Politică
Naval Group prezintă oferta sa cuprinzătoare pentru flotele militare moderne în cadrul DEFEA
În perioada 13-15 iulie 2021, Naval Group participă la prima ediție a DEFEA, Expoziția de Apărare organizată în Atena de Ministerul Elen al Apărării Naționale. Naval Group va prezenta oferta sa de nave militare de ultimă generație, ilustrată de fregata FDI, cea mai modernă fregată franceză de nouă generație. În cadrul acestei expoziții, Naval Group va prezenta, de asemenea, abilitățile de a furniza servicii care să îndeplinească cerințele clienților săi și de a organizeza, într-un timp scurt, parteneriate strategice inovatoare privind transferul de tehnologie. Naval Group este principalul partener al DEFEA.
Contribuție la autonomia navală și industrială a Greciei
Naval Group se angajează față de clienții săi să ofere capacități militare navale de înaltă performanță și să le susțină pe termen lung. Naval Group își sprijină partenerii în dezvoltarea securității naționale prin transferul de tehnologie pentru producerea și întreținerea sistemelor de apărare și contribuie la asigurarea suveranității. Compania este prezentă în Grecia din 2008 și are o experiență robustă în ceea ce privește transferurile de tehnologie de succes la nivel mondial.
În timpul DEFEA, Naval Group își reiterează angajamentele de a dezvolta parteneriate strategice cu industria greacă și cu marina elenă. Naval Group a prezentat ca parte a echipei franceze împreună cu MBDA și Thales un pachet cuprinzător conceput pentru a se asigura că Grecia are cele mai bune capabilități în cel mai scurt timp, cu costuri optimizate, precum și un plan robust de participare la dezvoltarea industriei elene de apărare.
Naval Group prezintă oferta sa cuprinzătoare pentru flotele moderne
Naval Group este una dintre puținele companii din lume cu capacitatea de a livra direct sau prin transferuri de tehnologie o gamă completă de nave de război cu sisteme de luptă proprii, cu toate echipamentele necesare pentru a angaja puterea navală într-un teatru de operații. Standul Naval Group de la DEFEA reflectă această ofertă cuprinzătoare, cu accent pe nave de suprafață și soluții inovatoare.
Fregata FDI este a cincea generație de nave de luptă pentru supremația navală și gestionarea crizelor. Această navă de război este concepută pentru marine care caută o fregată compactă capabilă să îndeplinească o gamă largă de misiuni independente sau în cadrul unei misiuni. La fel ca FREMM, fregata FDI oferă capacități de nivel înalt în domeniile de război anti-aer, antisuprafață, antisubmarin și asimetric, ținând cont de moștenirea operațională a Marinei Franceze dobândită în situații de război. Fiind prima fregată digitală, fregata FDI integrează sisteme de ultimă generație în jurul unei arhitecturi cloud distribuite digitale, securizată cibernetic și compatibilă cu noile dezvoltări și evoluții ale tehnologiilor informaționale. Sunt disponibile diferite versiuni pentru a acoperi nevoile specifice fiecărei flote.
Marina franceză va opera cinci fregate FDI. Prima dintre ele este deja în producție și va fi livrată în 2024, iar următoarele două vor fi livrate în 2025.
FDI HN va îndeplini toate cerințele marinei elene, iar prima ar putea fi pusă în funcțiune la începutul anului 2025. Oferta Naval Group pentru Marina Elenă include construirea a 3 dintre cele 4 fregate din Grecia.
Gowind este o navă de suprafață compactă, echipată cu un set de sisteme antisubmarine, anti-suprafață și antiaeriene de ultimă generație, conform standardelor NATO. Gowind a fost dezvoltată conform cu cele mai noi progrese tehnologice dezvoltate și stăpânite de Naval Group pentru fregatele mari, pentru a anticipa și îndeplini cerințele operaționale viitoare. Acesta integrează ultima generație de sisteme de luptă dezvoltate de Naval Group, SETIS, senzorii panoramici și modulul de inteligență (PSIM) – o combinație a catargului integrat cu diferiții săi senzori și centrul operațional și premisele tehnice asociate – și nivelul înalt de integrare, automatizare și ușurință în utilizare a sistemelor Naval Group. Corveta Gowind este deja testată pe mare cu marina egipteană și după o primă navă construită în Franța în doar 38 de luni, restul seriei a fost construit cu succes în Egipt.
În România, asocierea Naval Group – Șantierul Naval Constanța, câștigătoare a contractului de achiziţie a corvetelor pentru Forțele Navale
Gowind este nava cu care asocierea dintre Naval Group și Șantierul Naval Constanța a câștigat licitația organizată de Ministerul Apărării Naționale pentru a livra Marinei Militare Române patru corvete Gowind echipate cu tehnologie și armament de ultima generație, printr-o ofertă care a inclus cea mai înaltă tehnologie navală la cel mai competitiv preț.
Naval Group și Șantierul Naval Constanța sunt pregătite să livreze marinei militare cea mai performantă tehnologie de luptă pe mare, de îndată ce contractul pentru construcția celor patru corvete este semnat.
Odată semnat contractul, Forțele Navale Române vor beneficia de patru corvete militare de tip Gowind, echipate cu un set de sisteme de luptă de ultimă generație, anti-submarin, anti-suprafață și antiaeriene, testate în lupta pe mare, conform standardelor NATO.
Corveta Gowind 2500 cu care Naval Group și SNC s-au situat pe primul loc în evaluările specialiștilor MApN oferă performanțe unice, între care detecția țintelor pe distanțe lungi, o stabilitate superioară, operabilitate optimizată pentru condiții extreme de vreme, fiind echipată cu sisteme performante de apărare anti-aeriană, la suprafață și anti-submarin, integrate prin sistemul de management al luptei Setis®.
Întreaga ofertă de produse și servicii a Naval Group va fi afișată în cadrul DEFEA prin Naval XPlore
Delegațiile vor putea descoperi întreaga ofertă de nave de război a Naval Group în situații operaționale virtuale. Naval XPlore este un centru 3D în miniatură interactiv, captivant și personalizabil. Într-o cameră închisă din stand, vizitatorii se vor confrunta cu complexitatea crescândă a mediului operațional al unei nave de război, combinată cu diversitatea amenințărilor și performanța noilor arme. Gestionarea timpului și a priorităților este esențială pentru a le permite să stabilească o imagine tactică clară, precisă și actualizată, precum și pentru a contracara corect amenințările pe termen scurt. Datorită feedbackului operațional și a investițiilor continue în cercetare și dezvoltare, Naval Group demonstrează prin experiența Naval XPlore modul în care navele Naval Group și sistemele sale de gestionare a luptei oferă soluții inteligente și inovatoare pentru a satisface nevoile marinei.
Politică
Marcel Ciolacu revine în funcţia de preşedinte al PSD
Marcel Ciolacu a revenit în funcția de președinte al Partidului Social Democrat, după ce conducerea formațiunii, reunită, luni, în Consiliul Național, a anulat demisia depusă de acesta după primul tur al alegerilor prezidențiale, potrivit unor surse PSD citate de news.ro.
Ciolacu își semnase demisia după ce, în urma voturilor românilor, s-a clasat pe locul trei, după Călin Georgescu și Elena Lasconi.
Marcel Ciolacu revine în funcţia de preşedinte al PSD
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunțase, imediat după primul tur de scrutin al prezidențialelor, că i-a predat secretarului general al partidului demisia și că este „un gest unilateral”. Tot atunci, Ciolacu preciza că o să rămână alături de colegii săi până la parlamentare și că nu dorește să candideze pentru nicio funcție în interiorul partidului.
Totodată, Ciolacu mai anunța că nu pleacă din funcția de premier până după parlamentare. După ce PSD s-a clasat pe primul loc la parlamentare, conducerea PSD a anulat demisia acestuia.
Astfel, acesta rămâne în funcţia de preşedinte al PSD şi va conduce negocierile pentru formarea unei noi majorităţi în Parlament.
Politică
CCR a validat primul tur al alegerilor prezidențiale. Turul al doilea va avea loc pe 8 decembrie, între Călin Georgescu și Elena Lasconi
Curtea Constituțională a validat primul tur al alegerilor prezidențiale. Al doilea tur va avea loc, așadar, pe 8 decembrie 2024, când pe buletinul de vot vor fi prezenți Călin Georgescu și Elena Lasconi.
„Judecătorii constituţionali au hotărât cu unanimitate de voturi respingerea ca neîntemeiată a contestaţiei candidatului Terheş Cristian Vasile. Totodată, Curtea a hotârât, în unanimitate, confirmarea şi validarea rezultatului alegerilor pentru funcţia d epreşedinte al României din primul tur de scutin”, a anunţat, luni seară, Marian Enache, preşedintele CCR, potrivit news.ro.
CCR: Al doilea tur al prezidențialelor, pe 8 decembrie
CCR a decis organizarea celui de-al doilea tur de scrutin în data de 8 decembrie 2024 și va avea loc între candidatul independent Călin Georgescu și Elena Lasconi, candidatul din partea USR.
Președintele CCR a mai menționat că „Curtea a observat că (…) cvoturile din dispora nu au fost contestate şi, ca atare, în condiţiile date a aprciat că nu se mai impune renumărarea acestora (…) Chiar dacă au fost constatate unele diferenţe între candidaţi, dar nu rezultă ca fiind provenite din fraude de natură sămodifice resultatul, ele sunt considerate doar posibile erori materiale în numărarea voturilor exprimate, fără relevanţă în stabilirea rezultatelor”.
Acesta a adăugat că nu s-au constatat fraude în derularea alegerilor prezidenţiale.
Politică
CCR a amânat pentru luni decizia privind turul I al alegerilor prezidenţiale
Curtea Constituțională a României (CCR) a decis, în ședința de vineri, că va oferi luni, pe 2 decembrie, un răspuns referitor la contestațiile privind anularea primului tur al alegerilor prezidențiale, după ce va primi și rezultatul renumărării voturilor. Cererea de anulare a alegerilor prezidențiale, primul tur de scrutin din data de 24 noiembrie 2024, a fost formulată de Cristian Vasile Terheș. CCR se va pronunța și în privința confirmării/validării rezultatului alegerilor prezidențiale.
Anunțul vine în contextul în care Curtea era așteptată să dea o decizie privind validarea primului scrutin, însă între timp a decis că se impune renumărarea tuturor voturilor valabil exprimate și cele nule.
CCR a amânat pentru luni decizia privind anularea primului tur al prezidențialelor
CCR a precizat într-un comunicat oficial că vineri, plenul Curţii Constituţionale, având în vedere că urmează să fie înaintate de către Biroul Electoral Central rezultatele reverificării şi renumărării buletinelor de vot cuprinzând voturile valabil exprimate şi cele nule la alegerile pentru funcţia de Preşedinte al României din data de 24 noiembrie 2024, a decis să amâne cauzele pentru data de 2 decembrie 2024, ora 17:00.
Este vorba de cererea de anulare a alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României în cadrul primului tur de scrutin din data de 24 noiembrie 2024, formulată de Cristian Vasile Terheş (Dosar nr.3671F/2024) şi confirmarea/validarea rezultatului alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României în cadrul primului tur de scrutin din data de 24 noiembrie 2024 ( Dosarul nr.3670F/2024).
-
Business8 luni înainte
Alexandria, al 4-lea cel mai rău oraș în care să trăiești, din toată România
-
Politică10 luni înainte
România ar putea plăti despăgubiri de miliarde din cauza Guvernului Cioloș, care a inclus Roșia Montană în patrimoniul UNESCO
-
Politică3 luni înainte
Proiectul Ralucăi Turcan devine realitate. Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate. Zeci de mii de sibieni vor beneficia
-
Politică6 luni înainte
Unde sunt parcurile industriale promise de Adrian Gâdea? Nicăieri. Vezi ce s-a ales de promisiunile mincinoase ale conducerii PSD Teleorman