Connect with us

Publicat cu

pe

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat, joi seara, la Realitatea TV, că premierul Victor Ponta a stricat relația cu creditorii internaționali când a anunțat politica de relaxare fiscală, fără a o pregăti anterior. El a adăugat că momentul adevărului, în ceea ce privește toate promisiunile actualului Guvern, va fi redactarea proiectului de lege a bugetului de stat pe 2016.

S-au făcut progrese, dar nu s-au dus reformele până la capăt, nu s-a intrat în marea zonă de evaziune fiscală. De ce? Pentru că nu se vrea sau nu se poate. Nu se susține creșterea economică, nu vedeți că în trimestrul doi, a scăzut la 3,2%? Producția industrială a scăzut și ce avem? Avem consum? Avem producție? Păi cât credeți că poate să meargă treaba asta? E faliment curat. Ponta pictează pe economia națională faliment„, a declarat Predoiu.

În ceea ce privește acordul la care au ajuns partidele parlamentare, joi, asupra Codului Fiscal, Predoiu a specificat faptul că cel mai important punct vizează încadrarea în deficit.

Acest acord e un pas pe un drum mai lung de a opri acest derapaj, de a scoate Guvernul din zona fanteziilor în cel al realismului economic. Cel mai import punct este punctul 4 care spune că Guvernul se angajează să se încadreze în deficit și momentul adevărului, legat de acest punct 4, va fi Legea bugetului, acolo va fi momentul adevărului. România are obligații asumate prin tratatele internaționale, adoptate cu putere de lege de mojoritatea din Parlament, în 2012, când la Palatul Victoria se afla Victor Ponta. Nu l-am auzit că trebuie să renegociem acel deficit de 1 la sută. În loc să construiască o diplomație inteligentă, vine și strică și relația cu creditorii internaționali. Se vaită că nu suntem lăsați să ne dezvoltăm de acest deficit, a stricat această relație, anunțând această politică de relaxare fiscală fără să o pregătească și compromițând șansele ei de implementare. El propune o dezvoltare pe creșterea deficitului, care te face și mai dependent de creditorii internaționali„, a afirmat Predoiu.

O linie de discuție ar fi următoarea: vrem să avem un an salariul majorat la 70 la sută și după țara să intre în recesiune și să se ajungă iar la dramaticul an 2010 sau vrem să avem creșteri treptate care să țină pe termen lung? Asta e întrebarea și cred că orice om rațional se gândește să aibă venituri crescute pe termen lung„, a adăugat Predoiu.

Pe de altă parte, prim-vicepreședintele PNL a reiterat necesitatea simplificării legislației, în vederea stopării abuzurilor și birocrației din administrația publică.

Nu trebuie să mai auzim de controale tematice doar pentru că cineva din politică s-a supărat pe un contribuabil. Asta trebuie să dispară, abuzul de orice tip. Asta înseamnă să schimbi oamenii-cheie din sistem și să nu aibă legătura cu mafia, cu oamenii interesați în politică sau în afaceri; 2. să se meargă cu informatizarea până la capăt pentru plata taxelor; 3. simplificarea legislației. Dacă e simplă, mai poate administrația să îi facă vreun abuz?„, a precizat Predoiu.

Întrebat cât timp consideră că premierul Victor Ponta va mai rămâne în fruntea Guvernului, Predoiu a răspuns: „Problema e, cât timp e acolo, să facă ce trebuie și să nu împingă. Se pun bombe la ora asta care vor exploda în nasul următorului Guvern. Mă uit și cu acest acord. Nu e problema închisă, e deschisă acestei discuții pentru că nu se pot pune deodată toate aceste greutăți, în acest buget, care urmează în 2016 și momentul adevărat va fi redactarea proiectului de lege a bugetului de stat pe 2016. Acolo vreau să vedem că ceea ce ni s-a spus la Parlament că sunt resursele, că se încadrează în deficit est adevărată. Vom vedea, pentru că nu poți să ascunzi adevărul la infinit„.

Citește mai departe
Apasă pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Ciucă, despre renunţarea de către PNL şi PSD la candidatura lui Cîrstoiu: Am constatat că nu reuşeam să îndeplinim obiectivul

Publicat cu

pe

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, la Băileşti, că decizia PNL şi PSD de a renunţa la susţinerea candidatului comun Cătălin Cîrstoiu la funcţia de primar general al Capitalei şi a avea candidaţi separaţi a venit în baza unei analize care arăta că astfel cele două formaţiuni nu reuşeau să îşi îndeplinească obiectivul de a câştiga alegerile în Bucureşti.

Întrebat cum s-a ajuns la ideea unei candidaturi separate la Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a spus că liberalii şi social democraţii au considerat că este bine să ia o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale.

„A fost o analiză pe baza datelor despre modul în care evolua candidatul comun ales de coaliţie şi în momentul în care s-a identificat faptul că nu reuşim să ne îndeplinim obiectivul, am considerat că este bine să luăm o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale. De cealaltă parte, considerăm că este important ca alături de mesajele pe care le-am dat legate de echilibru şi stabilitate, inclusiv în campania electorală, să facem trecerea de la o campanie negativă la una pozitivă, să lăsăm bucureştenilor şansa să aleagă între patru candidaţi, pentru că orice soluţie am fi ales cu un candidat comun, fie din partea PSD, fie din partea PNL, ar fi maximizat şansele primarului în funcţie sau ale candidatului deja înscris, care, aşa cum arată sondajele, au şansele cele mai mari. Această situaţie ducea la o confruntare doar între doi candidaţi”, a spus Ciucă, aflat marţi într-o vizită în judeţul Dolj.

Preşedintele PNL a mai afirmat că în acest moment se poate vorbi despre o resetare a competiţiei politice şi în felul acesta „electoratele, atât cel liberal, cât şi cel social-democrat pot să intre cu o altă speranţă”.

Despre candidatul PNL, Sebastian Burduja, preşedintele PNL a afirmat că acesta este singurul candidat care nu a fost niciodată în funcţia de primar.

„Din perspectiva PNL, venim cu un candidat care este o opţiune nouă, diferă de ceilalţi pentru că nu este în funcţie, nu a fost niciodată în administraţie la nivel local”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă medicul Cîrstoiu va primi o funcţie în Guvern, Ciucă a răspunss că „nici nu s-a pus problema”. „A fost o discuţie cât se poate de decentă pe cifre, era clar că nu există nicio speranţă să putem recupera, motiv pentru care s-a luat această hotărâre”, a afirmat preşedintele PNL.

Citește mai departe

Politică

Ciolacu: Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie; Gabriela Firea, cea mai bună alegere

Publicat cu

pe

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat marţi că decizia ca PSD şi PNL să meargă cu proprii candidaţi la Primăria Capitalei a fost „dificilă”, dar este soluţia corectă şi a afirmat că Gabriela Firea este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care „îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”.

„Decizia ca PSD şi PNL să meargă cu propriii candidaţi la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluţia corectă pentru bucureştenii condamnaţi de patru ani la frig, mizerie, poluare şi trafic blocat care, în loc de soluţii, aveau de ales acum doar între incompetenţă şi circ!”, a afirmat Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democraţilor a punctat că Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie, iar acesta nu poate fi decât Gabriela Firea.

„Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie şi este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraişte de Nicuşor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti! Este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”, a spus Ciolacu.

În altă ordine de idei, premierul i-a mulţumit lui Cătălin Cîrstoiu pentru efortul depus în această perioadă şi i-a urat succes Gabrielei Firea în competiţia electorală pentru funcţia de primar general.

Citește mai departe

Politică

Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie

Publicat cu

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat „un model liberal de administraţie”.

„Toate aceste cancanuri (…) este neplăcut pentru bucureşteni. Din respect pentru ei, trebuie să să mergem înainte şi să le prezentăm un model liberal de administraţie”, a spus ministrul Energiei, adăugând că „întotdeauna” a pus interesul oamenilor „mai presus”.

„Îmi doresc să văd o campanie fără atacuri între niciunul dintre participanţi, să fie o campanie altfel, pentru democraţia adevărată. Aşa trebuie să fie România, după 34 de ani, în care să vorbim realmente pentru bucureşteni pe soluţii, pe programe, pe investiţii, cum ar trebui să arate o capitală europeană. Asta este miza. Poate Bucureştiul să dea exemplul unei altfel de campanii?”, a arătat Sebastian Burduja, conform Agerpres.

Ministrul Energiei îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis în vizita sa oficială în Coreea de Sud.

Coaliţia a decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice.

Sursele au precizat că cei doi candidaţi la Primăria Capitalei nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare