Connect with us

Publicat cu

pe

Candidatul PNL la alegerile locale, Cristian Bușoi, și-a lansat astăzi, în dezbatere publică, proiectul de program pentru Primăria Capitalei. El a declarat că singura soluție pentru bunăstrarea bucureștenilor este aplicarea în capitală a unui program liberal.

“Capitala noastră are nevoie de o administrație eficientă, coerentă și consecventă, pentru a recupera decalajul produs, timp de 25 de ani, de amatorism, lipsă de implicare și lucru făcut de mântuială. Aplicarea acestui program înseamnă creșterea calității vieții pentru bucureșteni, prin servicii sociale performante, mediu de viață sănătos și sigur, dezvoltare economică, administrație publică performantă, dezvoltare urbană coerentă și identitate culturală. Împreună cu echipa mea am identificat problemele, avem soluţiile şi ne asumăm să le implementăm, cu seriozitate şi responsabilitate”, a declarat Cristian Bușoi, potrivit unui comunicat de presă.

Iată ce prevede programul lui Cristian Bușoi pentru București:

  • Centura Bucureștiului trebuie să fie cel mai important obiectiv al Primăriei Generale în raport cu Guvernul. Extinderea metroului, reproiectarea conexiunii feroviare-aeriene-rutiere, finalizarea lucrărilor de infrastructură începute și demararea unor investiții în infrastructura de transport, construirea de noi parcări, modernizarea transportului în comun – modernizarea parcului auto al RATB, benzi unice pentru RATB, transport alternativ, sensuri giratorii și sensuri unice, străzi secundare, sistem inteligent de gestionare a traficului, extinderea lui la toate intersecțiile sunt alte puncte importante ale programului meu.
  • Vom investi în sănătate şi în servicii medicale performante. Altfel, bucureştenii vor continua să fie pacienţii clinicilor din afara ţării, iar medicii români vor căuta un loc de muncă în străinătate. Prioritatea este construirea celui mai mare şi mai performant centru medical din Estul Europei la Bucureşti. În acelaşi timp, cele 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Generale trebuie să funcţioneze eficient şi la cele mai înalte standarde de îngrijire şi tratament.
  • Vom investi în educaţie pentru că astfel ştim că facem o investiţie sigură într-un viitor mai bun pentru copiii noştri. Dezvoltăm infrastructura şcolară pentru a le oferi generaţiilor viitoare cele mai bune şanse de afirmare. În Capitala noastră nu mai poate exista o criză a locurilor în grădiniţe sau a şcolilor nepregătite să înceapă anul şcolar.
  • Vom aplica politici liberale pentru a transforma Bucureştiul într-un centru de afaceri regional. Investitorii privaţi serioşi şi oneşti vor avea un partener de încredere în Primăria Generală. Susţinem iniţiativa privată şi credem că este un resort esenţial pentru a genera prosperitate în comunitate, locuri de muncă şi venituri la bugetul local.
  • Vom reduce factura la căldură a bucureștenilor cu cel putin 30%, în condițiile în care prețul Brent al barilului de petrol este sub 50 de dolari, prin:
    • modernizarea infrastructurii prin investiții în reabilitarea rețele
    • construirea unui incinerator și continuarea programului de reabilitare termică a blocurilor
    • stimularea unor investiții în regim de parteneriat public-privat pentru noi capacități de producție
    • eficientizarea RADET și ELCEN
    • acordarea de subvenții doar către consumatorii casnici, nu către firme și instituții.
  • Vom pune oraşul în siguranţă prin soluţionarea unei probleme stringente, dar ignorate în ultimii ani: clădirile cu risc seismic. Rezolvarea nu se află la îndemâna primarului general, dar acesta nu poate sta cu mâinile încrucișate. Avem datoria să facem presiuni publice pentru a modifica legislaţia în domeniu şi pentru a începe lucrările de consolidare la peste 600 de clădiri din Bucureşti care, în cazul unui seism puternic, ar putea fi puse la pământ.
  • Vom proteja identitatea şi istoria Capitalei noastre. Există legi care protejează patrimoniul cultural al oraşului şi sancţiuni împotriva celor care încearcă să-l distrugă, iar acestea trebuie aplicate drastric.
  • Reînverzirea orașului, reducerea poluării aerului și a poluării fonice, punerea în valoare a Dâmboviței, eficientizarea serviciilor de salubrizare publică, completarea permanentă a Cadastrului Verde reprezintă, de asemenea, puncte cheie din programul meu.
  • Vom pune în valoare potențial cultural uriaş pe care Capitala noastră îl are, pentru a transforma Bucureștiul în principala destinaţie turistică din Sud-Estul Europei. Inițiativele culturale, private şi non-profit, care au scopul de a promova imaginea Bucureştiului în afara ţării, trebuie încurajate.
  • Vom înființa un birou de sprijin pentru marile investiții și a unui consiliu consultativ al mediului de afaceri. Trebuie să avem o atitudine proactivă în relația cu marile fonduri de investiții și companii internaționale, dar și parteneriate strategice cu alte capitale europene. Nu în ultimul rând, susțin inființarea unui birou de reprezentare și de atragere a fondurilor europene la Bruxelles.
  • La fel de importantă este promovarea Capitalei noastre în străinătate, punerea în valoare a Centrului Vechi, reabilitarea clădirilor istorice și sprijinirea turismului cultural, încurajarea demersurilor private și non-profit pentru dezvoltarea turismului de entertainment.

“Bucureştiul trebuie să redevină Capitala noastră și să își recâștige rolul bine meritat în ierarhia marilor oraşe europene prin: performanţă economică, servicii de calitate, nivel de trai ridicat și infrastructură modernă”, conchide Cristian Bușoi.

Politică

Ciucă, despre renunţarea de către PNL şi PSD la candidatura lui Cîrstoiu: Am constatat că nu reuşeam să îndeplinim obiectivul

Publicat cu

pe

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, la Băileşti, că decizia PNL şi PSD de a renunţa la susţinerea candidatului comun Cătălin Cîrstoiu la funcţia de primar general al Capitalei şi a avea candidaţi separaţi a venit în baza unei analize care arăta că astfel cele două formaţiuni nu reuşeau să îşi îndeplinească obiectivul de a câştiga alegerile în Bucureşti.

Întrebat cum s-a ajuns la ideea unei candidaturi separate la Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a spus că liberalii şi social democraţii au considerat că este bine să ia o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale.

„A fost o analiză pe baza datelor despre modul în care evolua candidatul comun ales de coaliţie şi în momentul în care s-a identificat faptul că nu reuşim să ne îndeplinim obiectivul, am considerat că este bine să luăm o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale. De cealaltă parte, considerăm că este important ca alături de mesajele pe care le-am dat legate de echilibru şi stabilitate, inclusiv în campania electorală, să facem trecerea de la o campanie negativă la una pozitivă, să lăsăm bucureştenilor şansa să aleagă între patru candidaţi, pentru că orice soluţie am fi ales cu un candidat comun, fie din partea PSD, fie din partea PNL, ar fi maximizat şansele primarului în funcţie sau ale candidatului deja înscris, care, aşa cum arată sondajele, au şansele cele mai mari. Această situaţie ducea la o confruntare doar între doi candidaţi”, a spus Ciucă, aflat marţi într-o vizită în judeţul Dolj.

Preşedintele PNL a mai afirmat că în acest moment se poate vorbi despre o resetare a competiţiei politice şi în felul acesta „electoratele, atât cel liberal, cât şi cel social-democrat pot să intre cu o altă speranţă”.

Despre candidatul PNL, Sebastian Burduja, preşedintele PNL a afirmat că acesta este singurul candidat care nu a fost niciodată în funcţia de primar.

„Din perspectiva PNL, venim cu un candidat care este o opţiune nouă, diferă de ceilalţi pentru că nu este în funcţie, nu a fost niciodată în administraţie la nivel local”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă medicul Cîrstoiu va primi o funcţie în Guvern, Ciucă a răspunss că „nici nu s-a pus problema”. „A fost o discuţie cât se poate de decentă pe cifre, era clar că nu există nicio speranţă să putem recupera, motiv pentru care s-a luat această hotărâre”, a afirmat preşedintele PNL.

Citește mai departe

Politică

Ciolacu: Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie; Gabriela Firea, cea mai bună alegere

Publicat cu

pe

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat marţi că decizia ca PSD şi PNL să meargă cu proprii candidaţi la Primăria Capitalei a fost „dificilă”, dar este soluţia corectă şi a afirmat că Gabriela Firea este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care „îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”.

„Decizia ca PSD şi PNL să meargă cu propriii candidaţi la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluţia corectă pentru bucureştenii condamnaţi de patru ani la frig, mizerie, poluare şi trafic blocat care, în loc de soluţii, aveau de ales acum doar între incompetenţă şi circ!”, a afirmat Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democraţilor a punctat că Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie, iar acesta nu poate fi decât Gabriela Firea.

„Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie şi este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraişte de Nicuşor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti! Este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”, a spus Ciolacu.

În altă ordine de idei, premierul i-a mulţumit lui Cătălin Cîrstoiu pentru efortul depus în această perioadă şi i-a urat succes Gabrielei Firea în competiţia electorală pentru funcţia de primar general.

Citește mai departe

Politică

Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie

Publicat cu

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat „un model liberal de administraţie”.

„Toate aceste cancanuri (…) este neplăcut pentru bucureşteni. Din respect pentru ei, trebuie să să mergem înainte şi să le prezentăm un model liberal de administraţie”, a spus ministrul Energiei, adăugând că „întotdeauna” a pus interesul oamenilor „mai presus”.

„Îmi doresc să văd o campanie fără atacuri între niciunul dintre participanţi, să fie o campanie altfel, pentru democraţia adevărată. Aşa trebuie să fie România, după 34 de ani, în care să vorbim realmente pentru bucureşteni pe soluţii, pe programe, pe investiţii, cum ar trebui să arate o capitală europeană. Asta este miza. Poate Bucureştiul să dea exemplul unei altfel de campanii?”, a arătat Sebastian Burduja, conform Agerpres.

Ministrul Energiei îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis în vizita sa oficială în Coreea de Sud.

Coaliţia a decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice.

Sursele au precizat că cei doi candidaţi la Primăria Capitalei nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare