Connect with us

Publicat cu

pe

După reproșurile pe care primarul Capitalei, Gabriela Firea, i le-a adus liderului PSD, Liviu Dragnea, scandalul din interiorul partidului de la guvernare capătă amploare, gruparea Firea se mărește.

 

 

Conflictul Firea-Dragnea din interiorul PSD capătă amploare, în contextul în care mai mulți PSD-iști o suțin pe Gabriela Firea. Această ruptură între cei doi lideri a venit în urma faptului că, potrivit primarului Capitalei, Liviu Dragnea o vrea pe Speranța Cliseru drept țap ispășitor pentru evenimentele violente de la protestul Diasporei, din 10 august, care a avut loc în Piața Victoriei. Principalul aliat al Gabrielei Firea este vicepremierul Paul Stănescu.

Deputatul social democrat din Botoșani Răzvan Rotaru și-a arătat solidaritatea față de Gabriela Firea.

„Susţin şi demersul doamnei Gabriela Firea, pentru că nu se mai poate cu atâtea lucruri care se întâmplă în interiorul partidului şi, dacă nu vom aplica rapid o strategie să schimbă anumite lucruri, vom avea de pierdut cu toţii”, a afirmat Răzvan Rotaru, pentru Agerpres.

Totodată, el a mai susținut că „Nu am fost niciodată consultaţi. Nu am fost niciodată luaţi în seamă. S-a trecut peste noi ca şi parlamentari. Eu am mai tras un semnal de alarmă mai demult. Nu a vrut nimeni să mă bage în seamă.”

Un alt deputat din Botoșani și-a anunțat, miercuri, demisia din Partidul Social Democrat. Mihaela Huncă a anunțat, pe pagina sa de Facebook, faptul că nu poate accepta sintagma „două Românii” și nu poate accepta scindarea societății.

 „Am intrat în politică în anul 2000. A fost o decizie bine cumpănită, o decizie pe care am luat-o considerând că doar printr-o astfel de implicare aș fi putut contribui eficient la profesionalizarea și dezvoltarea în primul rând a sistemului din care proveneam și pe care l-am reprezentat mereu, sistemul de învățământ. Am ales social-democrația. Și social-democrată sunt și astăzi. Dar social-democrația în care cred eu, bazată pe valori autentice, pe meritocrație și pe competență nu se mai regăsește astăzi în PSD, fiindcă PSD, din motive ce nu pot să le înțeleg, și-a uitat și menirea, și ideologia. (…)”

Ecaterina Andronescu a afirmat, potrivit Digi24: „Dacă dna Firea are argumetne pentru afirmațiile pe care le face, mi se par fără îndoială afirmații foarte grave. Nu am înțeles de ce nu a discutat de mai multă vreme în interior.”

Și PSD Ilfov anunțat miercuri că o susţine pe Gabriela Firea.

„Organizaţia PSD ILFOV îşi exprimă susţinerea pentru preşedintele său ales statutar doamna GABRIELA FIREA! Spunem NU conducerii discreţionare a unui singur om, spunem NU politicii pumnului în gură adus argumentelor susţinute de cei care nu se află în cercul apropiaţilor domnului Dragnea, spunem NU dezinformării şi manipulării în scopuri personale!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook al filialei.

Și fostul premier Mihai Tudose a criticat-o pe Carmen Dan, ministrul de Interne, pentru intervenția în forță a jandarmilor de la protestul din Piașa Victoriei: „Nu trebuia să ajungem acolo, iar folosirea forţei ar trebui să se manifeste în imobilizare, nu cu baston pe ceafă“, a declarat fostul premier, care şi-a pierdut funcţia în iarnă tot după un conflict cu Carmen Dan.
 

Gabriela Firea a atras și o serie de critici din partea colegilor de partid.

Deputatul PSD Argeş Cătălin Rădulescu cere ca primarul Capitalei să rămână fără sprijin politic din partea PSD.

„Ne deranjează că e un prejudiciu de imagine pe care ni-l aduce permanent. Noi o înțelegem că n-a făcut nimic pentru București, dar nu e de vină partidul”, a afirmat Cătălin Rădulescu.

Senatorul PSD Liviu Pop a afirmat, în Parlament, că „Acest lucru trebuia clarificat în interiorul CEx-ului, este structură de partid. Acolo trebuie discutată viața internă a unui partid, nu în spațiul public. În spațiul public discutăm despre proiecte, despre de ce ne-am angajat în campania electorală, despre poziția partidului privind anumite elemente, din păcate se confundă cele două fronturi, Când ai nemulțumiri vis a vis de un coleg din partid eu știu, că am participat la anumute ședințe ale Cex-ului, acolo se spuneau toate nemulțumirile, acolo trebuie să ne exprimăm nemulțumirile politice”.

Recent, Gabriela Firea l-a acuzat pe Liviu Dragnea de spionaj. 

Miercuri seară, Firea a declarat, la Antena 3, că are informaţii certe că liderul PSD Liviu Dragnea o spionează, îi urmăreşte activitatea şi chiar a pus oameni să-i supravegheze clădirea Primăriei şi casa.

„Am informaţii certe că (n.a – Liviu Dragnea) mă spionează, îmi urmăreşte activitatea, îmi urmăreşte chiar clădirea primariei. Sunt oameni care au fost la mine în aceste zile şi care ulterior au fost sunaţi direct de către dumnealui, mă refer la Liviu Dragnea, să fie întrebaţi de ce au fost la mine, dacă punem ceva la cale. Noi nu puneam nimic la cale. Aveam discuţii absolut normale despre administraţia publică locală, nu conspiram politic. Unii sunt colegi de partid, alţii sunt oameni care au legătură cu partidul sau cu domnia sa, dar nu sunt membi şi mi s-a părut şocant că în loc să fiu chemată să discutăm, să analizăm , aşa cum a spus presei, s-a gândit că este mai bine să continue toată această stratagemă, să ascundem sub preş argumentele şi practic să ne comportăm exact ca cei pe care oficial îi detestă. Spunea că sunt oameni în anumite zone care luptă inegal, care folosesc informaţii fără ca sursa sau calea de obţinere să fie legală. Altfel nu pot să înţeleg cum de a recurs la această metodă, de a pune oameni, mă întreb de unde? Oare tot de la doamna Carmen Dan, care să supravegheze clădirea Primăriei, casa mea?”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Politică

Ciucă, despre renunţarea de către PNL şi PSD la candidatura lui Cîrstoiu: Am constatat că nu reuşeam să îndeplinim obiectivul

Publicat cu

pe

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, la Băileşti, că decizia PNL şi PSD de a renunţa la susţinerea candidatului comun Cătălin Cîrstoiu la funcţia de primar general al Capitalei şi a avea candidaţi separaţi a venit în baza unei analize care arăta că astfel cele două formaţiuni nu reuşeau să îşi îndeplinească obiectivul de a câştiga alegerile în Bucureşti.

Întrebat cum s-a ajuns la ideea unei candidaturi separate la Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a spus că liberalii şi social democraţii au considerat că este bine să ia o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale.

„A fost o analiză pe baza datelor despre modul în care evolua candidatul comun ales de coaliţie şi în momentul în care s-a identificat faptul că nu reuşim să ne îndeplinim obiectivul, am considerat că este bine să luăm o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale. De cealaltă parte, considerăm că este important ca alături de mesajele pe care le-am dat legate de echilibru şi stabilitate, inclusiv în campania electorală, să facem trecerea de la o campanie negativă la una pozitivă, să lăsăm bucureştenilor şansa să aleagă între patru candidaţi, pentru că orice soluţie am fi ales cu un candidat comun, fie din partea PSD, fie din partea PNL, ar fi maximizat şansele primarului în funcţie sau ale candidatului deja înscris, care, aşa cum arată sondajele, au şansele cele mai mari. Această situaţie ducea la o confruntare doar între doi candidaţi”, a spus Ciucă, aflat marţi într-o vizită în judeţul Dolj.

Preşedintele PNL a mai afirmat că în acest moment se poate vorbi despre o resetare a competiţiei politice şi în felul acesta „electoratele, atât cel liberal, cât şi cel social-democrat pot să intre cu o altă speranţă”.

Despre candidatul PNL, Sebastian Burduja, preşedintele PNL a afirmat că acesta este singurul candidat care nu a fost niciodată în funcţia de primar.

„Din perspectiva PNL, venim cu un candidat care este o opţiune nouă, diferă de ceilalţi pentru că nu este în funcţie, nu a fost niciodată în administraţie la nivel local”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă medicul Cîrstoiu va primi o funcţie în Guvern, Ciucă a răspunss că „nici nu s-a pus problema”. „A fost o discuţie cât se poate de decentă pe cifre, era clar că nu există nicio speranţă să putem recupera, motiv pentru care s-a luat această hotărâre”, a afirmat preşedintele PNL.

Citește mai departe

Politică

Ciolacu: Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie; Gabriela Firea, cea mai bună alegere

Publicat cu

pe

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat marţi că decizia ca PSD şi PNL să meargă cu proprii candidaţi la Primăria Capitalei a fost „dificilă”, dar este soluţia corectă şi a afirmat că Gabriela Firea este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care „îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”.

„Decizia ca PSD şi PNL să meargă cu propriii candidaţi la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluţia corectă pentru bucureştenii condamnaţi de patru ani la frig, mizerie, poluare şi trafic blocat care, în loc de soluţii, aveau de ales acum doar între incompetenţă şi circ!”, a afirmat Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democraţilor a punctat că Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie, iar acesta nu poate fi decât Gabriela Firea.

„Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie şi este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraişte de Nicuşor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti! Este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”, a spus Ciolacu.

În altă ordine de idei, premierul i-a mulţumit lui Cătălin Cîrstoiu pentru efortul depus în această perioadă şi i-a urat succes Gabrielei Firea în competiţia electorală pentru funcţia de primar general.

Citește mai departe

Politică

Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie

Publicat cu

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat „un model liberal de administraţie”.

„Toate aceste cancanuri (…) este neplăcut pentru bucureşteni. Din respect pentru ei, trebuie să să mergem înainte şi să le prezentăm un model liberal de administraţie”, a spus ministrul Energiei, adăugând că „întotdeauna” a pus interesul oamenilor „mai presus”.

„Îmi doresc să văd o campanie fără atacuri între niciunul dintre participanţi, să fie o campanie altfel, pentru democraţia adevărată. Aşa trebuie să fie România, după 34 de ani, în care să vorbim realmente pentru bucureşteni pe soluţii, pe programe, pe investiţii, cum ar trebui să arate o capitală europeană. Asta este miza. Poate Bucureştiul să dea exemplul unei altfel de campanii?”, a arătat Sebastian Burduja, conform Agerpres.

Ministrul Energiei îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis în vizita sa oficială în Coreea de Sud.

Coaliţia a decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice.

Sursele au precizat că cei doi candidaţi la Primăria Capitalei nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare