Politică

Gorghiu: ANAF face cadou condamnaților pentru fapte de corupție sume extrem de importante

Publicat cu

pe

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat joi că bugetul de stat este lipsit de sume extrem de importante pe care ANAF “le face cadou condamnaților pentru fapte de corupție” și a afirmat că fără voință politică din partea Guvernului nu se pot face pași în confiscarea bunurilor dobândite din infracțiuni.

Sunt sume extrem de importante de care bugetul de stat este privat de care în mod normal ar putea să beneficieze sectoare importante ca sănătatea, educația, infrastructura sau altele, dar pe care, din păcate, ANAF le face cadou condamnaților pentru fapte de corupție. Am auzit că ieri s-a dat vina pe magistrați. În opinia mea, eșecul în ce privește recuperarea prejudiciului nu poate fi deloc imputată magistraților din România, este o problemă a Guvernului și sper că vom vedea și puțină voință politică pentru a putea face pași importanți în recuperarea acestor prejudicii„, a spus Gorghiu, citată de Agerpres.

Ea a adăugat că “bunele intenții” pe care le-a auzit din partea Executivului nu sunt suficiente, iar Guvernul trebuie să vină și cu soluții concrete care să nu sporească birocrația, ci să eficientizeze activitatea.

Mă refer la ideea menționată de ministrul Finanțelor care a spus că după trei ani după ce există un birou în cadrul ANAF care să se ocupe de această problematică a decis înființarea unei agenții guvernamentale care să se ocupe de această recuperare a prejudiciilor. Sunt de acord, se poate înființa o asociație, dar dacă nu îți asumi și voință politică că acea structură va funcționa așa cum trebuie și va avea un obiect de activitate foarte clar, lucrurile nu vor merge cum trebuie. (…) Eu cred că dreptatea de departe nu înseamnă doar pedepsirea vinovaților, ci și recuperarea pagubelor produse și cred de asemenea că justiția nu va fi eficientă decât atunci când un condamnat va pierde bunurile dobândite ilegal pentru că justiția nu înseamnă doar să îngroși rândurile condamnaților și pușcăriașilor, ci înseamnă și să recuperezi banii care sunt acumulați pe căi necinstite și să-i aduci înapoi în bugetul statului. Avem legislație în domeniul confiscării, dar instituțiile care trebuie să aplice legislația, instituțiile care trebuie să vină să pună în practică hotărârile judecătorești definite se mișcă uneori greoi și ineficient„, a mai spus Gorghiu.

Apasă pentru a comenta

Articole Populare

Exit mobile version