Connect with us

Publicat cu

pe

În valurile de căldură extreme, care devin din ce în ce mai regulate din cauza schimbărilor climatice, îmbrăcămintea pe care o purtăm este o componentă vitală în modul în care menținem răcoarea. Cercetătorii au descoperit că, purtând haine adecvate, este posibilă creșterea aerului condiționat cu 2°C – ceea ce pe termen lung ar economisi energie considerabilă, atât economisind bani, cât și reducând emisiile de gaze cu efect de seră, informează BBC.

Deci, ce ar trebui să porți pentru a rămâne în trend și a face față căldurii?

Culoare și design

Când vine vorba de culoare, majoritatea oamenilor poartă alb vara deoarece albul reflectă razele soarelui, mai degrabă, decât să absoarbă lumina așa cum o face negrul.

Cu toate acestea, teoria devine puțin mai complexă atunci când începem să vorbim despre grosimea și potrivirea hainelor, deoarece căldura nu vine doar de la soare, ci vine și din corpul nostru. Când acea căldură din corpurile noastre lovește hainele albe, se reflectă înapoi spre noi.

În 1980, un studiu despre motivul pentru care beduinii – un popor indigen, semi-nomad care locuiește în regiunile deșertice din peninsula Arabică, Orientul Mijlociu și Africa de Nord – poartă haine negre în deșert, a descoperit că expunerea la căldură era aceeași indiferent dacă membrii tribalului purtau negru sau halate albe.

Cum este posibil?

Țesăturile de culoare neagră sunt un radiator mai bun de căldură – ceea ce înseamnă că absorb căldura emanată din corp, astfel încât aceasta poate juca și un rol în răcirea corpului. Secretul beduinului este să poarte îmbrăcăminte neagră largă, mai ales dacă bate vânt. Hainele negre și largi încălzesc spațiul dintre țesătură și piele,  promovând un curent de aer ascendent – ​​ca un coș de fum – și oferind o ușurare răcoritoare.

„Cantitatea de căldură câștigată de un beduin expus deșertului fierbinte este aceeași indiferent dacă poartă o haină neagră sau albă”, notează studiul. „Căldura suplimentară absorbită de halatul negru s-a pierdut înainte de a ajunge la piele”.

Deci, a avea haine potrivite este, de fapt, mai importantă decât culoarea. Cu toate acestea, dacă porți haine mulate, atunci rămâi la alb. Țesăturile cu textură – cum ar fi seersucker sau pique, o țesătură adesea folosită în tricourile polo sport – ajută, de asemenea, să ridice îmbrăcămintea de pe piele decât să rămână strânsă, conform BBC.

„La capitolul haine, este mai bine să ai un material care să permită trecerea vaporilor de apă pentru a nu bloca evaporarea transpirației” – Rhett Allain

Contează materiale

„Alegerea materialului este crucială”, spune stilistul și scriitoarea de modă Heather Newberger. „Dacă porți o salopetă supradimensionată, din denim, te vei simți mult mai sexy decât prietenul tău care are o ținută mai mulată din tifon sau șifon”.

Atunci când vine vorba de mărimi, țesăturile ușoare, cum ar fi bumbacul și mătasea, sunt de obicei mai relaxate decât tricoturile. Acest lucru este deosebit de important atunci când este umezeală. Pe căldură uscată, absorbția poate fi suficientă deoarece transpirația va fi absorbită din corp și se va evapora în căldură. Când este umezeală și fierbinte, aerul din jurul tău este deja saturat cu vapori de apă, ceea ce înseamnă că transpirația pe care tocmai au absorbit-o hainele tale, nu mai are scăpare.

„În ceea ce privește hainele, este mai bine să ai un material care să permită trecerea vaporilor de apă, astfel încât să nu blocheze evaporarea transpirației”, spune Rhett Allain, profesor asociat de fizică la Universitatea Southeastern Louisiana. „Unele dintre materialele mai noi, pentru sport, fac asta. Bumbacul nu se descurcă atât de bine”, citează BBC.

Toate textilele captează radiațiile infraroșii emise de corp, într-o oarecare măsură, ceea ce ne ajută să ne menținem căldura în vremea rece – dar nu este ideal într-o zi fierbinte și, prin urmare, purtarea hainelor respirabile este importantă. Bumbacul neacoperit, inul, nailonul și poliesterul sunt toate clasificate ca țesături respirabile  într-o anumită măsură, ceea ce înseamnă că permit transpirației și căldurii să scape prin material. Totuși, sunt diferite de țesăturile absorbante, care trag în mod activ apa din corp.

Bumbacul și poliesterul absorb și reflectă cea mai mare parte a infraroșului care le lovește – aproape 99% – ceea ce înseamnă că adesea apar albe în imaginile cu infraroșu. Dar aceste materiale permit și  30-40% din lumina vizibilă să treacă. Această combinație poate determina corpul să se încălzească mai repede, potrivit cercetătorilor de la Massachusetts Institute of Technology (MIT). Acest lucru se întâmplă pentru că lumina vizibilă care intră, poate genera căldură care apoi nu scăpă ca radiație infraroșie generată de corp.

Dar și celălalt mecanism de răcire al corpului – transpirația – joacă un rol. Bumbacul absoarbe umezeala , dar nu se usucă repede, așa că dacă transpirați mult hainele vor rămâne umede, făcându-le mai puțin confortabile. Lenjeria este purtată pe scară largă, deoarece are o respirabilitate excelentă datorită fibrelor mari, dar, ca și bumbacul, se usucă lent. Lâna merinos a fost o alegere populară pentru pasionații de aer liber, deoarece este respirabilă și elimină umezeala fără a reține mirosul.

Nailonul și poliesterul sunt folosite în majoritatea hainelor de sport deoarece elimină umezeala și se usucă rapid, dar păstrează mirosul. Cercetările au arătat, de asemenea, că nailonul are o absorbție mai mare a umidității și capacități de absorbție mai bune decât poliesterul, dar se usucă mai lent. Fibrele sintetice precum nailonul și poliesterul se pot simți inconfortabile atunci când se udă, iar un studiu a sugerat să purtăm îmbrăcăminte din bambus, care este un conductor scăzut de căldură și nu face compromisuri în ceea ce privește confortul.

Dacă dorești cu adevărat să îți păstrezi corpul mai rece, atunci dezbracă-te complet – atâta timp cât acest lucru este adecvat, desigur, spune George Havenith, profesor de fiziologie și ergonomie a mediului la Universitatea Loughborough, din Leicestershire, Marea Britanie. Hainele îți protejează pielea de arsuri, dar a fi gol este mai bine pentru a te menține rece. Cu cât porți mai puține haine, cu atât există mai multe oportunități pentru un schimb de căldură prin evaporare între piele și aer. Deși, desigur, protejarea pielii de razele UV este o prioritate.

Dar pot exista alternative – materiale și țesături noi care vor ajuta la răcirea corpului.

Știință nouă

Companii sportive precum Nike și Adidas investesc milioane în proiectarea țesăturilor inteligente, iar oamenii de știință au investit, de asemenea, resurse în cercetarea țesăturilor care sunt mai bune pentru a menține corpul rece.

Oamenii de știință de la MIT au descoperit că echilibrul cheie pentru a permite căldurii să radieze mai eficient din corp, este un material care este opac la lumina vizibilă – reflectă și nu absoarbe lumina soarelui – dar transparent în infraroșu – permite căldurii să părăsească corpul, mai degrabă decât să o țină între material și piele. Ei au descoperit că, făcând fibrele de nailon și poliester mai subțiri – în jur de un micrometru în diametru – și țesându-le într-un fir de 30 de micrometri grosime, ar putea ajuta purtătorul să mențină o temperatură mai confortabilă.

Oamenii de știință de la Universitatea din Maryland, din SUA, au dezvoltat și fibre sintetice cu acoperiri care își schimbă structura ca răspuns la condițiile exterioare, eliberând mai multă căldură pe măsură ce temperatura crește. Firul adaptiv se extinde și se prăbușește, schimbând spațiul dintre fibre. Distanța mai mare permite textilului să respire și permite căldurii să radieze, astfel încât purtătorul să se poată răci.

Un alt grup a experimentat cu articole de îmbrăcăminte împletite cu benzi care se aplatizează și se îndoaie pentru a ajuta la răcirea corpului cu mai mult de 2°C. Pe vreme caldă, benzile se îndoaie spre aer și disipă căldura din corp. Alte echipe au explorat materiale de „schimbare de fază” care încorporează capsule sau fibre de material care se topesc pe măsură ce se încălzesc, ajutând la absorbția excesului de căldură.

Hainele ude

Poate că cel mai bun mod de a rămâne răcoros la căldură, atunci când vine vorba de îmbrăcăminte, este purtarea hainelor umede, subliniază Allain. Apa are nevoie de energie termică pentru a se evapora și, pe măsură ce face această tranziție de la un lichid la un gaz, folosește căldura care vine din corpul tău, răcind pielea și scăzând temperatura corpului.

Așadar, se dovedește că alegerea unei ținute pentru a rămâne în trend este puțin mai complexă decât a-ți pune pur și simplu un tricou alb. Dar, țesătura potrivită, o mărime adecvată și ocazional un strop de apă, atunci când este posibil, ar trebui să ajute la menținerea temperaturii scăzute atunci când mercurul se încălzește.

Citește mai departe
Apasă pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lifestyle

Ce declanșează deteriorarea sănătății mintale?

Publicat cu

pe

Psihiatrii încep în sfârșit să facă legături. Descoperirile arată că ceea ce declanșează deteriorarea sănătății mintale are legătură și cu afecțiunile la nivel fizic, conform The Economist.

În ultimii ani, înțelegerea noastră despre sănătatea mintală a suferit o transformare semnificativă, punând sub semnul întrebării convingerile îndelungate despre separarea minții de corp. Tradițional, sănătatea mintală și cea fizică au fost văzute ca domenii distincte, dar cercetările recente sugerează o conexiune profundă între cele două. Un articol publicat în The Economist analizează această schimbare de perspectivă, care evidențiază faptul că deteriorarea sănătății mintale are declanșatori fizici.

În fruntea acestei noi înțelegeri se află axa intestin-creier, o rețea complexă de comunicare care leagă tractul gastrointestinal de sistemul nervos central. Cercetările au arătat că microbii intestinali joacă un rol important în sănătatea mintală, iar dezechilibrele în bacteriile intestinale sunt legate de afecțiuni precum depresia, anxietatea și atacurile de panică ce provin din cele două. Constatarea a condus oamenii de știință să analizeze terapii noi care vizează microbiomul intestinal, cu scopul de a găsi tratamente mai eficiente pentru tulburările de sănătate mintală.

Principalii factori declanșatori ai sănătății mintale

O serie de infecții, în unele cazuri, pot provoca afecțiuni precum tulburarea obsesiv-compulsivă (OCD), ticuri, anxietate, depresie și chiar psihoză. Și infecțiile sunt o mică piesă a puzzle-ului. Este din ce în ce mai clar că tulburările inflamatorii și afecțiunile metabolice pot avea, de asemenea, efecte considerabile asupra sănătății mintale, deși psihiatrii rareori le caută. Toate acestea sunt simptome ale unor mari probleme psihiatrice.

Inflamațiile din corp au apărut ca un alt factor potențial în problemele de sănătate mintală. Fie că este declanșată de infecții, leziuni sau afecțiuni cronice, inflamația poate afecta funcția cerebrală și reglarea stării de spirit, ducând la simptome de anxietate și depresie. Această înțelegere a deschis calea pentru noi abordări de tratament, inclusiv medicamente antiinflamatorii și intervenții pentru stilul de viață, menite să reducă inflamația și să îmbunătățească starea de sănătate mintală.

Aici este vorba despre o relație complexă între sănătatea fizică și cea mintală, în special despre durerea cronică. Ea nu afectează doar starea fizică, ci poate avea și efecte psihologice profunde, ca cele menționate anterior.

Evoluția tratamentelor pentru sănătatea mintală

Potențialul medicinei personalizate în tratamentul sănătății mintale evoluează constant.

Sunt luate în considerare diferențele individuale asupra geneticii oamenilor și compoziția microbiomului. Însă, răspunsul pentru deteriorarea sănătății mintale nu este doar analiza particulară a genelor. Ludger Tebartz van Elst, profesor de psihiatrie și psihoterapie la Spitalul Universitar Freiburg, din Germania, spune că multe afecțiuni precum schizofrenia, tulburarea de deficit de atenție și hiperactivitate (ADHD), anxietatea și tulburarea de spectru autist (TSA), pot fi declanșate de aceeași boală ereditară cauzată de pierderea unei secțiuni mici a cromozomului 22.

Recent, Belinda Lennox, directorul departamentului de psihiatrie la Universitatea Oxford, a făcut teste pe sute de pacienți cu psihoze. Din aceste studii a descoperit o creștere a ratelor de anticorpi în mostrele de sânge pentru aproximativ 6% dintre pacienți, targetând în mare parte receptorii NMDA, importanți pentru funcțiile cognitive, motorii și psihiatrice. Ea spune că rămâne necunoscut modul în care un singur set de anticorpi este capabil să producă rezultate care variază de la convulsii la psihoză și encefalită. Încă nu se știe de ce sunt produși acești anticorpi, sau dacă pot trece bariera sânge-creier, membrană ce controlează accesul la creier. Ea presupune, totuși, că aceștia se atașează preferențial de hipocamp (parte a creierului implicată în principal în memorie), ceea ce ar explica de ce afectează memoria și conduc la iluzii și halucinații.

Cercetătorii își propun să dezvolte intervenții personalizate care să fie mai eficiente decât abordările tradiționale. Tehnica prezentată are scopul de a revoluționa îngrijirea sănătății mintale, oferind tratamente care abordează cauzele specifice ale condiției fiecărei persoane.

Unii se întreabă dacă aceste condiții ale sănătății mintale sunt doar vârful unui iceberg imens. Succesul în a afla mai multe despre legăurile menționate vine din îngrijirea corectă a pacienților și rezultatele testelor. Biologia vine din urmă, chiar dacă psihiatria este pregătită sau nu.

Citește mai departe

Business

Cât de sănătoase sunt produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi?

Publicat cu

pe

De zeci de ani, experții au spus că mai puțin înseamnă mai mult atunci când vine vorba despre raportul dintre grăsimile din produsele lactate și sănătate. Cu toate acestea, cercetările recente au pus acest lucru sub semnul întrebării: cât de sănătoase sunt produsele lactate cu un conținut scăzut de grăsimi?

Scanați raftul de lactate din orice magazin și veți găsi rânduri după rânduri de produse cu niveluri diferite de grăsime. Zero grăsimi, conținut scăzut de grăsimi și bogat în grăsimi: Care este cea mai sănătoasă opțiune?

Dacă veți consulta ghidurile alimentare sau autoritățile pentru sănătate, cum ar Organizația Mondială a Sănătății, răspunsul este clar: alegeți o versiune fără grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi, prezintă New York Times.

Această recomandare provine din ideea că produsele lactate grase sunt bogate în grăsimi saturate, așa că alegerea versiunilor cu conținut scăzut de grăsimi vă poate reduce riscul de boli de inimă, a spus dr. Dariush Mozaffarian, cardiolog și profesor de medicină la Universitatea Tufts.

Aceste îndrumări datează din 1980, atunci când a fost publicată prima ediție a „Ghidurilor Dietetice pentru Americani”. De atunci, majoritatea studiilor privind efectele grăsimilor din lactate asupra sănătății nu au reușit să găsească niciun beneficiu în a acorda prioritate versiunilor cu conținut scăzut de grăsimi față de cele bogate în grăsimi, a prezentat aceeași sursă.

Ceea ce pare a fi mai important decât nivelul de grăsime, a adăugat el, este ce produs lactat alegi în primul rând.

Ce sugerează cercetarea despre grăsimile din produsele lactate

În studiile care au întrebat oamenii despre dieta lor și apoi le-au urmărit sănătatea de-a lungul mai multor ani, cercetătorii au descoperit asocieri între consumul de lactate și scăderea riscului pentru anumite afecțiuni, cum ar fi hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare și diabetul de tip II, a menționat dr. Mozaffarian pentru New York Times.

Astfel de beneficii erau adesea prezente indiferent dacă oamenii alegeau iaurt, brânză sau lapte cu conținut redus sau ridicat de grăsimi. Și, deși produsele lactate bogate în grăsimi au mai multe calorii, studiile arată că cei care le consumă nu au șanse mai mari să se îngrașe.

Într-un studiu publicat în 2018, cercetătorii au urmărit 136.000 de adulți din 21 de țări, timp de nouă ani. Ei au descoperit că, în timpul perioadei de studiu, cei care au consumat două sau mai multe porții de produse lactate pe zi au avut cu 22% mai puține șanse în a dezvolta boli cardiovasculare și cu 17% mai puține șanse de a muri, decât cei care nu au consumat deloc lactate. În special, cei care au consumat niveluri mai mari de grăsimi saturate din lactate nu au avut mai multe șanse în a dezvolta boli de inimă sau a muri.

Într-o altă analiză, publicată tot în 2018, cercetătorii au reunit rezultatele a 16 studii care au implicat peste 63.000 de adulți. Ei au descoperit că, pe o medie de nouă ani, cei care aveau niveluri mai mari de grăsimi din lactate în sânge au avut 29% mai puține șanse spre a dezvolta diabet de tip II, decât cei cu niveluri mai scăzute.

Această descoperire sugerează că ar putea exista un beneficiu în a consuma grăsimile din lactate, mai degrabă decât a le evita, a spus dr. Mozaffarian.

Desigur, aceste studii nu pot demonstra că produsele lactate în sine reduc anumite riscuri de îmbolnăvire. Ar fi nevoie de studii clinice pe termen lung care nu au fost făcute, a transmis dr. Mozaffarian pentru NYT. Studiile pe termen mai scurt au arătat că folosirea produselor lactate, inclusiv cele cu grăsime, a făcut ca tensiunea arterială a participanților să scadă, iar aceștia nu au crescut în greutate. De asemenea, nici nivelul de colesterol nu a crescut, ceea ce sugerează, din nou, faptul că lactatele bogate în grăsimi nu sunt dăunătoare pentru sănătatea inimii.

De ce grăsimile din produsele lactate ar putea fi mai sănătoase

Există mai multe explicații posibile pentru care grăsimile din lactate ar putea să nu fie la fel de dăunătoare pe cât se credea anterior – și chiar pot fi sănătoase, a spus dr. Ronald Krauss, profesor de pediatrie și medicină la Universitatea din California, San Francisco, citat de NYT.

Printre diferitele tipuri de grăsimi saturate care pot fi găsite în alimente, produsele lactate conțin unele care par a fi neutre sau benefice pentru sănătate, inclusiv cele legate de reducerea riscurilor de apariție a diabetului de tip II și a bolilor arteriale, prezintă dr. Krauss.

Grăsimea din lapte este, de asemenea, ambalată în mod natural într-o structură unică numită membrana globulelor de grăsime din lapte, a spus Marie-Caroline Michalski, director de cercetare la Institutul Național de Cercetare pentru Agricultură, Alimentație și Mediu, din Franța. Componentele acestei structuri pot ajuta la legarea colesterolului în tractul digestiv, ceea ce poate îmbunătăți nivelul colesterolului din sânge.

În plus, devine clar că anumite tipuri de produse lactate pot fi mai bune decât altele, a transmis sursa menționată pentru New York Times.

Iaurtul și brânza, de exemplu, par să fie cel mai mult asociate cu beneficiile pentru sănătate. Acest lucru se poate datora faptului că ambele sunt alimente fermentate, care pot furniza bacterii bune pentru intestine. Ele conțin și alte molecule benefice produse în timpul fermentației, inclusiv vitamina K, specifică pentru sănătatea inimii, a spus dr. Mozaffarian.

Brânzeturile mai tari, cum ar fi cheddar-ul și parmezan-ul, par să aibă ca rezultat o absorbție mai treptată a grăsimilor în sânge decât brânzeturile mai moi și untul, ceea ce vă poate ajuta să vă simțiți mai sătul, conform dr. Michalski.

Sfaturi pentru alegerea produselor lactate

Penny Kris-Etherton, profesor de științe nutriționale la Universitatea de Stat din Pennsylvania, a declarat că un grup independent de experți în nutriție analizează în prezent dovezile privind modul în care consumul de grăsimi saturate afectează riscul de boli cardiovasculare. Acest lucru ar putea duce la schimbări viitoare ale recomandărilor pentru produsele lactate.

Până atunci, sursa prezentată susține că cel mai bine este să avem trei porții de lactate pe zi ca parte a unei diete echilibrate, așa cum este recomandat de ghidurile alimentare actuale. Pe baza celor mai recente date despre grăsimile din lactate, totuși, este în regulă dacă una sau două dintre aceste porții sunt laptele integral, iaurtul sau brânza, a spus aceasta, observând că mai mult decât atât ar putea avea prea multe calorii.

Dr. Mozaffarian sugerează încorporarea a cel puțin una sau două porții de iaurt și brânză pe zi, având în vedere beneficiile pentru sănătate ale acestor alimente – de preferat versiuni neîndulcite pentru a evita zahărul adăugat.

În ceea ce privește conținutul de grăsimi pe care ar trebui să îl alegi merge pe premisa „alege orice îți place”, transmite dr. Mozaffarian. Unele studii sugerează că ar putea exista un beneficiu al consumului de produse lactate bogate în grăsimi, „dar dovezile nu sunt încă suficient de convingătoare pentru a face o recomandare alimentară”, a adăugat el.

Dr. Michalski preferă să mănânce iaurt simplu: atunci când eliminați grăsimile naturale, pierdeți unele vitamine, cum ar fi vitaminele A și D.

În loc de unt, Dr. Kris-Etherton încurajează oamenii să folosească uleiuri pe bază de plante, cum ar fi uleiurile de măsline, canola sau soia, ori margarina făcută din aceleași uleiuri.

Untul și smântâna par să ridice nivelul colesterolului din sânge mai mult decât alte surse de grăsimi din lactate, a menționat dr. Krauss, care recomandă să le limitați dacă aveți colesterolul ridicat.

Și, deși nu există dovezi concrete că produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi sunt o alegere mai sănătoasă pentru toată lumea, a spus dr. Krauss, oamenii răspund diferit la alimente diferite.

Citește mai departe

Lifestyle

SIMAVI a sărbătorit Ziua Internațională a Francofoniei la Bruxelles

Publicat cu

pe

SIMAVI a marcat Ziua Francofoniei la Bruxelles printr-un concert extraordinar, alături de Ambasada României în Regatul Belgiei și Institutul Cultural Român.

Partenerii constanți în realizarea acestor acțiuni sunt Reprezentanța Organizației Internaționale  a Francofoniei pe lângă UE și Grupul Ambasadorilor Francofoni de la Bruxelles, dar anul acesta li s-a alăturat și compania românească de IT Software Imagination & Vision (SIMAVI).

AdvertisementAlexandru Coșbuc-Ionescu, Vicepreședinte SIMAVI: “Suntem onorați să putem promova atât software românesc, cât și artiști români la Comisia Europeană.”

Această declarație vine în contextul în care SIMAVI este compania IT românească care furnizează servicii software principalelor organizații ale CE.

„Colaborarea noastră cu reprezentanții Europei de la Bruxelles din ultimii 15 ani, ca furnizor de proiecte de eLearning pentru specialiștii Directoratelor Generale, este completată astăzi de o nouă dimensiune – aceea de susținători ai valorilor culturale francofone”, a adăugat Vlad Zaharia, Territory Manager EMEA Region la SIMAVI.

Cu această ocazie, gazdele și invitații au marcat 31 de ani de la aderarea României la OIF și au reamintit importanța valorilor francofoniei, țara noastră fiind desemnată în 2007 de către Secretarul General al Francofoniei, “stat-far al francofoniei” în regiunea Europei Centrale și de Est.

În seara zilei de 13 martie 2024 a avut loc excepționalul concert „L’amour en heritage”,  susținut de soprana Irina Baianț, actorul și tenorul Adrian Nour și de Andrei Tudor, în calitate de compozitor, dirijor și pianist, artiști foarte cunoscuți atât în lumea muzicală a României, cât și peste hotare.

La Muzeul de Artă și Istorie din capitala Belgiei, în fața unei săli pline, cei trei artiști celebri au cântat arii muzicale franco-române, abordând stiluri variate, de la melodii franceze celebre la reinterpretări din folclorul românesc.

Repertoriul bogat, interpretat cu măiestrie și sensibilitate de cei trei artiști, a încântat o audiență vastă, formată din  reprezentanți ai corpului diplomatic, reprezentanți ai mediului de afaceri din Belgia, precum și ai comunității românești, programul concertului „L’amour en heritage” fiind special conceput pentru a atrage un public larg.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare