consolidarea sistemului de pensii private. Majorarea contribuţiilor pentru Pilonul II devine o necesitate

Publicat cu

pe

Grupul parlamentar al deputaţilor PNL a anunţat, miercuri, că iniţiază un set de măsuri privind sistemul de pensii private din România, precizând că scopul acestora este de a asigura „venituri mai sigure şi sustenabile pentru viitorii pensionari”, transmite Agerpres.

„Este esenţial să acţionăm rapid pentru a consolida mecanismele de economisire şi investiţie din cadrul sistemului privat de pensii, astfel încât toţi angajaţii care vor ieşi la pensie după anul 2035 să beneficieze de venituri decente”, a informat PNL, într-un comunicat transmis Agerpres.

Conform sursei citate, la iniţiativa deputatului PNL Raluca Turcan au fost demarate, în acest sens, consultări cu administratorii de fonduri de pensii private, reprezentanţi ai patronatelor şi sindicatelor, specialişti din sectorul financiar şi parlamentari.

„Obiectivul acestor discuţii este identificarea celor mai eficiente soluţii pentru creşterea contribuţiilor la Pilonul II de pensii, astfel încât economiile acumulate de participanţi să se majoreze într-un ritm mai accelerat. Totodată, analizăm modalităţi prin care angajatorii să poată contribui suplimentar la conturile angajaţilor, sporind astfel siguranţa financiară a acestora pe termen lung”, arată PNL.

Potrivit liberalilor, „majorarea contribuţiilor pentru pensiile private administrate devine o necesitate, în contextul în care sistemul public de pensii (Pilonul I) se confruntă cu presiuni demografice şi economice care îl pot face insuficient pentru a acoperi nevoile viitorilor pensionari”.

PNL îşi propune să elaboreze, în colaborare cu patronate, sindicate şi cu administratorii de pensii private, un „cadru legislativ mai flexibil şi adaptat nevoilor actuale, care să permită diversificarea opţiunilor de economisire şi să crească gradul de implicare a angajatorilor în susţinerea securităţii financiare a angajaţilor lor”.

„Marea provocare pentru sistemul clasic de pensii începe după anul 2030, când se estimează că circa un milion de angajaţi părăsesc piaţa muncii, devenind pensionari. Fără o evoluţie pozitivă la nivelul numărului de angajaţi şi a capitalizării economiei, sustenabilitatea Pilonului I de pensii este pusă la mare încercare. Evoluţia pozitivă trebuie să existe şi la nivelul sistemului de pensii private prin creşterea contribuţiilor, raportat la contribuţiile de asigurări sociale de stat, şi diversificarea acestora pentru a completa pensiile rezultate din pilonul pensiilor din sistemul public”, afirmă Raluca Turcan.

Citește mai departe

Politică

Biroul Electoral Central a respins înregistrarea candidaturii lui Călin Georgescu

Publicat cu

pe

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat, duminică seară, că a fost respinsă înregistrarea candidaturii lui Călin Georgescu.

Potrivit unui comunicat al BEC, s-a respins și înregistrarea candidaturilor altor doi independenți, Maria Marcu și Ion Popa.

În schimb, înregistrarea candidaturii lui Nicușor Dan a fost acceptată.

BEC precizează că textul integral a deciziilor adoptate va fi publicat ulterior.

Mai mulți susținători ai candidatului Călin Georgescu, aflați în fața sediului BEC, au forțat gardurile instalate de jandarmi, după ce au aflat despre această decizie. Forțele de ordine au intervenit și i-au îndepărtat, reinstalând gardurile de protecție.

BEC a analizat, duminică seara, candidaturile depuse de Nicușor Dan, Călin Georgescu și alți doi independenți.

Citește mai departe

Politică

Nicușor Dan, despre contestațiile depuse la BEC: Nu este prima campanie electorală pe care o fac

Publicat cu

pe

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, candidat independent la alegerile prezidențiale, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că nu ia în calcul ipoteza să îi fie respinsă candidatura, după ce la Biroul Electoral Central (BEC) ar fi fost depuse mai multe sesizări în acest sens.

‘Vă dați seama că nu este prima campanie electorală pe care o fac. În momentul în care am depus un dosar de candidatură, ne-am asigurat că toate lucrurile sunt absolut în regulă. Deci, nu iau în calcul ipoteza asta’, a răspuns Nicușor Dan, întrebat ce va face dacă nu i se va valida candidatura, în contextul în care la BEC ar fi fost înregistrate în jur de 300 de sesizări în privința candidaturii sale.

Nicușor Dan a spus că este optimist că România va face alegerea corectă în 4 și în 18 mai.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare