Connect with us

Publicat cu

pe

Se instituie noi restricții de circulație, începând de joi, 12 septembrie 2024, în București, pentru realizarea segmentului de Nord al Magistralei 6 de metrou (Tokyo – Aeroport Otopeni).

Restricții de circulație în București, pentru realizarea lucrărilor la Magistrala 6 de metrou

Un document citat de Agerpres prevede că, începând cu data de 12 septembrie 2024, se vor institui primele restricții de circulație necesare pentru execuția lucrărilor pe secțiunea Tokyo – Aeroport Otopeni (Secțiunea de Nord a Proiectului. Lot. 1.2). Primele măsuri de restricție vor avea o durată de aproximativ 90 de zile.

Stația Washington va fi amplasată în laterala estică a Șoselei București-Ploiești, zona de Sud-Est a intersecției Șoselei București-Ploiești și Bulevardul Dr. Liviu Librescu/strada Jandarmeriei. La capetele stației vor exista trei accesuri, dintre care două vor fi legate de un pasaj pietonal pe sub Șoseaua București-Ploiești (DN1), iar cel de-al treilea se află de-a lungul stației. Stația Washington va avea o lungime de 159 de metri și o lățime maximă de 22,16 metri.

Stația Otopeni va fi amplasată parțial sub carosabilul Căii Bucureștilor și sub semaforul de la intersecția acestuia cu artera centrală a orașului Otopeni, strada 23 august. Stația va fi dotată cu două accesuri la capătul sudic al stației, de o parte și cealaltă pe latura de vest. Stația Otopeni va avea o lungime de 159 de metrii și o lățime maximă de 22,16 metri.

Ce restricții de circulație se instituie

În zona viitoarei stații de metrou Washington se propune instituirea restricțiilor:

  • Pe strada Viorel Ciurea se va restricționa accesul rutier și pietonal, iar stațiile de transport public „Sația INMH” amplasate pe această arteră, pe ambele sensuri, vor fi relocate în apropiere
  • Accesul spre Ploiești din zona bretelei adiacente DN1, de pe B-dul Alexandra Nasta va fi restricționat, iar accesul spre Ploiești din această arteră se va realiza prin ruta ocolitoare asigurată prin B-dul Doctor Liviu Librescu.

Restricțiile nu vor afecta circulația rutieră pe DN1, mai arată sursa citată anterior.

În zona viitoarei stații de metrou Otopeni se vor institui restricțiile următoare:

  • Accesul dinspre DN1 pe strada 23 august se va realiza pe ruta alternativă prin strada Oituz și Floare de Cais
  • Stația de transport public „Stația Primăria Otopeni” de pe DN1, pe sensiul de intrare în București, va fi relocată în imediata apropiere a pasarelei pietonale
  • Ocazional vor exista restricții localepe banda 1 pe sensul de intrare în București, în intervalul orar 22:00-06:00.

Restricțiile instituite pe amplasamentul stației Otopeni nu vor afecta circulația auto pe banda de ieșire dinspre strada 23 august în DN1 și nici circulația rutieră pe DN1 în timpul zilei.

Lucrarea este realizată de Asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S. (Turcia) – Somet SA (România), în baza contractului de proiectare şi execuţie lucrări de structură de rezistenţă semnat cu Metrorex pentru acest lot, care include un traseu de 7,6 km între Staţiile Tokyo şi Aeroport Otopeni.

Sorin Grindeanu: „Lucrările au început bine pe prima secțiune”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, luni seara, la Antena 3, că lucrările la Magistrala 6 de metrou au început bine pe prima secţiune, ajungând la 15 – 16%.

„Vorbim de două tronsoane – unul de la Piaţa 1 Mai până la Mall Băneasa şi al doilea de la Mall Băneasa până la aeroportul Otopeni. S-a început bine pe prima secţiune. S-a ajuns undeva la 15-16%, lucrările începând în urmă cu câteva săptămâni. Sunt monitorizaţi foarte bine. Se va intra pe fază de execuţie săptămânile viitoare şi pe al doilea tronson, pentru că s-a obţinut autorizaţia de construire, adică de la mall la aeroport. Se va intra cu acele TMB-uri, se intră dinspre mall spre 1 Mai, aşa e sensul. Cu cât se duce încolo se termină restricţiile. Îi văd lucrând, inclusiv noaptea. Există obligaţia de a asigura un progres lunar prin contract, ceea ce până acum s-a întâmplat”, a spus acesta.

Grindeanu a precizat că „finalul final” al lucrării este „2027 pe un tronson, 2028 pe celălalt tronson, de la Băneasa la Otopeni”, și a asigurat că există finanțarea necesară pentru acest proiect.

Citește mai departe
Apasă pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Viitura de pe Dunăre va ajunge în România în jurul datei de 28-29 septembrie. Apele Române: „Lucrările de apărare împotriva inundaţiilor vor asigura tranzitarea în siguranţă a viiturii care se va propaga pe o durată de până la 7 zile”

Publicat cu

pe

Administrația Națională Apele Române a anunțat, joi, că viitura de pe Dunăre va ajunge în România în jurul datei de 28-29 septembrie, iar debitul va fi mai mult decât dublu față de perioada actuală și cu mult mai mare decât media multianuală.

Apele Române: „Viitura de pe Dunăre va ajunge în România în jurul datei de 28-29 septembrie”

Specialiștii estimează că lucrările de apărare împotriva inundațiilor vor asigura tranzitarea în siguranță a viiturii care se va propaga pe o durată de până la 7 zile.

„Viitura de pe Dunăre va ajunge în România în jurul datei de 28-29 septembrie şi va avea valori maxime de până la 9200-9500 mc/s. Specialiştii de la Apele Române alături de cei de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor monitorizează permanent debitele Dunării şi fac schimburi de date cu experţii de la nivelul ţărilor din bazinul hidrografic al Dunării”, au transmis, în cursul zilei de joi, specialiştii Apele Române.

Ei anunță că debitele Dunării sunt în creştere şi vor ajunge în 25 septembrie la o valoare de 8500 mc/s, fiind aproape dublu faţă de valoarea actuală. De asemenea, debitele în secţiunea Baziaş vor fi în creştere şi vor ajunge maximul valorii, în intervalul 28-29 septembrie, ajungând până la valoarea de 9200-9500 mc/s.

„Lucrările de apărare împotriva inundaţiilor vor asigura tranzitarea în siguranţă a viiturii care se va propaga pe o durată de până la 7 zile de la momentul intrării acesteia în secţiunea Baziaş. Echipele de la Apele Române de la nivelul celor 7 Administraţii Bazinale de Apă – Apele Române Banat, Apele Române Jiu , Apele Române Olt, Apele Române Argeş-Vedea, Apele Romane Buzau-Ialomita, Apele Romane Dobrogea-Litoral, Apele Române Prut-Bârlad) sunt în stare de alertă şi monitorizează foarte strict linia de apărare împotriva inundaţiilor, din aval Gruia, aflată în administrare pe o lungime de 1100 de km”, a mai transmis sursa menționată anterior.

Citește mai departe

Social

În octombrie va fi livrată noua tranșă pentru tichetele sociale, în valoare de 250 de lei. Adrian Câciu: „Avem o nouă tranșă care va fi pe cardurile a 2,6 milioane de cetățeni” / Ce se întâmplă cu ajutoarele de încălzire

Publicat cu

pe

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că în octombrie va fi livrată o nouă tranșă pentru tichetele sociale, în valoare de 250 de lei. De acest program vor beneficia 2,6 milioane de persoane.

„Tot pentru luna octombrie avem o nouă tranşă pentru tichetele sociale, dacă vreţi renumitele vouchere pentru alimente, de 250 de lei. Am majorat şi plafonul până la care se poate beneficia de aceste sume, plafonul fiind pentru venituri de până la 2.210 lei. În luna octombrie avem o nouă tranşă care va fi pe cardurile a 2,6 milioane de cetăţeni”, a declarat Adrian Câciu, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern.

Ce se întâmplă cu ajutoarele pentru încălzire

Câciu a fost întrebat dacă ajutorul pentru încălzire va fi acordat și în acest an.

„În ceea ce priveşte voucherele de energie, ele erau finanţate din exerciţiul financiar 2014-2020. A fost o modificare pe care am agreat-o cu Comisia Europeană, având în vedere situaţia din 2022 şi 2023. Pentru 2025 avem partea ajutor de încălzire şi legislaţia pe care o gestionează Ministerul Energiei, respectiv Ministerul Muncii astfel încât persoanele vulnerabile să poată să aibă sprijin acolo unde este nevoie pentru a trece peste iarnă cu bine”, a explicat Adrian Câciu.

Marcel Ciolacu a anunțat că pensionarii ale căror pensii au crescut după recalculare vor primi în continuare ajutorul social pentru încălzire.

„Venim cu o decizie importantă și în privința ajutorului pentru încălzire: sumele rezultate în urma recalculării pensiilor nu se iau în calcul la stabilirea drepturilor pentru acest tip de ajutor. Rămâne valabil ultimul talon de pensie emis înainte de recalculare. În acest fel, ne asigurăm că un număr cât mai mare de pensionari pot primi în continuare sprijinul în următoarea perioada”, a anunțat acesta.

„Ajutorul pentru încălzirea locuințelor și suplimentul pentru energie, energie termică, gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi sau petrolieri va fi acordat în continuare tuturor persoanelor care au beneficiat de acest sprijin. Potrivit Ordonanței de urgență adoptate astăzi de Guvern, cuantumul majorat al pensiilor, rezultat în urma procesului de recalculare potrivit Legii 360/2023 din sistemul public de pensii, nu se ia în calcul la stabilirea drepturilor la ajutorul pentru încălzirea locuinței și la suplimentul pentru energie.

Pentru a obține aceste drepturi, pensionarii vor prezenta ultimul talon de pensie emis înainte de recalcularea acestei pensii.

Măsura se va aplica între 1 septembrie 2024 – 15 octombrie 2025”, a precizat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Citește mai departe

Social

Fumatul în spațiile deschise ar putea fi interzis. Inițiativa a fost propusă de Uniunea Europeană

Publicat cu

pe

Fumatul în spațiile deschise, precum terase, stațiile de autobuz sau terase, ar putea fi interzis, la recomandarea Comisiei Europene. Inițiativa vizează inclusiv țigările electronice, cu tutun încălzit sau fără nicotină, conform Digi24.

Fumatul în spații deschise ar putea fi interzis

Specialiștii spun că inițiativa ar trebui să diminueze din poluare. Totuși, patronii de terase și baruri sunt de părere că în acest fel afacerile lor vor avea de suferit.

Proiectul UE nu va fi obligatoriu, ci va fi dat ca o recomandare pe care statele membre ar putea să o adopte pentru a reduce incidența bolnavilor de cancer.

Conform sursei citate anterior, fumătorii nu sunt de acord cu inițiativa UE. Totuși, nefumătorii spun că această inițiativă este bună și că ar trebui mai bine reglementată.

Fumatul ar putea fi interzis în stațiile de autobuz, în grădinile zoologice și în parcuri.

„În momentul în care le interzici să mai fumeze în spaţiile recreative sau în zonele de terasă, atunci automat vei crea o breșă şi o parte din consumatori nu vor mai veni în acele zone. Va avea acelaşi impact ca în momentul în care s-a interzis fumatul în interior şi cafenelele nu erau pregătite şi au făcut această ieşire spre exterior.”, a spus Cristian Bărhălescu, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism Sud Est.

Citește mai departe
Social2 ore înainte

Viitura de pe Dunăre va ajunge în România în jurul datei de 28-29 septembrie. Apele Române: „Lucrările de apărare împotriva inundaţiilor vor asigura tranzitarea în siguranţă a viiturii care se va propaga pe o durată de până la 7 zile”

Politică3 ore înainte

CSAT a analizat Planul de Înzestrare a Armatei României 2025-2034: „România este direct interesată ca pe teritoriul naţional să existe capacităţi industriale care să poată asigura atât producerea de tehnică militară modernă”

Social7 ore înainte

În octombrie va fi livrată noua tranșă pentru tichetele sociale, în valoare de 250 de lei. Adrian Câciu: „Avem o nouă tranșă care va fi pe cardurile a 2,6 milioane de cetățeni” / Ce se întâmplă cu ajutoarele de încălzire

Social8 ore înainte

Fumatul în spațiile deschise ar putea fi interzis. Inițiativa a fost propusă de Uniunea Europeană

Socialo zi înainte

Guvernul oferă stimulente financiare pentru elevii cu media 10 la examene

Socialo zi înainte

Medicii veterinari desfășoară acțiuni în zonele afectate de inundații. Climatolog: „E posibil să avem din nou astfel de episoade”

Programul de guvernare al PNL, adoptat cu unanimitate de voturi
Politică2 zile înainte

Proiect PNL: Pensionarii cu pensii de până la 3.000 de lei pot obține gratuit adeverințele de venit. Pentru pensionarii cu venituri între 3.001 și 6.000 de lei, costurile vor fi reduse la jumătate

Social2 zile înainte

Incident grav de securitate la Parlament. O persoană a aruncat cu benzină, provocând un incendiu. 300 de persoane au fost evacuate

Politică2 zile înainte

România a obţinut poziţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi unul dintre cele mai importante portofolii – Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie

Social2 zile înainte

Raed Arafat explică de ce nu se dau mesaje RO-Alert în caz de cutremur: „Ai câteva secunde înainte, dar ai mesajul și panica”

Facebook

Articole Populare