Politică

Tudorel Toader susține că a discutat cu delegația Comisiei de la Veneția

Publicat cu

pe

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a susținut, joi, că a discutat cu delegaţia Comisiei de la Veneţia despre proiectele de lege pentru modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.
 

Ministrul Justiției a susținut că „discuţiile s-au purtat asupra proiectelor de lege pentru modificarea Codului penal, Codului de procedură penală. Sigur, este contribuţia Ministerului Justiţiei privind transpunerea deciziilor Curţii Constituţionale – deciziile de admitere, deciziile interpretative – şi, de asemenea, pentru consolidarea prezumţiei de nevinovăţie şi confiscare extinsă. După aceea cunoaşteţi că proiectele au fost trimise prin Guvern, au fost trimise la Parlament, Parlamentul le-a mai adăugat şi alte soluţii legislative şi acum au fost adoptate. Proiectele de lege sunt la Curtea Constituţională, care le va dezbate pe data de 17 septembrie”.

Tudorel Toader a mai punctat că a explicat Comisiei de la Veneţia câteva dintre soluţiile adoptate, dar și că pe 16 şi 17 octombrie va participa la sesiunea plenară a a acestui for, în calitate de membru titular.

 

O delegație a Comisie de la Veneția a ajuns, joi, la București, în cadrul pregătirii unui aviz privind modificările Codurilor penale, având întâlniri cu președintele Klaus Iohannis, ministrul Justiției,Tudorel Toader, dar și cu membri ai Comisiei speciale pentru legile justiției.

O delegație a Comisie de la Veneția va efectua o vizită în România, în cadrul acțiunilor de pregătire a avizului referitor la recentele amendamente la Codul Penal și la Codul de procedură penală, adoptate de către Parlamentul României. Avizul a fost solicitat de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Delegația va purta discuții cu președintele României, ministrul Justiției, reprezentanți ai Înaltei Curți de Casație și Justiție, Parchetului General, Direcției Națională Anticorupție (DNA), Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Consiliului Superior al Magistraturii, Parlamentului, inclusiv ai Comisie speciale pentru Legile Justiției, asociații de judecători și procurori și organizații ale societății civile”, se arată într-un anunț publicat, miercuri, pe site-ul Comisiei de la Veneția.

Apasă pentru a comenta

Articole Populare

Exit mobile version