Connect with us

Publicat cu

pe

Industria videochat-ului din România a cunoscut un trend ascendent în ultimii ani. Cu peste 100.000 de modele și câștiguri fabuloase de sute de milioane de euro, țara noastră a devenit lider mondial la videochat.

Cât și cum câștigă modelele de videochat din România? 

Sumele de bani pe care le primesc persoanele ce optează pentru această “meserie” pot începe de la 1500 dolari și pot ajunge până 25000 dolari pe luna. Aceste câștiguri sunt influențate de o serie de factori precum numărul de ore lucrate, numărul de urmăritori, cunoașterea unor limbi străine care să faciliteze conversațiile cu cliențîi ce se află în Europa de Vest sau America de Nord.

“Au fost multe luni în care am câștigat peste 16000 de dolari. Eram căutată periodic de clienți din mai multe țări și petreceam multe nopți online. Dar asta nu e cea mai mare suma pe care o poți castiga. Sunt modele profesioniste care primesc 25000 de dolari pe luna. Videochatul poate deveni o carieră bănoasă și stabilă, dacă ajungi să îi cunoști secretele.” declară un actual model de videochat care a acceptat să ofere un interviu sub numele de “Roxenne”, păstrându-și astfel anonimatul.

Tainele acestei industrii sunt multe. Roxenne pune accent pe faptul că un model care urmărește să câștige sume mari trebuie să știe cum “să se joace cu mintea clientului”. Ea a avut nevoie de o perioada mai lungă pentru a învață cum să facă acest lucru, însă spune că a cunoscut fete care s-au descurcat foarte bine de la început. “Trebuie să cunoști un pic de psihologie, să știi cum să le alimentezi ideile și cum să îi faci, de ce nu, să se îndrăgostească de ține.” declara această. Tot ea aduce în discuție și faptul că modelele care vor să aibă câștiguri immense trebuie să folosească mijloace tehnologice de calitate superioară, să cunoască foarte bine gramatica limbii engleze și să aibă o cultură generală destul de vastă. Făcand apel la istoria ei personala, aceasta mentioneaza dătilein care a purtat conversatii cu clientii despre filosofie si politică.Impresia pe care si-a format-o profesand de a lungul timpul este aceea ca oamenii aleg sa petreaca mai multe minute in compania modelelor de videochat in momentul in care acestea sunt capabile sa abordeze subiecte diverse de discutie.  Tot ea spune că studiourile mari din țară angajează persoane specializate în limbi străine și persoane care să predea modelelor de videochat noțiuni de cultură generală.

“Videochat-ul e mai mult decât își imaginează lumea. Nu toți se mulțumesc să aibă în față o persoană care arată fabulos. Am avut clienți care doreau doar să discute despre problemele lor, sau despre o sumedenie de subiecte care nu erau de natură sexuală. Am ajuns să vorbesc despre Kant și Freud și despre președinții diferitelor țări. Am constatat că erau atrași de mine datorită faptului ca știam un lucru sau două despre, să zicem, asasinarea lui Kennedy. După ce discutam o dată cu ei aceștia doreau să continuăm și în noaptea următoare. Am fost plătită foarte bine datorită lor. Toate conversațiile au fost în engleză și au durat ore în șir fără întreruperi.” precizează Roxenne.

Viteza bună a internetului și costul mic al acestuia, printre motivele pentru care fenomenul a luat amploare.

România a ocupat locul cinci în lume în clasamentul țărilor cu cel mai rapid internet, potrivit Firmei britanice de analize de date Cable. Rețeaua bazată pe fibră optică a țării noastre a asigurat o viteză de transfer și o lățime de bandă mai mare decât au asigurat rețelele de cabluri din cupru pe care s-au bazat alte țări. Astfel, cu o viteză medie de 38,6 megabiți pe secundă și cu orașe precum Timișoara și București care au fost fruntașe în clasamentul orașelor cu cea mai mare viteză la internet, țara noastră a facilitat dezvoltarea industriei de videochat. Însă, această afacere a mai fost propulsată de către un factor și anume: costul mic al serviciilor de cablu. Încă din anii trecuți, România se afla în topul țărilor cu cel mai mic cost la internet. Actualmente, țara noastră este  pe locul cinci în lume în clasamentul țărilor cu cel mai mic cost, conform Cable.

“Internetul trebuie să meargă bine, să nu existe riscul unei conexiuni întrerupte cu clientul. Pe parcursul unei ședințe eu trebuie să fiu în continuă mișcare, îndeplinind dorințele exprimate de el. Un video sacadat l-ar putea determina să nu mai apeleze la serviciile mele în viitor. Cred că dacă viteză nu ar fi satisfăcătoare, clienții s-ar îndrepta către femei și bărbați din alte țări, la urmă urmei, nu suntem singurele care ne ocupăm cu asta.” a declarat Roxenne. Spusele ei sunt confirmate și de către marile studio-uri de videochat din țară, precum Studio20 care declara că se așteaptă că modelele să dețină internet de calitate. “Dacă internetul merge prost, atunci șansele de a obține câștiguri mari din videochat sunt zero. Deci, ai nevoie de internet de calitate, pe care noi îl putem testa pentru a ne asigura că funcționează corespunzător.” menționează site-ul unuia dintre cele mai mari studiouri de videochat din România

Roxenne spune și că un cost mic de folosire al internetului este un mare plus pentru afacerea să.

“Nu ar fi profitabil dacă ar trebui să plătim bani grei lunar. Când îți pui în minte să lucrezi în domeniu, deja te inhami la niște costuri. Trebuie să ai un decor special amenajat, să ai aparatură bună, obiecte și mai trebuie să investești în lumini. Da, lumini. Pentru a da bine pe camera trebuie să ai un sistem foarte bine pus la punct. Dacă ar trebui să plătești și foarte mult la cablu, nu spun că am ieși pe minus, dar spun că afacerea nu ar renta. Da, atunci când faci videochat, faci pentru că ești ahtiat după bani, pentru că îți dorești să acumulezi cât mai mulți și să consumi cât mai puțini pe modul în care îi obții.”

Dorința de venituri suplimentare și promisiunea unui program flexibil a atras persoane din diverse medii, cu diferite studii. Astfel, printre oamenii care intră în industria videochat-ului se numără și studenți.

Proaspăt veniți din mediile sărace, cu aspirații și dorințe foarte mari de la facultățile la care au fost admiși, unii dintre ei devin dezamăgiți în momentul în care constată că pentru a-și îndeplini anumite vise, trebuie să muncească și să aștepte un număr respectabil de ani. Astfel, devin atrași de oportunitatea de a castiga sume mari de bani care ulterior ar contribui atât la plata cheltuielilor legate de studii și chirie, cât și la satisfacerea unor dorințe, precum îmbrăcăminte și accesorii de la branduri consacrate, vacanțe în țări străine. Atrași devin și studenții aflați în an terminal care constată că din diverse motive nu sunt suficient de pregătiți pentru a profesa în domeniul pe care l-au studiat, Refuzați de angajatori și temându-se de ideea de a se întoarce în mediile din care au venit, aceștia se îndreaptă către videochat. Acest fapt este subliniat și de către proprietarul unui apartament care în perioada 2010-2018 și-a închiriat locuința mai multor studenți ce au decis să activeze în acest domeniu.

“După 2009 am considerat că era ceva mai convenabil să-mi închiriez apartamentul la studenți. Am avut, că să zic așa, o groază de studenți în casă. De mulți dintre ei m-am apropiat și cu mulți am discutat despre anumite chestiuni. Mulți au venit din zone sărace de la țară cu aspirații și pretenții foarte mari. Ei voiau ca în timpul facultății și după să își găsească un loc de muncă bine plătit, doreau să își cumpere o casă fără a face împrumut la banca. Ideea era să nu se mai întoarcă acasă. De prin anul lll cam intrau în panică marea majoritate pentru că realizau că nu merg lucrurile așa cum își închipuiau ei. Și din anul lll căutau să își facă și ei o situație. Încercau să să aibă un job. Problema a fost că nu își găseau, sau își găseau locuri de muncă ce erau mult sub pretențiile pe care le aveau. Când s-au lovit de problemele astea, mulți au apelat la studiourile de videochat pentru că ofereau foarte mulți bani, ofereau o acoperire, erau discrete. Clienții lor erau din alte țări, nu există riscul să afle familia sau alte persoane apropiate.” a declarat acesta într-un interviu, dorind să își păstreze anonimatul. Întrebat despre cât de mult i s-a spus că această profesia i-a ajutat pe studenți să își îndeplinească obiectivele, acesta a răspuns: “Foarte mult. Știu sigur că șase dintre ei și-au și luat apartamente din banii făcuți acolo. Primeau sume mari.”

Dar obținerea independenței financiare nu este singurul motiv pentru care studenții au apelat la videochat. Promisiunea unui program flexibil, care să le permită continuarea studiilor și chiar continuarea unor activități extracuriculare i-a făcut pe foarte mulți dintre aceștia să îmbrățișeze o “carieră” în această industrie.

Prețul pe care îl plătesc modelele de videochat- de la orele nedormite la diminuarea încrederii în sine 

Tot mai mulți medici și psihologi avertizează că persoanele care “lucrează” în industria videochat-ului ajung să fie afectate pe termen lung.  Numărul mare de ore nedormite pe care acestea îl acumulează duc la scăderea capacității de concentrare și de luare a deciziilor.

Însă psihologii atrag atenția și asupra scăderii încrederii în sine, fenomen des întâlnit la fostele modele de videochat. Faptul că acestea întâlnesc pe parcursul activității lor persoane care le jignesc și le tratează că pe niște obiecte sexuale împiedică o deschidere emoțională. Acest lucru poate duce, în timp, la apariția unor episoade depresive.

În ciuda acestor semnale de alarme, tinerii din România continuă să opteze pentru o “carieră” în această industrie.

Lifestyle

SIMAVI a sărbătorit Ziua Internațională a Francofoniei la Bruxelles

Publicat cu

pe

SIMAVI a marcat Ziua Francofoniei la Bruxelles printr-un concert extraordinar, alături de Ambasada României în Regatul Belgiei și Institutul Cultural Român.

Partenerii constanți în realizarea acestor acțiuni sunt Reprezentanța Organizației Internaționale  a Francofoniei pe lângă UE și Grupul Ambasadorilor Francofoni de la Bruxelles, dar anul acesta li s-a alăturat și compania românească de IT Software Imagination & Vision (SIMAVI).

AdvertisementAlexandru Coșbuc-Ionescu, Vicepreședinte SIMAVI: “Suntem onorați să putem promova atât software românesc, cât și artiști români la Comisia Europeană.”

Această declarație vine în contextul în care SIMAVI este compania IT românească care furnizează servicii software principalelor organizații ale CE.

„Colaborarea noastră cu reprezentanții Europei de la Bruxelles din ultimii 15 ani, ca furnizor de proiecte de eLearning pentru specialiștii Directoratelor Generale, este completată astăzi de o nouă dimensiune – aceea de susținători ai valorilor culturale francofone”, a adăugat Vlad Zaharia, Territory Manager EMEA Region la SIMAVI.

Cu această ocazie, gazdele și invitații au marcat 31 de ani de la aderarea României la OIF și au reamintit importanța valorilor francofoniei, țara noastră fiind desemnată în 2007 de către Secretarul General al Francofoniei, “stat-far al francofoniei” în regiunea Europei Centrale și de Est.

În seara zilei de 13 martie 2024 a avut loc excepționalul concert „L’amour en heritage”,  susținut de soprana Irina Baianț, actorul și tenorul Adrian Nour și de Andrei Tudor, în calitate de compozitor, dirijor și pianist, artiști foarte cunoscuți atât în lumea muzicală a României, cât și peste hotare.

La Muzeul de Artă și Istorie din capitala Belgiei, în fața unei săli pline, cei trei artiști celebri au cântat arii muzicale franco-române, abordând stiluri variate, de la melodii franceze celebre la reinterpretări din folclorul românesc.

Repertoriul bogat, interpretat cu măiestrie și sensibilitate de cei trei artiști, a încântat o audiență vastă, formată din  reprezentanți ai corpului diplomatic, reprezentanți ai mediului de afaceri din Belgia, precum și ai comunității românești, programul concertului „L’amour en heritage” fiind special conceput pentru a atrage un public larg.

Citește mai departe

Lifestyle

Ministerul Culturii, condus de Raluca Turcan, a luat decizia ca, de 1 decembrie, intrarea în muzee să fie gratuită

Publicat cu

pe

Ministerul Culturii, condus de Raluca Turcan, a luat decizia ca, de 1 decembrie, intrarea în muzee să fie gratuită. 

De “1 Decembrie Cultural”, accesul în reţeaua muzeelor din subordinea Ministerului Culturii este gratuit pentru toţi vizitatorii.

Iată care sunt teatrele, muzeele, bibliotecile, filarmonicile, teatrele de operă şi operetă care invită publicul să sărbătorească împreună 1 Decembrie Cultural în BUCUREȘTI: 

  • Artexim;
  • Biblioteca Naţională a României;
  • Centrul Naţional al Dansului;
  • Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”;
  • Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”;
  • Filarmonica „George Enescu”;
  • Institutul Naţional al Patrimoniului;
  • Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare;
  • Muzeul Naţional „George Enescu”;
  • Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi;
  • Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”;
  • Muzeul Naţional al Ţăranului Român;
  • Muzeul Naţional Brătianu;
  • Muzeul Naţional de Artă Contemporană;
  • Muzeul Naţional de Istorie a României;
  • Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”;
  • Muzeul Ororilor Comunismului în România;
  • Opera Naţională Bucureşti;
  • Teatrul Muzical Ambasadorii;
  • Teatrul Naţional Bucureşti „I.L. Caragiale”;
  • Teatrul Naţional de Operă şi Musical „Ion Dacian”.

1 Decembrie Cultural în ȚARĂ va fi organizat la:

  • Centrul Cultural Topliţa;
  • Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi;
  • Muzeul Naţional Bran;
  • Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni;
  • Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu;
  • Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca;
  • Muzeul Naţional Peleş din Sinaia;
  • Opera Naţională Română din Cluj-Napoca;
  • Opera Naţională Română din Timişoara;
  • Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara;
  • Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi;
  • Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa;
  • Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.

Românii din diaspora au ocazia să sărbătorească Ziua Națională prin instituțiile ce vor organiza evenimente în mai multe orașe la nivel internațional, după cum urmează:

  • Centrul Național de Artă Tinerimea Română – Madrid și Barcelona, Spania;
  • Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” – Washington, New York, Chicago și Seattle – Statele Unite ale Americii;
  • Filarmonica „George Enescu” – Roma, Italia;
  • Muzeul Național „George Enescu” – Haga, Țările de Jos (eveniment organizat în parteneriat);
  • Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” – Rabat, Maroc;
  • Teatrul Muzical Ambasadorii – Bratislava, Slovacia; Chișinău și Ialoveni, Republica Moldova.
Citește mai departe

Lifestyle

Sibiul, din nou în centrul activității culturale

Publicat cu

pe

Tot mai multe evenimente culturale, la care participă mii de oameni, au loc la Sibiu. În weekend, la Sibiu a avut loc Concertul MANIFEST, unul dintre mai ambițioase proiecte ale Asociației Culturale Play.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, afirmă că muzica face punte între minte şi suflet, iar peste 10.000 de copii din Sibiu, alături de părinții lor, sunt beneficiarii anuali direcţi ai proiectelor si programelor de educație culturală şi artistică ale asociatiei.

“Muzica face punte între minte și suflet!

Sute de oameni au pus mâna pe chitară, au atins corzile la unison, în cadrul celui mai ambițios proiect al Asociației Culturale Play – Concertul MANIFEST.

Peste 10.000 de copii din Sibiu, alături de părinții lor, sunt beneficiarii anuali direcţi ai proiectelor si programelor de educație culturală şi artistică ale asociatiei.

Studiul muzicii, orele de repetiții, emoția prezentării unei melodii în fața publicului, bucuria unui rezultat remarcabil obținut alături de colegi și profesori sunt momente pe care mi le amintesc cu drag și care au avut o contribuție esențială în formarea mea ca adolescent.

Asocierea dintre bucuria muzicii și programele educaționale colaborative reprezintă un pilon esențial pentru dezvoltarea noastră culturală și artistică și încurajez de multă vreme astfel de inițiative.

Cu atât mai mult, din postura de ministru al Culturii, mi-am dorit să susțin proiectul „Pune mâna pe chitară”, pentru că acest instrument are puterea de a ne aduce împreună peste barierele de generație.  Cred că șansa  tinerilor de a studia și de a împărtăși pasiunea pentru muzică alături de mentori și profesioniști reputați este o experiență deosebită în această etapă a vieții.

Tinerilor muzicieni le doresc să-și păstreze și dezvolte iubirea pentru muzică, dorința de a deveni mai buni și perseverența de a-și urmări visurile și de a-și împlini potențialul!

Felicit organizatorii, Asociația Culturală Play, pentru munca neobosită și mulțumesc Muzeului Astra, gazda Festivalului Sibiu Guitar Meeting și domnului Ciprian Ștefan pentru sprijinul constant și deplin pe care îl acordă evenimentelor culturale de calitate”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare