Politică

Fundația care va fi lansată de Ponta nu se va implica în politică

Publicat cu

pe

Fundația pe care fostul premier Victor Ponta urmează să o lanseze în perioada următoare, din care vor face parte foștii miniștri Nicolae Bănicioiu și Daniel Constantin, nu se va implica în politică, au declarat surse politice, transmite Agerpres.

Potrivit acestora, noua structură se va numi „Asociația Black Sea Regional Cooperation Projects 2020”, îl va avea ca președinte pe Victor Ponta și ca vicepreședinți de Bănicioiu și pe Constantin și „nu va avea nimic de-a face cu politica” pentru că se va ocupa de proiecte internaționale.

„În mod categoric fundația nu va avea nicio legătură cu politica, nu va participa la conferințe să facă evaluarea clasei politice, evaluarea Parlamentului, sau să discute despre ce legi trebuie date în România. Deja Victor Ponta a fost la o conferință în China. (…) Pe modelul acela va lucra această fundație. Acolo au venit oameni de la mai multe fundații din lume și au discutat pe mai multe teme”, au precizat sursele citate, referindu-se la Conferința organizată la Beijing cu ocazia lansării „China — Central and Eastern European Countries Think Tank Network”.

În afară de președinte și cei doi vicepreședinți fundația va fi condusă de un board din care vor face parte alți câțiva foști miniștri din Guvernul Ponta.
Actele au fost deja depuse la Judecătoria Sectorului 5, iar instanța decide pe 14 ianuarie dacă fundația poate deveni funcțională. Lansarea oficială a fundației va avea loc după decizia instanței.

Victor Ponta a participat, la finalul anului trecut, în calitate de ‘keynote speaker’ la Conferința organizată la Beijing cu ocazia lansării „China — Central and Eastern European Countries Think Tank Network”.

”Invitația care mi-a fost adresată este înca un semn al modului pozitiv și special în care China privește România (și aprecierea pentru succesul Summitului organizat la București în 2013). Cred în continuare că proiectele dezvoltate de China în Regiunea noastră sunt formidabile oportunități de dezvoltare și că trebuie continuate și finalizate (Grupurile 3 și 4 de la Cernavodă, Tarnița, Rovinari, linia rapida de cale ferată București — Chișinău, deschiderea pieței chinezești pentru produsele noastre agroalimentare și multe altele). Trebuie doar inteligență și seriozitate din partea noastră și beneficiile vor fi uriașe! Iar implicarea noastră activă în megaproiectul „New Silk Road” este o altă „comoară” din punct de vedere economic căreia nu trebuie să-i dăm cu piciorul”, a precizat Ponta într-o postare pe pagina de socializare la 16 decembrie.

Apasă pentru a comenta

Articole Populare

Exit mobile version