Connect with us

Politică

Ludovic Orban, citat la Parchetul General

Publicat cu

pe

12079552_146064719077997_4191512910457911453_n

Președintele PNL, Ludovic Orban a ajuns miercuri dimineață la Parchetul General, acesta declarând că nu știe nici în ce dosar a fost chemat și nici în ce calitate.

 

Întrebat de jurnaliști dacă vizita sa la Parchetul General are legătură cu plângerea penală depusă împotriva premierului Viorica Dăncilă și a liderului PSD, Ludovic Orban a declarat că: „Nu știu, dar nu cred că are legătură cu subiectul care vă interesează pe dumneavoastră. O să vă dau declarații la sfârșit”, a declarat Ludovic Orban, la intrarea în Parchetul General.

Preşedintele PNL a precizat că va da detalii despre audiere la ieşire.

Reprezentanţii Parchetului General nu au oferit informaţii despre motivul chemării lui Ludovic Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus săptămâna trecută o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o de uzurparea funcţiei, prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, înaltă trădare şi divulgarea de informaţii secrete de stat, în legătură cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Plângerea îl vizează şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, acuzat de divulgarea de informaţii secrete de stat, după ce a făcut publice informaţiile referitoare la Memorandumul pe tema mutării ambasadei.

Plângerea liderului PNL a ajuns la DIICOT, vineri, după ce Parchetul instanţei supreme şi-a declinat competenţa în acest caz.

 

Actulizare: 

Ludovic Orban fost audiat într-un dosar în care o persoană a depus plângere împotriva unui procuror care a anchetat dosarul în care președintele PNL a fost achitat definitiv de judecătorii Înaltei Curți. El a fost acuzat că ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorală pentru alegerile locale din 2016. În urma deschiderii acestui dosar de către DNA, Ludovic Orban s-a retras din Parlament şi din cursa pentru Primăria Capitalei, potrivit Digi24

La ieşire, Orban a declarat că a fost chemat în legătură cu o sesizare împotriva unui procuror depusă de o altă persoană, dar că nu a dorit să se constituie parte vătămată.

„Este vorba de o sesizare care nu mă privește pe mine. Este vorba despre o sesizare depusă împotriva unui procuroror. Mi s-a oferit calitatea de parte vătămată, am refuzat. Dacă aș fi vrut să mă constitui parte vătămată aș fi depus eu sesizarea”, a precizat Orban.

El a mai spus că nu e vorba despre acuzaţie cercetare abuzivă, ci de cea de represiune nedreaptă.

Întrebat cine a depus sesizare, liderul PNL a spus că este vorba despre „un cetățean care a urmărit la televizor” ce s-a întâmplat și „a vrut să depună această sesizare”, fără să dea mai multe detalii despre el.

 

Sursă foto: Facebook

Politică

PNL propune măsuri pentru consolidarea sistemului de pensii private. Majorarea contribuţiilor pentru Pilonul II devine o necesitate

Publicat cu

pe

Grupul parlamentar al deputaţilor PNL a anunţat, miercuri, că iniţiază un set de măsuri privind sistemul de pensii private din România, precizând că scopul acestora este de a asigura „venituri mai sigure şi sustenabile pentru viitorii pensionari”, transmite Agerpres.

„Este esenţial să acţionăm rapid pentru a consolida mecanismele de economisire şi investiţie din cadrul sistemului privat de pensii, astfel încât toţi angajaţii care vor ieşi la pensie după anul 2035 să beneficieze de venituri decente”, a informat PNL, într-un comunicat transmis Agerpres.

Conform sursei citate, la iniţiativa deputatului PNL Raluca Turcan au fost demarate, în acest sens, consultări cu administratorii de fonduri de pensii private, reprezentanţi ai patronatelor şi sindicatelor, specialişti din sectorul financiar şi parlamentari.

„Obiectivul acestor discuţii este identificarea celor mai eficiente soluţii pentru creşterea contribuţiilor la Pilonul II de pensii, astfel încât economiile acumulate de participanţi să se majoreze într-un ritm mai accelerat. Totodată, analizăm modalităţi prin care angajatorii să poată contribui suplimentar la conturile angajaţilor, sporind astfel siguranţa financiară a acestora pe termen lung”, arată PNL.

Potrivit liberalilor, „majorarea contribuţiilor pentru pensiile private administrate devine o necesitate, în contextul în care sistemul public de pensii (Pilonul I) se confruntă cu presiuni demografice şi economice care îl pot face insuficient pentru a acoperi nevoile viitorilor pensionari”.

PNL îşi propune să elaboreze, în colaborare cu patronate, sindicate şi cu administratorii de pensii private, un „cadru legislativ mai flexibil şi adaptat nevoilor actuale, care să permită diversificarea opţiunilor de economisire şi să crească gradul de implicare a angajatorilor în susţinerea securităţii financiare a angajaţilor lor”.

„Marea provocare pentru sistemul clasic de pensii începe după anul 2030, când se estimează că circa un milion de angajaţi părăsesc piaţa muncii, devenind pensionari. Fără o evoluţie pozitivă la nivelul numărului de angajaţi şi a capitalizării economiei, sustenabilitatea Pilonului I de pensii este pusă la mare încercare. Evoluţia pozitivă trebuie să existe şi la nivelul sistemului de pensii private prin creşterea contribuţiilor, raportat la contribuţiile de asigurări sociale de stat, şi diversificarea acestora pentru a completa pensiile rezultate din pilonul pensiilor din sistemul public”, afirmă Raluca Turcan.

Citește mai departe

Politică

Biroul Electoral Central a respins înregistrarea candidaturii lui Călin Georgescu

Publicat cu

pe

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat, duminică seară, că a fost respinsă înregistrarea candidaturii lui Călin Georgescu.

Potrivit unui comunicat al BEC, s-a respins și înregistrarea candidaturilor altor doi independenți, Maria Marcu și Ion Popa.

În schimb, înregistrarea candidaturii lui Nicușor Dan a fost acceptată.

BEC precizează că textul integral a deciziilor adoptate va fi publicat ulterior.

Mai mulți susținători ai candidatului Călin Georgescu, aflați în fața sediului BEC, au forțat gardurile instalate de jandarmi, după ce au aflat despre această decizie. Forțele de ordine au intervenit și i-au îndepărtat, reinstalând gardurile de protecție.

BEC a analizat, duminică seara, candidaturile depuse de Nicușor Dan, Călin Georgescu și alți doi independenți.

Citește mai departe

Politică

Nicușor Dan, despre contestațiile depuse la BEC: Nu este prima campanie electorală pe care o fac

Publicat cu

pe

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, candidat independent la alegerile prezidențiale, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că nu ia în calcul ipoteza să îi fie respinsă candidatura, după ce la Biroul Electoral Central (BEC) ar fi fost depuse mai multe sesizări în acest sens.

‘Vă dați seama că nu este prima campanie electorală pe care o fac. În momentul în care am depus un dosar de candidatură, ne-am asigurat că toate lucrurile sunt absolut în regulă. Deci, nu iau în calcul ipoteza asta’, a răspuns Nicușor Dan, întrebat ce va face dacă nu i se va valida candidatura, în contextul în care la BEC ar fi fost înregistrate în jur de 300 de sesizări în privința candidaturii sale.

Nicușor Dan a spus că este optimist că România va face alegerea corectă în 4 și în 18 mai.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare