Connect with us

Publicat cu

pe

Să privim un minut la unul din cei mai vocali autointitulați politicieni de dreapta – Teodor Baconschi. Ce din trecutul sau prezentul lui ar putea infirma că avem de a face cu un asistat? A trăit în umbra gloriei părinților, a fost  beneficiarul unor burse obținute mai degrabă prin faptul că avea relații cu Ambasada Franței decât cu mediul academic european. În România s-a întors la fel de subțire din punct de vedere academic sau intelectual. N-a lăsat pe Google nicio idee originală. Ca și Toader Paleologu, Baconschi a fost trăitor din banii statului, ca ambasador sau client nelipsit al recepțiilor date de diversele instituții conduse de colegi de generație. Rețeaua de păpat și frecat menta în grup organizat s-a întins până nu de mult de la Institutul pentru Crimele  Comunismului până la ICR și Fundația Creștin Democrată, inclusiv prin donațiile generoase ale unor sponsori străini care și-au imaginat că personaje ca Baconschi ar putea face și altceva decât prânzuri cu început dar fără sfârșit.

Fantele de Primăverii alintat cu numele de Doru de damele cu care se plimba prin parcuri sau cu care obișnuia să împartă băile ambasadelor când se ducea să inspecteze corpul diplomatic ca secretar de stat, merită o atenție aparte. Atracția pentru luxul nemuncit este structurală. Presa a relatat îndelung cum proaspătul ambasador la Paris a cerut ca apartamentul care urma să îl cazeze să aibă o terasă de minim 25  de metri pătrați. Așa că statul român i-a plătit 8.500 de euro pe lună, un preț foarte generos chiar și pentru capitala Franței. Tot statul român i-a plătit între 70 și 80.000 euro pe mașina cu piele groasă pe care fantele  de Primăverii o ceruse pentru sosirea la Paris.

Șocul a fost însă maxim de-abia când s-a aflat că Teodor Baconschi, spre exemplu, a tocat banii finanțatorilor germani de la Fundația Creștin Democrată cu propria-i campanie electorală și întreținere a stilului de viață. Plus tocarea banilor pe care îi primea în plic de la diverși colegi de partid suficient de naivi ca să creadă că fostul diplomat devenit politician milog chiar va folosi banii la creșterea PDL-ului la Iași. Surse din PDL Iași au relatat dezordinea organizatorică a fostului candidat PDL care fusese îndreptat spre un loc cu șanse mari tocmai intuindu-se propensiunea acestuia către restaurante și o siestă lungă. Campania de la Iași a fost un dezastru, presarată cu îndelungate mese zilnice la restaurantele cu ștaif ale orașului și seri bahice cu foarte mult cognac fin pentru că altceva se pare că dl. Baconschi nu suporta.

Despre candidatul permanent la orice funcție posibilă Teodor Baconschi, sursele din apropierea acestuia relatează acum că noua prioritate ar fi reintrarea în grațiile Elenei Udrea, care stă pe foarte mulți bani și care ar fi dispusă să îi întrețină domnului Baconschi traiul într-un lux relativ doar ca să se afle printre sprijinitorii ei în cadrul anunțatei Mișcări Populare. Activitatea prestată de Baconschi contra finanțării – cât mai multe atacuri la echipa Blaga. Așadar, sursele confirmă că atacurile pe care Baconschi le proferează la adresa PDL-ului și a foștilor colegi care l-au întreținut sunt mai degrabă motivate de foamea de un trai în lux și de bani de buzunar pentru escapadele nocturne. E foame de bani la Opoziție, iar Baconschi, prototipul asistatului de dreapta, pare dispus să se vândă foarte ieftin.

Citește mai departe
Apasă pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Ciucă, despre renunţarea de către PNL şi PSD la candidatura lui Cîrstoiu: Am constatat că nu reuşeam să îndeplinim obiectivul

Publicat cu

pe

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, la Băileşti, că decizia PNL şi PSD de a renunţa la susţinerea candidatului comun Cătălin Cîrstoiu la funcţia de primar general al Capitalei şi a avea candidaţi separaţi a venit în baza unei analize care arăta că astfel cele două formaţiuni nu reuşeau să îşi îndeplinească obiectivul de a câştiga alegerile în Bucureşti.

Întrebat cum s-a ajuns la ideea unei candidaturi separate la Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a spus că liberalii şi social democraţii au considerat că este bine să ia o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale.

„A fost o analiză pe baza datelor despre modul în care evolua candidatul comun ales de coaliţie şi în momentul în care s-a identificat faptul că nu reuşim să ne îndeplinim obiectivul, am considerat că este bine să luăm o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale. De cealaltă parte, considerăm că este important ca alături de mesajele pe care le-am dat legate de echilibru şi stabilitate, inclusiv în campania electorală, să facem trecerea de la o campanie negativă la una pozitivă, să lăsăm bucureştenilor şansa să aleagă între patru candidaţi, pentru că orice soluţie am fi ales cu un candidat comun, fie din partea PSD, fie din partea PNL, ar fi maximizat şansele primarului în funcţie sau ale candidatului deja înscris, care, aşa cum arată sondajele, au şansele cele mai mari. Această situaţie ducea la o confruntare doar între doi candidaţi”, a spus Ciucă, aflat marţi într-o vizită în judeţul Dolj.

Preşedintele PNL a mai afirmat că în acest moment se poate vorbi despre o resetare a competiţiei politice şi în felul acesta „electoratele, atât cel liberal, cât şi cel social-democrat pot să intre cu o altă speranţă”.

Despre candidatul PNL, Sebastian Burduja, preşedintele PNL a afirmat că acesta este singurul candidat care nu a fost niciodată în funcţia de primar.

„Din perspectiva PNL, venim cu un candidat care este o opţiune nouă, diferă de ceilalţi pentru că nu este în funcţie, nu a fost niciodată în administraţie la nivel local”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă medicul Cîrstoiu va primi o funcţie în Guvern, Ciucă a răspunss că „nici nu s-a pus problema”. „A fost o discuţie cât se poate de decentă pe cifre, era clar că nu există nicio speranţă să putem recupera, motiv pentru care s-a luat această hotărâre”, a afirmat preşedintele PNL.

Citește mai departe

Politică

Ciolacu: Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie; Gabriela Firea, cea mai bună alegere

Publicat cu

pe

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat marţi că decizia ca PSD şi PNL să meargă cu proprii candidaţi la Primăria Capitalei a fost „dificilă”, dar este soluţia corectă şi a afirmat că Gabriela Firea este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care „îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”.

„Decizia ca PSD şi PNL să meargă cu propriii candidaţi la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluţia corectă pentru bucureştenii condamnaţi de patru ani la frig, mizerie, poluare şi trafic blocat care, în loc de soluţii, aveau de ales acum doar între incompetenţă şi circ!”, a afirmat Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democraţilor a punctat că Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie, iar acesta nu poate fi decât Gabriela Firea.

„Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie şi este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraişte de Nicuşor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti! Este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”, a spus Ciolacu.

În altă ordine de idei, premierul i-a mulţumit lui Cătălin Cîrstoiu pentru efortul depus în această perioadă şi i-a urat succes Gabrielei Firea în competiţia electorală pentru funcţia de primar general.

Citește mai departe

Politică

Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie

Publicat cu

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat „un model liberal de administraţie”.

„Toate aceste cancanuri (…) este neplăcut pentru bucureşteni. Din respect pentru ei, trebuie să să mergem înainte şi să le prezentăm un model liberal de administraţie”, a spus ministrul Energiei, adăugând că „întotdeauna” a pus interesul oamenilor „mai presus”.

„Îmi doresc să văd o campanie fără atacuri între niciunul dintre participanţi, să fie o campanie altfel, pentru democraţia adevărată. Aşa trebuie să fie România, după 34 de ani, în care să vorbim realmente pentru bucureşteni pe soluţii, pe programe, pe investiţii, cum ar trebui să arate o capitală europeană. Asta este miza. Poate Bucureştiul să dea exemplul unei altfel de campanii?”, a arătat Sebastian Burduja, conform Agerpres.

Ministrul Energiei îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis în vizita sa oficială în Coreea de Sud.

Coaliţia a decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice.

Sursele au precizat că cei doi candidaţi la Primăria Capitalei nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare