Connect with us

Publicat cu

pe

Șpăgi record de zeci de milioane de dolari, corupție transpartinică, nouă foști miniștri suspectați de corupție, politicieni importanți și oameni de afaceri cu conexiuni la cel mai înalt nivel implicați – dezvăluirile în dosarul Microsoft zguduie din temelii scena politică din România.

DNA a anunțat vineri, că a demarat cercetări în cazul a nouă foști miniștri, din perioada 2003-2010: Ecaterina Andronescu, Șerban Mihăilescu, Dan Nica, Valerian Vreme, Adriana Țicău, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu și Mihai Tănăsescu.

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, i-a transmis marți, ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, referatul DNA în vederea sesizării Senatului, respectiv a Camerei Deputaţilor, pentru formularea cererii de efectuarea urmăririi penale faţă de Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Şerban Mihăilescu, în vederea sesizării Parlamentului European pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Dan Nica, în vederea sesizării preşedintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Adriana Ţicău, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu şi Mihai Tănăsescu.

Deși documentele au fost transmise marți Parlamentului de ministrul Justiţiei, senatorii au fost solidari cu cei doi colegi ai lor. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că astfel de solicitări se aduc mai întâi la cunoştinţa Biroului Permanent al Senatului, însă “probabil” nu se va convoca o şedinţă “numai pentru această solicitare”. Senatorii au intrat deja în vacanţă electorală, iar avizele cerute de Parchet pentru începerea urmăririi penale în cazul foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu se amână.

Între timp, ultimele dezvăluiri sugerează că importanți demnitari publici și privați, precum premierul Victor Ponta, Adrian Năstase, Gheorghe Ștefan, Dinu Pescariu și Dorin Cocoș ar fi implicați în unul dintre cele mai mari scandaluri de corupție din România.

Cine sunt cei acuzați:

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, în prezent senator în Parlamentul României, este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani. Potrivit referatului DNA, Ecaterina Andronescu a pretins şi primit de la firma SIVECO şi firmele colaboratoare foloase necuvenite constând în sume de bani sau calculatoare, pentru sine sau pentru altul, în scopul de a le asigura derularea unor proiecte cu Ministerul, în perioada 2001 – 2009.

Dan Nica, fost ministru al MCTI, în prezent europarlamentar, este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani. Potrivit referatului DNA, în perioada aprilie – noiembrie 2004, ar fi pretins şi primit o parte din suma de circa 20 milioane USD virată de Fujitsu Siemens Computers în contul unor societăţi de tip off – shore cu titlu de consultanţă şi asistenţă tehnică aferentă contractului încheiat cu Guvernul României pentru ca, în baza influenţei pe care o avea, să asigure încheierea contractului în condiţiile propuse de firma Fujitsu Siemens Computers.

Gabriel Sandu, fost ministru al MCSI, este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani. Potrivit referatului DNA, ar fi pretins de la un avocat suma de 1.800.000 de euro pentru a asigura derularea în continuare a contractului de licenţiere Microsoft; ar fi pretins şi primit de la o persoană, prin intermediar, suma de 3.000.000 de euro, bani ce i-au fost viraţi într-o societate de tip off – shore, pentru a înlesni Asocierii D-CON.NET (lider), D-CON.NET GmbH, COMSOFT DIRECT AG, BECHTLE HOLDING SCHWEIZ, DOM SOFT SRL, încheierea acordului cadru pentru 2009-2012 pentru achiziţia dreptului de utilizare produse software prin închiriere cu opţiune de cumpărare.

Mihai Tănăsescu, fost ministru al Finanțelor Publice, este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani. Potrivit referatului DNA, ar fi pretins şi primit de la două persoane, prin intermediari, sume de bani provenind din încasările firmei Fujitsu Siemens Computers CA, ca urmare a derulării contractului de licenţiere Microsoft. Astfel, în luna iulie 2004, în contul personal al unei persoane din familia ministrului, a fost transferată suma de 82.000 euro, din contul unei firme din Liechtenstein, sub justificarea „inv directe ale nerezidenţilor in Romania – alte capitaluri – sectorul nebancar”. Din cercetările efectuate rezultă că firma din Liechtenstein este controlată de unul din intermediari şi a primit bani de la o companie alimentată exclusiv cu fonduri obţinute de Fujitsu Siemens Computer.

Șerban Mihăilescu, ministru coordonator al SGG, în prezent senator în Parlamentul României,este acuzat de instigare la abuz în serviciu, trafic de influență și spălare de bani. Potrivit referatului DNA, în perioada aprilie – noiembrie 2004, ar fi pretins şi primit o parte din suma de circa 20 milioane USD virată de Fujitsu Siemens Computers în contul unor societăţi de tip off – shore cu titlu de consultanţă şi asistenţă tehnică aferentă contractului încheiat cu Guvernul României pentru ca, în baza influenţei pe care o avea, să asigure încheierea contractului în condiţiile propuse de firma Fujitsu Siemens Computers.

 Adriana Țicău, fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență, spălare de bani. Potrivit referatului DNA, în perioada iulie – decembrie 2004 ar fi iniţiat şi avizat proiecte de Hotărâri de Guvern prin care a urmărit favorizarea firmelor Fujitsu Siemens Computers şi Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora. Faptele sale ar fi prejudiciat bugetul de stat ca urmare a achiziţiei de servicii şi produse la preţuri peste valoarea de piaţă: licenţe cu circa 30 – 40% mai scumpe, calculatoare şi produse software la preţuri cu până la 50% mai mari decât cele pentru aceleaşi produse sau produse similare de pe piaţă.

Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educaţiei şi Cercetării, este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani. Potrivit referatului DNA, în perioada 2003 – 2005, ar fi iniţiat şi avizat proiecte de Hotărâri de Guvern prin care a urmărit favorizarea firmelor Compaq şi Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora. Faptele sale ar fi prejudiciat bugetul de stat ca urmare a achiziţiei de servicii şi produse la preţuri peste valoarea de piaţă: licenţe cu circa 30 – 40% mai scumpe, calculatoare şi produse software la preţuri cu până la 50% mai mari decât cele pentru aceleaşi produse sau produse similare de pe piaţă.

Valerian Vreme, fost ministru al MCSI, în prezent deputat este acuzat de abuz în serviciu. Potrivit referatului DNA, în perioada septembrie 2010 – februarie 2012 ar fi încheiat contractul subsecvent referitor la suplimentarea numărului de licenţe MECTS, pentru şcoli – contractul de furnizare produse nr.108 din 17 august 2011 în baza căruia MCSI a efectuat plăţi totale de 8.825.673,50 euro, în condiţiile în care HG nr.460/2009 nu a reglementat situaţia licenţelor destinate unităţilor de învăţământ, iar preţul licenţelor nu reflectă discount – ul acordat de Microsoft, nu a dispus măsuri cu privire la aspectele sesizate de către FTS România prin adresa nr. 4550/02.12.2010, cu privire la servicii neprestate.

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, este acuzat de abuz în serviciu. Potrivit referatului DNA, în perioada 2009 – 2012, ar fi semnat şi promovat spre aprobare „Nota privind licenţele Microsoft utilizate de către MECTS în şcoli”, în care se atesta, contrar dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice şi a clauzelor contractuale din Acordul cadru nr.32 din 12 august 2009, că acesta „permite încheierea unui contract subsecvent referitor la suplimentarea numărului de licenţe MECTS, pentru şcoli”, toate acestea în condiţiile în care HG nr.460/2009 nu a reglementat situaţia licenţelor destinate unităţilor de învăţământ. Consecinţa a fost încheierea contractului de furnizare produse nr.108 din 17 august 2011 în baza căruia MCSI a efectuat plăţi totale de 8.825.673,50 euro; prin adresele nr.10126 din 19 ianuarie 2011 şi nr.12211 din 5 iulie 2011, ar fi comandat MCSI închirierea unui număr de 179.259 licenţe pentru pachete de tip ProDesktop şi 6.828 licenţe pentru sistemele de operare Windows Server în condiţiile în care necesarul de licenţe a fost stabilit fără a ţine seama de configuraţia hardware a computerelor, fiind luate în calcul toate staţiile de lucru şi serverele achiziţionate în perioada 2001-2008 prin programele SEI1 – SEI5 şi rural. În data de 17 august 2011, ar fi încheiat un contract de furnizare produse, în baza căruia MCSI s-a obligat să plătească preţul aferent numărului total de 179.259 licenţe mai mare cu 72.990 faţă de numărul de licenţe utilizabile în sistemul educaţional în raport cu numărul de computere compatibile cu noile produse software, având drept consecinţă crearea unei noi obligaţii de plată a unui preţ cu aproximativ 5,4 milioane euro mai mare decât preţul pentru închirierea licenţelor efectiv utilizabile.

Alte persoane care ar putea fi implicate în dosarul Microsoft:

Premierul Victor Ponta:

DNA a precizat miercuri că premierul Victor Ponta nu are calitate de suspect sau inculpat în dosarul licențelor Microsoft, în contextul în care numele său apare în dosarul unui martor denunțător, care afirmă că şeful Fujitsu Siemens România ar fi încercat să-l preseze pe Ponta, la vremea aceea şeful Corpului de Control al premierului Năstase, ca firma să reintre pe filiera contractelor cu statul. Declarația martorului apare în cererea prin care DNA solicită aviz pentru ridicarea imunității a nouă foști miniștri cercetați în acest dosar.

Potrivit martorului, contractul licențelor IT în valoare de 200 milioane euro a fost inițiat, negociat și controlat de Claudiu Florică în perioada 2001 — 2002, când a avut în acest sens întâlniri directe cu Ecaterina Andronescu, Mihnea Costoiu și alți angajați ai Ministerului Educației și Cercetării.

În opinia acestuia, contractul încheiat de Siveco cu Ministerul Educației a fost conceput ca un contract cadru a cărui derulare urma să aibă loc în mai multe etape, pe măsură ce Ministerul Educației obținea bugetul necesar achiziției, fiind conceput ca un contract ce depășea necesitățile pentru a permite noi achiziții ulterioare prin acte adiționale, fără o procedură de licitație.

„Claudiu Florică a condiționat și prezența firmei Siveco ca integrator în acest contract de subcontractarea unei părți din software și servicii în valoare de 1,5 milioane dolari firmei Kapraras Consulting condusă de Antonio Kapraras, care urma să asigure la rândul ei plata unei mite către persoane din anturajul lui Adrian Năstase”, mai declară martorul.

Acesta mai susține că, după ce Ecaterina Andronescu a fost schimbată în 2003 cu Alexandru Athanasiu din funcția de ministru al Educației, Claudiu Florică a pierdut o parte din controlul pe care-l avea asupra autorității contractante, contractul derulându-se în continuare în perioada 2003 — 2009, dar fără ca vreuna din firmele protejate și controlate de Claudiu Florică, respectiv Fujitsu Siemens Computers, Net Consulting, Softwin, să mai primească vreo contractare.

„Tot în 2004, Claudiu Florică s-a întâlnit cu Victor Ponta care avea la acea vreme funcția de șef al Corpului de Control al premierului Adrian Năstase și a încercat să-l determine pe Victor Ponta să demareze o anchetă a Corpului de Control la sediul Ministerului Educației și prin această presiune să oblige practic firma Siveco să reintroducă firmele protejate de Claudiu Florică în cele două extensii de contract, una în valoare de 20 milioane de dolari și cealaltă de 96 milioane de dolari, semnate în timpul guvernării PSD. În schimbul acestei susțineri din partea lui Victor Ponta, Fujitsu Siemens Computers a dotat sediul Tineretului Social Democrat cu calculatoare Fujitsu Siemens în baza unei donații făcută prin partenerii Fujitsu Siemens Computers, de la acea dată”, se mai arată în declarația dată la DNA.

Martorul mai spune că, în decembrie 2004, după schimbarea partidului de guvernământ, Claudiu Florică, fiind în relații personale directe cu diverși membri ai Partidului Democrat, cum ar fi Romeo Raicu, Mihai Stănișoară, Victor Blaga, Răsvan Toader, „și-a reluat campania de atac la adresa firmei Siveco și a solicitat și noilor miniștri reincluderea firmelor FSC, Net Consulting și Softwin, firme pe care le controla în mod indirect, în acest proiect, dar fără succes”.

„Persoanele implicate în trafic de influență și luare de mită în acest contract sunt Adrian Năstase, prim-ministru în perioada 2000-2004, Alexandru Bittner, care intermedia plata mitelor către Adrian Năstase în acea perioadă, Remus Truică, șeful Cancelariei prim-ministrului în acea perioadă, Victor Ponta, șeful Corpului de Control al Premierului în acea perioadă, Ecaterina Andronescu, ministru al Educației 2000 — 2004, Cristina Ghițulică — șef de cabinet la Ecaterina Andronescu în perioada 2000-2004, Mihnea Costoiu — secretar general al ministerului în acea perioadă, Traian Ionescu — director în Ministerul Educației, Valentin Cotârță — director în cadrul Ministerului Educației, Gheorghe Dinu — consilier al ministrului Ecaterina Andronescu, Mihai Tănăsescu — ministrul Finanțelor la acea perioadă, Enache Jiru — secretar de stat în Ministerul Finanțelor, Dan Nica — ministru MCTI, precum și miniștrii PD numiți după Ecaterina Andronescu, și anume: Alexandru Athanasiu, Mircea Miclăuș și, ulterior, Andrei Marga”, este o altă susținere a martorului.

Premierul Victor Ponta a declarat marți că nu a avut nicio legătură cu contractele privind licențele Microsoft și că, în cazul în care va fi solicitat de procurori, va merge la Parchet pentru a spune ce știe.

„Vă promit că oricine mă întreabă de la Parchet ceva despre Microsoft, mă duc și spun. După cum știți foarte bine, nu am avut niciodată nicio poziție publică din care să am legatură cu contracte, dar, dacă mă cheamă cineva, bineînțeles că mă duc și spun tot ceea ce știu”, a afirmat premierul.

Întrebat dacă în 2004 au existat anumite donații din partea Fujitsu-Siemens către organizația Tineretului Social Democrat, Ponta a răspuns: „Nu cunosc, pentru simplul motiv că Tineretul Social Democrat nu a fost niciodată personalitate juridică. Dacă vă referiți la partid, nu știu, nu cunosc”.

Dorin Cocoș, Dinu Pescariu și Gheorghe Ștefan:

Un martor audiat de DNA în dosarul licenţelor Microsoft le-a declarat anchetatorilor că omul de afaceri Dorin Cocoş şi primarul oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, ar fi primit opt-nouă milioane de euro, respectiv circa trei milioane de euro, pe durata derulării contractelor.

Sumele ce ar fi ajuns la Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan sunt menţionate în declaraţia unui martor, redată de procurori în documentele DNA. În declaraţie se arată:

„În cursul anului 2008 sau 2009, în contextul finalizării contractului dintre Guvernul României şi Microsoft, Florică Claudiu a apelat la Dinu Pescariu, despre care era cunoscut că avea o relaţie bună cu Dorin Cocoş pentru a-l susţine în cadrul licitaţiei ce urma a se realiza.

Ştiu că Pescariu Dinu a intermediat legătura dintre Florică Claudiu şi Dorin Cocoş. În perioada respectivă au fost organizate diverse întâlniri între Florică Claudiu şi Gabriel Sandu, fie la Ministerul Comunicaţiilor, fie în alte locaţii. Aceste întâlniri au fost intermediate de Dorin Cocoş. La unele dintre întâlniri a participat şi Gheorghe Ştefan, despre care se discuta că avea o oarecare autoritate asupra lui Gabriel Sandu.

Ulterior adjudecării licitaţiei de către firma D.Con.Net., Dorin Cocoş a stabilit modul în care trebuie distribuite sumele transferate de la D.Con.Net către Barringwood Investment Ltd. Cred că această societate era controlată de Dinu Pescariu. Ştiu că printre beneficiarii acestor sume se regăseau Gabriel Sandu, Gheorghe Ştefan, Dorin Cocoş, Pescariu Dinu, Nicolae Dumitru. Firmele în care urma să se facă plata i-au fost indicate lui Florică Claudiu de fiecare dintre persoanele mai sus menţionate, la fel şi persoanele de contact.

Din discuţiile purtate am înţeles că plata efectuată către Nicolae Dumitru (sau firma acestuia) a fost făcută în considerarea faptului că dânsul a emis o scrisoare de garanţie absolut necesară contractului.

Tot din discuţiile purtate am înţeles că sumele remise lui Dorin Cocoş au fost în cea mai mare parte remise în numerar, banii fiind retraşi numerar din Elveţia de Pescariu Dinu şi înmânaţi personal de acesta lui Dorin Cocoş.

Din câte am auzit, Dorin Cocoş a primit aproximativ 8-9 milioane euro, iar Gheorghe Ştefan circa 3 milioane de euro. Tot în jur de 3 milioane a primit şi Gabriel Sandu. Cred că banii pentru Gabriel Sandu au fost viraţi în off-shore.

Din cunoştinţele mele Dorin Cocoş, Dinu Pescariu şi Gheorghe Ştefan nu aveau firme prin intermediul cărora să presteze servicii IT. Cred că în privinţa lui Dinu Pescariu se discuta despre o sumă de circa 3.000.000 euro”.

Citește mai departe
Apasă pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Ciucă, despre renunţarea de către PNL şi PSD la candidatura lui Cîrstoiu: Am constatat că nu reuşeam să îndeplinim obiectivul

Publicat cu

pe

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, la Băileşti, că decizia PNL şi PSD de a renunţa la susţinerea candidatului comun Cătălin Cîrstoiu la funcţia de primar general al Capitalei şi a avea candidaţi separaţi a venit în baza unei analize care arăta că astfel cele două formaţiuni nu reuşeau să îşi îndeplinească obiectivul de a câştiga alegerile în Bucureşti.

Întrebat cum s-a ajuns la ideea unei candidaturi separate la Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a spus că liberalii şi social democraţii au considerat că este bine să ia o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale.

„A fost o analiză pe baza datelor despre modul în care evolua candidatul comun ales de coaliţie şi în momentul în care s-a identificat faptul că nu reuşim să ne îndeplinim obiectivul, am considerat că este bine să luăm o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale. De cealaltă parte, considerăm că este important ca alături de mesajele pe care le-am dat legate de echilibru şi stabilitate, inclusiv în campania electorală, să facem trecerea de la o campanie negativă la una pozitivă, să lăsăm bucureştenilor şansa să aleagă între patru candidaţi, pentru că orice soluţie am fi ales cu un candidat comun, fie din partea PSD, fie din partea PNL, ar fi maximizat şansele primarului în funcţie sau ale candidatului deja înscris, care, aşa cum arată sondajele, au şansele cele mai mari. Această situaţie ducea la o confruntare doar între doi candidaţi”, a spus Ciucă, aflat marţi într-o vizită în judeţul Dolj.

Preşedintele PNL a mai afirmat că în acest moment se poate vorbi despre o resetare a competiţiei politice şi în felul acesta „electoratele, atât cel liberal, cât şi cel social-democrat pot să intre cu o altă speranţă”.

Despre candidatul PNL, Sebastian Burduja, preşedintele PNL a afirmat că acesta este singurul candidat care nu a fost niciodată în funcţia de primar.

„Din perspectiva PNL, venim cu un candidat care este o opţiune nouă, diferă de ceilalţi pentru că nu este în funcţie, nu a fost niciodată în administraţie la nivel local”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă medicul Cîrstoiu va primi o funcţie în Guvern, Ciucă a răspunss că „nici nu s-a pus problema”. „A fost o discuţie cât se poate de decentă pe cifre, era clar că nu există nicio speranţă să putem recupera, motiv pentru care s-a luat această hotărâre”, a afirmat preşedintele PNL.

Citește mai departe

Politică

Ciolacu: Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie; Gabriela Firea, cea mai bună alegere

Publicat cu

pe

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat marţi că decizia ca PSD şi PNL să meargă cu proprii candidaţi la Primăria Capitalei a fost „dificilă”, dar este soluţia corectă şi a afirmat că Gabriela Firea este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care „îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”.

„Decizia ca PSD şi PNL să meargă cu propriii candidaţi la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluţia corectă pentru bucureştenii condamnaţi de patru ani la frig, mizerie, poluare şi trafic blocat care, în loc de soluţii, aveau de ales acum doar între incompetenţă şi circ!”, a afirmat Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democraţilor a punctat că Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie, iar acesta nu poate fi decât Gabriela Firea.

„Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie şi este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraişte de Nicuşor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti! Este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”, a spus Ciolacu.

În altă ordine de idei, premierul i-a mulţumit lui Cătălin Cîrstoiu pentru efortul depus în această perioadă şi i-a urat succes Gabrielei Firea în competiţia electorală pentru funcţia de primar general.

Citește mai departe

Politică

Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie

Publicat cu

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat „un model liberal de administraţie”.

„Toate aceste cancanuri (…) este neplăcut pentru bucureşteni. Din respect pentru ei, trebuie să să mergem înainte şi să le prezentăm un model liberal de administraţie”, a spus ministrul Energiei, adăugând că „întotdeauna” a pus interesul oamenilor „mai presus”.

„Îmi doresc să văd o campanie fără atacuri între niciunul dintre participanţi, să fie o campanie altfel, pentru democraţia adevărată. Aşa trebuie să fie România, după 34 de ani, în care să vorbim realmente pentru bucureşteni pe soluţii, pe programe, pe investiţii, cum ar trebui să arate o capitală europeană. Asta este miza. Poate Bucureştiul să dea exemplul unei altfel de campanii?”, a arătat Sebastian Burduja, conform Agerpres.

Ministrul Energiei îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis în vizita sa oficială în Coreea de Sud.

Coaliţia a decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice.

Sursele au precizat că cei doi candidaţi la Primăria Capitalei nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare