Connect with us

Politică

Teodorovici: Curtea de Conturi și Ministerul Finanțelor trebuie reformate pe fond

Publicat cu

pe

Teodorovici: Curtea de Conturi și Ministerul Finanțelor trebuie reformate pe fond

Curtea de Conturi și Ministerul Finanțelor Publice trebuie reformate pe fond, a declarat, marți, ministrul de resort Eugen Teodorovici, într-o conferință de presă pe tema fondurilor europene.

Sunt două structuri la nivel național care trebuie reformate sau de a căror reformă depinde întreaga desfășurare a economiei în sensul bun: Curtea de Conturi și Ministerul de Finanțe. Acestea, dacă vor fi reformate pe fond, vom avea cu toții de câștigat, în tot ce înseamnă economie„, a spus Teodorovici, potrivit Agerpres.

El a precizat că și-a propus să fie un manager la Ministerul de Finanțe, nu un contabil.

Mi-am propus să fiu un manager la Ministerul de Finanțe și nu un contabil. Sper să se vadă acest lucru în piață, în economie, în tot ceea ce înseamnă zonă de fonduri europene„, a explicat ministrul.

De asemenea, acesta a mai precizat că, în perioada următoare, vor fi lansate noi scheme de ajutor de stat.

Vom lansa scheme de ajutor de stat și unele scheme de ajutor de stat existente vor suferi modificări în sensul de a facilita finanțările mai mult decât astăzi. Vă dau un exemplu, acel nivel de 10 milioane euro la o schemă de ajutor de stat, care are un plafon minim de finanțare destul de ridicat. Îl vom coborî mai mult. Ideea este să încurajăm cât mai mult astfel de afaceri și cu o valoare mai mică, nu neapărat valori foarte mari„, a mai afirmat Teodorovici.

Citește mai departe
Apasă pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Guvernul a adoptat proiectul de lege prin care armata va putea doborî dronele care pătrund în spațiul aerian al țării

Publicat cu

pe

Guvernul a aprobat joi proiectul de lege privind controlul utilizării spațiului aerian național.

Astfel, aparatele de zbor fără pilot la bord (drone) vor beneficia de „atenția și rigorile” prevăzute în prezent pentru aparatele de zbor cu pilot la bord din perspectivă civilă, dar și din perspectivă militară, potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

„Punctez şi două proiecte din domeniul apărării naţionale, proiectul de lege privind controlul utilizării spaţiului aerian naţional, care abordează, dintr-o perspectivă nouă, controlul utilizării spaţiului aerian naţional, plecând de la sfera extinsă a riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, a integrităţii spaţiului aerian naţional şi a siguranţei aeronautice, a vieţii şi sănătăţii persoanelor şi a patrimoniului. Actul normativ va extinde şi reglementa măsurile pentru controlul utilizării spaţiului aerian naţional, a sistemelor de aeronave fără pilot la bord şi pentru alte vehicule aeriene”, a spus Constantin, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, după ședința de guvern, potrivit Agerpres.

Armata va putea doborî dronele care ajung în spațiul aerian al României

Mihai Constantin a mai precizat că prin adoptarea actului normativ „se va crea un nou cadru de cooperare şi de coordonare la nivelul autorităţilor şi instituţiilor care au competenţe în gestionarea şi monitorizarea spaţiului aerian naţional, precum şi de asigurare a respectării regulilor de utilizare a acestuia, ceea ce contribuie la creşterea siguranţei şi securităţii aviaţiei”.

Acesta a mai adăugat că, de asemenea, Guvernul a aprobat şi un proiect de lege iniţiat de Ministerul Apărării Naţionale privind desfăşurarea pe timp de pace a misiunilor şi operaţiilor militare pe teritoriul statului român.

„Acesta urmăreşte crearea cadrului juridic care să permită desfăşurarea unor misiuni şi operaţii pe teritoriul statului nostru. Proiectul de lege asigură completarea normelor în vigoare cu privire la pregătirea şi desfăşurarea misiunilor şi operaţiilor pe timp de pace pe teritoriul naţional de către forţele armate. Cele două proiecte de lege vor fi transmise spre dezbatere şi adoptare Parlamentului”, a mai precizat Mihai Constantin.

Cele două proiecte de lege trebuie dezbătute și votate de Parlament, iar apoi promulgate de președinte.

Citește mai departe

Internațional

România intră oficial în spațiul Schengen terestru de la 1 ianuarie 2025. Consiliul JAI a votat eliminarea controalelor la frontierele interne terestre

Publicat cu

pe

România intră în spațiul Schengen terestru de la 1 ianuarie 2025. Ministrii de interne ai Uniunii Europene au adoptat decizia de a elimina controalele la frontierele interne terestre pentru Bulgaria și România începând cu anul viitor.

România, oficial în Schengen de la 1 ianuarie 2025

Comisia Europeană salută hotărârea unanimă a Consiliului de a ridica controalele la frontierele interne terestre cu România și Bulgaria de la 1 ianuarie 2025, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

„România va fi membru cu drepturi depline în spaţiul Schengen începând cu 1 ianuarie 2025. Este o decizie istorică care a fost luată în urmă cu puţin timp la Consiliul JAI reunit la Bruxelles. Aceasta este o victorie a dreptăţii şi a demnităţii naţionale şi un semnal clar că nu vom accepta vreodată să fim cetăţeni de mâna a doua în Europa! Este, înainte de toate, un triumf al tuturor românilor, indiferent de opţiunea politică sau de situaţia socială. Este o victorie a muncii în echipă pentru binele ţării. Pentru că la acest moment au contribuit lideri de opinie din ţară şi din străinătate, personalităţi publice şi oameni obişnuiţi, alături de miniştri, diplomaţi, europarlamentari şi tehnicieni din zeci de instituţii.

Pentru companiile româneşti care fac afaceri cu parteneri din statele europene, eliminarea controalelor la frontiere va facilita comerţul şi va reduce costurile logistice. Asta înseamnă că mărfurile româneşti vor deveni mai competitive, ceea ce va stimula economia şi va crea noi oportunităţi de afaceri şi locuri de muncă. Iar, pentru români, această decizie aduce beneficii concrete şi imediate. Mai ales pentru cei din diaspora, care călătoresc frecvent în România, în special în perioada sărbătorilor. Nu se va mai sta zeci de ore la frontiere, ci se va circula liber, fără controale suplimentare. Asta înseamnă mai mult timp petrecut cu familiile şi mai puţin stres în călătorii”, a declarat, joi, Marcel Ciolacu.

Citește mai departe

Politică

Klaus Iohannis a convocat noul Parlament pentru 20 decembrie. Anunțul Administrației Prezidențiale

Publicat cu

pe

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat noul Parlament vineri, 20 decembrie 2024, la ora 14:00, la Palatul Parlamentului, în urma alegerilor legislative din 1 decembrie.

Iohannis a convocat noul Parlament pentru 20 decembrie 2024

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, decretul privind convocarea Parlamentului României, ales la data de 1 decembrie 2024, în ziua de vineri, 20 decembrie 2024, la ora 14:00, la Palatul Parlamentului”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Lista noului Parlament conține 465 de nume, dintre care 331 sunt deputați, iar 134 senatori. Mandatele au fost împărțite după alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024:

  • PSD: 123 de mandate (86 de deputați și 37 de senatori);
  • AUR: 92 de mandate (64 de deputați și 28 de senatori);
  • PNL: 72 de mandate (50 de deputați și 22 de senatori);
  • USR: 59 de mandate (40 de deputați și 19 senatori);
  • SOS: 38 de mandate (27 de deputați și 11 senatori);
  • UDMR: 32 de mandate (22 de deputați și 10 senatori);
  • POT: 32 de mandate (25 de deputați și 7 senatori);
  • Minorități: 19 deputați.
Citește mai departe

Facebook

Articole Populare