Connect with us

Publicat cu

pe

CVDLINK este un nou proiect interesant de cercetare și dezvoltare, finanțat de UE, care reunește o echipă internațională de medici, cercetători și dezvoltatori de software pentru a revoluționa îngrijirea cardiovasculară cu abordări bazate pe date alimentate de inteligența artificială (AI).

Proiectul este condus de la București de echipa inovatoare IT de la SIMAVI și se concentrează pe valorificarea potențialului AI pentru a reduce presiunea uriașă asupra sistemelor de sănătate și a atenua costul uman al bolilor cardiovasculare (CVD).

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial, cu un număr estimat de 17,9 milioane de victime în fiecare an. Spitalele și autoritățile regionale colectează date despre pacienții cu boli cardiovasculare care, dacă ar fi analizate, ar putea oferi cercetătorilor informații despre caracteristicile, factorii de predicție și rezultatele obținute în cazul  bolilor cardiovasculare din diferite regiuni. Cu toate acestea, schimbul de date este îngreunat de cadre etice și juridice neclare și de seturi de date eterogene și compartimentate.

CVDLINK își propune să integreze și să analizeze aceste surse disparate și să faciliteze schimbul de date pentru a crea instrumente medicale de inteligență artificială pentru prevenirea, diagnosticarea și tratarea eficientă a bolilor cardiovasculare.

„Este clar că avem nevoie de abordări bazate pe dovezi pentru prevenirea și tratamentul bolilor cardiovasculare”, a declarat Monica Florea, coordonator al CVDLINK. „Proiectul nostru va contribui la atingerea acestui obiectiv prin corelarea surselor de date pentru a crea instrumente bazate pe inteligență artificială concepute pentru a răspunde nevoilor profesioniștilor din domeniul sănătății, concentrându-se în același timp pe principii etice și juridice, cum ar fi confidențialitatea, explicabilitatea și atenuarea prejudecăților.”

CVDLINK include clinicieni, dezvoltatori de inteligență artificială, cercetători medicali și eticieni din Europa și nu numai. Partenerii proiectului sunt: Software Imagination & Vision (SIMAVI) – coordonator, VicomTechUniversitatea din TampereUniversitatea Aristotle ThessalonikiSpitalul Universitar din TampereTrilateral Research,Universitatea Tehnică din DarmstadtVeracellAthens Medical GroupCERTHUniversität HamburgUniversitatea de Medicină și Farmacie Carol DavilaCentrul Medical Hillel YaffeKineret – the Israel Health Data-Lake din cadrul Ministerului Sănătății din Israel, Institutul de Cardiologie din cadrul Institutului de Sănătate Publică din MoldovaWellicsUniversitatea de Tehnologie din KaunasUniversitatea din Tartu și SYNYO GmbH.

Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate sunt însă numai ale autorului (autorilor) și nu reflectă în mod necesar cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Sănătate și Digital. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea finanțatoare nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Business

La HS Timber, oamenii sunt cheia: ”Ei dau valoare lemnului”

Publicat cu

pe

Pentru compania HS Timber, oamenii sunt o prioritate, pentru ca ei dau valoare lemnului prelucrat in fabrici care continuă astfel o veche tradiție industrială românească.

Din 2003, de când și-a făcut apariția pe piața din România, HS Timber își respectă valorile și continuă să le ofere angajaților săi cele mai bune condiții de lucru.

Prezentă în Comănești (Bacau), Rădăuți (Suceava) și Reci (Covasna) și oferind locuri de muncă atât oamenilor din comunitate, cât și celor din localitățile învecinate, HS Timber reprezintă pentru unii localnici modul în care își câștigă existența de mai bine de un deceniu.

Cu studii superioare sau cu calificări profesionale certificate, oamenii HS Timber formează o comunitate de excelență în domeniul prelucrării lemnului.

Elena, o tânără care lucrează în fabrică de când a ieșit de pe băncile Facultății de Silvicultură, s-a simțit mereu susținută de colegii săi și consideră că lucrează într-un mediu bine organizat, unde fiecare angajat știe ce are de făcut și reprezintă o verigă importantă în funcționarea ecosistemului. De aceea, crede că se află în locul potrivit pentru a se dezvolta pe plan profesional, pentru că aici își poate aprofunda cunoștințele despre prelucrarea lemului.

 

Dar ea nu este singura din generația tânără care a ales să se dedice unei cariere în fabrică. Kinga Fabian, unul dintre oamenii frumoși și muncitori ai echipei HS Timber, este manager resurse umane și lucrează la fabrica din Reci din prima clipă în care aceasta s-a deschis, în urmă cu nouă ani.

HS Timber Productions Reci este o fabrică modernă de cherestea, destinată prelucrării avansate a lemnului și asigură peste 500 de locuri de muncă pentru oamenii din județul Covasna.

HS Timber și-a făcut o adevărată misiune din a pune oamenii care lucrează în fabricile sale pe primul loc.

Pentru că aici, o echipă sănătoasă, responsabilitatea față de angajați și cele mai bune condiții de desfășurare a muncii sunt doar câteva dintre aspectele care construiesc mediul de lucru. Mai mult decât un simplu job, acesta devine pentru unii dintre ei un stil de viață continuat din tată în fiu, în buna tradiție locală a prelucrării lemnului.

Pentru unii angajați, aceasta a fost șansa să revină în țară după o lungă perioadă în străinătate și de a putea fi acum, în localitatea natală, alături de familie.

Unde activitatea economică se derulează bine, comunitățile se dezvoltă, familiile cresc și tradițiile locale continuă să creeze prosperitate. Datoria față de comunitatea locală este o valoare de prim rang a HS Timber și acest lucru se vede în fiecare loc unde compania are activitate.

Citește mai departe

Business

Daniel Constantin propune ITI Giurgiu-Teleorman #TeleormanMeritaMaiMult

Publicat cu

pe

În cadrul evenimentului de prezentare a candidaților PNL Teleorman, desfășurat sub sloganul #TeleormanMeritaMaiMult, Daniel Constantin a anunțat un program ambițios de Investiții Teritoriale Integrate (ITI) Giurgiu-Teleorman, destinat dezvoltării economice și sociale a județului Teleorman.

“Care sunt avantajele unui astfel de program?

În primul rând faptul că ne asigurăm că pe următorul exercițiu financiar, 2027-2033 vom avea o sumă fixă așa cum a avut și ITI Delta Dunării. Este singura soluție prin care ne asigurăm că putem să investim în zonele care sunt cu potențial în județul nostru.

Un alt avantaj este acela că avem o competiție internă. Nu trebuie să facem față competiției pe care, de multe ori, județul a pierdut-o în fața altor societăți din alte județe. Dacă avem o sumă fixă, ne asigurăm că banii se vor investi aici.

De asemenea, un alt avantaj pe care îl avem este adresabilitatea directă pe potențial și pe problemele pe care le avem și o să vă dau și două exemple ulterior. De asemenea, flexibilitate pe care o avem în acordarea de finanțări nerambursabile și nu în ultimul rând, și asta îmi doresc foarte tare, pentru ca se pare că lipsește într-un județ, după 34 de ani de democrație, implicarea societății civile.

Îmi doresc foarte tare ca în toată această strategie la care vom lucra în perioada următoare, să atragem societatea civilă și să răspundem nevoilor pe care le au. Despre asta cred că este vorba în ceea ce înseamnă abordarea imediat următoare a politicii în județul Teleorman.

Vă spuneam că vă dau doar două exemple de ce este important. În primul rând, dacă avem o sumă fixă cred că putem să nu mai avem un mare 0 în dreptul infrastructurii. Se vorbește de prea mult timp de o autostradă care sa lege Alexandria de București, se pare că va veni mai devreme sau mai târziu, dar din ceea ce vorbesc cu agenții economici, se pare că nu este suficient. Trebuie să facem mai mult decât atât. Se vorbește de un drum expres de foarte mult timp care să unească Giurgiu cu Zimnicea, se vorbește de un pod peste Dunăre și alte lucruri.

Cred că dacă vom reuși să trecem prin Guvern cu o astfel de abordare, vom avea sume să punem în practică lucruri pe care le dorește comunitatea de aici. Sigur ca mai este o condiție: la Consiliul Județean să fie cineva care să-și dorească.” a declarat Daniel Constantin, președintele PNL Teleorman.

Printre efectele pozitive ale acestui program, Daniel Constantin a mai subliniat și susținerea agriculturii, amintind că 10% din producția cerealieră a țării provine din Teleorman.

La eveniment au participat Nicolae Ciucă, președintele Senatului și președintele PNL, Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Dorin Cojocaru, președintele APRIL, și, prin intermediul unei intervenții video, Dragoș Anastasiu, președintele Grupului Eurolines România.

În discursul său, Nicolae Ciucă a subliniat importanța unei administrații locale apropiate de cetățeni: „Fiți primarii cetățenilor, nu ai clădirilor. Deschideți-le ușa atât la casă, cât și la birou și stați de vorbă cu ei. Trebuie să realizăm legătura între administrația locală, mediul de afaceri și instituțiile de învățământ.”

Adrian Veștea a adăugat: „Să știți că peste tot unde administrația locală este condusă de primari liberali sau de președinți de Consilii Județene liberali, lucrurile se văd.”

Evenimentul a marcat un moment important pentru comunitatea locală din Teleorman, demonstrând angajamentul PNL de a susține dezvoltarea județului prin inițiative concrete și colaborări strânse între administrația locală, mediul de afaceri și societatea civilă.

Material electoral comandat de Partidul Național Liberal – PNL Teleorman 

Executat de SC Arthur and Regents SRL – portal Eoficial.ro 

CMF: 21240015

Citește mai departe

Business

Soluțiile SIMAVI pentru București, un smart city adaptat la nevoile viitorului

Publicat cu

pe

Software Imagination & Vision (SIMAVI) a participat la cea de-a șasea ediție a conferinței anuale FOCUS București – Digitalizare și Dezvoltare Urbană, organizată de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București.

Specialiștii SIMAVI au prezentat soluțiile companiei pentru conectarea tehnologiei cu sustenabilitatea pentru un București mai bun.

Conferința FOCUS București – Digitalizare și Dezvoltare Urbană este dedicată explorării potențialului digitalizării și dezvoltării urbane sustenabile a capitalei, oferind un forum de discuții pentru autorități, lideri, experți și profesioniști din diverse domenii pentru a dezvolta strategii inovatoare, care să transforme Bucureștiul într-un oraș inteligent, durabil și adaptat la nevoile viitorului.

Specialiștii SIMAVI au fost invitați la dezbaterea de la Palatul CCIB prin prisma expertizei companiei în domeniul proiectelor de Cercetare & Dezvoltare, implementate în Uniunea Europeană. SIMAVI a semnat 10 contracte noi în programele HORIZON EUROPE, DIGITAL EUROPE , EUROPEAN DEFENDS FUNDS și CITYZENS. Domeniile sunt dintre cele mai diferite și abordează problematici de actualitate, de la sănătate, vamă, apărare, energie și cyber security.

SIMAVI oferă soluții dedicate mediului public și privat al oricărei organizații: ERP-ul lansat recent, SVAP2025, soluția de management al documentelor SIVADOC și soluția de arhivare a documentelor ArhivManager deja folosită pe scară largă de companii românești din TOP 1000.

SIMAVI dezvoltă și soluții de instruire folosind tehnologii emergente, precum Virtual Reality, Augmented Reality și Mixed Reality, care integrează matur Inteligența Artificială.

Despre SIMAVI

Software Imagination & Vision (SIMAVI) este specializată în implementarea de proiecte informatice complexe de digitalizare. Compania furnizează servicii informatice direct către organizații ale Comisiei Europene și către multe instituții și companii din România, Europa și Orientul Mijlociu.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare