Politică

Alimente care ne îmbătrânesc. Ce nu trebuie să consumăm pentru a ne menţine tineri

Publicat cu

pe

Anumite alimente sau băuturi consumate în exces accelerează procesul de îmbătrânire. Huffington Post a realizat o listă a acelora pe care ar trebui să le includem mai rar în dietă sau, dacă se poate, să nu le includem deloc.

De exemplu, zahărul trebuie evitat pe cât posibil, iar excesele nu sunt recomandate. O mare cantitate de zahăr în organism duce, printre altele, la înăsprirea tenului. Vestea bună este că mierea reprezintă un înlocuitor excelent şi are multiple beneficii terapeutice, folosită atât în scopuri cosmetice, cât şi curative.

Periculoasă este şi mâncarea de tip fast-food, deoarece conţine foarte multe grăsimi.

Sarea trebuie consumată cu precauţie, deoarece deshidratează organismul, iar în perioadele călduroase este chiar periculoasă. Pentru a reduce aportul de sare din alimente, se pot adăuga condimente şi ierburi aromatice.

Acelaşi efect îl are şi cafeaua, consumată în cantităţi exagerate. Poate fi înlocuită cu o ceaşcă de ceai verde, care are acelaşi efect energizant, dar care nu este la fel de dăunător.

 Îndulcitorii nu sunt nici ei recomandaţi, deşi multe persoane îi consumă pentru a scăpa de kilogramele în plus. Mai mult, produc dureri de cap şi dureri articulare.

 Alcoolul deshidratează şi el organismul, în timp ce energizantele au un efect de opt ori mai dăunător asupra smalţului dinţilor decât băuturile răcoritoare obişnuite.

 

Apasă pentru a comenta

Articole Populare

Exit mobile version