Connect with us

Publicat cu

pe

Liderul Federației Românilor de Pretutindeni, Emanuel Cioacă, a afirmat că organizația se dezice de protestul românilor din Diaspora. Mai multe voci publice spun însă, că Federația a fost înființată tocmai cu scopul de a sabota protestul, inducând oamenii în eroare.

 

Potrivit unui comunicat de presă, Primăria Municipiului București a fost înștiințată că Federația Românilor de Pretutindeni renunță la organizarea mitingului din data de 10 august, din Piața Victoriei, deși a primit autorizația din partea instituțiilor competente.

În acelaşi timp, preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, Emanuel Cioacă, a spus că nu îşi mai asumă organizarea mitingului românilor din diaspora, deoarece nu a primit niciun act oficial de la Primăria Capitalei.

„Am cerut anularea autorizaţiei în data de 31 pentru că nu am primit nicio confirmare de la Primăria Bucureşti, nu am primit nicio informare oficială, niciun mail oficial. Acest miting s-a aprobat la televizor, a existat un comunicat de presă, dar noi nu am primit protocolul semnat şi ştampilat. (…) Anularea autorizaţiei nu presupune anularea mitingului, doar renunţăm ca organizatori, dar mitingul nu are de ce să nu se organizeze, sunt atâtea asociaţii care au depus după noi cereri şi pot prelua această autorizaţie. Cu noi nu s-a ajuns la un acord, nu ne asumăm responsabilitatea organizării acestui miting. Vom participa ca persoane private, şi eu voi participa”, a declarat liderul Federației, Emanul Cioacă, potrivit Digi24.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au transmis marţi seară jurnaliştilor, la câteva ore după comunicatul de presă privind mitingul românilor din diaspora, protocolul semnat cu autorităţile cu competenţe în domeniu. Documentul a fost trimis şi organizatorului protestului, Federaţia Românilor de Pretutindeni, Protocolul şi conţine detalii despre organizarea evenimentului, însă nu este datat.

Reacția FRP vine cu câteva ore după ce mai multe agenții de presă au publicat imagini cu românii din Diaspora, care se îndreaptă spre România, pentru a lua parte la protestul de vineri, 10 august, din Piața Victoriei.

 

Românii din Diaspora vin acasă// sursă foto: Adevărul.ro, Hotnews.ro

 

Jurnalistul Moise Guran, a afirmat, pe pagina sa de Facebook, că ceea ce face Federația Românilor de Pretutindeni este o „ manipulare ordinară! 

federatia care zice ca nu mai participa la mitingul din 10 august e infiintata acum o luna, probabil fix pentru a crea acest fake news. ea practic nu exista si nu are oricum nicio legatura cu mitingul diasporei. da stiu ca-s speriati rau pesedistii!”.

Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, afirma că „organizatorul mitingului din 10 august nu face altceva decât o mega-acțiune de marketing menită să-i aducă vizibilitate, notorietate (n.a în politică)”.

 

Ce este Federația Românilor de Pretutindeni?

Federația Românilor de Pretutindeni este o organizație non-guvernamentală, înființată în luna mai, anul 2018. Președintele acestei organizații este Emanuel Cioacă, născut și crescut în Teleorman, fost membru al PSD, vicepreședinte PSD Diaspora în anul 2015, iar vicepreședinte al Federației este Vasile Ilieș, fost membru al Partidului România Unită (PRU), candidat la alegerile din parlamentare din 2016 pentru Camera Deputaților. 

Vicepreședinți și membri ai FRP:

  • vicepreşedinte Marea Britanie – Valentin Smochina,
  • vicepreşedinte Germania – Alina Schreglmann,
  • vicepreşedinte Austria – Ioan Godja,
  • vicepreşedinte Norvegia – Florin Achiriloaiei,
  • vicepreşedinte Spania – Monica Beni,
  • vicepreşedinte Belgia – Luminiţa Petrişor,
  • vicepreşedinte Romania – Florin Ţîra,
  • secretar general- Andreea Ţiplea,
  • purtător de cuvânt – Ionela Flood.

Departamente:

  • Fonduri Nerambursabile – Ştefania Cojocariu,
  • Juridic – Ana Tripon, jurist mediator din Cluj,
  • Cultură – Adelina Melania Belu,
  • Sport – Gica Matei,
  • Social – Elena Monica Apostol.

Deși președintele Federației, Emanuel Cioacă, afirma că aceasta nu reprezintă niciun partid politic, „Această Federaţie e făcută de români pentru români. (…) Avem o ţară minunată unde ai putea să te dezvolţi foarte repede cu capital străin. (…) Vom fi dreptarul de care România are nevoie. Vrem să-i punem în dificultate pe cei din România când greşesc“, mai mulți dintre vicepreședinți, în frunte cu liderul său, au fost sau sunt implicați, mai mult sau mai puțin, în politică.

În 2016, Emanuel Cioacă a înființat Partidul Românilor de Pretutindeni, din care a făcut parte și Adelina Melania Belu, care, ulterior, a fuzionat cu Partidul România Unită, condus de fostul deputat PSD, Bogdan Diaconu, din care făcea parte Vasile Ilieș.

 

Alina Scherglmann, alături de soțul său, Olaf Scherglamnn, împreună cu Eugen Teodorovici, actualul ministru al Finanțelor în guvernul PSD-ALDE, anul 2016. Sursă foto: Facebook/AlinaScherglmann

 

 

  • Luminița Petrișor, vicepreședinte pentru Belgia și președintele Asociației Femeilor Românce din Belgia, candidează pentru un post de consilier local din partea Partidului Mișcarea Reformatoare.

  • Ionela Flood la cea de-a treia ediție a Forumului Românilor de Pretutindeni, organizat în anul 2013, perioada 12-15 decembrie, la București, eveniment moderat de Cristian David, Ministrul Delegat pentru Românii de Pretutindeni, iar printre participanți se aflau premierul Victor Ponta, Crin Antonescu, președintele Senatului, Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe, Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Sursă foto: Facebook/IonelaFlood

 

 

 

 

 

 

Politică

Ciucă, despre renunţarea de către PNL şi PSD la candidatura lui Cîrstoiu: Am constatat că nu reuşeam să îndeplinim obiectivul

Publicat cu

pe

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, la Băileşti, că decizia PNL şi PSD de a renunţa la susţinerea candidatului comun Cătălin Cîrstoiu la funcţia de primar general al Capitalei şi a avea candidaţi separaţi a venit în baza unei analize care arăta că astfel cele două formaţiuni nu reuşeau să îşi îndeplinească obiectivul de a câştiga alegerile în Bucureşti.

Întrebat cum s-a ajuns la ideea unei candidaturi separate la Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a spus că liberalii şi social democraţii au considerat că este bine să ia o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale.

„A fost o analiză pe baza datelor despre modul în care evolua candidatul comun ales de coaliţie şi în momentul în care s-a identificat faptul că nu reuşim să ne îndeplinim obiectivul, am considerat că este bine să luăm o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale. De cealaltă parte, considerăm că este important ca alături de mesajele pe care le-am dat legate de echilibru şi stabilitate, inclusiv în campania electorală, să facem trecerea de la o campanie negativă la una pozitivă, să lăsăm bucureştenilor şansa să aleagă între patru candidaţi, pentru că orice soluţie am fi ales cu un candidat comun, fie din partea PSD, fie din partea PNL, ar fi maximizat şansele primarului în funcţie sau ale candidatului deja înscris, care, aşa cum arată sondajele, au şansele cele mai mari. Această situaţie ducea la o confruntare doar între doi candidaţi”, a spus Ciucă, aflat marţi într-o vizită în judeţul Dolj.

Preşedintele PNL a mai afirmat că în acest moment se poate vorbi despre o resetare a competiţiei politice şi în felul acesta „electoratele, atât cel liberal, cât şi cel social-democrat pot să intre cu o altă speranţă”.

Despre candidatul PNL, Sebastian Burduja, preşedintele PNL a afirmat că acesta este singurul candidat care nu a fost niciodată în funcţia de primar.

„Din perspectiva PNL, venim cu un candidat care este o opţiune nouă, diferă de ceilalţi pentru că nu este în funcţie, nu a fost niciodată în administraţie la nivel local”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă medicul Cîrstoiu va primi o funcţie în Guvern, Ciucă a răspunss că „nici nu s-a pus problema”. „A fost o discuţie cât se poate de decentă pe cifre, era clar că nu există nicio speranţă să putem recupera, motiv pentru care s-a luat această hotărâre”, a afirmat preşedintele PNL.

Citește mai departe

Politică

Ciolacu: Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie; Gabriela Firea, cea mai bună alegere

Publicat cu

pe

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat marţi că decizia ca PSD şi PNL să meargă cu proprii candidaţi la Primăria Capitalei a fost „dificilă”, dar este soluţia corectă şi a afirmat că Gabriela Firea este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care „îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”.

„Decizia ca PSD şi PNL să meargă cu propriii candidaţi la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluţia corectă pentru bucureştenii condamnaţi de patru ani la frig, mizerie, poluare şi trafic blocat care, în loc de soluţii, aveau de ales acum doar între incompetenţă şi circ!”, a afirmat Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democraţilor a punctat că Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie, iar acesta nu poate fi decât Gabriela Firea.

„Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie şi este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraişte de Nicuşor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti! Este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”, a spus Ciolacu.

În altă ordine de idei, premierul i-a mulţumit lui Cătălin Cîrstoiu pentru efortul depus în această perioadă şi i-a urat succes Gabrielei Firea în competiţia electorală pentru funcţia de primar general.

Citește mai departe

Politică

Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie

Publicat cu

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat „un model liberal de administraţie”.

„Toate aceste cancanuri (…) este neplăcut pentru bucureşteni. Din respect pentru ei, trebuie să să mergem înainte şi să le prezentăm un model liberal de administraţie”, a spus ministrul Energiei, adăugând că „întotdeauna” a pus interesul oamenilor „mai presus”.

„Îmi doresc să văd o campanie fără atacuri între niciunul dintre participanţi, să fie o campanie altfel, pentru democraţia adevărată. Aşa trebuie să fie România, după 34 de ani, în care să vorbim realmente pentru bucureşteni pe soluţii, pe programe, pe investiţii, cum ar trebui să arate o capitală europeană. Asta este miza. Poate Bucureştiul să dea exemplul unei altfel de campanii?”, a arătat Sebastian Burduja, conform Agerpres.

Ministrul Energiei îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis în vizita sa oficială în Coreea de Sud.

Coaliţia a decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice.

Sursele au precizat că cei doi candidaţi la Primăria Capitalei nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare