Connect with us

Publicat cu

pe

SPP-ul, Poliția, SRI-ul și Armata sunt mobilizate la maxim în Sibiu pentru buna desfășurare a evenimentelor de miercuri și joi, evenimente care pun din nou orașul pe agenda internațională.

Sute de angajați ai structurilor de securitate națională au fost aduși în Sibiu din restul țării, cazarea acestora făcându-se și în localități aflate la 30 de kilometri distanță.

Măsurile de securitate merg de la restricții de circulație până al verificarea cazărilor și a calității apei potabile.

Vârful de interes îl reprezintă Consiliul European de joi, reuniunea de joi, șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană.

La reuniunea găzduită de președintele Klaus Iohannis se vor lua deciziile politice importante în plan european, care vor trasa direcțiile de acțiune pentru Comisia Europeană, brațul executiv al Uniunii.

Însă în Sibiu vor fi organizate și reuniuni politice extrem de importante. Astfel, familiile politice europene vor avea propriile reuniuni înaintea Consiliului European de joi.

Dintre acestea, cel mai important summit politic este cel al Partidului Popular European, la care va participa și președintele Klaus Iohannis, reuniunea aflându-se în coordonarea organizatorică a Ralucăi Turcan, președinta organizației județene PNL Sibiu.

Prim ministrul Viorica Dăncilă ar putea participa la o reuniune a Partidului Socialist European, în vreme ce Liviu Dragnea s-ar putea afla la Iași, știindu-se reticența colegilor europeni ai PSD față de persoana sa.

Surse politice sugerează că PSD va încerca să-și tempereze tonul atacurilor la adresa președintelui Iohannis pe parcursul summitului, pentru a reveni la un ton foarte dur la câteva zile după reuniune, când liderii PSD îl vor acuza că la Sibiu s-au cheltuit prea mulți bani degeaba. 

Potrivit unor surse locale, președintele Klaus Iohannis a solicitat să se depună toate eforturile ca măsurile de securitate să nu perturbe complet viața de zi cu zi a sibienilor.

Potrivit comunicatului Administrației Prezidențiale, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va găzdui, joi, 9 mai a.c., la Sibiu, Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană.

La reuniunea organizată de România, stat care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene, vor mai participa Președintele Consiliului European, domnul Donald Tusk, și Președintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker.

De asemenea, Președintele Parlamentului European, domnul Antonio Tajani, va participa la prima parte a acestui eveniment.

Principalul subiect de discuții al reuniunii informale a Consiliului European de la Sibiu va fi viitorul Uniunii Europene, cu accent pe Agenda Strategică a Uniunii pentru perioada 2019-2024. Cu această ocazie, liderii europeni vor avea un schimb de opinii cu privire la provocările actuale cu care se confruntă Uniunea și la prioritățile acțiunii la nivel european pentru următorii ani.

Președintele Klaus Iohannis va prezenta în cadrul reuniunii viziunea României cu privire la Agenda Strategică pentru următorii cinci ani. Acest document urmează să fie adoptat la reuniunea Consiliului European din 20-21 iunie a.c., pe baza concluziilor Summitului desfășurat la Sibiu.

Totodată, liderii UE 27 urmează să adopte o Declarație cu privire la viitorul Uniunii Europene.

Citește mai departe
Apasă pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Nicolae Ciucă a lansat un clip de promovare a cărții sale, „În slujba țării”. Imagini emblematice cu experiențele în Irak și Afganistan

Publicat cu

pe

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a publicat joi, pe Facebook, un videoclip de aproximativ două minute, reprezentativ, prin care își anunță lansarea în curând a cărții sale, intitulată „În slujba țării”.

Nicolae Ciucă și-a anunțat lansarea cărții „În slujba țării” printr-un videoclip reprezentativ

Videoclipul conține filmări din timpul misiunilor armatei române în Afganistan și Irak, în care se vorbește despre participarea președintelui PNL în bătălia de la Nassirya care, pe atunci, era comandant al Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”.

În videoclip sunt incluse imagini cu Batalionul 26 Infanterie ”Neagoe Basarab”, dislocat în Afganistan, şi cu Nicolae Ciucă, pe atunci locotenent colonel, comandant al batalionului de infanterie participant la misiune în Irak, în 2004.

În videoclip, Nicolae Ciucă povesteşte despre o misiune în care „a fost o ploaie de lovituri de AG-7, peste 24 de lovituri”.

„Una dintre ele a lovit la o jumătate de metru în rambleul drumului, în faţa transportorului în care mă aflam”, relatează acesta.

În videoclip se regăsesc și imagini cu regizorul Sergiu Nicolaescu, care vorbește despre misiunile soldaților, dar și imagini cu fostul ministru al Apărării, Ioan Mircea Pașcu, care remarcă reputația bună a militarilor români.

„Ei fac pagini de istorie pentru România”, spune regizorul Sergiu Nicolaescu.

În videoclip sunt prezentate și alte momente cheie din cariera președintelui PNL, iar acesta se încheie cu coperta cărții sale, „În slujba țării”, care va fi disponibilă în curând pe site-ul nicolaeciuca.ro.

Citește mai departe

Politică

Primul program integrat de digitalizare a administrațiilor publice locale va fi lansat pe 19 septembrie. Ministrul Cercetării: „Finanţăm transformarea digitală la nivel local şi facem serviciile publice digitale accesibile pentru toţi românii”

Publicat cu

pe

Primul program integrat de digitalizare a administrațiilor publice locale, „DigiLocal”, va fi lansat pe 19 septembrie 2024. Anunțul a fost făcut joi de ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan.

Bogdan Ivan, despre primul program integrat de digitalizare a administrațiilor publice locale, „DigiLocal”

„Primăriile şi consiliile judeţene sunt instituţiile cu care românii interacţionează cel mai des. Ne-am propus aşadar să începem să digitalizăm toate UAT-urile din România! Comunele vor primi finanţări de 75.000 lei, oraşele 125.000 lei, municipiile 175.000 lei şi consiliile judeţene 250.000 lei. (…) Finanţarea se va acorda pe principiul primul venit, primul servit”, a scris ministrul pe Facebook.

„Ştiu că interesul pentru DigiLocal a fost foarte mare şi sunt recunoscător tuturor celor care au contribuit la conturarea acestui program unic. Îi mulţumesc premierului Marcel Ciolacu pentru sprijin: finanţăm transformarea digitală la nivel local şi facem serviciile publice digitale accesibile pentru toţi românii”, a mai spus ministrul.

Ce beneficii aduce „DigiLocal”

Programul „DigiLocal” propune patru beneficii majore pentru administrațiile locale și pentru cetățeni:

  • interconectarea sistemelor informatice ale primăriilor şi consiliilor judeţene cu Ghişeul.ro, platforma oficială de plăţi online a statului român, pentru achiziţionarea simplă, rapidă şi sigură a serviciilor publice digitale;
  • dezvoltarea de interfeţe standardizate pentru comunicarea cu cetăţenii, site-uri care să fie accesibile prin câteva clickuri, astfel încât românii să utilizeze uşor şi sigur serviciile publice electronice;
    consolidarea securităţii cibernetice la nivelul administraţiei locale, pentru că serviciile digitale locale sunt cele mai accesate de cetăţeni;
  • achiziţia echipamentelor IT pentru creşterea capacităţii administrative şi asigurarea interoperabilităţii, astfel încât românii să nu mai facă drumuri inutile şi să nu mai stea la cozi.

Mai multe informații despre programul „DigiLocal” pot fi accesate la adresa https://www.mcid.gov.ro/programul-digilocal-21205/.

Citește mai departe

Politică

Klaus Iohannis a promulgat legea care majorează pragul de impozitare a pensiilor de la 2.000 de lei la 3.000 de lei. Raluca Turcan: „Finalul unui drum lung și destul de anevoios”

Publicat cu

pe

klaus iohannis

Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care majorează pragul de impozitare a pensiilor de la 2.000 de lei la 3.000 de lei.

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea alin. (1) al art. 100 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi stabilirea unor măsuri fiscale. Plenul Camerei Deputaţilor a votat, marţi proiectul de lege care majorează plafonul privind impozitarea pensiilor de la 2.000 de lei la 3.000 de lei.

Proiectul de lege adoptat de deputaţi prevede majorarea plafonului până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile, de la 2000 lei la 3000 lei.

Raluca Turcan, după promulgarea legii: „Finalul unui drum lung și destul de anevoios”

Deputatul PNL Raluca Turcan a declarat după vot că acesta este „finalul unui drum lung și destul de anevoios, care înseamnă finalizarea reformei sistemului public de pensii”.

„Oricât se încearcă acapararea politica a procesului de reforma a pensiilor, meritul PNL este incontestabil. Reforma sistemului de pensii nu poate fi ruptă de PNL. Dimpotrivă! PNL a iniţiat si a susţinut fiecare etapă în parte”, a precizat Raluca Turcan.

Majorarea pragului de la care se impozitează pensiile va costa bugetul 662 de milioane de lei

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a fost întrebat, miercuri, la finalul ședinței de Guvern, care sunt banii necesari pentru aplicarea legii.

„Impactul bugetar este de 662 de milioane de lei pe care îl avem din această facilitate care o acordăm pensionarilor şi nu periclitează sub nici o formă acest demers foarte important pentru pensionari, respectiv plata la timp a pensiilor pentru cei 3,8 milioane de pensionari şi acordarea acestor drepturi după ani mulţi de muncă şi grei pentru ca aceste inechităţi din sistemul public de pensii să fie înlăturate.

Deci nu avem o influenţă, respectiv un impact major în anul 2024, în privinţa acestui plafon de venit pentru care este acordată scutirea”, a explicat Marcel Boloş.

Citește mai departe
Politică2 zile înainte

Nicolae Ciucă a lansat un clip de promovare a cărții sale, „În slujba țării”. Imagini emblematice cu experiențele în Irak și Afganistan

Social2 zile înainte

CNAIR vrea să doteze cu camere de supraveghere A1, A2, A3 și DN 1. Valoarea investiției se ridică la 220 de milioane de lei, fără TVA

Social2 zile înainte

Alimentele se scumpesc din cauza secetei. Despre ce produse este vorba și cu cât ar urma să crească prețurile acestora

Politică2 zile înainte

Primul program integrat de digitalizare a administrațiilor publice locale va fi lansat pe 19 septembrie. Ministrul Cercetării: „Finanţăm transformarea digitală la nivel local şi facem serviciile publice digitale accesibile pentru toţi românii”

klaus iohannis
Politică3 zile înainte

Klaus Iohannis a promulgat legea care majorează pragul de impozitare a pensiilor de la 2.000 de lei la 3.000 de lei. Raluca Turcan: „Finalul unui drum lung și destul de anevoios”

Politică3 zile înainte

Proiectul Ralucăi Turcan devine realitate. Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate. Zeci de mii de sibieni vor beneficia

Politică3 zile înainte

Producătorii vor fi obligați să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, iar prețul produsului este neschimbat. Ciolacu anunță sancțiuni pentru nerespectarea acestei obligații

Internațional3 zile înainte

Turiștii ar putea da bani pentru vizitarea Fontana di Trevi. Primăria Romei se gândește să pună o taxă de acces

Social4 zile înainte

Fostul profesor de la SNSPA, Alfred Bulai, a fost reținut pentru 24 de ore

Social4 zile înainte

Ligia Deca, despre siguranța în școli și hărțuirea sexuală în universități: „Vom adopta în timp scurt regulamentul de funcţionare a comisiilor de etică din universităţi”

Facebook

Articole Populare