Connect with us

Publicat cu

pe

Există un secret la care poți apela pentru a trăi mai mult și este categoric mai ieftin decât sucurile naturale și sesiunile de meditație.

Redacția Societății Americane de Geriatrie a publicat miercuri un studiu conform căruia oamenii optimiști – definiți ca fiind cei „ce au în general așteptări pentru obținerea unor rezultate pozitive în viitor” – au o probabilitate mai mare de a trăi peste 90 de ani decât oricine altcineva.

Descoperirile adunate pe parcursul a 26 de ani de studiu prin intermediul cercetării ce a fost realizată pe un eșantion de 159,255 de femei cu diverse caracteristici demografice, geografice, comportamentale și psihografice au relevat faptul că participanții optimiști au trăit cu 5.4% mai mult decât omologii lor pesimiști – fapt ce se poate traduce prin cel puțin 4 ani în plus de viață.

Descoperirile s-au bazat, de asemenea, pe un studiu realizat în anul 2019 prin intermediul colaborării științifice dintre universitățile Harvard și Boston, ale cărui rezultate au scos în evidență faptul că femeile și bărbații optimiști au o viață cu 11-15% mai lungă, în medie. Studiul din 2019 a concluzionat că persoanele ce au o gândire bazată pe o pozitivitate accentuată au reprezentat grupul cu cele mai multe șanse de a trăi până la vârsta de 85 de ani sau chiar mai mult, dar a admis și faptul că participanții respectivi erau „în mare parte albi și aveau un statut social și economic mai ridicat decât populația generală”.

Descoperirile de miercuri dezvăluie faptul că optimismul „poate fi privit ca un semn al sănătății și longevității” în diverse grupuri, în funcție de anumite criterii rasiale și socioeconomice ale acestora.

Pentru optimiștii nativi, aceasta este o veste extraordinară! Pentru oricine altcineva, probabil reprezintă o potențială provocare: așa cum a consemnat psihologul clinician Natalie Dattilo pentru Washington Post în anul 2020, evitarea anumitor situații dificile doar pentru a cultiva o mentalitate pozitivă poate fi cu adevărat dăunătoare.

„Pozitivitatea toxică provine din ideea conform căreia cea mai bună sau chiar singura soluție de a face față unei situații nefavorabile este de a îi atribui o întorsătură pozitivă, de a ascunde negativitatea sa”, a spus Dattilo. „Este ca și cum ai încerca să obligi pe cineva să mănânce înghețată în condițiile în care persoanei respective îi displace acest desert.”

Totuși, dezvoltarea unei mentalități optimiste implică mai degrabă acceptarea și procesarea sentimentelor negative, știind, pe de altă parte, că acestea vor trece în cele din urmă, lăsând loc și pentru un viitor mai promițător.

„Este normal să ai o perspectivă pozitivă și optimistă și să te simți trist în același timp”, a zis Dattilo. „Ne putem simți triști și îndurerați, dar să așteptăm în continuare cu aceeași nerăbdare viitorul. Ambele stări sunt necesare pentru a putea contura o perspectivă sănătoasă asupra vieții și pentru a obține un sentiment de bunăstare interioară”.

În prezent, americanii trăiesc în medie până la vârsta de 77 de ani, potrivit Centrului pentru Controlul și prevenirea Bolilor. Pe de altă parte, mentalitatea țării s-ar putea schimba într-o direcție axată asupra sentimentelor pozitive , chiar și în contextul actual: într-un sondaj Gallup realizat în iulie 2021, 59,2% dintre participanții americani au spus că prosperă și 73% dintre aceștia declarau că au experimentat bucuria cel puțin o dată în ultimele 24 de ore.

Ce este important? Studiul publicat miercuri a consemnat că experiențele stresante din viețile noastre au adesea un impact psihologic asupra nivelului de optimism pe care îl resimțim și că optimiștii beneficiază deseori de „un sprijin social mai mare și reușesc astfel să utilizeze strategii de rezolvare a problemelor și de planificare cu scopul de a minimiza riscurile pe care aceste evenimente le-ar putea avea asupra sănătății lor”.

Optimiștii sunt, de asemenea, „mai capabili să își gestioneze emoțiile și comportamentul”, conform studiului menționat anterior.

 

 

Citește mai departe
Apasă pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lifestyle

SIMAVI a sărbătorit Ziua Internațională a Francofoniei la Bruxelles

Publicat cu

pe

SIMAVI a marcat Ziua Francofoniei la Bruxelles printr-un concert extraordinar, alături de Ambasada României în Regatul Belgiei și Institutul Cultural Român.

Partenerii constanți în realizarea acestor acțiuni sunt Reprezentanța Organizației Internaționale  a Francofoniei pe lângă UE și Grupul Ambasadorilor Francofoni de la Bruxelles, dar anul acesta li s-a alăturat și compania românească de IT Software Imagination & Vision (SIMAVI).

AdvertisementAlexandru Coșbuc-Ionescu, Vicepreședinte SIMAVI: “Suntem onorați să putem promova atât software românesc, cât și artiști români la Comisia Europeană.”

Această declarație vine în contextul în care SIMAVI este compania IT românească care furnizează servicii software principalelor organizații ale CE.

„Colaborarea noastră cu reprezentanții Europei de la Bruxelles din ultimii 15 ani, ca furnizor de proiecte de eLearning pentru specialiștii Directoratelor Generale, este completată astăzi de o nouă dimensiune – aceea de susținători ai valorilor culturale francofone”, a adăugat Vlad Zaharia, Territory Manager EMEA Region la SIMAVI.

Cu această ocazie, gazdele și invitații au marcat 31 de ani de la aderarea României la OIF și au reamintit importanța valorilor francofoniei, țara noastră fiind desemnată în 2007 de către Secretarul General al Francofoniei, “stat-far al francofoniei” în regiunea Europei Centrale și de Est.

În seara zilei de 13 martie 2024 a avut loc excepționalul concert „L’amour en heritage”,  susținut de soprana Irina Baianț, actorul și tenorul Adrian Nour și de Andrei Tudor, în calitate de compozitor, dirijor și pianist, artiști foarte cunoscuți atât în lumea muzicală a României, cât și peste hotare.

La Muzeul de Artă și Istorie din capitala Belgiei, în fața unei săli pline, cei trei artiști celebri au cântat arii muzicale franco-române, abordând stiluri variate, de la melodii franceze celebre la reinterpretări din folclorul românesc.

Repertoriul bogat, interpretat cu măiestrie și sensibilitate de cei trei artiști, a încântat o audiență vastă, formată din  reprezentanți ai corpului diplomatic, reprezentanți ai mediului de afaceri din Belgia, precum și ai comunității românești, programul concertului „L’amour en heritage” fiind special conceput pentru a atrage un public larg.

Citește mai departe

Lifestyle

Ministerul Culturii, condus de Raluca Turcan, a luat decizia ca, de 1 decembrie, intrarea în muzee să fie gratuită

Publicat cu

pe

Ministerul Culturii, condus de Raluca Turcan, a luat decizia ca, de 1 decembrie, intrarea în muzee să fie gratuită. 

De “1 Decembrie Cultural”, accesul în reţeaua muzeelor din subordinea Ministerului Culturii este gratuit pentru toţi vizitatorii.

Iată care sunt teatrele, muzeele, bibliotecile, filarmonicile, teatrele de operă şi operetă care invită publicul să sărbătorească împreună 1 Decembrie Cultural în BUCUREȘTI: 

  • Artexim;
  • Biblioteca Naţională a României;
  • Centrul Naţional al Dansului;
  • Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”;
  • Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”;
  • Filarmonica „George Enescu”;
  • Institutul Naţional al Patrimoniului;
  • Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare;
  • Muzeul Naţional „George Enescu”;
  • Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi;
  • Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”;
  • Muzeul Naţional al Ţăranului Român;
  • Muzeul Naţional Brătianu;
  • Muzeul Naţional de Artă Contemporană;
  • Muzeul Naţional de Istorie a României;
  • Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”;
  • Muzeul Ororilor Comunismului în România;
  • Opera Naţională Bucureşti;
  • Teatrul Muzical Ambasadorii;
  • Teatrul Naţional Bucureşti „I.L. Caragiale”;
  • Teatrul Naţional de Operă şi Musical „Ion Dacian”.

1 Decembrie Cultural în ȚARĂ va fi organizat la:

  • Centrul Cultural Topliţa;
  • Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi;
  • Muzeul Naţional Bran;
  • Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni;
  • Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu;
  • Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca;
  • Muzeul Naţional Peleş din Sinaia;
  • Opera Naţională Română din Cluj-Napoca;
  • Opera Naţională Română din Timişoara;
  • Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara;
  • Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi;
  • Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa;
  • Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.

Românii din diaspora au ocazia să sărbătorească Ziua Națională prin instituțiile ce vor organiza evenimente în mai multe orașe la nivel internațional, după cum urmează:

  • Centrul Național de Artă Tinerimea Română – Madrid și Barcelona, Spania;
  • Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” – Washington, New York, Chicago și Seattle – Statele Unite ale Americii;
  • Filarmonica „George Enescu” – Roma, Italia;
  • Muzeul Național „George Enescu” – Haga, Țările de Jos (eveniment organizat în parteneriat);
  • Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” – Rabat, Maroc;
  • Teatrul Muzical Ambasadorii – Bratislava, Slovacia; Chișinău și Ialoveni, Republica Moldova.
Citește mai departe

Lifestyle

Sibiul, din nou în centrul activității culturale

Publicat cu

pe

Tot mai multe evenimente culturale, la care participă mii de oameni, au loc la Sibiu. În weekend, la Sibiu a avut loc Concertul MANIFEST, unul dintre mai ambițioase proiecte ale Asociației Culturale Play.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, afirmă că muzica face punte între minte şi suflet, iar peste 10.000 de copii din Sibiu, alături de părinții lor, sunt beneficiarii anuali direcţi ai proiectelor si programelor de educație culturală şi artistică ale asociatiei.

“Muzica face punte între minte și suflet!

Sute de oameni au pus mâna pe chitară, au atins corzile la unison, în cadrul celui mai ambițios proiect al Asociației Culturale Play – Concertul MANIFEST.

Peste 10.000 de copii din Sibiu, alături de părinții lor, sunt beneficiarii anuali direcţi ai proiectelor si programelor de educație culturală şi artistică ale asociatiei.

Studiul muzicii, orele de repetiții, emoția prezentării unei melodii în fața publicului, bucuria unui rezultat remarcabil obținut alături de colegi și profesori sunt momente pe care mi le amintesc cu drag și care au avut o contribuție esențială în formarea mea ca adolescent.

Asocierea dintre bucuria muzicii și programele educaționale colaborative reprezintă un pilon esențial pentru dezvoltarea noastră culturală și artistică și încurajez de multă vreme astfel de inițiative.

Cu atât mai mult, din postura de ministru al Culturii, mi-am dorit să susțin proiectul „Pune mâna pe chitară”, pentru că acest instrument are puterea de a ne aduce împreună peste barierele de generație.  Cred că șansa  tinerilor de a studia și de a împărtăși pasiunea pentru muzică alături de mentori și profesioniști reputați este o experiență deosebită în această etapă a vieții.

Tinerilor muzicieni le doresc să-și păstreze și dezvolte iubirea pentru muzică, dorința de a deveni mai buni și perseverența de a-și urmări visurile și de a-și împlini potențialul!

Felicit organizatorii, Asociația Culturală Play, pentru munca neobosită și mulțumesc Muzeului Astra, gazda Festivalului Sibiu Guitar Meeting și domnului Ciprian Ștefan pentru sprijinul constant și deplin pe care îl acordă evenimentelor culturale de calitate”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Citește mai departe
Lifestyleo săptămână înainte

SIMAVI a sărbătorit Ziua Internațională a Francofoniei la Bruxelles

Politicăo săptămână înainte

Daniel Constantin, noul președinte al PNL Teleorman, taie în carne vie: „Niciun compromis cu cei care ne perturbă activitatea”

Business2 luni înainte

eFactura SVAP, softul performant dezvoltat de SIMAVI, care face în mod automat, pentru tine, toate raportările către ANAF

Ponta: Ca deputat voi vota împotriva proiectului Roşia Montană, dar ca premier nu am dreptul
Politică2 luni înainte

România ar putea plăti despăgubiri de miliarde din cauza Guvernului Cioloș, care a inclus Roșia Montană în patrimoniul UNESCO

Business3 luni înainte

Alexandru Coșbuc, SIMAVI: Anul 2024, sub semnul inteligenței artificiale (Video)

Business4 luni înainte

eFactura SVAP, softul performant dezvoltat de SIMAVI, care face în mod automat toate raportările necesare de la 1 ianuarie

Lifestyle4 luni înainte

Ministerul Culturii, condus de Raluca Turcan, a luat decizia ca, de 1 decembrie, intrarea în muzee să fie gratuită

Business5 luni înainte

eFactura SVAP, softul performant care poate face în mod automat toate raportările necesare de la 1 ianuarie

Business5 luni înainte

Compania românească care furnizează servicii informatice direct către organizații ale Comisiei Europene a creat roboții-asistenți pentru a înlocui gestionarea manuală a documentelor financiar-contabile

Business6 luni înainte

O stradă bine semnalizată este o stradă mai sigură! Semnalizarea rutieră, crucială în prevenirea accidentelor de circulație

Facebook

Articole Populare