Connect with us

Publicat cu

pe

Zona centrală a oraşului de pe Bega va deveni în curând un şantier, urmând să fie începute mai multe lucrări care se vor întinde pe câţiva ani şi vor da peste cap circulaţia în Cetate.

Primele restricţii de circulaţie vor fi introduse din luna mai, când, potrivit administraţiei locale, vor începe lucrările de reabilitare a centrului istoric. Mai exact, este vorba despre Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sf. Gheorghe, Piaţa Ţarcului şi 10 străzi din vecinătatea acestor pieţe. „Unele străzi vor avea o perioadă de reabilitare de 6 luni, altele de un an, dar probabil că cea mai lungă va fi reabilitarea Pieţei Sf. Gheorghe, care ar putea dura 18 luni”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Lucrările din aceste zone vizează reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi gaz, dar şi canalizarea. Toate străzile care vor intra în şantier vor fi apoi pavate cu piatră cubică urmând să devină pietonale. De asemenea, va fi înlocuită piatra cubică din Piaţa Unirii. Proiectul se află în stadiul de licitaţie de derulare şi are o valoare de 70 de milioane de lei.

Consilierii locali au aprobat, în această săptămână, un studiu privind „Reorganizarea circulaţiei rutiere pe Inelul 1 de circulaţie şi reproiectarea infrastructurii rutiere şi de transport public”. A fost ales unul dintre cele două studii realizate, care prevede modificarea radicală a modului în care se va circula în Piaţa Operei. Inelul 1 de circulaţie va fi reîntregit prin realizarea unui pasaj subteran auto pe sub Piaţa Victoriei, chiar prin faţa clădirii Operei, şi organizarea circulaţiei generale pe sens unic pe traseul Piaţa Mărăşti – strada Gheorghe Dima – strada Sf. Ioan/ strada Paris – pasaj subteran Piaţa Victoriei – Bd. I.C. Brătianu – strada Hector – Piaţa I.C. Brătianu (Punctele Cardinale) – strada Oituz – Piaţa Mărăşti.
Ideea mai cuprinde şi reamenajarea intersecţiilor dintre Inelul 1 şi arterele principale, dar şi realizarea unei parcări subterane de 400 de locuri, mai mult decât necesară în zona centrală. „S-a aprobat ca traficul în zona centrală să se facă pe inelul I, închis complet de data aceasta, printr-un subpasaj auto care va fi realizat în subpasajul pietonal actual din Piaţa Victoriei, iar circulaţia va avea loc într-un singur sens pe acest inel pentru maşini mici, microbuze şi maşini de teren. De pe acest inel se va ieşi radial pe bulevardele care intersectează inelul, respectiv de pe aceste bulevarde se va intra radial în punctele de incidenţă fără niciun conflict”, a explicat primarul Nicolae Robu. Planul edilului-şef este ca toată zona cuprinsă în interiorul acestui inel de circulaţie să devină pietonală.
Modificările vor duce şi la schimbarea traseului mijloacelor de transport în comun. „Mijloacele de transport în comun nu vor putea circula din Piaţa Victoriei, ele vor fi deviate în Piaţa 700 pe traseul actual, apoi vor continua pe strada Paris, până la intersecţia cu strada Republicii, de acolo vor face dreapta până în zona Spitalului de Copii, de aici vor continua înspre Catedrală, iar de acolo vor avea drept de circulaţie prin faţa primăriei până la intersecţia cu bulevardul 20 Decembrie. De acolo vor face stânga, pe bulevardul 20 Decembrie, şi vor ajunge pe inel, cele care vor circula pe inel”, a mai spus Robu.
Conform estimărilor primarului, aceste modificări radicale aduse circulaţiei din zona centrală vor costa aproximativ şase milioane de euro, iar lucrările vor începe în 2014. „Estimările sunt undeva la cinci – şase milioane de euro pentru pasaj şi parcare, este o estimare globală. Nu avem alte surse, în momentul de faţă, decât veniturile proprii. Proiectul este unul prioritar şi eu voi propune consiliului local să aloce fonduri pentru realizarea acestui obiectiv. Este deja în derulare licitaţia pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic şi în toamnă probabil că vom fi în măsură să licităm execuţia lucrării. Execuţia masivă va fi prinsă pe bugetul de anul viitor”, a declarat Nicolae Robu.
Astfel, cu lucrările de reabilitare din zona Cetate şi cu şantierul anunţat în mai puţin de un an pentru pasajul subteran din Piaţa Operei, zona centrală a Timişoarei ar putea deveni, pentru o perioadă destul de lungă, un loc prin care timişorenii nu vor mai trece cu drag.
Sursa: Adevarul.

Politică

Ciucă, despre renunţarea de către PNL şi PSD la candidatura lui Cîrstoiu: Am constatat că nu reuşeam să îndeplinim obiectivul

Publicat cu

pe

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, la Băileşti, că decizia PNL şi PSD de a renunţa la susţinerea candidatului comun Cătălin Cîrstoiu la funcţia de primar general al Capitalei şi a avea candidaţi separaţi a venit în baza unei analize care arăta că astfel cele două formaţiuni nu reuşeau să îşi îndeplinească obiectivul de a câştiga alegerile în Bucureşti.

Întrebat cum s-a ajuns la ideea unei candidaturi separate la Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a spus că liberalii şi social democraţii au considerat că este bine să ia o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale.

„A fost o analiză pe baza datelor despre modul în care evolua candidatul comun ales de coaliţie şi în momentul în care s-a identificat faptul că nu reuşim să ne îndeplinim obiectivul, am considerat că este bine să luăm o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale. De cealaltă parte, considerăm că este important ca alături de mesajele pe care le-am dat legate de echilibru şi stabilitate, inclusiv în campania electorală, să facem trecerea de la o campanie negativă la una pozitivă, să lăsăm bucureştenilor şansa să aleagă între patru candidaţi, pentru că orice soluţie am fi ales cu un candidat comun, fie din partea PSD, fie din partea PNL, ar fi maximizat şansele primarului în funcţie sau ale candidatului deja înscris, care, aşa cum arată sondajele, au şansele cele mai mari. Această situaţie ducea la o confruntare doar între doi candidaţi”, a spus Ciucă, aflat marţi într-o vizită în judeţul Dolj.

Preşedintele PNL a mai afirmat că în acest moment se poate vorbi despre o resetare a competiţiei politice şi în felul acesta „electoratele, atât cel liberal, cât şi cel social-democrat pot să intre cu o altă speranţă”.

Despre candidatul PNL, Sebastian Burduja, preşedintele PNL a afirmat că acesta este singurul candidat care nu a fost niciodată în funcţia de primar.

„Din perspectiva PNL, venim cu un candidat care este o opţiune nouă, diferă de ceilalţi pentru că nu este în funcţie, nu a fost niciodată în administraţie la nivel local”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă medicul Cîrstoiu va primi o funcţie în Guvern, Ciucă a răspunss că „nici nu s-a pus problema”. „A fost o discuţie cât se poate de decentă pe cifre, era clar că nu există nicio speranţă să putem recupera, motiv pentru care s-a luat această hotărâre”, a afirmat preşedintele PNL.

Citește mai departe

Politică

Ciolacu: Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie; Gabriela Firea, cea mai bună alegere

Publicat cu

pe

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat marţi că decizia ca PSD şi PNL să meargă cu proprii candidaţi la Primăria Capitalei a fost „dificilă”, dar este soluţia corectă şi a afirmat că Gabriela Firea este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care „îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”.

„Decizia ca PSD şi PNL să meargă cu propriii candidaţi la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluţia corectă pentru bucureştenii condamnaţi de patru ani la frig, mizerie, poluare şi trafic blocat care, în loc de soluţii, aveau de ales acum doar între incompetenţă şi circ!”, a afirmat Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democraţilor a punctat că Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie, iar acesta nu poate fi decât Gabriela Firea.

„Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie şi este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraişte de Nicuşor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti! Este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”, a spus Ciolacu.

În altă ordine de idei, premierul i-a mulţumit lui Cătălin Cîrstoiu pentru efortul depus în această perioadă şi i-a urat succes Gabrielei Firea în competiţia electorală pentru funcţia de primar general.

Citește mai departe

Politică

Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie

Publicat cu

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat „un model liberal de administraţie”.

„Toate aceste cancanuri (…) este neplăcut pentru bucureşteni. Din respect pentru ei, trebuie să să mergem înainte şi să le prezentăm un model liberal de administraţie”, a spus ministrul Energiei, adăugând că „întotdeauna” a pus interesul oamenilor „mai presus”.

„Îmi doresc să văd o campanie fără atacuri între niciunul dintre participanţi, să fie o campanie altfel, pentru democraţia adevărată. Aşa trebuie să fie România, după 34 de ani, în care să vorbim realmente pentru bucureşteni pe soluţii, pe programe, pe investiţii, cum ar trebui să arate o capitală europeană. Asta este miza. Poate Bucureştiul să dea exemplul unei altfel de campanii?”, a arătat Sebastian Burduja, conform Agerpres.

Ministrul Energiei îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis în vizita sa oficială în Coreea de Sud.

Coaliţia a decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice.

Sursele au precizat că cei doi candidaţi la Primăria Capitalei nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare