Politică

Puterea și Opoziția sunt în mare conflict. Cum intervine președintele

Publicat cu

pe

Conflictul dintre Putere și Opoziția se adâncește din ce în ce mai mult. Iată cum intervine Președintele în scandalul momentului între Ludovic Orban și Viorica Dăncilă.

Klaus Iohannis a ales să adopte o poziție neutră în scandalul momentului. Membrii coaliției de guvernare i-au cerut președintelui să se pronunțe în legătură cu plângerea depusă de Ludovic Orban împotriva Vioricăi Dăncilă.

Am observat această preocupare şi am analizat chestiunea şi am ajuns la concluzia pe care pot să v-o spun acum, o concluzie care rămâne valabilă cel puţin câteva zile sau săptămâni: am decis să nu comentez în niciun fel, nici sesizarea depusă de domnul Orban, nici interpretările care de o anumită parte politică s-au făcut cu foarte multă, aproape, isterie, nici demersurile propriu-zise. În niciun caz nu vreau să apară impresia la unii sau la alţii că prin declaraţiile pe care le fac aş putea sau aş vrea să influenţez ancheta. Nu fac nicio declarație pe acest subiect. Mutarea ambasadei nu are nicio treabă cu procuroii, e o decizie pe care o voi lua eu după analiză. Nu am citit demersul lui Orban și nu pot să îl comentez”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a atras atenția luni, la evenimentul Innovation Labs – Demo Day, că obiectivul Guvernului pentru anul 2020, privind sistemele de e-guvernare, este mult prea optimist pentru un procent de 35% din populaţie, în condiţiile în care acum pragul este de 6%.

Pensiile, o problemă fără rezolvare

În ceea ce priveşte Pilonul II de pensii şi intenţia de naţionalizare a acestuia, preşedintele a spus că este nevoie de o clarificare din partea PDS, a coaliţiei de guvernare. „Am observat cu multă îngrijorare ceea ce se întâmplă. Îi somez pe guvernanţi să îşi revină. Nu poţi să te joci cu aşa ceva”, a spus şeful statului. 

A apărut un ping-pong de declaraţii, ba se desfiinţează, ba nu se desfiinţează, ba se naţionalizează, ba nu se naţionalizează, ba se suspendă, ba nu se suspendă. Este foarte, foarte îngrijorător, această abordare este, deja, la limita unei guvernări dilentate, foarte toxice şi îi somez pe guvernanţi să-şi revină, să clarifice o dată pentru totdeauna care este intenţia lor legată de pilonul II „, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a participat de curând la un eveniment organizat la Teatrul Național din București, unde a interacționat cu tinerii prezenți acolo. Digitalizarea a fost subiectul principal dezbătut, iar președintele a atras atenția asupra îmbunătățirii zonei IT din administrația publică.

„Dincolo de reuşitele incontestabile ale sectorului IT românesc, avem încă multe de realizat şi ştiu că sunteţi conştienţi de acest lucru. Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei publice este o realitate care trebuie să determine guvernul să ia urgent măsuri. Vedem, în statistici, că dispunem de o viteză de conectare ridicată, ceea ce este un lucru bun, fără îndoială. Pe de altă parte, însă, societatea românească nu stă deloc grozav la capitolul competenţe digitale”, a mai spus Iohannis.

Apasă pentru a comenta

Articole Populare

Exit mobile version