Connect with us

Publicat cu

pe

Performanța companiilor va fi sărbătorită la scenă deschisa, pe 23 noiembrie, într-o gală a excelenței în afaceri, la Topul Național al Firmelor. Peste 12.000 de companii, cu o cifră de afaceri de peste 200 mld. euro, au fost incluse în primele zece poziţii ale topului organizat de Camera de Comerț și Industrie a României.

Evenimentul va avea loc miercuri, 23 noiembrie 2022, la Centrul Expozițional Romexpo. La eveniment sunt așteptați peste 600 de invitați – reprezentanți ai celor mai performante companii, personalități ale autorităților publice centrale, precum și președinți ai Camerelor de Comerț Județene.

Topul Național al Firmelor (TNF) 2022 este un clasament realizat în exclusivitate de către CCIR și reprezintă un barometru al performanței în afaceri. La baza acestuia stau indicatori financiari puternici: cifra de afaceri, profitul din exploatare, ponderea profitului din cifra de afaceri și numărul de salariați.

Cifrele analizate indică un număr de 12.740 de companii care au fost incluse în primele 10 poziții ale TNF 2022. Cifra totală de afaceri a acestor companii a atins suma de 212,14 miliarde de euro, iar profitul din exploatare a însumat 19,56 miliarde de euro. Companiile incluse pe primele 10 poziții ale TNF 2022 oferă un număr de 1.309.440 locuri de muncă. În 2021, au fost înregistrate tendințe de creștere a tuturor indicatorilor pentru toate domeniile incluse în Top, respectiv pentru numărul de companii incluse în primele 10 poziții, cifră de afaceri, profit și număr de salariați.

TNF 2022 prezintă cele mai performante companii din șapte domenii de activitate: industrie, servicii, comerț, turism, cercetare-dezvoltare și high-tech, agricultură, silvicultură și pescuit, construcții. Cele mai semnificative domenii ca pondere după numărul de companii incluse în top 10 sunt: industria (35,2%), serviciile (28%), comerțul (20,9%), agricultura, silvicultura și pescuitul (5%), construcțiile (4,7%), cercetare-dezvoltare și high-tech (3,7%), turismul (2,2%).

În funcție de cifra de afaceri, comerțul are o pondere de 44,09% din cifra totală de afaceri a companiilor, urmat de industrie (35,4%) și servicii (11,3%). Cele mai profitabile companii sunt în domeniul industriei, cu un profit de 42,6% din total și o pondere a profitului de 11% din cifra de afaceri a companiilor din industrie.

Reprezentanții mediului de afaceri care doresc să participe la Gala Topului Național al Firmelor 2022 se pot înscrie online, accesând link-ul: https://tnf.ro/inregistrare2022/

Business

Tehnologiile de ultimă oră din fabricile HS Timber Group fac mai ușoară prelucrarea lemnului

Publicat cu

pe

Pentru a se asigura că prelucrarea lemnului se desfășoară în condiții optime, compania HS Timber Group a făcut dintotdeauna din investițiile în echipamente și aparaturi de ultimă generație o prioritate.

Fiindcă știe că doar așa poate asigura un grad ridicat de automatizare în fabrici, dar și un control riguros al calității lemnului.

În fabricile sale, materia primă este folosită în proporție de 100% și nimic nu se aruncă.

Ceea ce rămâne se transformă în energie verde, iar acest lucru confirma o valoare importantă a companiei, și anume sustenabilitatea și grija pentru mediul înconjurător.

Fabrica de la Reci, din județul Covasna, își produce toate resursele intern, inclusiv cele energetice. Iar în acest lanț responsabil de producție s-a făcut, de-a lungul timpului, o investiție de 175 de milioane de euro. Astfel, eficiența este pe primul loc când vine vorba despre prelucrarea lemnului, iar cei circa 600 de oameni care lucrează în fabrică se bucură de noile tehnologii care îi ajută să își facă mai bine treaba.

La Comănești, în cea mai mare fabrică de panel într-un singur loc din lume, au fost investite 35 de milioane de euro și sunt asigurate peste 700 de locuri de muncă. Aici, fabrica și localitatea s-au dezvoltat împreună în cei 14 ani de activitate. Iar datorită tehnologiilor performante, materiile prime care ar fi devenit deșeuri sau lemne de foc se transformă aici în panel de calitate care este exportat și folosit în multe țări ale lumii.

Citește mai departe

Business

HS Timber Group și comunitățile locale lucrează împreuna de mulți ani și se pot baza pe o relație de parteneriat autentic

Publicat cu

pe

Una dintre prioritățile HS Timber Group este să transforme în bine viețile oamenilor cu care lucrează.

Unii dintre ei fac parte din familii care lucrează în fabrici de generații și lasă moștenire pasiunea pentru prelucrarea lemnului.

Pentru oamenii de aici, condițiile de lucru sunt un aspect deosebit de important – de la transportul asigurat și până la posibilități de creștere profesională, mediul în care aceștia muncesc este unul în care nu doar că se simt în siguranță, ci simt că aduc un aport valoros comunității din care fac parte.

Investițiile HS Timber Group le-au permis multor oameni să își câștige în continuare existența în locul unde s-au născut, iar unora le-au oferit șansa să se întoarcă înapoi acasă după o perioadă petrecută în străinătate.

Câteva exemple relevante care evidențiază tradiția implicării sociale a HS Timber sunt investiția de 80.000 de euro pentru achiziționarea unei ambulanțe tip SMURD tip B2, cu ajutorul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Covasna din 2022, sau reabilitarea Școlii Gimnaziale „Ciprian Porumbescu” și a Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Comănești.

HS Timber și comunitățile locale lucrează împreuna de mulți ani și se pot baza pe o relație de parteneriat autentic.

Citește mai departe

Business

Revolut deschide o sucursală în România și schimbă IBAN-urile clienților români

Publicat cu

pe

Revolut va deschide o sucursală în România și va începe implementarea IBAN-ului românesc. Acesta din urmă va fi furnizat în ultimul trimestru al anului, de sucursala din România a Revolut Bank UAB, conform RevistaBiz.

Când se deschide sucursala Revolut în România

Deschiderea efectivă a sucursalei Revolut în țară este programată în decembrie 2024. Clienții noi, dar și cei existenți în România vor primi și un număr de cont cu un IBAN românesc.

Toate conturile vor fi administrate de sucursala din România a Revolut Bank UAB. Depozitele clienților vor continua să fie garantate până la 100.000 de euro de Fondul Lituanian de Garantare a Depozitelor. Revolut Bank operează pe 30 de piețe din Spațiul Economic European (SEE) și este autorizată și reglementată de Banca Centrală Europeană și de Banca Lituaniei.

„Operaționalizarea sucursalei Revolut Bank UAB în România și faptul că vom oferi propriile IBAN-uri românești reprezintă un nou pas către obiectivul de a deveni contul bancar principal pentru clienții din această piață. Punem mare accent pe capacitatea de a fi relevanți la nivel local în fiecare țară în care operăm”, a declarat Gabriela Simion, Manager General al Revolut Bank UAB Sucursala România.

Serviciile legate de conturile de plăți utilizate de clienți, de exemplu Cont Personal, Conturi Comune, Planuri Plătite, debite directe și transferuri de bani pe plan local și internațional, Conturile de economii, Revolut <18, schimb valutar, Revolut Pro, se vor furniza prin intermediul sucursalei din România. Celelalte servicii vor fi livrate de alte entități din grup, asemănător modului în care în prezent sunt furnizate.

Cei care utilizează Revolut de mai mult timp își vor actualiza în curând informațiile personale și se vor identifica în timpul procesului de migrare, având în vedere că legislația românească se va aplica în cazul conturilor clienților.

Aceștia vor trebui să reconfirme citirea tuturor documentelor cu termeni și condiții pentru produsele pe care le folosesc, deoarece acestea vor fi aliniate cu legislația din România, care acum se va aplica și va proteja clienții. Clienții vor fi informați direct în aplicație și prin email cu privire la pașii care trebuie făcuți pentru trecerea la IBAN-ul local actualizat.

Citește mai departe
Social9 ore înainte

Părinţii cărora le-au murit copiii vor beneficia de zece şedinţe de consiliere psihologică gratuite

Camera Deputaților: 19 noiembrie devine legal Ziua bărbatului, iar 8 martie - Ziua femeii
Politică10 ore înainte

PSD a anunțat că va vota modificările legii pensionarilor militari: „PSD solicită PNL să înceteze să mai folosească această categorie de pensionari în scop electoral!”

Social15 ore înainte

Google Maps permite rezervarea locurilor de parcare. Cum funcționează

Socialo zi înainte

Salariul minim brut ar putea ajunge la 4.100 de lei de la 1 ianuarie 2025

Politicăo zi înainte

Cătălin Predoiu: „Decizia privind intrarea României în Schengen cu frontierele terestre trebuie luată în 2024”

Politică2 zile înainte

Cosette Chichirău depune în Parlament proiectul prin care CCR să fie scoasă din procedura de validare a candiaturilor la președinție

Social2 zile înainte

MApN anunță un exercițiu de mobilizare în județele Buzău și Ialomița: „Cetăţenii din rezerva armatei cu domiciliul în judeţele Buzău şi Ialomiţa vor fi convocaţi la unităţile militare”

Internațional3 zile înainte

S-a împlinit un an de la atacul Hamas din 7 octombrie 2023. Comisia Europeană cere încetarea imediată a focului în Fâșia Gaza

alegeri-2014-sectie-vot-stampila-Copy-1024x683-680x454
Politică3 zile înainte

Cine sunt candidații respinși de BEC la alegerile prezidențiale. Cine va apărea pe buletinele de vot

Internațional5 zile înainte

Washingtonul nu e de acord ca aliații din NATO să ajute la interceptarea rachetelor și dronelor rusești deasupra Ucrainei: „Asta ar însemna să ne implicăm într-un război într-un mod diferit”

Facebook

Articole Populare