Connect with us

Publicat cu

pe

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat că va merge, luni, la DNA Ploieşti pentru noi detalii în dosarul Herţanu, precizând că prin sechestrul pus pe mai multe conturi „s-a întâmplat o fărădelege” şi trebuie lămurite mai multe aspecte întrucât „nu pot fi blocate conturi pentru că aşa vrea un procuror„.

Am găsit argumente prin care să-l fac să creadă (n.r. – pe procurorul de caz din dosarul Herţanu) că implicarea mea în chestiunea cu Herţanu nu a fost cea pe care o suspectează. Nu pricep care este sensul blocării conturilor persoanelor şi firmelor pe care eu le-am cunoscut vreodată în viaţa mea. Practic, toţi colegii de facultate, toţi prietenii, toţi cei care mi-au fost asociaţi vreodată, ştiu şi eu, multe alte firme despre care practic nu ştiu nimic, sunt oameni pe care nu i-am cunoscut, oameni cu care n-am avut firme sau afaceri împreună şi s-au trezit cu conturile blocate. Aş vrea să explic aceste lucruri, pentru că altfel chiar o să reuşim să convingem pe toată lumea că putem să abuzăm oricând pe oricine„, a declarat Ghiţă, citat de Mediafax.

Sebastian Ghiță a precizat că o decizie de sechestrare a conturilor unei firme fără să existe un minim de dovezi că s-au comis ilegalităţi este un abuz.

Nu trebuie să ne ferim de acest cuvânt. Mi-e ruşine de oamenii aceia. Sunt oameni pe care, într-un fel sau altul, i-am cunoscut şi care, din vina mea sau nu, s-au trezit cu conturile blocate nu doar la companii, ceea ce înseamnă faliment pentru acele companii într-un număr de zile – nu mai pot plăti curentul, nu mai pot plăti furnizorii – iar ideea că plătesc doar salarii şi taxe la stat este una inoperabilă economic„, a precizat Ghiţă.

El s-a referit şi la alte două aspecte vizate în ancheta de la DNA Ploieşti, respectiv mituirea unor alegători din Republica Moldova şi casa fostului primar al Ploieştiului Iulian Bădescu.

Alegerile din Moldova şi mituirea electoratului de acolo, chestiune care nu s-a întâmplat, nu există nicio dovadă că vreun cetăţean român din Republica Moldova a fost mituit sau cumpărat sau i s-au oferit bani sau alimente, iar materialele electorale din Republica Moldova ale PSD sunt încadrabile în lege„, a explicat Ghiţă.

În ce priveşte acuzaţia procurorilor referitoare la casa lui Iulian Bădescu, „cu prezumţia că banii plătţi de Primăria Ploieşti către echipa de baschet Asesoft au fost folosiţi pentru a-şi achiziţiona Iulian Bădescu casă„, deputatul a spus că aceasta este, de asemenea, nedreaptă.

Ştiţi foarte bine cât m-am zbătut ca echipa să aibă fonduri şi să reuşească să facă performanţă, şi numai ideea că nişte bani veniţi de la Primărie ar fi fost folosiţi de mine pentru a ajuta, favoriza, mitui, orice mă oripilează. E ceva nedrept şi nu ştiu cum voi putea arăta tuturor că nu doar banii veniţi de la Primărie, ci şi alţi bani care nu ajungeau la mine, ajungeau la asociaţie, în care eu nu eram parte şi nu eram prezent, doar se prezumă că eu controlam totul, nu ştiu cum o să conving pe toată lumea că acei bani au fost folosiţi pentru ceea ce aţi văzut în ultimii zece ani în Ploieşti, adică cea mai performantă echipă de sport din ultimii zece ani„, a afirmat Ghiţă.

Întrebat dacă va merge luni la DNA Ploieşti, Ghiţă a răspuns afirmativ, precizând că măsura sechestrului luată de procurorul Onea poate fi ridicată dacă acesta va observa că lucrurile nu stau chiar aşa cum crede el şi că în anumite zone, faţă de anumiţi oameni din România, „nu e vorba că s-a forţat legea, e vorba că s-a întâmplat o fărădelege„.

Nu poţi să te trezeşti cu conturile blocate în România doar aşa pentru că vrea un procuror. Nu se poate aşa ceva, am înţeles, pe mine mă anchetează şi mă verifică, dar să pui sechestru pe contul de pensii al maică-mii, pe un coafor, pe nişte firme cu care nu am legătură, pare un fel de răzbunare„, a mai spus Ghiţă.

Întrebat dacă la DNA va vorbi şi despre interdicţia de a părăsi Ploieştiul, Ghiţă a spus că intenţionează să discute cu procurorul Onea şi despre acest lucru, precizând că a respectat toate celelalte reguli impuse în ultimele patru luni, timp în care a avut voie să iasă din ţară şi s-a şi întors.

Nu pot fi suspectat că m-aş fi sustras urmăririi penale. Am colaborat oricând, dânsul a cerut, şi m-am prezentat de fiecare dată când a dorit, la Parchet, iar chestiunea cu nepărăsirea Ploieştiului pare un lucru pe care eu nu mi-l pot explica, nu mi l-au putut explica nici avocaţii. Tot ce s-a întâmplat săptămâna trecută pare un fel de răzbunare. Nu cred că după 15 ani de zile statul, prin reprezentanţii săi, procurorii, descoperă că patru mii de oameni au făcut evaziune fiscală şi blochează toate conturile şi încearcă să oprească activitatea, inclusiv a televiziunii România TV, inclusiv a companiilor. De aceea, aş vrea ca, dacă am ieşit din fierbinţeala de săptămâna trecută, să ne aşezăm liniştiţi la masă – eu sunt cetăţean în România, cu drepturi, la fel şi ceilalţi oameni care suferă astăzi de aceste măsuri – şi să încercăm să trăim într-o situaţie normală. Situaţia normală nu este că te trezeşti cu conturile blocate, cu companii blocate şi cu mascaţi la uşă„, a declarat Ghiţă.

Deputatul a mai spus că intenţionează să discute şi cu procurorul general, precizând că a aflat că, deocamdată, nu este în ţară.

Dacă nu voi reuşi, pentru că eu nu pot să plec din Ploieşti, şi nu pot merge la Parchetul General, voi merge la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti”, a mai spus Ghiță.

Vineri, structura centrală a DNA a respins o plângere a deputatului Sebastian Ghiţă împotriva modificării condiţiilor controlului judiciar, astfel că procurorii DNA menţin interdicţiile impuse de către procurorul de caz de la DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti, potrivit cărora Sebastian Ghiţă nu are voie să-şi exercite atribuţiile de parlamentar şi nu are voie să părăsească localitatea de domiciliu, şi anume municipiul Ploieşti.

Citește mai departe
Apasă pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Ciucă, despre renunţarea de către PNL şi PSD la candidatura lui Cîrstoiu: Am constatat că nu reuşeam să îndeplinim obiectivul

Publicat cu

pe

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, la Băileşti, că decizia PNL şi PSD de a renunţa la susţinerea candidatului comun Cătălin Cîrstoiu la funcţia de primar general al Capitalei şi a avea candidaţi separaţi a venit în baza unei analize care arăta că astfel cele două formaţiuni nu reuşeau să îşi îndeplinească obiectivul de a câştiga alegerile în Bucureşti.

Întrebat cum s-a ajuns la ideea unei candidaturi separate la Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a spus că liberalii şi social democraţii au considerat că este bine să ia o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale.

„A fost o analiză pe baza datelor despre modul în care evolua candidatul comun ales de coaliţie şi în momentul în care s-a identificat faptul că nu reuşim să ne îndeplinim obiectivul, am considerat că este bine să luăm o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale. De cealaltă parte, considerăm că este important ca alături de mesajele pe care le-am dat legate de echilibru şi stabilitate, inclusiv în campania electorală, să facem trecerea de la o campanie negativă la una pozitivă, să lăsăm bucureştenilor şansa să aleagă între patru candidaţi, pentru că orice soluţie am fi ales cu un candidat comun, fie din partea PSD, fie din partea PNL, ar fi maximizat şansele primarului în funcţie sau ale candidatului deja înscris, care, aşa cum arată sondajele, au şansele cele mai mari. Această situaţie ducea la o confruntare doar între doi candidaţi”, a spus Ciucă, aflat marţi într-o vizită în judeţul Dolj.

Preşedintele PNL a mai afirmat că în acest moment se poate vorbi despre o resetare a competiţiei politice şi în felul acesta „electoratele, atât cel liberal, cât şi cel social-democrat pot să intre cu o altă speranţă”.

Despre candidatul PNL, Sebastian Burduja, preşedintele PNL a afirmat că acesta este singurul candidat care nu a fost niciodată în funcţia de primar.

„Din perspectiva PNL, venim cu un candidat care este o opţiune nouă, diferă de ceilalţi pentru că nu este în funcţie, nu a fost niciodată în administraţie la nivel local”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă medicul Cîrstoiu va primi o funcţie în Guvern, Ciucă a răspunss că „nici nu s-a pus problema”. „A fost o discuţie cât se poate de decentă pe cifre, era clar că nu există nicio speranţă să putem recupera, motiv pentru care s-a luat această hotărâre”, a afirmat preşedintele PNL.

Citește mai departe

Politică

Ciolacu: Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie; Gabriela Firea, cea mai bună alegere

Publicat cu

pe

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat marţi că decizia ca PSD şi PNL să meargă cu proprii candidaţi la Primăria Capitalei a fost „dificilă”, dar este soluţia corectă şi a afirmat că Gabriela Firea este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care „îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”.

„Decizia ca PSD şi PNL să meargă cu propriii candidaţi la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluţia corectă pentru bucureştenii condamnaţi de patru ani la frig, mizerie, poluare şi trafic blocat care, în loc de soluţii, aveau de ales acum doar între incompetenţă şi circ!”, a afirmat Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democraţilor a punctat că Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie, iar acesta nu poate fi decât Gabriela Firea.

„Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie şi este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraişte de Nicuşor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti! Este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”, a spus Ciolacu.

În altă ordine de idei, premierul i-a mulţumit lui Cătălin Cîrstoiu pentru efortul depus în această perioadă şi i-a urat succes Gabrielei Firea în competiţia electorală pentru funcţia de primar general.

Citește mai departe

Politică

Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie

Publicat cu

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat „un model liberal de administraţie”.

„Toate aceste cancanuri (…) este neplăcut pentru bucureşteni. Din respect pentru ei, trebuie să să mergem înainte şi să le prezentăm un model liberal de administraţie”, a spus ministrul Energiei, adăugând că „întotdeauna” a pus interesul oamenilor „mai presus”.

„Îmi doresc să văd o campanie fără atacuri între niciunul dintre participanţi, să fie o campanie altfel, pentru democraţia adevărată. Aşa trebuie să fie România, după 34 de ani, în care să vorbim realmente pentru bucureşteni pe soluţii, pe programe, pe investiţii, cum ar trebui să arate o capitală europeană. Asta este miza. Poate Bucureştiul să dea exemplul unei altfel de campanii?”, a arătat Sebastian Burduja, conform Agerpres.

Ministrul Energiei îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis în vizita sa oficială în Coreea de Sud.

Coaliţia a decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice.

Sursele au precizat că cei doi candidaţi la Primăria Capitalei nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare