Connect with us

Publicat cu

pe

Camera de Comert si Industrie a României va încerca, într-o perioada scurta de timp, sa implementeze un cod de bune practici, bazat pe un model austriac, privind responsabilitatea corporativa în societatea româneasca, a declarat marti, într-o conferinta de presa, Mihai Daraban, presedintele CCIR.

În cadrul conferintei „CSR si Conformitate” pe care o gazduim primim un know-how austriac vizavi de ceea ce înseamna responsabilitatea corporativa, nu atât pentru business-ul corporatiei respective, ci pentru societatea în care îsi desfasoara activitatea. În plan paralel, se discuta despre responsabilitatile din comunitate si de cele sociale. Am organizat acest eveniment pentru a constientiza modelul de practica si în rândul oamenilor de afaceri din România. Vom încerca într-o perioada, sa zicem, scurta de timp, sa implementam si eventualul cod de bune practici privind responsabilitatea corporativa în societatea româneasca„, a afirmat Mihai Daraban, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, profitul obtinut de o companie trebuie sa ajunga si în comunitate, pentru ca si pe orizontala sa se simta beneficiul corporatiei respective.

Profitul trebuie sa ajunga si în comunitate, pentru ca si orizontala sa simta beneficiul corporatiei respective. În legatura cu directionarea a 2% din impozit, toti folosesc aceasta componenta fiscala, ca s-o numim asa, însa e greu de spus catre ce directii. Nu cred ca exista decât ANAF-ul probabil ca institutie care sa ne prezinte o statistica despre cum îsi distribuie pe de o parte societatile, pe de alta parte persoanele fizice, acel 2% din impozit”, a mai spus presedintele CCIR.

Mihai Daraban a precizat, totodata, ca a semnat, acum doua luni, un protocol cu Ministerul Educatiei, privind sprijinirea scolilor profesionale.

Este un proces destul de delicat, ministrul Educatiei si-a manifestat întreaga disponibilitate, la fel ca si staff-ul sau. Eu sunt convins ca exista multi anticorpi în sistemul de educatie românesc, pentru ca, din pacate, trebuie sa recunoastem, învatamântul românesc cu economia reala au fost doua linii paralele, nu s-au ciocnit niciodata si nu s-au sfatuit vreodata despre necesarul de forta de munca. Anticorpii din Educatie, care – cu tot respectul – acesti anticorpi sunt reprezentati de profesori, care nu vor sa-si piarda catedrele, si care în continuare se cantoneaza în pregatirea unui personal care probabil nu are nimic de-a face cu zona economica respectiva. Se pregatesc mecanici auto pe la Piatra Neamt si silvicultori la Mioveni. Din pacate, cifra de scolarizare si pregatire în zona respectiva este determinata de existenta cadrelor didactice si nu de mediul de afaceri. Învatamântul a ramas, cel putin cel profesional, cantonat în trecut„, a mai spus Daraban.

Presedintele CCIR a mentionat, totodata, ca economia în fiecare zona a tarii a cunoscut schimbari dramatice, radicale.

Știm bine ca au fost orase înfiintate pe o industrie, si o industrie pe un oras. Lucrurile astea s-au cam volatilizat si trebuie sa fim conectati la realitati. Sistemul german de învatamânt profesional, care a si demarat în România, bineînteles cu interese locale specifice, în Brasov, Carei si alte zone, si-a aratat deja rata maxima de promovabilitate si de acceptare ca forta de munca. Vorbim de suta la suta angajare post perioada educationala. Lucrurile trebuie dezvoltate la nivel de judet si de regiune pentru ca exista un specific local. De asemenea, suntem un stat hiper social, si sper ca acest lucru se va încheia o data si o data, pentru ca nu este în regula ca nemunca sa fie platita, sub forma ajutoarelor sociale„, a adăugat Daraban.

Conferinta “CSR si Conformitate” a fost lansata de Camera de Comert si Industrie a României, alaturi de Camera de Comert Federala a Austriei.

Evenimentul si-a propus sa prezinte particularitatile responsabilitatii sociale corporatiste (CSR), etapele conformitatii corporatiste care ar trebui sa fie luate în considerare pentru a minimiza riscurile de raspundere corporativa, pentru a întelege dinamica dintre teorie si practica si cât de important este ca o corporatie sa detina obiective de CSR.

Politică

Ciucă, despre renunţarea de către PNL şi PSD la candidatura lui Cîrstoiu: Am constatat că nu reuşeam să îndeplinim obiectivul

Publicat cu

pe

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, la Băileşti, că decizia PNL şi PSD de a renunţa la susţinerea candidatului comun Cătălin Cîrstoiu la funcţia de primar general al Capitalei şi a avea candidaţi separaţi a venit în baza unei analize care arăta că astfel cele două formaţiuni nu reuşeau să îşi îndeplinească obiectivul de a câştiga alegerile în Bucureşti.

Întrebat cum s-a ajuns la ideea unei candidaturi separate la Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a spus că liberalii şi social democraţii au considerat că este bine să ia o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale.

„A fost o analiză pe baza datelor despre modul în care evolua candidatul comun ales de coaliţie şi în momentul în care s-a identificat faptul că nu reuşim să ne îndeplinim obiectivul, am considerat că este bine să luăm o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale. De cealaltă parte, considerăm că este important ca alături de mesajele pe care le-am dat legate de echilibru şi stabilitate, inclusiv în campania electorală, să facem trecerea de la o campanie negativă la una pozitivă, să lăsăm bucureştenilor şansa să aleagă între patru candidaţi, pentru că orice soluţie am fi ales cu un candidat comun, fie din partea PSD, fie din partea PNL, ar fi maximizat şansele primarului în funcţie sau ale candidatului deja înscris, care, aşa cum arată sondajele, au şansele cele mai mari. Această situaţie ducea la o confruntare doar între doi candidaţi”, a spus Ciucă, aflat marţi într-o vizită în judeţul Dolj.

Preşedintele PNL a mai afirmat că în acest moment se poate vorbi despre o resetare a competiţiei politice şi în felul acesta „electoratele, atât cel liberal, cât şi cel social-democrat pot să intre cu o altă speranţă”.

Despre candidatul PNL, Sebastian Burduja, preşedintele PNL a afirmat că acesta este singurul candidat care nu a fost niciodată în funcţia de primar.

„Din perspectiva PNL, venim cu un candidat care este o opţiune nouă, diferă de ceilalţi pentru că nu este în funcţie, nu a fost niciodată în administraţie la nivel local”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă medicul Cîrstoiu va primi o funcţie în Guvern, Ciucă a răspunss că „nici nu s-a pus problema”. „A fost o discuţie cât se poate de decentă pe cifre, era clar că nu există nicio speranţă să putem recupera, motiv pentru care s-a luat această hotărâre”, a afirmat preşedintele PNL.

Citește mai departe

Politică

Ciolacu: Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie; Gabriela Firea, cea mai bună alegere

Publicat cu

pe

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat marţi că decizia ca PSD şi PNL să meargă cu proprii candidaţi la Primăria Capitalei a fost „dificilă”, dar este soluţia corectă şi a afirmat că Gabriela Firea este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care „îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”.

„Decizia ca PSD şi PNL să meargă cu propriii candidaţi la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluţia corectă pentru bucureştenii condamnaţi de patru ani la frig, mizerie, poluare şi trafic blocat care, în loc de soluţii, aveau de ales acum doar între incompetenţă şi circ!”, a afirmat Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democraţilor a punctat că Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie, iar acesta nu poate fi decât Gabriela Firea.

„Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie şi este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraişte de Nicuşor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti! Este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”, a spus Ciolacu.

În altă ordine de idei, premierul i-a mulţumit lui Cătălin Cîrstoiu pentru efortul depus în această perioadă şi i-a urat succes Gabrielei Firea în competiţia electorală pentru funcţia de primar general.

Citește mai departe

Politică

Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie

Publicat cu

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat „un model liberal de administraţie”.

„Toate aceste cancanuri (…) este neplăcut pentru bucureşteni. Din respect pentru ei, trebuie să să mergem înainte şi să le prezentăm un model liberal de administraţie”, a spus ministrul Energiei, adăugând că „întotdeauna” a pus interesul oamenilor „mai presus”.

„Îmi doresc să văd o campanie fără atacuri între niciunul dintre participanţi, să fie o campanie altfel, pentru democraţia adevărată. Aşa trebuie să fie România, după 34 de ani, în care să vorbim realmente pentru bucureşteni pe soluţii, pe programe, pe investiţii, cum ar trebui să arate o capitală europeană. Asta este miza. Poate Bucureştiul să dea exemplul unei altfel de campanii?”, a arătat Sebastian Burduja, conform Agerpres.

Ministrul Energiei îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis în vizita sa oficială în Coreea de Sud.

Coaliţia a decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice.

Sursele au precizat că cei doi candidaţi la Primăria Capitalei nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare