Business

Vești bune pentru agricultorii din Ialomița: 7000 de euro – ajutor pentru fermierii și crescătorii de animale în contextul pandemiei

Publicat cu

pe

Fermierii și crescătorii de animale afectați de pandemia de coronavirus vor primi începând cu 25 noiembrie un ajutor în valoare maximă de 7000 de euro/fermă, a anunțat directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, în cadrul Bucharest Food Summit.
Pentru această subvenție excepțională plătită din fonduri europene au fost depuse aproximativ 45.000 de cereri pentru sectorul bovine, peste 40.000 de cereri pentru sectorul ovine-caprine și peste 46.000 de cereri din rândul producătorilor de fructe, legume și cartofi. Măsura 21 – Covid-19 are un buget total de 150 de milioane de euro.
Reamintim că fermierii au fost profund afectați de consecințele pandemiei de COVID-19, iar efectele acesteia se vor resimţi la nivel extins în perioada următoare, având în vedere faptul că situaţia instaurată produce efecte socio-economice în lanţ pe termen mediu şi lung. Restricțiile impuse au creat perturbări economice în sectorul agricol și au condus la probleme legate de lichidități, dar şi de flux al producţiei pentru fermieri.
Realizat de SC Arthur and Regents SRL la comanda PNL filiala Ialomita
COD AEP: 11200025
Apasă pentru a comenta

Articole Populare

Exit mobile version