Politică

Attila Korodi: Reexaminarea Codului silvic ar trebui respinsă. Să rămână varianta iniţială, a Senatului

Publicat cu

pe

Fostul ministru al Mediului Attila Korodi consideră că reexaminarea Codului silvic, cerută de preşedintele Klaus Iohannis, ar trebui respinsă de Parlament şi să rămână varianta adoptată de Senat, în caz contrar industria locală urmând să dispară.

Codul silvic are o coerenţă foarte clară care vizează trei aspecte foarte importante pentru UDMR. Este vorba de paza pădurilor, în condiţiile în care nu se află sub pază o jumătate de milion de hectare de pădure, apoi vorbim de exportul exagerat de buştean în China şi Orientul Mijlociu, al treilea element fiind monopolurile, unde noi susţinem limita de 30% pentru un grup economic. Din punctul nostru de vedere, reexaminarea Codului silvic, cerută de preşedintele Klaus Iohannis, trebuie respinsă, şi să rămână varianta iniţială, a Senatului”, a spus Korodi, potrivit Mediafax.

Întrebat de ce crede că şeful statului a cerut reexaminarea Codului silvic, fostul ministru al Mediului a spus că nu ştie, în condiţiile în care nu au fost comunicări publice cu detalii pe această temă.

PNL a comunicat şi eu cred că PNL greşeşte, lucrează pe alte principii din punct de vedere al managementului silvic, dar nu comentez mai mult despre decizia preşedintelui Iohannis pentru că, în afara comunicării respective, nu a mai fost vreo comunicare publică”, a subliniat Attila Korodi.

Întrebat, de asemenea, cum ar putea ieşi Codul silvic în cazul unei reexaminări, fostul ministru al Mediului a afirmat că dacă limita de 30% nu va fi votată, „va fi o variantă foarte proastă pentru că am omorât şi ultimele redute care mai există la nivel local de capacităţi de prelucrare a lemnului”.

Asta înseamnă că toată afacerea va fi concentrată pe monopoluri şi industria locală va dispărea, în special în zona montană, unde este monoindustrie”, a adăugat Korodi.

Proiectul de modificare a Codului silvic, iniţiat în vara anului 2014 de 125 de parlamentari PSD şi trimis înapoi la Parlament pentru reexaminare de preşedintele Klaus Iohannis, intră marţi în dezbatere la comisiile Camerei Deputaţilor, forul decizional, după ce Senatul l-a readoptat în aceeaşi formă.

Apasă pentru a comenta

Articole Populare

Exit mobile version