Connect with us

Publicat cu

pe

Candidatul PNL la alegerile locale, Cristian Bușoi, acuză fosta administrație a capitalei că a blocat traficul în București și propune șapte măsuri pentru a fluidiza deplasarea în oraș.

“Circa 1,2 milione de bucureșteni, atât cât totalizează populația activă a orașului, sunt nevoiți să înfrunte zilnic problemele de trafic pentru a produce un sfert din PIB-ul României. Administrația pesedista a lăsat o Capitală sufocată de lucrările neterminate la infrastructură, aglomerație, blocaje, insuficiența parcărilor, un transport în comun murdar și prost gestionat”, susține Bușoi, într-un comunicat de presă.

Pentru a facilita o deplasare mai bună în oraș si a le reda bucureștenilor libertatea de mișcare, el prezintă șapte măsuri care ar trebui luate de viitoare administrație a capitalei.

Potrivit lui Cristian Bușoi, prima propunere vizează realizarea “de urgență”, împreună cu Guvernul României, a centurii ocolitoare a Capitalei, care “reprezintă de mai mulți ani un punct nevralgic pentru administraţia locală”.

“Traficul intens și timpul de staționare mare pe benzile existente ale centurii actuale îi determină pe șoferi să traverseze orașul prin centru, lucru care sporește aglomerația. O centură realizată în regim de autostradă garantează un trafic mai redus pe străzile și bulevardele din Capitală”, preciează Bușoi.

O altă măsură pentru fluidizarea traficului este creșterea numărului stațiilor de metrou și urgentarea liniei către Aeroport, arată Bușoi.

“Ultimul termen avansat, anul 2021, este nesatisfăcător. Metrorex se află în subordinea Guvernului, dar primarul general nu poate și nu are voie să stea cu mâinile în sân. Este nevoie de o regândire, în parteneriat cu Guvernul, a staţiilor de metrou, astfel încât acest mijloc de transport să aibă stații mai frecvente și să se extindă într-un ritm mai alert. La Paris, metroul are 245 de stații răspândite pe o suprafață de doar 87 km2, în timp ce metroul din București acoperă, cu doar 51 de stații, o suprafață de 5 ori mai mare. În concluzie, este nevoie de stații mai dese care să deservească toate cartierele Capitalei”, spune candidatul PNL la Primăria Capitalei.

Finalizarea lucrărilor de infrastructură deja începute, pentru a fluidiza zonele blocate de lucrări și a realiza o coerență a actului de administrație locală, este o altă măsură propusă de Cristian Bușoi.

“Capitala noastră s-a transformat într-un șantier din cauza faptului că termenele de execuţie nu au fost respectate. Această meteahnă a lucrului făcut de mântuială trebuie să înceteze! Trebuie începute și finalizate lucrări noi de infrastructură, închiderea inelului median, pasaje, lucrări mari de infrastructură”, subliniază candidatul liberal la alegerile locale.

Potrivit acestuia, un aspect esențial îl reprezintă modernizarea transportului public, astfel încât să fie atractiv pentru bucureșteni, iar aceștia să se simtă stimulați să renunțe la deplasarea cu mașina personală la serviciu.

“Creşterea numărului de autobuze, tramvaie și troilebuze este o măsură non-negociabilă pentru un transport în comun eficient. Trebuie implementat un sistem de panotaj care să indice timpul rămas până la venirea următorului autobuz, tramvai sau troilebuz, soluţie adoptată de mai multe capitale europene”, declară Cristian Bușoi.

El atrage atentția sunt necesare și măsuri de fluidizare a traficului, precum crearea de benzi unice pentru RATB, pentru a asigura frecvența și predictibilitatea mijloacelor de transport în comun.

“Fluidizarea traficul se poate realiza și prin introducerea de sensuri giratorii în intersecțiile de pe străzile secundare. Orașe importante ale României, precum Brașov și Sibiu, au experimentat acest sistem și au avut rezultate eficiente. În plus, trebuie repus în funcţiune și extins sistemul computerizat de management al traficului, care să asigure sincronizarea inteligentă a semafoarelor în funcție de condițiile de trafic pe fiecare sens de mers”, mai arată Cristian Bușoi.

O altă măsură prezentată de candidatul PNL la Primăria Capitalei este elaborarea unei strategii menite să încurajeze transportul alternativ, în defavoarea mașinilor personale

“Prin metode fiscale, companiile private pot încuraja angajații să își răsplătească angajații care nu vin la serviciu cu mașina. În cadrul acestui plan, firmele plătesc angajaților o sumă de bani pentru a nu veni cu autoturismul personal la serviciu. Acest comportament poate fi determinat din partea agenților economici fie prin impozitarea diferențiată a locurilor de parcare, fie prin deduceri de la plata taxelor locale, în funcție de metoda considerată mai avantajoasă în urma consultării mediului privat. Oamenii trebuie încurajați să utilizeze bicicletele, prin construirea de piste speciale și locuri de parcare aferente. Pistele de biciclete vor fi realizate prin delimitarea lor în spațiul dintre trotuare și carosabil pentru a nu perturba deplasarea pietonilor, dar nici pe cea a mașinilor. Exemple celebre, precum Amsterdam sau Berlin, ne arată funcționalitatea acestui model. Vom avea consultări cu organizațiile societății civile care reprezintă drepturile bicicliștilor pentru a evita greșelile realizate în această privință de către primarii anteriori”, completează Bușoi.

Pe de altă parte, el precizează că, pentru a descuraja traversarea centrului Capitalei cu autoturisme, este necesar să se construiască noi parcări, unele dintre ele gratuite, mai ales la intrările în oraș (supraterane).

“Printr-un parteneriat public – privat se pot construi noi parcări în centrul orașului și vom susține, în colaborare cu administrațiile de sector, măsuri de suplimentare a numărului de parcări în zonele aglomerate”, adaăugă Cristian Bușoi.

El subliniază că “experienţa ultimilor 25 de ani de administraţie în Bucureşti ne arată clar că ceea ce i-a lipsit Capitalei noastre nu au fost ideile, ci calitatea celor care le-au pus în practică”.

“Au lipsit implicarea și o doză necesară de responsabilitate atunci când vorbim de administrarea unei comunităţi de circa două milioane de oameni”, conchide Cristian Bușoi.

Citește mai departe
Apasă pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Ciucă, despre renunţarea de către PNL şi PSD la candidatura lui Cîrstoiu: Am constatat că nu reuşeam să îndeplinim obiectivul

Publicat cu

pe

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, la Băileşti, că decizia PNL şi PSD de a renunţa la susţinerea candidatului comun Cătălin Cîrstoiu la funcţia de primar general al Capitalei şi a avea candidaţi separaţi a venit în baza unei analize care arăta că astfel cele două formaţiuni nu reuşeau să îşi îndeplinească obiectivul de a câştiga alegerile în Bucureşti.

Întrebat cum s-a ajuns la ideea unei candidaturi separate la Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a spus că liberalii şi social democraţii au considerat că este bine să ia o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale.

„A fost o analiză pe baza datelor despre modul în care evolua candidatul comun ales de coaliţie şi în momentul în care s-a identificat faptul că nu reuşim să ne îndeplinim obiectivul, am considerat că este bine să luăm o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale. De cealaltă parte, considerăm că este important ca alături de mesajele pe care le-am dat legate de echilibru şi stabilitate, inclusiv în campania electorală, să facem trecerea de la o campanie negativă la una pozitivă, să lăsăm bucureştenilor şansa să aleagă între patru candidaţi, pentru că orice soluţie am fi ales cu un candidat comun, fie din partea PSD, fie din partea PNL, ar fi maximizat şansele primarului în funcţie sau ale candidatului deja înscris, care, aşa cum arată sondajele, au şansele cele mai mari. Această situaţie ducea la o confruntare doar între doi candidaţi”, a spus Ciucă, aflat marţi într-o vizită în judeţul Dolj.

Preşedintele PNL a mai afirmat că în acest moment se poate vorbi despre o resetare a competiţiei politice şi în felul acesta „electoratele, atât cel liberal, cât şi cel social-democrat pot să intre cu o altă speranţă”.

Despre candidatul PNL, Sebastian Burduja, preşedintele PNL a afirmat că acesta este singurul candidat care nu a fost niciodată în funcţia de primar.

„Din perspectiva PNL, venim cu un candidat care este o opţiune nouă, diferă de ceilalţi pentru că nu este în funcţie, nu a fost niciodată în administraţie la nivel local”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă medicul Cîrstoiu va primi o funcţie în Guvern, Ciucă a răspunss că „nici nu s-a pus problema”. „A fost o discuţie cât se poate de decentă pe cifre, era clar că nu există nicio speranţă să putem recupera, motiv pentru care s-a luat această hotărâre”, a afirmat preşedintele PNL.

Citește mai departe

Politică

Ciolacu: Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie; Gabriela Firea, cea mai bună alegere

Publicat cu

pe

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat marţi că decizia ca PSD şi PNL să meargă cu proprii candidaţi la Primăria Capitalei a fost „dificilă”, dar este soluţia corectă şi a afirmat că Gabriela Firea este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care „îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”.

„Decizia ca PSD şi PNL să meargă cu propriii candidaţi la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluţia corectă pentru bucureştenii condamnaţi de patru ani la frig, mizerie, poluare şi trafic blocat care, în loc de soluţii, aveau de ales acum doar între incompetenţă şi circ!”, a afirmat Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democraţilor a punctat că Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie, iar acesta nu poate fi decât Gabriela Firea.

„Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie şi este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraişte de Nicuşor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti! Este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”, a spus Ciolacu.

În altă ordine de idei, premierul i-a mulţumit lui Cătălin Cîrstoiu pentru efortul depus în această perioadă şi i-a urat succes Gabrielei Firea în competiţia electorală pentru funcţia de primar general.

Citește mai departe

Politică

Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie

Publicat cu

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat „un model liberal de administraţie”.

„Toate aceste cancanuri (…) este neplăcut pentru bucureşteni. Din respect pentru ei, trebuie să să mergem înainte şi să le prezentăm un model liberal de administraţie”, a spus ministrul Energiei, adăugând că „întotdeauna” a pus interesul oamenilor „mai presus”.

„Îmi doresc să văd o campanie fără atacuri între niciunul dintre participanţi, să fie o campanie altfel, pentru democraţia adevărată. Aşa trebuie să fie România, după 34 de ani, în care să vorbim realmente pentru bucureşteni pe soluţii, pe programe, pe investiţii, cum ar trebui să arate o capitală europeană. Asta este miza. Poate Bucureştiul să dea exemplul unei altfel de campanii?”, a arătat Sebastian Burduja, conform Agerpres.

Ministrul Energiei îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis în vizita sa oficială în Coreea de Sud.

Coaliţia a decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice.

Sursele au precizat că cei doi candidaţi la Primăria Capitalei nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare