Connect with us

Publicat cu

pe

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu susţine că 80% din promisiunile programului de guvernare al PSD nu au fost îndeplinite,arătând că guvernarea PSD este lipsită de curaj, iar Victor Ponta a fost un premier “fricos”, “incompetent”, “flecar” şi este “un pariu pierdut şi o iluzie dezumflată”, potrivit Mediafax.

Predoiu a postat, miercuri, pe Facebook o analiză a promisiunilor neonorate din programul de guvernare a PSD, arătând că din cele 159 de promisiuni, 23 au fost îndeplinite,- 14,5%, 127 au fost uitate sau s-au dovedit minciuni, adică 79,9%, iar 9 sunt fie în curs de îndeplinire, fie au fost realizate de guvernul anterior.

El a arătat că cel mai grav lucru în prezent este faptul că Ponta propune, “din nou – déjà-vu 2008 – un model economic riscant, axat pe creştere de deficit, cheltuieli bugetare exagerate şi consum”.

„Domnul V. Ponta a prezentat în direct la televiziunea prietenului său, dl Ghiţă, o enumerare a succeselor Guvernului său: 6 promisiuni electorale ale guvernării sale – 6 îndeplinite, deci o rată de succes de 100% – după model nord-coreean. În realitate, programul de guvernare PSD – Ponta conţine 159 de promisiuni, dintre care: 23 de promisiuni au fost îndeplinite (14,5%); 127 de promisiuni au fost uitate sau s-au dovedit a fi minciuni grosolane (79,9%); 9 promisiuni sunt fie în curs de îndeplinire, fie au fost îndeplinite de guvernul anterior, fie nu intră în atribuţiile Guvernului, fie au fost îndeplinite doar parţial (5,6%)”, a menţionat Predoiu.

El a arătat că statistica demonstrează că guvernarea PSD este lipsită de curaj şi responsabilitate, iar Ponta a ezitat în faţa reformelor.

„Documentul de mai jos demonstrează statistic că guvernarea PSD este lipsită de curaj şi responsabilitate. În faţa eşecurilor, Ponta a arătat întotdeauna cu degetul spre alţii. În faţa reformelor a ezitat şi s-a eschivat. A fost un premier pe cât de fricos, pe atât de demagog, pe cât de incompetent, pe atât de flecar”, a adăugat Predoiu.

Potrivit liderului PNL, aproape 80% din programul guvernului PSD – Ponta este neîndeplinit după aproape 4 ani în funcţie, iar restul, cu rezultate incerte.

„În schimb, Ponta a declarat că doreşte să continue până în decembrie 2016 ce a început: risipirea şi furtul banilor publici (vezi de ex.cazul Turceni devalizat de avocaţi); blocajul sau dezorganizarea instituţională în administraţie (azi toate ministerele şi agenţiile stau, nimeni nu mai face nimic, administraţia este paralizată); eşecul total al unor forme majore (de ex.,legea descentralizării administrative); stoparea unor reforme majore (de ex., sistemul sanitar, al educaţiei, al companiilor de stat şi al administraţiei centrale şi locale, dezastru la fondurile europene); eşecul construcţiei de autostrăzi (niciun metru de autostradă contractat în mandatul V. Ponta, cele construite se surpă); eşecul relansării capitalului autohton (vezi numărul de falimente în mandatul V. Ponta); eşecul creşterii investiţiilor străine (vezi prăbuşirea lor în mandatul V. Ponta); eşecul relansării pieţei muncii şi diminuării şomajului (vezi creşterea numărului de şomeri, înspecial în rândul tinerilor);neşecul prevenirii corupţiei în propriul guvern (vezi numărul miniştrilor inculpaţi şi condamnaţi); eşecul apărării şi promovării intereselor noastre economice acasă sau în străinătate (vezi cazul Rompetrol)”, mai susţine Predoiu.

El a adăugat că mandatul PSD – Ponta este notabil prin faptul că România este singura ţară din UE condusă de un premier inculpat.

„Mandatul PSD – Ponta este notabil doar prin groaznic de ruşinoasa situaţie în care a adus ţara- singura ţară din UE condusă de un premier inculpat ( pentru spălare de bani şi evaziune fiscală)”, a mai arătat Predoiu.

Prim-vicepreşedintele liberal a susţinut că în locul reformelor structurale, Ponta a preferat măsurile bugetare pentru baronii PSD.

„Pentru mulţi, de la cei câţiva oameni cheie în statul român care l-au promovat şi sprijinit în momente esenţiale, până la foştii parteneri politici şi electorat, V. Ponta şi guvernul PSD sunt un pariu pierdut şi o iluzie dezumflată. Dar cel mai grav lucru în prezent este faptul că ne propune, din nou – déjà-vu 2008 – un model economic riscant, axat pe creştere de deficit, cheltuieli bugetare exagerate şi consum”, a mai afirmat liderul liberal.

El a menţionat pomisiunile programului de guvernare PSD care nu au fost îndeplinite, printre care reducerea la jumătate a numărului de taxe parafiscale, combaterea traseismului politic, alinierea la media europeană a redevenţelor, finalizarea autostrăzilor Bucureşti – Arad, Transilvania, Bucureşti- Ploieşti- Braşov, dezvoltarea satului românesc, refacerea sistemului de irigaţii, împăduriri, finalizarea Camerelor agricole, comensarea medicamentelor la 90% pentru pensionarii cu pensii sub 1000 lei, internet wireless gratuit în jurul instituţiilor publice, programul masă caldă pentru elevii din ciclul primar.

Potrivit lui Predoiu, alte promisiuni neonorate de guvernul PSD sunt lipsa cvorumului de prezenţă necesar validării referendumului pentru revizuirea Constituţiei, modificarea numirii în funcţie a judecătorilor şi procurorilor, prin formalizarea rolului preşedintelui şi a ministrului justiţiei, a procedurii de numire a membrilor CC, cu eliminarea factorului politic, o singură angajare a răspunderii Guvernului pe sesiune parlamentară, reducerea evaziunii fiscal, eliminarea influenţei politicului în sistemul judiciar.

Între promisiunile realizate figurează, în opinia lui Predoiu, menţinerea cotei unice de impoziare de 16%, întărirea sistemului de salarizare special a angajaţilor din sistemul fondurilor europene, indexarea pensiei cu inflaţia, creşterea progresivă a bugetului apărării.

Politică

Ciucă, despre renunţarea de către PNL şi PSD la candidatura lui Cîrstoiu: Am constatat că nu reuşeam să îndeplinim obiectivul

Publicat cu

pe

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, la Băileşti, că decizia PNL şi PSD de a renunţa la susţinerea candidatului comun Cătălin Cîrstoiu la funcţia de primar general al Capitalei şi a avea candidaţi separaţi a venit în baza unei analize care arăta că astfel cele două formaţiuni nu reuşeau să îşi îndeplinească obiectivul de a câştiga alegerile în Bucureşti.

Întrebat cum s-a ajuns la ideea unei candidaturi separate la Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a spus că liberalii şi social democraţii au considerat că este bine să ia o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale.

„A fost o analiză pe baza datelor despre modul în care evolua candidatul comun ales de coaliţie şi în momentul în care s-a identificat faptul că nu reuşim să ne îndeplinim obiectivul, am considerat că este bine să luăm o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale. De cealaltă parte, considerăm că este important ca alături de mesajele pe care le-am dat legate de echilibru şi stabilitate, inclusiv în campania electorală, să facem trecerea de la o campanie negativă la una pozitivă, să lăsăm bucureştenilor şansa să aleagă între patru candidaţi, pentru că orice soluţie am fi ales cu un candidat comun, fie din partea PSD, fie din partea PNL, ar fi maximizat şansele primarului în funcţie sau ale candidatului deja înscris, care, aşa cum arată sondajele, au şansele cele mai mari. Această situaţie ducea la o confruntare doar între doi candidaţi”, a spus Ciucă, aflat marţi într-o vizită în judeţul Dolj.

Preşedintele PNL a mai afirmat că în acest moment se poate vorbi despre o resetare a competiţiei politice şi în felul acesta „electoratele, atât cel liberal, cât şi cel social-democrat pot să intre cu o altă speranţă”.

Despre candidatul PNL, Sebastian Burduja, preşedintele PNL a afirmat că acesta este singurul candidat care nu a fost niciodată în funcţia de primar.

„Din perspectiva PNL, venim cu un candidat care este o opţiune nouă, diferă de ceilalţi pentru că nu este în funcţie, nu a fost niciodată în administraţie la nivel local”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă medicul Cîrstoiu va primi o funcţie în Guvern, Ciucă a răspunss că „nici nu s-a pus problema”. „A fost o discuţie cât se poate de decentă pe cifre, era clar că nu există nicio speranţă să putem recupera, motiv pentru care s-a luat această hotărâre”, a afirmat preşedintele PNL.

Citește mai departe

Politică

Ciolacu: Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie; Gabriela Firea, cea mai bună alegere

Publicat cu

pe

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat marţi că decizia ca PSD şi PNL să meargă cu proprii candidaţi la Primăria Capitalei a fost „dificilă”, dar este soluţia corectă şi a afirmat că Gabriela Firea este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care „îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”.

„Decizia ca PSD şi PNL să meargă cu propriii candidaţi la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluţia corectă pentru bucureştenii condamnaţi de patru ani la frig, mizerie, poluare şi trafic blocat care, în loc de soluţii, aveau de ales acum doar între incompetenţă şi circ!”, a afirmat Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democraţilor a punctat că Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie, iar acesta nu poate fi decât Gabriela Firea.

„Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie şi este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraişte de Nicuşor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti! Este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”, a spus Ciolacu.

În altă ordine de idei, premierul i-a mulţumit lui Cătălin Cîrstoiu pentru efortul depus în această perioadă şi i-a urat succes Gabrielei Firea în competiţia electorală pentru funcţia de primar general.

Citește mai departe

Politică

Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie

Publicat cu

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat „un model liberal de administraţie”.

„Toate aceste cancanuri (…) este neplăcut pentru bucureşteni. Din respect pentru ei, trebuie să să mergem înainte şi să le prezentăm un model liberal de administraţie”, a spus ministrul Energiei, adăugând că „întotdeauna” a pus interesul oamenilor „mai presus”.

„Îmi doresc să văd o campanie fără atacuri între niciunul dintre participanţi, să fie o campanie altfel, pentru democraţia adevărată. Aşa trebuie să fie România, după 34 de ani, în care să vorbim realmente pentru bucureşteni pe soluţii, pe programe, pe investiţii, cum ar trebui să arate o capitală europeană. Asta este miza. Poate Bucureştiul să dea exemplul unei altfel de campanii?”, a arătat Sebastian Burduja, conform Agerpres.

Ministrul Energiei îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis în vizita sa oficială în Coreea de Sud.

Coaliţia a decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice.

Sursele au precizat că cei doi candidaţi la Primăria Capitalei nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare