Connect with us

Publicat cu

pe

Procurorii au arătat luni, la instanţa supremă, că inculpaţii din dosarul sechestrării celor care au furat limuzina lui George Becali trebuie condamnaţi la pedepse de peste 11 ani de închisoare şi că prima instanţă a greşit atunci când a achitat toţi inculpaţii.

Judecătorii instanţei supreme au finalizat, luni seară, judecarea recursului făcut de procurori în dosarul de sechestrare al lui Gigi Becali şi au stabilit ca verdictul definitiv în acest caz să fie dat în 11 februarie.

Luni, completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dezbătut recursul formulat de Parchet împotriva deciziei unui complet de trei judecători de la aceeaşi instanţă, prin care inculpaţii din dosarul sechestrării, între care şi Gigi Becali, au fost achitaţi.

Apărătorii celor achitaţi au cerut respingerea recursului şi menţinerea deciziei de achitare. Astfel, avocatul lui Gigi Becali a arătat că, în raport de modul în care a procedat clientul său la barul din Pipera, acesta nu poate fi condamnat pentru sechestrarea celor care îi furaseră limuzina.

Potrivit procurorului, modalitatea prin care s-au comis faptele sunt de natura unui „comando urban” în sensul că s-au folosit arme de foc, au existat urmăriri şi accidentări în trafic, răpiri şi violenţă.

Procurorul a mai arătat că dacă persoanele din acest dosar ar fi achitate, s-ar crea impresia că orice persoană îşi permite bodyguarzi îşi permite şi să depăşească şi limitele legale în a-şi face dreptate.

„Becali a săvârşit fapta de lipsire de libertate cu intenţie directă, pentru că a prevăzut şi acceptat posibilitatea producerii ei atunci când şi-a trimis bodyguarzii să-i aducă pe presupuşii hoţi ai limuzinei sale”, a arătat magistratul.

De aici, a arătat procurorul, rezultă şi intenţia directă, iar lipsirea de libertate subzistă indiferent de modul prietenos în care s-au derulat discuţiile la bar. „Este exclusiv dreptul autorităţilor să lipsească de libertate pe cineva în condiţii expres şi limitativ prevăzute de lege”, a subliniat procurorul.

După ultimul cuvânt al inculpaţilor, instanţa a rămas în pronunţare, urmând să dea o decizie definitivă în acest caz la 11 februarie.

 

Becali s-a prezentat luni seară la sediul instanţei supreme, după ce a aflat de la avocatul său că procurorii cer o pedeapsă de peste 11 ani de închisoare în cazul său în dosarul privind sechestrarea de persoane.

Parlamentarul a venit la instanţa supremă cu o serie de diplome primite de-a lungul timpului şi a făcut o declaraţie în faţa completului de cinci judecători atunci când i s-a acordat dreptul la ultimul cuvânt.

Gigi Becali le-a arătat judecătorilor, încă o dată, modul în care s-au derulat toate acţiunile premergătoare şi ulterioare aducerii presupuşilor hoţi ai limuzinei sale la barul din Pipera.

„În acea seară, nu ştiu cine m-a pus, ori Dumnezeu, ori diavolul, poate a vrut Dumnezeu să-mi dea o palmă pentru păcatele pe care le am. Am fost la bar să stau cu băieţii. Când am ieşit, afară nu e maşina. Intru la loc în bar, râd. Nu era o problemă pentru mine o maşină de 100 de mii de dolari. Băieţii din bar, că dacă nu găsim maşina or să vină hoţii să mai fure”, a povestit Becali.

Acesta a mai arătat că, la acel moment, cunoştinţele sale au dat mai multe telefoane şi i-au localizat pe hoţi. Becali a spus că a mai aflat că hoţii cereau 20 de mii de euro pentru a-i returna maşina, iar el era dispus să dea doar şapte mii. „Le-am zis băieţilor (gărzilor de corp – n.r.): Luaţi şapte mii de aici şi aduceţi maşina. Nu ştiu de ce şi nici nu mai vreau să fac anchetă, dar cred că s-a ştiut că trimit şapte mii de euro. Hoţii ştiau că sunt şapte mii, nu ştiu, cred că cineva a vorbit (…) Primesc un telefon că nu s-au vrut cei şapte mii de euro, că i-au fugărit, că i-au urmărit”, a mai arătat Becali.

Citește mai departe
Apasă pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Ciucă, despre renunţarea de către PNL şi PSD la candidatura lui Cîrstoiu: Am constatat că nu reuşeam să îndeplinim obiectivul

Publicat cu

pe

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, la Băileşti, că decizia PNL şi PSD de a renunţa la susţinerea candidatului comun Cătălin Cîrstoiu la funcţia de primar general al Capitalei şi a avea candidaţi separaţi a venit în baza unei analize care arăta că astfel cele două formaţiuni nu reuşeau să îşi îndeplinească obiectivul de a câştiga alegerile în Bucureşti.

Întrebat cum s-a ajuns la ideea unei candidaturi separate la Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a spus că liberalii şi social democraţii au considerat că este bine să ia o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale.

„A fost o analiză pe baza datelor despre modul în care evolua candidatul comun ales de coaliţie şi în momentul în care s-a identificat faptul că nu reuşim să ne îndeplinim obiectivul, am considerat că este bine să luăm o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale. De cealaltă parte, considerăm că este important ca alături de mesajele pe care le-am dat legate de echilibru şi stabilitate, inclusiv în campania electorală, să facem trecerea de la o campanie negativă la una pozitivă, să lăsăm bucureştenilor şansa să aleagă între patru candidaţi, pentru că orice soluţie am fi ales cu un candidat comun, fie din partea PSD, fie din partea PNL, ar fi maximizat şansele primarului în funcţie sau ale candidatului deja înscris, care, aşa cum arată sondajele, au şansele cele mai mari. Această situaţie ducea la o confruntare doar între doi candidaţi”, a spus Ciucă, aflat marţi într-o vizită în judeţul Dolj.

Preşedintele PNL a mai afirmat că în acest moment se poate vorbi despre o resetare a competiţiei politice şi în felul acesta „electoratele, atât cel liberal, cât şi cel social-democrat pot să intre cu o altă speranţă”.

Despre candidatul PNL, Sebastian Burduja, preşedintele PNL a afirmat că acesta este singurul candidat care nu a fost niciodată în funcţia de primar.

„Din perspectiva PNL, venim cu un candidat care este o opţiune nouă, diferă de ceilalţi pentru că nu este în funcţie, nu a fost niciodată în administraţie la nivel local”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă medicul Cîrstoiu va primi o funcţie în Guvern, Ciucă a răspunss că „nici nu s-a pus problema”. „A fost o discuţie cât se poate de decentă pe cifre, era clar că nu există nicio speranţă să putem recupera, motiv pentru care s-a luat această hotărâre”, a afirmat preşedintele PNL.

Citește mai departe

Politică

Ciolacu: Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie; Gabriela Firea, cea mai bună alegere

Publicat cu

pe

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat marţi că decizia ca PSD şi PNL să meargă cu proprii candidaţi la Primăria Capitalei a fost „dificilă”, dar este soluţia corectă şi a afirmat că Gabriela Firea este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care „îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”.

„Decizia ca PSD şi PNL să meargă cu propriii candidaţi la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluţia corectă pentru bucureştenii condamnaţi de patru ani la frig, mizerie, poluare şi trafic blocat care, în loc de soluţii, aveau de ales acum doar între incompetenţă şi circ!”, a afirmat Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democraţilor a punctat că Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie, iar acesta nu poate fi decât Gabriela Firea.

„Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie şi este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraişte de Nicuşor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti! Este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”, a spus Ciolacu.

În altă ordine de idei, premierul i-a mulţumit lui Cătălin Cîrstoiu pentru efortul depus în această perioadă şi i-a urat succes Gabrielei Firea în competiţia electorală pentru funcţia de primar general.

Citește mai departe

Politică

Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie

Publicat cu

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat „un model liberal de administraţie”.

„Toate aceste cancanuri (…) este neplăcut pentru bucureşteni. Din respect pentru ei, trebuie să să mergem înainte şi să le prezentăm un model liberal de administraţie”, a spus ministrul Energiei, adăugând că „întotdeauna” a pus interesul oamenilor „mai presus”.

„Îmi doresc să văd o campanie fără atacuri între niciunul dintre participanţi, să fie o campanie altfel, pentru democraţia adevărată. Aşa trebuie să fie România, după 34 de ani, în care să vorbim realmente pentru bucureşteni pe soluţii, pe programe, pe investiţii, cum ar trebui să arate o capitală europeană. Asta este miza. Poate Bucureştiul să dea exemplul unei altfel de campanii?”, a arătat Sebastian Burduja, conform Agerpres.

Ministrul Energiei îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis în vizita sa oficială în Coreea de Sud.

Coaliţia a decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice.

Sursele au precizat că cei doi candidaţi la Primăria Capitalei nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare