Politică

Un fost europarlamentar PSD susține că Serviciile ar trebui să știe cine a corupt Comisia de la Veneția

Publicat cu

pe

Referindu-se la opinia preliminară formulată de Comisia de la Veneția cu privire la modificările aduse legilor justiției, europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu susține că ar fi vorba de o „mișcare (…) menită să ofere muniție apărătorilor statului paralel”. Fostul europarlamentar PSD Adrian Severin, condamnat pentru fapte de corupție, își completează colegul susținând că ar fi fost „coruptă” și „compromisă” Comisia de la Veneția.

,,V-ați întrebat de ce recentul Raportul “critic” al Comisiei este unul special numit “preliminar/intermediar”?

Simplu, pentru că autorul, recte Comisia de la Veneția, nu își permite să scrie asemenea lucruri în raportul oficial!

De ce? Pentru că, în raportul oficial, autorii nu își pot depăși atribuțiile, care exclud afirmațiile police, nesusținute juridic, dintr-un raport “preliminar/intermediar” …

Această este o confirmare că inițiativa acestui raport “preliminar/intermediar” este politică, provine din țara și este destinată exclusiv consumului politic intern! De aceea a și fost tratat, pe bună dreptate, că atare de instituțiile serioase din România. A fost o mișcare la “iuțeală de mâna și nebăgare de seama”, menită să ofere muniție apărătorilor statului paralel, “părălelilor”, cum le putem spune pe scurt. Cu același succes că altele de același gen …”,  susține Ioan Mircea Pașcu pe contul sau de Facebook

„Atunci când o instituție prestigioasă precum Comisia de la Veneția, intră în asemenea jocuri mizerabile, fie asta și prin reprezentanți de mâna a două, ceva nu este în regulă în relațiile internaționale. În mod normal MAE ar trebui să clarifice situația la Strasbourg. Desigur, cu sprijinul serviciilor noastre secrete, care ar trebui să știe cine, prin ce mijloace și pe ce căi a corupt și compromis Comisia de la Veneția”, completează și acuză fostul europarlamentar Adrian Severin.

Astfel, Comisia cere puterii politice de la București să nu pună în aplicare aceste modificări, mai ales cele privind numirea și revocarea procurorilor șefi.
Opinia preliminară ține cont de „climatul politic tensionat” și de presiunile și intimidarile magistraților, mai ales din partea politicienilor de nivel înalt, coordonate inclusiv prin campanii media, se arată într-un document.
Comisia de la Veneția face o serie de recomandări, printre care menținerea rolului președintelui României și al CSM în numirea/revocarea procurorilor de rang înalt.

Apasă pentru a comenta

Articole Populare

Exit mobile version