Politică

Proiectul de lege privind reorganizarea STS ca departament în MAI, adoptat tacit de Camera Deputaţilor

Publicat cu

pe

Deputaţii au adoptat tacit propunerea legislativă pentru modificarea Legii privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

În cadrul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaţilor, liderul deputaţilor democrat-liberali, Tinel Gheorghe, a spus că proiectul trebuia dezbătut în Camera Deputaţilor.

Actul normativ privind trecerea STS la MAI este foarte important şi cred, domnule preşedinte (Valeriu Zgonea – n.r.), că nu trebuia folosit niciun tertip pentru a eluda dezbaterea parlamentară. Suntem sideraţi de practica şi de comportamentul dvs. Noi credem că acest act normativ, chiar dacă l-aţi pasat Senatului, ar fi trebuit dezbătut. Avea procedură de urgenţă pe care tot noi am aprobat-o, nu putem să ducem STS ocolind Camera Deputaţilor. Astfel de practici ar trebuie să înceteze”, a spus Tinel Gheorghe.

În replică, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a spus că în acest caz “nu are niciun tertip şi nu face nicio şmecherie”, ci doar aplică regulamentul Camerei Deputaţilor.

Obligaţia liderilor grupurilor politice parlamentare când se depăşeşte termenul de depunere a raportului este următoarea – fie cereţi comitetului liderilor şi strângeţi o majoritate pentru a se introduce pe ordinea de zi fără raport, fie dacă nu aveţi alt argument cereţi prelungirea la 60 de zile şi alte instrumente pe care le aveţi în Regulament. Eu nu fac niciun tertip şi nu fac nicio şmecherie”, a spus Zgonea în plenul Camerei Deputaţilor.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.92/1996 privind organizarea şi funcţionarea STS, a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a altor acte normative spune că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicaţii Speciale, structură cu personalitate juridică, în subordinea MAI, condusă de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat, numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

Propunerea legislativă a fost adoptată tacit de Camera Deputaţilor în calitate de prim for sesizat, în contextul în care termenul pentru dezbatere şi vot final a fost depăşit. Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată. Senatul este cameră decizională în cazul acestei iniţiative.

Apasă pentru a comenta

Articole Populare

Exit mobile version