Connect with us

Publicat cu

pe

Ați verificat recent dacă s-a ascuns cineva în spatele canapelei? Nu trebuie, pentru că acolo probabil se ascunde un român, scrie cotidianul britanic The Independent, citat de Agerpres, într-un articol ironizând temerile legate de valul de imigranți români și bulgari așteptați în Regatul Unit, sub titlul: „Ghidul tău de retorică anti-imigrație”, vineri, în ediția online.

Într-adevăr, porțile s-au deschis și Marea Britanie este acum strivită de un aflux masiv de români și bulgari, adaugă ironic ziarul. Chiar Keith Vaz , care i-a așteptat la frontiera britanică, nu a reușit să-i oprească… Acest ghid rapid și ușor ar trebui să vă ajute să vă alimentați isteria în următoarele săptămâni”, continuă The Independent. “Folosiți-l cumpătat și nu ezitați să-l murmurați în gând în autobuz sau tren: ori de câte ori vă simțiți prost dispuși”, mai afirmă zeflemitor ziarul britanic, enumerând apoi ironic pseudo-factori ce ar alimenta retorica anti-imigrație:

1) Val tsunami: Acesta este substantivul colectiv ce trebuie aplicat oricărui grup de străini, de la doi până la un număr amețitor de șase sau șapte. Principalul motiv de a folosi acest cuvânt este de a-i face pe străini să pară înfricoșători, ca un taifun. Și nimeni nu vrea să fie lovit de un taifun, nu-i așa?

A se vedea de asemenea „aflux masiv” și „invazie”.

2 ) „Bloody” (n.r. – al dracului): singurul adjectiv pentru a descrie un străin.

3 ) Serviciul de Sănătate: Ceea ce mulți liberali ignoranți nu realizează este că din cauza străinilor ce vin aici în vacanță pentru tratament gratuit acesta este SINGURUL motiv pentru care a trebuit să stați la coadă la doctor. (Și dacă acei iubitori ai stângii arată cu degetul acest studiu spunând că numărul de pacienți străini ce plătesc pentru a folosi NHS (n.r. National Health System — Sistemul Național de Sănătate britanic) în fiecare an ar putea fi de două ori mai mare decât al așa-zișilor „turiști de sănătate” care exploatează gratuit asistența medicală în Regatul Unit, închideți-le gura și întrebați-i dacă ar vrea să le moară copiii pentru că o imigrantă a avut o operație gratuită de implant mamar).

4 ) Contribuabilul britanic. Singurul tip de contribuabil. Pentru că, desigur, imigranții nu plătesc impozite.

5 ) Turism pentru beneficii: Este bine cunoscut faptul că sistemul de protecție socială britanic este ușor de exploatat. Imigranții își vor cumpăra Range Rovers cu beneficiile extinse primite și se vor îndrepta spre Waitrose (n.r – lanț de supermarketuri) pentru o cafea gratuită de îndată ce le vor obține. Imigranții din UE cu siguranță că nu trebuie să aștepte trei luni până să pretindă Jobseeker’s Allowance (n.r – JSA — tip de beneficiu din Marea Britanie, echivalentul Ajutorului pentru șomaj în România). Și, în mod sigur că nu trebuie să se confrunte cu un test robust de rezidență înainte de a pretinde beneficiile suplimentare.

6 ) „Locurile noastre de muncă”: Dacă ești britanic, atunci ești conștient că personal ai dreptul să fii suficient de calificat pentru a efectua orice muncă în Marea Britanie. Nu numai asta, dar ai putea să deții de fapt toată această serie de posturi, chiar pe toate în același timp. Deci, sunteți în totalitate în drepturile dumneavoastră să pretindeți că străinii „vin aici să ne ia toate locurile de muncă„.

7) Bongo bongo land (n.r. – referință peiorativă la țările lumii a treia, în special Africa): Un loc departe, foarte departe, unde cutreieră antilopele și putorile nu curăță în spatele frigiderului.

8 ) Găinar/parazit: Toți imigranții sunt paraziți, vin aici doar să nu facă nimic și să pretindă beneficii. *

* în afară de cei care ne iau toate locurile de muncă (a se vedea „Locurile noastre de muncă”)

9 ) Golită de toate: Situația în care se află această țară

10 ) Spania: Unde mulți dintre noi au emigrat pentru că este mult mai însorită, încheie The Independent.

Citește mai departe
Apasă pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Ciucă, despre renunţarea de către PNL şi PSD la candidatura lui Cîrstoiu: Am constatat că nu reuşeam să îndeplinim obiectivul

Publicat cu

pe

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, la Băileşti, că decizia PNL şi PSD de a renunţa la susţinerea candidatului comun Cătălin Cîrstoiu la funcţia de primar general al Capitalei şi a avea candidaţi separaţi a venit în baza unei analize care arăta că astfel cele două formaţiuni nu reuşeau să îşi îndeplinească obiectivul de a câştiga alegerile în Bucureşti.

Întrebat cum s-a ajuns la ideea unei candidaturi separate la Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a spus că liberalii şi social democraţii au considerat că este bine să ia o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale.

„A fost o analiză pe baza datelor despre modul în care evolua candidatul comun ales de coaliţie şi în momentul în care s-a identificat faptul că nu reuşim să ne îndeplinim obiectivul, am considerat că este bine să luăm o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale. De cealaltă parte, considerăm că este important ca alături de mesajele pe care le-am dat legate de echilibru şi stabilitate, inclusiv în campania electorală, să facem trecerea de la o campanie negativă la una pozitivă, să lăsăm bucureştenilor şansa să aleagă între patru candidaţi, pentru că orice soluţie am fi ales cu un candidat comun, fie din partea PSD, fie din partea PNL, ar fi maximizat şansele primarului în funcţie sau ale candidatului deja înscris, care, aşa cum arată sondajele, au şansele cele mai mari. Această situaţie ducea la o confruntare doar între doi candidaţi”, a spus Ciucă, aflat marţi într-o vizită în judeţul Dolj.

Preşedintele PNL a mai afirmat că în acest moment se poate vorbi despre o resetare a competiţiei politice şi în felul acesta „electoratele, atât cel liberal, cât şi cel social-democrat pot să intre cu o altă speranţă”.

Despre candidatul PNL, Sebastian Burduja, preşedintele PNL a afirmat că acesta este singurul candidat care nu a fost niciodată în funcţia de primar.

„Din perspectiva PNL, venim cu un candidat care este o opţiune nouă, diferă de ceilalţi pentru că nu este în funcţie, nu a fost niciodată în administraţie la nivel local”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă medicul Cîrstoiu va primi o funcţie în Guvern, Ciucă a răspunss că „nici nu s-a pus problema”. „A fost o discuţie cât se poate de decentă pe cifre, era clar că nu există nicio speranţă să putem recupera, motiv pentru care s-a luat această hotărâre”, a afirmat preşedintele PNL.

Citește mai departe

Politică

Ciolacu: Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie; Gabriela Firea, cea mai bună alegere

Publicat cu

pe

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat marţi că decizia ca PSD şi PNL să meargă cu proprii candidaţi la Primăria Capitalei a fost „dificilă”, dar este soluţia corectă şi a afirmat că Gabriela Firea este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care „îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”.

„Decizia ca PSD şi PNL să meargă cu propriii candidaţi la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluţia corectă pentru bucureştenii condamnaţi de patru ani la frig, mizerie, poluare şi trafic blocat care, în loc de soluţii, aveau de ales acum doar între incompetenţă şi circ!”, a afirmat Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democraţilor a punctat că Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie, iar acesta nu poate fi decât Gabriela Firea.

„Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie şi este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraişte de Nicuşor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti! Este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”, a spus Ciolacu.

În altă ordine de idei, premierul i-a mulţumit lui Cătălin Cîrstoiu pentru efortul depus în această perioadă şi i-a urat succes Gabrielei Firea în competiţia electorală pentru funcţia de primar general.

Citește mai departe

Politică

Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie

Publicat cu

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat „un model liberal de administraţie”.

„Toate aceste cancanuri (…) este neplăcut pentru bucureşteni. Din respect pentru ei, trebuie să să mergem înainte şi să le prezentăm un model liberal de administraţie”, a spus ministrul Energiei, adăugând că „întotdeauna” a pus interesul oamenilor „mai presus”.

„Îmi doresc să văd o campanie fără atacuri între niciunul dintre participanţi, să fie o campanie altfel, pentru democraţia adevărată. Aşa trebuie să fie România, după 34 de ani, în care să vorbim realmente pentru bucureşteni pe soluţii, pe programe, pe investiţii, cum ar trebui să arate o capitală europeană. Asta este miza. Poate Bucureştiul să dea exemplul unei altfel de campanii?”, a arătat Sebastian Burduja, conform Agerpres.

Ministrul Energiei îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis în vizita sa oficială în Coreea de Sud.

Coaliţia a decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice.

Sursele au precizat că cei doi candidaţi la Primăria Capitalei nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare