Connect with us

Publicat cu

pe

Fostul premier Victor Ponta a făcut publică, luni seară, încă o fotografie în care este înfățișat Liviu Dragnea, președintele PSD, alături de George Maior, fostul director al SRI, și Florian Coldea, într-o emisiune, la B1 TV.

 

 

 

 

Victor Ponta a precizat, la B1 TV, că „toată povestea cu Dragnea care luptă cu statul paralel este o uriașă minciună, nu o crede nimeni, cu asta incerci să acoperi toate celelalte probleme.”

Fostul premier a mai precizat că felul în care Liviu Dragnea a fost protejat de vreo acțiune a autorităților privind activitățile sale este o dovadă a apropierii cu Serviciul Român de Informații și Direcția Națională Anticorupție.

„Vreau să înțelegeti de ce timp de atâția ani, domnul Dragnea, pe problema TelDrum, nu a avut niciun, niciun, fel de necazuri. Vorbim de milioane, sute de milioane de euro, de bani mulți, de probe. În dosarul Belina a fost trimisă în judecată Sevil Shhaideh. Păi,  vă spun eu, că am fost la Belina, acolo stă Dragnea nu Sevil Shhaideh, cred că nu știe unde e lacul Belina.(…)”, a susținut fostul premier.

El a mai completat afirmând că el nu crede că există niciun „stat paralel” și ca așa sunt numite de fapt instituțiile pe care nu le controlează liderul PSD, Liviu Dragnea.

 

 

Ulterior., Victor Ponta a mai publicat o fotografie, de la un eveniment, în care Liviu Dragnea era alături de George Maior, iar în fundal se afla Laura Codruța Kovesi, fostul procuror-șef al DNA.

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seară, la Antena 3, că nu ştie dacă fotografia în care el apare alături de George Maior şi care a fost prezentată de fostul premier Victor Ponta este reală sau nu. Acesta susține că „securiştii sunt în stare de orice”.

Totodată, Liviu Dragnea a afirmat că el nu a ascuns faptul că s-a întâlnit cu George Maior şi cu Florian Coldea, însă a explicat că faptul că apare în poze stând de vorbă cu unul şi cu altul nu îl compromite pe el, ci îi compromite pe ei, pentru că „arată încă o dată cât de securişti sunt”.

„Habar nu am dacă fotografie de aseară este reală sau nu. Securiştii sunt în stare de orice, să photoshopeze, dar eu nu am ascuns niciodată faptul că m-am întâlnit cu Maior şi cu Coldea. Din ce îmi aduc aminte, cred că atunci era vorba de un eveniment, Ziua SRI-ului. La acest eveniment erau peste 100 de oameni, membrii Guvernului, eu atunci eram vicepremier, conducerea Parchetelor, conducerea ICCJ, lideri de partide din opoziţie, parlamentari din Comisia SRI, deci eram 100 şi ceva de persoane. Primeam invitaţie şi mergeam. Mâine-poimâine, poate să apară o poză între mine şi Gabi Vlase. Chiar am făcut poze cu Gabi Vlase”, a declarat Liviu Dragnea.

El a mai punctat că pe vremea acceea nu aveade unde să ştie despre faptul că Maior şi Kovesi „stăteau cu fundul pe nişte protocoale ilegale şi neconstituţionale”. Dragnea afirmat căfotografiile sunt primite de Victor ponta de la George Maior, și că ar trebui „să scoată toate pozele de la aceste evenimente care erau semipublice”.

Dragnea afirmat, ironic, că poate apărea și într-o poză cu fosta judecătoare Livia Stanciu, cea care l-a condamnat în dosarul „Referendumului”.

„Poate apar într-o poză cu doamna Livia Stanciu, care ulteiror m-a şi condamnat sau m-a condamnat (…) Faptul că într-o locaţie eu am poze stând de vorbă cu unul şi cu altul, nu mă compromite pe mine, ci îi compromite pe ei, pentru că arată încă o dată cât de securişti sunt”, a adăugat Liviu Dragnea.

 

Sursă foto: Captură ecran B1 TV

Politică

Teleorman, județul cu cele mai mici salarii din țară

Publicat cu

pe

Deși deținător de terenuri fertile și cu o populație angrenată preponderent în agricultură, în prezent, Teleormanul ocupă ultimul loc din România în ceea ce privește nivelul salariului mediu, atrage atenția Daniel Constantin, președintele PNL Teleorman, într-o postare pe Facebook:

„Este o problemă care necesită atenție urgentă, pentru că județul nostru are potențial, iar locuitorii merită o viață mai bună.

Avem de lucrat la atragerea investitorilor. Doar 0.1% din valoarea investițiilor străine la nivel național ajunge în Teleorman.

Avem nevoie de măsuri pentru a revitaliza economia locală, pentru a atrage investiții și pentru a crea în județ locuri de muncă bine plătite.

Infrastructura, educația și promovarea antreprenoriatului sunt doar câteva dintre domeniile în care trebuie să ne concentrăm eforturile, atât noi, cât și colegii din coaliție.

Doar dezvoltarea este soluția și doar împreună putem face schimbarea pe care Teleormanul o merită”.

Citește mai departe

Politică

Daniel Constantin, noul președinte al PNL Teleorman, taie în carne vie: „Niciun compromis cu cei care ne perturbă activitatea”

Publicat cu

pe

O revoluție tăcută s-a produs în cadrul PNL Teleorman, iar Daniel Constantin este protagonistul principal. Noul președinte al filialei i-a eliminat fără menajamente pe cei responsabili de sabotarea ședinței BPJ de săptămâna trecută prin lipsa cvorumului.

Fără a ezita, Constantin a reconfigurat rapid BPJ-ul pentru a putea pregăti campania electorală.

“Nu mai putem tolera jocurile de culise care împiedică progresul filialei și al comunității. Este momentul să acționăm ferm și hotărât pentru o conducere eficientă și puternică”, a declarat noul lider in cadrul ședinței BPN de astăzi.

Ședința BPN de astăzi a confirmat schimbările radicale. Noul Birou Politic Județean a fost aprobat, iar lista membrilor nu mai include multe dintre numele din vechiul BPJ. Un răspuns neașteptat pentru cei care nu au fost la înălțimea așteptărilor și pentru cei care au subestimat hotărârea lui Constantin de a reforma filiala locală.

Această mișcare fără echivoc demonstrează că Daniel Constantin nu se joacă când vine vorba de eficiență și rezultate. Este un semnal clar că în PNL Teleorman nu mai este loc pentru lipsa de performanță și pentru interesele personale în detrimentul celor colective.

Într-un peisaj politic adesea dominat de compromisuri și jocuri de putere, această acțiune fermă ar putea reprezintă un pas vital pentru reabilitarea și consolidarea PNL Teleorman, speră membrii filialei.

Potrivit acestora, Constantin arată că este dispus să facă tot ce este necesar pentru a putea derula o campanie electorala fără sincope în lunile care urmează.

Citește mai departe

Politică

România ar putea plăti despăgubiri de miliarde din cauza Guvernului Cioloș, care a inclus Roșia Montană în patrimoniul UNESCO

Publicat cu

pe

Ponta: Ca deputat voi vota împotriva proiectului Roşia Montană, dar ca premier nu am dreptul

România ar putea fi condamnată în dosarul Roșia Montană, în procesul cu Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), și ar urma să să plătească între 1 și 6 miliarde de dolari companiei canadiene Gabriel Resources, care deține licența pentru a exploata aurul din zonă.

Procedura a fost închisă pe 14 septembrie 2023, după cum au anunțat canadienii, iar acum se așteaptă verdictul.

Principalul argument folosit de Gabriel Resources în cadrul procesului a fost includerea Roșia Montană în patrimoniul UNESCO.

Dosarul pentru includerea sitului de la Roșia Montană în patrimoniul UNESCO a fost depus pe 4 ianuarie 2017 de fostul ministru al Culturii Corina Șuteu, în ultima zi de mandat a Guvernului Cioloș. Depunerea a fost făcută cu asumarea ministrului Culturii Corina Şuteu, după informarea şi consultarea prim-ministrului Dacian Cioloş şi cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe.

În iunie 2017, compania canadiană, acționarul majoritar Roșia Montană Gold Corporation, a chemat România în instanță la un Tribunal al Băncii Mondiale, unde a invocat pierderi de miliarde de dolari din cauză că Guvernul de la Bucureşti a decis să nu aprobe exploatarea minei de aur Roşia Montană. Comitetul Patrimoniului Cultural UNESCO a decis, în iulie 2021, înscrierea sitului Roșia Montană în Patrimoniul cultural imaterial al umanității și în Patrimoniul mondial în pericol, ceea ce înseamnă oprirea oricărui proiect de exploatare minieră.

Compania minieră Gabriel Resources a spus că înscrierea acestui sit în patrimoniul UNESCO vine în contradicție cu „obligațiile” pe care România și le-ar fi asumat prin încheierea contractelor de investiții cu firma canadiană și zădărnicește șansele unei rezolvări amiabile a conflictului juridic.

Potrivit unor surse guvernamentale citate de Digi24, subiectul a fost discutat miercuri în ședința de Guvern, Marcel Ciolacu și ministrul Finanțelor așteptându-se ca România să fie obligată sa plătească cel puțin două miliarde de dolari. Sursele citate au declarat pentru Digi24.ro că cei care ar trebui să plătească sunt „Dacian Cioloș și cei care au provocat scandalul Roșia Montană”, existând la nivelul Guvernului o mare nemulțumire legată de efortul financiar pe care România trebuie să îl facă, având în vedere problemele deja existente cu deficitul bugetar excesiv.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare