Connect with us

Publicat cu

pe

Reprezentanţi a peste 60 de universităţi şi licee de elită din Europa vor participa, în perioada 2 – 9 martie, în Bucureşti şi Constanţa, la târguri destinate celor ce sunt interesaţi să studieze într-un alt stat, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, Zvetlan Danev, coordonatorul proiectului „World Education”.

Cele trei târguri din cadrul „Săptămânii educaţiei în străinătate”, eveniment organizat în cadrul proiectului internaţional „World Education”, vor avea loc pe 2 şi 3 martie, 8 şi 9 martie, la Bucureşti, respectiv pe 7 martie la Constanţa.

Zvetlan Danev a precizat că târgul din Capitală desfăşurat în acest weekend se va baza pe programe de învăţământ superior şi master, iar cel de săptămâna viitoare pe licee de elită.

Potrivit World Education, forumul se desfăşoară aproape de sfârşitul campaniei de admitere pentru universităţile din Olanda, Danemarca, Franţa, Elveţia.

Evenimentul va oferi şi o a doua şansă pentru cei interesaţi să studieze în Marea Britanie, unde în mod oficial sesiunea de aplicaţii s-a încheiat pe 15 ianuarie. Acest lucru va fi posibil prin procedura ‘on spot admision’, pe care universităţile britanice o vor aplica în zilele de târg printr-un interviu de 15 minute. Candidaţii care susţin cu succes interviul vor primi o scrisoare de ‘admitere condiţionată’ şi vor fi admişi automat, după prezentarea ulterioară a diplomei de bacalaureat sau de licenţă şi rezultatul testului de limbă străină.

‘Politicile universităţilor din Marea Britanie sunt neschimbate şi nu sunt afectate de controversele apărute în Anglia cu privire la problema emigrării şi permisele pentru dreptul la muncă pentru cetăţenii români şi bulgari’, a spus Svetlan Danev.

Potrivit acestuia, interesul universităţilor britanice pentru studenţii români este constant, iar la sfârşitul anului 2012, cu peste 4.600 de studenţi, România a rămas în Top 10 state membre UE pentru numărul de studenţi în Marea Britanie şi este de aşteptat ca după sesiunea de admitere de anul acesta cifra lor să fie de peste 5.500.

Două universităţi din Marea Britanie au anunţat un sprijin financiar suplimentar pentru fiecare candidat admis din România.

Danev a precizat că Universitatea din Salford va oferi o bursă socială specială de 1.500 de lire sterline, ce va fi acordată în mod automat în numerar pentru fiecare student din România înscris la studii universitare. Universitatea acordă şi o bursă suplimentară de 2.000 de lire sterline pentru studenţii cu rezultate remarcabile şi respectiv câte 1.500 şi 4.000 de lire sterline reducere din taxele de studiu pentru masterate şi MBA.

Universitatea Bradford a anunţat de asemenea burse speciale pentru toţi solicitanţii din România cu diplome notate peste 9,00, care vor primi 3.500 de lire sterline în primul an şi alte 1.000 de lire sterline în anul 2 şi 3, dacă vor păstra performanţele academice. Toţi ceilalţi cetăţeni români vor primi 500 de lire în mod automat în momentul înscrierii.

Olanda oferă admitere timpurie pentru români pentru cele mai populare programe. Ţara se plasează pe locul al doilea în Europa din punct de vedere al atractivităţii, ‘cu peste 1.500 de programe în limba engleză şi taxe de studiu mici’.

Servicii gratuite de consultanţă educaţională pentru admitere în Danemarca şi Franţa şi masterate accesibile sunt printre cele mai importante teme ale evenimentului „Săptămâna educaţiei în străinătate”.

World Education aduce la Bucureşti şi colegii de elită din Marea Britanie, Elveţia şi Germania. Organizatorii evenimentului vor anunţa un concurs de burse pentru elevi de 16 ani.

Totodată, în cadrul evenimentului „Săptămâna educaţiei în străinătate” vizitatorii vor avea ocazia să-şi aleagă cea mai potrivită tabără de limbi străine din peste 300 de propuneri. Vor fi organizate şi seminarii specializate pentru elevi şi părinţi, susţinute chiar în colaborare cu studenţi români care urmează cursuri în străinătate.

Politică

Ciucă, despre renunţarea de către PNL şi PSD la candidatura lui Cîrstoiu: Am constatat că nu reuşeam să îndeplinim obiectivul

Publicat cu

pe

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, la Băileşti, că decizia PNL şi PSD de a renunţa la susţinerea candidatului comun Cătălin Cîrstoiu la funcţia de primar general al Capitalei şi a avea candidaţi separaţi a venit în baza unei analize care arăta că astfel cele două formaţiuni nu reuşeau să îşi îndeplinească obiectivul de a câştiga alegerile în Bucureşti.

Întrebat cum s-a ajuns la ideea unei candidaturi separate la Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a spus că liberalii şi social democraţii au considerat că este bine să ia o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale.

„A fost o analiză pe baza datelor despre modul în care evolua candidatul comun ales de coaliţie şi în momentul în care s-a identificat faptul că nu reuşim să ne îndeplinim obiectivul, am considerat că este bine să luăm o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale. De cealaltă parte, considerăm că este important ca alături de mesajele pe care le-am dat legate de echilibru şi stabilitate, inclusiv în campania electorală, să facem trecerea de la o campanie negativă la una pozitivă, să lăsăm bucureştenilor şansa să aleagă între patru candidaţi, pentru că orice soluţie am fi ales cu un candidat comun, fie din partea PSD, fie din partea PNL, ar fi maximizat şansele primarului în funcţie sau ale candidatului deja înscris, care, aşa cum arată sondajele, au şansele cele mai mari. Această situaţie ducea la o confruntare doar între doi candidaţi”, a spus Ciucă, aflat marţi într-o vizită în judeţul Dolj.

Preşedintele PNL a mai afirmat că în acest moment se poate vorbi despre o resetare a competiţiei politice şi în felul acesta „electoratele, atât cel liberal, cât şi cel social-democrat pot să intre cu o altă speranţă”.

Despre candidatul PNL, Sebastian Burduja, preşedintele PNL a afirmat că acesta este singurul candidat care nu a fost niciodată în funcţia de primar.

„Din perspectiva PNL, venim cu un candidat care este o opţiune nouă, diferă de ceilalţi pentru că nu este în funcţie, nu a fost niciodată în administraţie la nivel local”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă medicul Cîrstoiu va primi o funcţie în Guvern, Ciucă a răspunss că „nici nu s-a pus problema”. „A fost o discuţie cât se poate de decentă pe cifre, era clar că nu există nicio speranţă să putem recupera, motiv pentru care s-a luat această hotărâre”, a afirmat preşedintele PNL.

Citește mai departe

Politică

Ciolacu: Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie; Gabriela Firea, cea mai bună alegere

Publicat cu

pe

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat marţi că decizia ca PSD şi PNL să meargă cu proprii candidaţi la Primăria Capitalei a fost „dificilă”, dar este soluţia corectă şi a afirmat că Gabriela Firea este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care „îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”.

„Decizia ca PSD şi PNL să meargă cu propriii candidaţi la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluţia corectă pentru bucureştenii condamnaţi de patru ani la frig, mizerie, poluare şi trafic blocat care, în loc de soluţii, aveau de ales acum doar între incompetenţă şi circ!”, a afirmat Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democraţilor a punctat că Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie, iar acesta nu poate fi decât Gabriela Firea.

„Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie şi este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraişte de Nicuşor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti! Este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”, a spus Ciolacu.

În altă ordine de idei, premierul i-a mulţumit lui Cătălin Cîrstoiu pentru efortul depus în această perioadă şi i-a urat succes Gabrielei Firea în competiţia electorală pentru funcţia de primar general.

Citește mai departe

Politică

Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie

Publicat cu

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat „un model liberal de administraţie”.

„Toate aceste cancanuri (…) este neplăcut pentru bucureşteni. Din respect pentru ei, trebuie să să mergem înainte şi să le prezentăm un model liberal de administraţie”, a spus ministrul Energiei, adăugând că „întotdeauna” a pus interesul oamenilor „mai presus”.

„Îmi doresc să văd o campanie fără atacuri între niciunul dintre participanţi, să fie o campanie altfel, pentru democraţia adevărată. Aşa trebuie să fie România, după 34 de ani, în care să vorbim realmente pentru bucureşteni pe soluţii, pe programe, pe investiţii, cum ar trebui să arate o capitală europeană. Asta este miza. Poate Bucureştiul să dea exemplul unei altfel de campanii?”, a arătat Sebastian Burduja, conform Agerpres.

Ministrul Energiei îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis în vizita sa oficială în Coreea de Sud.

Coaliţia a decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice.

Sursele au precizat că cei doi candidaţi la Primăria Capitalei nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare