Connect with us

Publicat cu

pe

Vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, i-a solicit premierului Victor Ponta să îl demită pe ministrul Educației, Remus Pricopie, pentru că acesta nu a rezolvat problemele Abecedarelor pentru elevii din clasa I.

Sunt de-a dreptul uimitoare încercările lui Victor Ponta de a-și salva pielea în urma votului usturător de duminică! Deși au trecut aproape trei zile de când românii l-au taxat cât se poate de clar la urne, observăm că Victor Ponta se agață în continuare de funcția de prim-ministru. I-a scos țapi ispășitori pe Corlățean și Meleșcanu – vinovații de serviciu pentru organizarea execrabilă a alegerilor. I-a pus să demisioneze teatral, pentru ca el să rămână bine-mersi în fruntea Guvernului, ca și cum toate problemele acestei țări ar fi rezolvate prin plecarea celor doi. Ca și cum nu el, în calitate de șef al Guvernului ar fi primul responsabil de bătaia de joc de la alegerile de duminică. Ei bine, domnule Ponta, dacă tot nu vreți să vă respectați cuvântul și plecați chiar dumneavoastră din fruntea Guvernului României, măcar impuneți sceneta demisiei și ministrului Educației, Remus Pricopie. De ce vă cer asta? Pentru că nici până în ziua de azi noile Abecedare nu au ajuns pe băncile  elevilor din clasa I. Și mai trist este că nu sunt șanse să le primească nici măcar de Moș Crăciun! Eu nu cunosc vreo altă țară din Europa în care să se mai întâmple asemenea lucruri, domnule Ponta”, a spus Raluca Turcan, într-o conferință de presă.

Deputatul PNL a precizat că ieri, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a cerut Ministerului Educaţiei reevaluarea tuturor ofertelor pe care editurile le-au depus pentru materia Comunicare în limba română – clasa I.

Este a nu-știu-câta probă că Ministerul Educației, dirijat de Pricopie, și-a bătut joc sistematic de toată procedura de licitație și evaluare, din aprilie 2014 încoace. Vă reamintesc că licitaţia pentru noile manuale a fost demarată abia în aprilie 2014, la doi ani după schimbarea programei şcolare – în iunie 2012. În plus, licitaţia a părut de la început cu dedicaţie, lucru confirmat şi de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Procedura a fost atât de schimbată şi modificată, doar-doar câştigă cine trebuie”, a mai spus Raluca Turcan.

Ea a subliniat că “odiseea manualelor de comunicare în limba română continuă din data de 4 august, când Ministerul Educaţiei a anunţat câştigătorii licitaţiei de manuale şcolare pentru clasele I şi a II-a”.

Ministerul a fost obligat să reevalueze ofertele, deoarece rezultatele au fost contestate de nouă edituri, a completat deputatul liberal.

Precizez că selecţia s-a realizat din 10 edituri ofertante, unele dintre acestea cu o experienţă veche şi relevantă în domeniul educaţional. În 22 septembrie – Ministerul Educaţiei a anunţat a doua rundă de câştigători, în urma unei reevaluări mimate şi cu grave erori de procedură. Pe 2 octombrie au fost din nou contestate rezultatele, iar pe 18 noiembrie, adică ieri, CNSC a admis contestația. Faptul că CNSC a admis contestaţia depusă de un participant la licitaţie subliniază un lucru clar: licitaţia a fost cu nereguli, cu dedicaţie”, a mai spus Raluca Turcan.

Ea a precizat că “oricâte minciuni ar mai scorni Victor Ponta pe subiect, sau Remus Pricopie – la comanda șefului, eu zic că lucrurile sunt cât se poate de clare: Copiii din clasa I nu au abecedare din cauza incompetenței sau intereselor lui Ponta și Pricopie”.

Din acest motiv, revin și cer, în numele Partidului Național Liberal, demisia ministrului Educației, Remus Pricopie. Dacă Meleșcanu a plecat pentru că a nesocotit dreptul constituțional la vot, Pricopie trebuie de asemenea să plece pentru că ignoră dreptul constituțional la învățătură și la educație gratuită”, a conchis Raluca Turcan.

Politică

Ciucă, despre renunţarea de către PNL şi PSD la candidatura lui Cîrstoiu: Am constatat că nu reuşeam să îndeplinim obiectivul

Publicat cu

pe

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, la Băileşti, că decizia PNL şi PSD de a renunţa la susţinerea candidatului comun Cătălin Cîrstoiu la funcţia de primar general al Capitalei şi a avea candidaţi separaţi a venit în baza unei analize care arăta că astfel cele două formaţiuni nu reuşeau să îşi îndeplinească obiectivul de a câştiga alegerile în Bucureşti.

Întrebat cum s-a ajuns la ideea unei candidaturi separate la Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a spus că liberalii şi social democraţii au considerat că este bine să ia o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale.

„A fost o analiză pe baza datelor despre modul în care evolua candidatul comun ales de coaliţie şi în momentul în care s-a identificat faptul că nu reuşim să ne îndeplinim obiectivul, am considerat că este bine să luăm o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale. De cealaltă parte, considerăm că este important ca alături de mesajele pe care le-am dat legate de echilibru şi stabilitate, inclusiv în campania electorală, să facem trecerea de la o campanie negativă la una pozitivă, să lăsăm bucureştenilor şansa să aleagă între patru candidaţi, pentru că orice soluţie am fi ales cu un candidat comun, fie din partea PSD, fie din partea PNL, ar fi maximizat şansele primarului în funcţie sau ale candidatului deja înscris, care, aşa cum arată sondajele, au şansele cele mai mari. Această situaţie ducea la o confruntare doar între doi candidaţi”, a spus Ciucă, aflat marţi într-o vizită în judeţul Dolj.

Preşedintele PNL a mai afirmat că în acest moment se poate vorbi despre o resetare a competiţiei politice şi în felul acesta „electoratele, atât cel liberal, cât şi cel social-democrat pot să intre cu o altă speranţă”.

Despre candidatul PNL, Sebastian Burduja, preşedintele PNL a afirmat că acesta este singurul candidat care nu a fost niciodată în funcţia de primar.

„Din perspectiva PNL, venim cu un candidat care este o opţiune nouă, diferă de ceilalţi pentru că nu este în funcţie, nu a fost niciodată în administraţie la nivel local”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă medicul Cîrstoiu va primi o funcţie în Guvern, Ciucă a răspunss că „nici nu s-a pus problema”. „A fost o discuţie cât se poate de decentă pe cifre, era clar că nu există nicio speranţă să putem recupera, motiv pentru care s-a luat această hotărâre”, a afirmat preşedintele PNL.

Citește mai departe

Politică

Ciolacu: Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie; Gabriela Firea, cea mai bună alegere

Publicat cu

pe

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat marţi că decizia ca PSD şi PNL să meargă cu proprii candidaţi la Primăria Capitalei a fost „dificilă”, dar este soluţia corectă şi a afirmat că Gabriela Firea este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care „îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”.

„Decizia ca PSD şi PNL să meargă cu propriii candidaţi la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluţia corectă pentru bucureştenii condamnaţi de patru ani la frig, mizerie, poluare şi trafic blocat care, în loc de soluţii, aveau de ales acum doar între incompetenţă şi circ!”, a afirmat Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democraţilor a punctat că Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie, iar acesta nu poate fi decât Gabriela Firea.

„Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie şi este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraişte de Nicuşor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti! Este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”, a spus Ciolacu.

În altă ordine de idei, premierul i-a mulţumit lui Cătălin Cîrstoiu pentru efortul depus în această perioadă şi i-a urat succes Gabrielei Firea în competiţia electorală pentru funcţia de primar general.

Citește mai departe

Politică

Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie

Publicat cu

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat „un model liberal de administraţie”.

„Toate aceste cancanuri (…) este neplăcut pentru bucureşteni. Din respect pentru ei, trebuie să să mergem înainte şi să le prezentăm un model liberal de administraţie”, a spus ministrul Energiei, adăugând că „întotdeauna” a pus interesul oamenilor „mai presus”.

„Îmi doresc să văd o campanie fără atacuri între niciunul dintre participanţi, să fie o campanie altfel, pentru democraţia adevărată. Aşa trebuie să fie România, după 34 de ani, în care să vorbim realmente pentru bucureşteni pe soluţii, pe programe, pe investiţii, cum ar trebui să arate o capitală europeană. Asta este miza. Poate Bucureştiul să dea exemplul unei altfel de campanii?”, a arătat Sebastian Burduja, conform Agerpres.

Ministrul Energiei îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis în vizita sa oficială în Coreea de Sud.

Coaliţia a decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice.

Sursele au precizat că cei doi candidaţi la Primăria Capitalei nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare