Politică

Andrews: Autoritățile trebuie să colaboreze cu reprezentanții industriei IT&C pentru a preveni atacurile cibernetice

Publicat cu

pe

Autoritățile trebuie să colaboreze cu reprezentanții industriei IT&C pentru a preveni viitoarele atacuri cibernetice, a declarat, marți, în cea de-a doua zi a Summitului Regional de Securitate Cibernetică de la Palatul Parlamentului, Bruce Andrews, adjunctul Secretarului pentru Comerț din cadrul Departamentului Comerțului din SUA.

Asistăm, în prezent, la un val crescând de protecționism și naționalism digital în întreaga lume, iar autoritățile adoptă legislație și politici în beneficiul industriilor locale. Aceste măsuri, luate sub pretextul de reglementări economice și se securitate, vor limita creșterea economică, blocând astfel accesul cetățenilor și companiilor din aceste țări la cele mai bune tehnologii din lume. Dacă vrem să prevenim viitoarele atacuri cibernetice, autoritățile și reprezentanții industriei trebuie să colaboreze pentru a evolua și a răspunde provocărilor comune”, a spus Andrews, citat de Agerpres.

Potrivit oficialului american, trei companii americane au în plan dezvoltarea de afaceri în Europa Centrală și de Sud-Est, inclusiv în România.

Una dintre companiile ai cărei reprezentanți mă însoțesc în România este Oracle, a treia cea mai mare companie de software din lume. Oracle nu este o companie necunoscută în România. Reprezentanții săi au văzut oportunitatea de a-și extinde operațiunile aici intrând pe o piață cu înalte cunoștințe de tehnologie, în 1995. O altă companie ai cărei reprezentanți fac parte din această misiune comercială a SUA este Cask, specializată în servicii și soluții de gestiune a tehnologiei informației și comunicațiilor. Alături de noi se află și reprezentanții CSC, cu o experiență de peste 50 de ani în sectorul serviciilor IT oferite companiilor din toate sectoarele industriale și din sectorul public, în peste 70 de țări, inclusiv Bulgaria, Polonia și România. Toate cele trei companii își doresc să-și desfășoare activitatea în Europa Centrală și de Sud-Est. Prezența lor aici demonstrează înaltele capacități IT ale românilor, poziția strategică a României și angajamentul nostru comun de a combate atât atacurile cibernetice sponsorizate de infractori, cât și pe cele sponsorizate de unele state”, a adăugat Bruce Andrews.

Summitul Regional de Securitate Cibernetică este organizat de Ministerul pentru Societatea Informațională, Departamentul Comerțului al SUA și Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la București și are loc la Palatul Parlamentului.

Apasă pentru a comenta

Articole Populare

Exit mobile version