Politică

Urșii terorizează populația, Grațiela Gavrilescu se pozează cu ei

Publicat cu

pe

În timp ce ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, își face timp pentru poze cu urșii în spate, aceștia ajung în zonele locuite de oameni și în orașe.

 

 

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un urs ajuns în autogara din Câmpina a fost tranchilizat și dus în Munții Baiului.

Prezența ursului a fost semnalată în municipiul Câmpina, potrivit Jandarmeriei, în zona autogării, iar ulterior s-a refugiat în curtea unei societăți comerciale.

La fața locului s-au deplasat echipaje de jandarmi, împreună cu polițiști și angajați ai Asociației Județeane a Vânătorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Câmpina.

„Cu sprijinul personalului veterinar din cadrul Grădinii Zoologice Bucov, ursul a fost tranchilizat, acesta fiind ulterior transportat în Munții Baiului. Acțiunea s-a încheiet în jurul orelor 3.00”, au informat jandarmii.

**

Pe 2 septembrie, un localnic din Telega a sunat la 112 și a alertat autoritățile în legătură cu un urs care i-a intrat în gospodărie și i-a luat un berbec.

De asemenea, la fața locului a intervenit un echipaj de jandarmi, care a solicitat sprijinul inspectorilor de la DSVSA Prahova și AJVPS.

„Nu este primul incident de acest fel, dar oamenii nu au reclamat până acum. În noaptea de sâmbătă, un localnic a sunat la 112 și a solicitat sprijinul autorităților. Incidentul a avut loc în Telega Vale. În zonă apar urși pentru că este zonă de deal, iar localitățile Melicești și Buștenari sunt înconjurate de păduri”, a explicat Ilie Gheorghe, primarul comunei Telega, potrivit observatorulph.ro

**

Și în luna august, în județele Harghita și Mureș, urșii au dat năvală.

Un urs a pătruns în curtea unei case şi a unui liceu din municipiul Miercurea Ciuc, el intrând mai întâi în curtea unei case situate pe Str. Arsenalului, unde a rupt gardul grădinii şi apoi a fugit, după care a pătruns în curtea Colegiului Naţional “Octavian Goga” din Miercurea Ciuc.

Și proprietarii unor stâne din Mureş au fost disperaţi pentru că un urs le ataca oile, iar acesta nu se mai sperie nici de câini, nici de prezenţa oamenilor. Toată vara a făcut ravagii, luând chiar și o oaie din fața ciobanilor.

 

Între timp, ce făcea doamna ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu? Poze cu urșii!

Sursă foto: Facebook/BorbolyCsaba

Graţiela Gavrilescu, împreună cu președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, la scurt timp după ce acesta din urmă acuza Ministerul Mediului că nu se ocupă de problema gravă a urșilor din Băile Tușnad.

Oficialitățile au mers într-o vizită de lucru, s-au pozat cu urșii, iar problema a fost rezolvată.

De ce vin urșii către zonele populate, fac pagube materiale, nu se tem de oameni și în cele din urmă îi și atacă?

 

Deoarece pădurile în care aceștia trăiau au fost defrișate, în zona montană, gunoaiele sunt lăsate în pubele destul de mult timp, ceea ce atrage urșii, iar turiștii se apropie de aceste animale sălbatice ca și când ar fi animale de companie, hrănindu-le.

Ministrul Apelor şi Pădurilor a declarat, la Timişoara, că în urma unor analize efectuate, s-a ajuns la concluzia că în anul 2017 au fost transportaţi ilegal aproximativ 400.000 de metri cubi de masă lemnoasă, potrivit Mediafax.

În aprilie 2018, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au confiscat, din Parcul Naţional Călimani, peste 900 de mc de lemne pentru care au dat 52 de amenzi în valoare de 150.000 de lei, în urma unei acţiuni de verificare a legalităţii operaţiunilor de exploatare forestieră.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, la Băile Tuşnad, unde au avut loc mai multe atacuri ale urşilor, că la reluarea sesiuni parlamentare vor fi făcute demersuri pentru modificarea legislaţiei, astfel încât autorităţile publice locale din zonele cu probleme din cauza urşilor să aibă baza legală pentru a se implica mai mult şi rapid în procesul de avizare în cazul solicitărilor de intervenţie, iar plata despăgubirilor acordate cetăţenilor să poată fi făcută prin intermediul consiliilor judeţene, sumele respective urmând a fi recuperate de către acestea de la Ministerul Mediului, informează News.ro, potrivit Romanialibera.ro

Ea a susţinut că o altă cauză a atacurilor urşilor este şi „scăparea de sub orice control a acestei probleme în cele 400 de zile de guvernare tehnocrată, în care nu s-a făcut absolut nimic pentru gestionarea ei, proiectele bune începute înainte de 2016 fiind stopate în totalitate”.

 

Apasă pentru a comenta

Articole Populare

Exit mobile version