Connect with us

Politică

Bogdan Trif, ministrul turismului, acuzat de incompetență de colegii săi

Publicat cu

pe

34962301_397834480714204_5458320064988053504_n

Mircea Titus Dobre, fostul ministru al turismului, cere demisia înlocuitorului său, Bogdan Trif.

 

Fostul ministru al turismului, Mircea Titus Dobre, îl acuză pe Bogdan Trif, actualul ministru, că în cinci luni a înființat 56 de posturi publice inutile, pentru clientelă, un subsecretar de stat, a încălcat un articol din Constituție, două articole din Regulamentul Camerei Deputaților și a blocat trei legi. El mai spune că la cinci luni de la înlocuirea sa, „toate realizările unui an de muncă au fost distruse”, catalogându-l pe Bogdan Trif drept „#ministrulzero”.

El îi cere „incompetentului” Bogdan Trif demisia din funcția de ministru al turismului din cauza „încălcării legii și nerespectarea Programului de Guvernare”. Dobre consideră că „prin următoarele acțiuni care au distrus toate șansele de a reforma în folosul industriei legislația:

A blocat proiectul de Hotărâre de Guvern privind înființarea Fondului de Garantare a Pachetului de servicii turistice, cu toate că exista Legea 277/2017;

A blocat Legea Turismului, nefiind în stare, în cinci luni, să obțină avizele pentru a prezenta proiectul de lege în Guvern;

A blocat, timp de cinci luni, Ordonanța 15/2017 privind înființarea OMD-urilor și a birourilor de promovare externă, cerând retrimiterea acestei ordonanțe la Comisia pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților, fără nicio justificare și, astfel, prin încălcarea legii (nerespectarea art.70 din Regulamentul Camerei Deputaților).”, reiese din postarea de pe pagina de Facebook a deputatului Mircea Titus Dobre.

Mircea Titus Dobre îi mai cere demisia lui Bogdan Trif întrucât „a încălcat art. 111, alin. 2 din Constituția României și art. 55 din Regulamentul Camerei Deputaților, prin refuzul de a se prezenta la sedința Comisiei pentru Industrii și Servicii din luna mai, la solicitarea președintelui acesteia.” și pentru proiectul de reorganizare a Ministerului Turismului.

Deputatul Mircea Titus Dobre a fost ministrul turismului în guvernele Grindeanu și Tudose, actualmente făcând parte din formațiunea politică a lui Victor Ponta, Partidul Pro România. 

Sursă foto: Facebook/MirceaTitusDobre

Citește mai departe
Apasă pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

PNL propune măsuri pentru consolidarea sistemului de pensii private. Majorarea contribuţiilor pentru Pilonul II devine o necesitate

Publicat cu

pe

Grupul parlamentar al deputaţilor PNL a anunţat, miercuri, că iniţiază un set de măsuri privind sistemul de pensii private din România, precizând că scopul acestora este de a asigura „venituri mai sigure şi sustenabile pentru viitorii pensionari”, transmite Agerpres.

„Este esenţial să acţionăm rapid pentru a consolida mecanismele de economisire şi investiţie din cadrul sistemului privat de pensii, astfel încât toţi angajaţii care vor ieşi la pensie după anul 2035 să beneficieze de venituri decente”, a informat PNL, într-un comunicat transmis Agerpres.

Conform sursei citate, la iniţiativa deputatului PNL Raluca Turcan au fost demarate, în acest sens, consultări cu administratorii de fonduri de pensii private, reprezentanţi ai patronatelor şi sindicatelor, specialişti din sectorul financiar şi parlamentari.

„Obiectivul acestor discuţii este identificarea celor mai eficiente soluţii pentru creşterea contribuţiilor la Pilonul II de pensii, astfel încât economiile acumulate de participanţi să se majoreze într-un ritm mai accelerat. Totodată, analizăm modalităţi prin care angajatorii să poată contribui suplimentar la conturile angajaţilor, sporind astfel siguranţa financiară a acestora pe termen lung”, arată PNL.

Potrivit liberalilor, „majorarea contribuţiilor pentru pensiile private administrate devine o necesitate, în contextul în care sistemul public de pensii (Pilonul I) se confruntă cu presiuni demografice şi economice care îl pot face insuficient pentru a acoperi nevoile viitorilor pensionari”.

PNL îşi propune să elaboreze, în colaborare cu patronate, sindicate şi cu administratorii de pensii private, un „cadru legislativ mai flexibil şi adaptat nevoilor actuale, care să permită diversificarea opţiunilor de economisire şi să crească gradul de implicare a angajatorilor în susţinerea securităţii financiare a angajaţilor lor”.

„Marea provocare pentru sistemul clasic de pensii începe după anul 2030, când se estimează că circa un milion de angajaţi părăsesc piaţa muncii, devenind pensionari. Fără o evoluţie pozitivă la nivelul numărului de angajaţi şi a capitalizării economiei, sustenabilitatea Pilonului I de pensii este pusă la mare încercare. Evoluţia pozitivă trebuie să existe şi la nivelul sistemului de pensii private prin creşterea contribuţiilor, raportat la contribuţiile de asigurări sociale de stat, şi diversificarea acestora pentru a completa pensiile rezultate din pilonul pensiilor din sistemul public”, afirmă Raluca Turcan.

Citește mai departe

Politică

Biroul Electoral Central a respins înregistrarea candidaturii lui Călin Georgescu

Publicat cu

pe

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat, duminică seară, că a fost respinsă înregistrarea candidaturii lui Călin Georgescu.

Potrivit unui comunicat al BEC, s-a respins și înregistrarea candidaturilor altor doi independenți, Maria Marcu și Ion Popa.

În schimb, înregistrarea candidaturii lui Nicușor Dan a fost acceptată.

BEC precizează că textul integral a deciziilor adoptate va fi publicat ulterior.

Mai mulți susținători ai candidatului Călin Georgescu, aflați în fața sediului BEC, au forțat gardurile instalate de jandarmi, după ce au aflat despre această decizie. Forțele de ordine au intervenit și i-au îndepărtat, reinstalând gardurile de protecție.

BEC a analizat, duminică seara, candidaturile depuse de Nicușor Dan, Călin Georgescu și alți doi independenți.

Citește mai departe

Politică

Nicușor Dan, despre contestațiile depuse la BEC: Nu este prima campanie electorală pe care o fac

Publicat cu

pe

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, candidat independent la alegerile prezidențiale, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că nu ia în calcul ipoteza să îi fie respinsă candidatura, după ce la Biroul Electoral Central (BEC) ar fi fost depuse mai multe sesizări în acest sens.

‘Vă dați seama că nu este prima campanie electorală pe care o fac. În momentul în care am depus un dosar de candidatură, ne-am asigurat că toate lucrurile sunt absolut în regulă. Deci, nu iau în calcul ipoteza asta’, a răspuns Nicușor Dan, întrebat ce va face dacă nu i se va valida candidatura, în contextul în care la BEC ar fi fost înregistrate în jur de 300 de sesizări în privința candidaturii sale.

Nicușor Dan a spus că este optimist că România va face alegerea corectă în 4 și în 18 mai.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare