Connect with us

Publicat cu

pe

În perioada 13-15 iulie 2021, Naval Group participă la prima ediție a DEFEA, Expoziția de Apărare organizată în Atena de Ministerul Elen al Apărării Naționale. Naval Group va prezenta oferta sa de nave militare de ultimă generație, ilustrată de fregata FDI, cea mai modernă fregată franceză de nouă generație. În cadrul acestei expoziții, Naval Group va prezenta, de asemenea, abilitățile de a furniza servicii care să îndeplinească cerințele clienților săi și de a organizeza, într-un timp scurt, parteneriate strategice inovatoare privind transferul de tehnologie. Naval Group este principalul partener al DEFEA.

Contribuție la autonomia navală și industrială a Greciei

Naval Group se angajează față de clienții săi să ofere capacități militare navale de înaltă performanță și să le susțină pe termen lung. Naval Group își sprijină partenerii în dezvoltarea securității naționale prin transferul de tehnologie pentru producerea și întreținerea sistemelor de apărare și contribuie la asigurarea suveranității. Compania este prezentă în Grecia din 2008 și are o experiență robustă în ceea ce privește transferurile de tehnologie de succes la nivel mondial.

În timpul DEFEA, Naval Group își reiterează angajamentele de a dezvolta parteneriate strategice cu industria greacă și cu marina elenă. Naval Group a prezentat ca parte a echipei franceze împreună cu MBDA și Thales un pachet cuprinzător conceput pentru a se asigura că Grecia are cele mai bune capabilități în cel mai scurt timp, cu costuri optimizate, precum și un plan robust de participare la dezvoltarea industriei elene de apărare.

Naval Group prezintă oferta sa cuprinzătoare pentru flotele moderne

Naval Group este una dintre puținele companii din lume cu capacitatea de a livra direct sau prin transferuri de tehnologie o gamă completă de nave de război cu sisteme de luptă proprii, cu toate echipamentele necesare pentru a angaja puterea navală într-un teatru de operații. Standul Naval Group de la DEFEA reflectă această ofertă cuprinzătoare, cu accent pe nave de suprafață și soluții inovatoare.

Fregata FDI este a cincea generație de nave de luptă pentru supremația navală și gestionarea crizelor. Această navă de război este concepută pentru marine care caută o fregată compactă capabilă să îndeplinească o gamă largă de misiuni independente sau în cadrul unei misiuni. La fel ca FREMM, fregata FDI oferă capacități de nivel înalt în domeniile de război anti-aer, antisuprafață, antisubmarin și asimetric, ținând cont de moștenirea operațională a Marinei Franceze dobândită în situații de război. Fiind prima fregată digitală, fregata FDI integrează sisteme de ultimă generație în jurul unei arhitecturi cloud distribuite digitale, securizată cibernetic și compatibilă cu noile dezvoltări și evoluții ale tehnologiilor informaționale. Sunt disponibile diferite versiuni pentru a acoperi nevoile specifice fiecărei flote.

Marina franceză va opera cinci fregate FDI. Prima dintre ele este deja în producție și va fi livrată în 2024, iar următoarele două vor fi livrate în 2025.

FDI HN va îndeplini toate cerințele marinei elene, iar prima ar putea fi pusă în funcțiune la începutul anului 2025. Oferta Naval Group pentru Marina Elenă include construirea a 3 dintre cele 4 fregate din Grecia.

Gowind este o navă de suprafață compactă, echipată cu un set de sisteme antisubmarine, anti-suprafață și antiaeriene de ultimă generație, conform standardelor NATO. Gowind a fost dezvoltată conform cu cele mai noi progrese tehnologice dezvoltate și stăpânite de Naval Group pentru fregatele mari, pentru a anticipa și îndeplini cerințele operaționale viitoare. Acesta integrează ultima generație de sisteme de luptă dezvoltate de Naval Group, SETIS, senzorii panoramici și modulul de inteligență (PSIM) – o combinație a catargului integrat cu diferiții săi senzori și centrul operațional și premisele tehnice asociate – și nivelul înalt de integrare, automatizare și ușurință în utilizare a sistemelor Naval Group. Corveta Gowind este deja testată pe mare cu marina egipteană și după o primă navă construită în Franța în doar 38 de luni, restul seriei a fost construit cu succes în Egipt.

În România, asocierea Naval Group – Șantierul Naval Constanța, câștigătoare a contractului de achiziţie a corvetelor pentru Forțele Navale

Gowind este nava cu care asocierea dintre Naval Group și Șantierul Naval Constanța a câștigat licitația organizată de Ministerul Apărării Naționale pentru a livra Marinei Militare Române patru corvete Gowind echipate cu tehnologie și armament de ultima generație, printr-o ofertă care a inclus cea mai înaltă tehnologie navală la cel mai competitiv preț.

Naval Group și Șantierul Naval Constanța sunt pregătite să livreze marinei militare cea mai performantă tehnologie de luptă pe mare, de îndată ce contractul pentru construcția celor patru corvete este semnat.

Odată semnat contractul, Forțele Navale Române vor beneficia de patru corvete militare de tip Gowind, echipate cu un set de sisteme de luptă de ultimă generație, anti-submarin, anti-suprafață și antiaeriene, testate în lupta pe mare, conform standardelor NATO.

Corveta Gowind 2500 cu care Naval Group și SNC s-au situat pe primul loc în evaluările specialiștilor MApN oferă performanțe unice, între care detecția țintelor pe distanțe lungi, o stabilitate superioară, operabilitate optimizată pentru condiții extreme de vreme, fiind echipată cu sisteme performante de apărare anti-aeriană, la suprafață și anti-submarin, integrate prin sistemul de management al luptei Setis®.

Întreaga ofertă de produse și servicii a Naval Group va fi afișată în cadrul DEFEA prin Naval XPlore

Delegațiile vor putea descoperi întreaga ofertă de nave de război a Naval Group în situații operaționale virtuale. Naval XPlore este un centru 3D în miniatură interactiv, captivant și personalizabil. Într-o cameră închisă din stand, vizitatorii se vor confrunta cu complexitatea crescândă a mediului operațional al unei nave de război, combinată cu diversitatea amenințărilor și performanța noilor arme. Gestionarea timpului și a priorităților este esențială pentru a le permite să stabilească o imagine tactică clară, precisă și actualizată, precum și pentru a contracara corect amenințările pe termen scurt. Datorită feedbackului operațional și a investițiilor continue în cercetare și dezvoltare, Naval Group demonstrează prin experiența Naval XPlore modul în care navele Naval Group și sistemele sale de gestionare a luptei oferă soluții inteligente și inovatoare pentru a satisface nevoile marinei. 

Citește mai departe
Apasă pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Teleorman, județul cu cele mai mici salarii din țară

Publicat cu

pe

Deși deținător de terenuri fertile și cu o populație angrenată preponderent în agricultură, în prezent, Teleormanul ocupă ultimul loc din România în ceea ce privește nivelul salariului mediu, atrage atenția Daniel Constantin, președintele PNL Teleorman, într-o postare pe Facebook:

„Este o problemă care necesită atenție urgentă, pentru că județul nostru are potențial, iar locuitorii merită o viață mai bună.

Avem de lucrat la atragerea investitorilor. Doar 0.1% din valoarea investițiilor străine la nivel național ajunge în Teleorman.

Avem nevoie de măsuri pentru a revitaliza economia locală, pentru a atrage investiții și pentru a crea în județ locuri de muncă bine plătite.

Infrastructura, educația și promovarea antreprenoriatului sunt doar câteva dintre domeniile în care trebuie să ne concentrăm eforturile, atât noi, cât și colegii din coaliție.

Doar dezvoltarea este soluția și doar împreună putem face schimbarea pe care Teleormanul o merită”.

Citește mai departe

Politică

Daniel Constantin, noul președinte al PNL Teleorman, taie în carne vie: „Niciun compromis cu cei care ne perturbă activitatea”

Publicat cu

pe

O revoluție tăcută s-a produs în cadrul PNL Teleorman, iar Daniel Constantin este protagonistul principal. Noul președinte al filialei i-a eliminat fără menajamente pe cei responsabili de sabotarea ședinței BPJ de săptămâna trecută prin lipsa cvorumului.

Fără a ezita, Constantin a reconfigurat rapid BPJ-ul pentru a putea pregăti campania electorală.

“Nu mai putem tolera jocurile de culise care împiedică progresul filialei și al comunității. Este momentul să acționăm ferm și hotărât pentru o conducere eficientă și puternică”, a declarat noul lider in cadrul ședinței BPN de astăzi.

Ședința BPN de astăzi a confirmat schimbările radicale. Noul Birou Politic Județean a fost aprobat, iar lista membrilor nu mai include multe dintre numele din vechiul BPJ. Un răspuns neașteptat pentru cei care nu au fost la înălțimea așteptărilor și pentru cei care au subestimat hotărârea lui Constantin de a reforma filiala locală.

Această mișcare fără echivoc demonstrează că Daniel Constantin nu se joacă când vine vorba de eficiență și rezultate. Este un semnal clar că în PNL Teleorman nu mai este loc pentru lipsa de performanță și pentru interesele personale în detrimentul celor colective.

Într-un peisaj politic adesea dominat de compromisuri și jocuri de putere, această acțiune fermă ar putea reprezintă un pas vital pentru reabilitarea și consolidarea PNL Teleorman, speră membrii filialei.

Potrivit acestora, Constantin arată că este dispus să facă tot ce este necesar pentru a putea derula o campanie electorala fără sincope în lunile care urmează.

Citește mai departe

Politică

România ar putea plăti despăgubiri de miliarde din cauza Guvernului Cioloș, care a inclus Roșia Montană în patrimoniul UNESCO

Publicat cu

pe

Ponta: Ca deputat voi vota împotriva proiectului Roşia Montană, dar ca premier nu am dreptul

România ar putea fi condamnată în dosarul Roșia Montană, în procesul cu Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), și ar urma să să plătească între 1 și 6 miliarde de dolari companiei canadiene Gabriel Resources, care deține licența pentru a exploata aurul din zonă.

Procedura a fost închisă pe 14 septembrie 2023, după cum au anunțat canadienii, iar acum se așteaptă verdictul.

Principalul argument folosit de Gabriel Resources în cadrul procesului a fost includerea Roșia Montană în patrimoniul UNESCO.

Dosarul pentru includerea sitului de la Roșia Montană în patrimoniul UNESCO a fost depus pe 4 ianuarie 2017 de fostul ministru al Culturii Corina Șuteu, în ultima zi de mandat a Guvernului Cioloș. Depunerea a fost făcută cu asumarea ministrului Culturii Corina Şuteu, după informarea şi consultarea prim-ministrului Dacian Cioloş şi cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe.

În iunie 2017, compania canadiană, acționarul majoritar Roșia Montană Gold Corporation, a chemat România în instanță la un Tribunal al Băncii Mondiale, unde a invocat pierderi de miliarde de dolari din cauză că Guvernul de la Bucureşti a decis să nu aprobe exploatarea minei de aur Roşia Montană. Comitetul Patrimoniului Cultural UNESCO a decis, în iulie 2021, înscrierea sitului Roșia Montană în Patrimoniul cultural imaterial al umanității și în Patrimoniul mondial în pericol, ceea ce înseamnă oprirea oricărui proiect de exploatare minieră.

Compania minieră Gabriel Resources a spus că înscrierea acestui sit în patrimoniul UNESCO vine în contradicție cu „obligațiile” pe care România și le-ar fi asumat prin încheierea contractelor de investiții cu firma canadiană și zădărnicește șansele unei rezolvări amiabile a conflictului juridic.

Potrivit unor surse guvernamentale citate de Digi24, subiectul a fost discutat miercuri în ședința de Guvern, Marcel Ciolacu și ministrul Finanțelor așteptându-se ca România să fie obligată sa plătească cel puțin două miliarde de dolari. Sursele citate au declarat pentru Digi24.ro că cei care ar trebui să plătească sunt „Dacian Cioloș și cei care au provocat scandalul Roșia Montană”, existând la nivelul Guvernului o mare nemulțumire legată de efortul financiar pe care România trebuie să îl facă, având în vedere problemele deja existente cu deficitul bugetar excesiv.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare