Lifestyle

Spune-mi cine ești ca să îți spun pe ce social media poți sa te împrietenești

Publicat cu

pe

autor: Gabriela Nicolaescu

Facebook, Youtube, Instagram. În timp ce greii social-media se întrec în cifre de utilizatori în rândul miliardelor, platformele de nișă, să le spunem așa, au adunat o comunitate din ce în ce mai mare în ultimii ani.

Iată 5 aplicații, mai puțin cunoscute, dar care, poate, îți vor fi de folos la un moment dat:

Geocatching

Dacă ai fost cândva fan al jocului pe telefon Pokemon Go sau îți plac jocurile de tip Escape Room sau Treasure Hunt, atunci Geocatching e comunitatea ta.

Având la bază ideea unui joc de teren la nivel global, ideea platformei se bazează pe membri ce ascund mici “comori” în diferite locuri, urmând ca acestea să fie căutate și găsite de ceilalți. Oricine poate deveni atât cel care găsește cât și cel care ascunde cutia cu „comori”. De cele mai multe ori, obiectul găsit este un carnețel, pentru ca participanții să îți poată trece numele și data la care a fost descoperită ascunzătoarea. Sau poți avea mai mult noroc și să găsești un mic obiect, care poate fi luat și schimbat de urmatorul jucator și tot așa.

Aplicația are la bază o hartă, unde sunt marcate ascunzătorile din zona ta prin coordonate GPS. Îți poți crea un profil, da like ascunzătorilor care ți-au plăcut, lăsa comentarii și chiar chat-ui cu ceilalți membri ai comunității.

Discord

Discord este o platformă gândită să aibă la bază funcțiile Skype, dar mult mai mult peste. Este cunoscută, în special, în rândul gamerilor, datorită unor aspecte ce ușurează jucatul online, în echipă, a jocurilor video. Îți poți crea “camere” cu cei echipa ta, poți să chat-uiești, să vorbești la microfon sau să vă vedeți cu camera web. Printre chițibușurile interesante ale acestei aplicații se numără posibilitatea de a avea un player muzical pe care îl activezi doar scriind “!play” și numele piesei în chat și posibilitatea ca prietenii tăi să vadă ce te joci în orice moment. Deci nu te gândi să le ignori mesajele dinadins.

Quora

Dacă esti genul căruia să îi placă să își dea cu părerea, Quora este pentru tine. Platforma se bazează pe structura întrebare-răspuns, de la care utilizatorii pot afla lucruri noi sau chiar porni adevărate dezbateri. Îți poți face vocea auzită printr-un răspuns elaborat la o problemă destul de serioasă, sau poți fi tu acela care deschide o discuție.

Reddit

Am putea spune, la o primă vedere, că Reddit pare a fi o Quora. Într-adevăr, platformele se aseamănă puțin, în special în cadrul secțiunii de întrebări-răspunsuri, dar Reddit este un pic mai complex. Platforma se diviziează în „subcategorii”, unde utilizatorii pot găsi, mai rapid și facil, informații doar pe un anumit subiect. Există subcategorii de animale, medicină, Europa, jurnalism, gătit, meme-uri și tot ce îți poate trece prin cap. Pe lângă întrebări, poți adăuga sau găsi postări cu link-uri spre articole, poze și videoclipuri în fiecare subcategorie.

Behance

Trecem, pe final, în registrul mai serios, căci Behance, este o platformă unde creatorii de conținut, fie că vorbim de designeri grafici, fotografi, editori photo/video, desgneri de interior, editori de revistă sau alte categorii ale industriei creative. Behance este locul unde îți pot realiza un portofoliu virtual cu toate proiectele și munca ta, pentru a putea fi mult mai ușor accesat de către posibili angajatori. Îți poți personaliza look-ul portofoliului și îți poți adăuga datele de contact și CV-ul.

Spor la search-uit!

Apasă pentru a comenta

Articole Populare

Exit mobile version