Politică

Speranța Cliseru, audiată în Comisia de apărare din Senat

Publicat cu

pe

Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, este audiată în Comisia de apărare din Senat pe tema intervenției în forță a Jandarmeriei, la protestul diasporei din 10 august. Speranța Cliseru a fost chemată pentru a doua oară în comisie, însă la prima invitație, parlamentarii coaliției nu s-au prezentat, astfel neatingându-se cvorumul de lucru.

 

Prima întrebare a fost adresată prefectului Capitalei de către senatoarei PNL Nicoleta Pauliuc:

„Ce v-a determinat, cine v-a determinat şi argumentele în semnarea acestui ordin. Şi, de la femeie la femeie, de ce aţi intrat în acest joc în care toţi bărbaţii din instituţii de forţă s-au ascuns în spatele dumneavoastră?”, a întrebat senatoarea PNL.

Raspunsul Speranței Cliseru a fost: „Am aprobat un ordin dispus de Jandarmerie. Au fost anumite solicitări pe parcursul serii. Am fost învestită să apăr şi să respect legislaţia, Constituţia şi ordinea publică şi îmi respect atribuţiile, vă spun că nu am anticipat şi nu intru în jocuri politice”.

Speranţa Cliseru a punctat, la insistenţele senatorilor PSD, că nu ea trebuia să dea ordinul de intervenţie„Ordinul emis de Jandarmerie el probabil a fost verificat de structurile care verifică legalitatea din instituţia lor. Emitentul nu e instituţia prefectului“.

„E o diferenţă între a aproba şi a dispune o intervenţie. Eu nu am semnat un ordin, eu am aprobat un ordin emis de Jandarmerie“, a declarat Speranţa Cliseru referitor la intervenţia jandarmilor în noaptea de 10 august la protestul diasporei“, a afirmat Speranţa Cliseru, prefectul Capitalei.  

„Nu cred că pot să fiu eu considerată că am intrat într-un joc. Eu mi-am făcut datoria. Mi-am respectat atribuţiile şi vă spun că nu am participat şi nu particip la jocuri politice sau de altă natură. Probabil că cel mai bine, în apărarea mea, e să spun întotdeauna adevărul“, a mai declarrat Speranța Cliseru.  

Prefectul Capitalei le-a solicitat membrilor Comisiei pentru apărare din Senat să reactualizeze „de urgenţă” Legea adunărilor publice, pentru că nu mai corespunde situaţiilor din prezent.

„Ceea ce vă solicit – şi o să vin şi cu o propunere – este să modificăm de urgenţă Legea adunărilor publice. V-aş ruga să reactualizaţi Legea adunărilor publice, pentru că nu mai corespunde situaţiilor de astăzi, şi ar trebui foarte bine să fie lămuritoare, pentru că o singură notificare către primar nu poate să ţină loc de autorizarea unei manifestaţii publice. Trebuie să existe oameni care să-şi asume organizarea mitingului, să fie ambulanţe, toalete publice, să fie ordine în această organizare de la cap la coadă. Nu putem să mai continuăm cu aceste adunări anunţate prin faxuri, email-uri”, a precizat Cliseru.

Apasă pentru a comenta

Articole Populare

Exit mobile version