Connect with us

Publicat cu

pe

Naval Group și Serviciul de Suport al Flotei Franceze au semnat un contract pentru întreținerea operațională a submarinelor nucleare de atac (SSN) ale Marinei Franceze. Contractul, care este în vigoare timp de trei ani și valorează câteva sute de milioane de euro, include întreținerea operațională a submarinelor de tip Rubis sia celor din clasa Suffren și toate serviciile conexe: inginerie, întreținere scule și piese de schimb, gestionarea stocului de piese de schimb, platforme de instruire și întreținerea instalațiilor nucleare necesare pentru întreținerea operațională (MCO) a submarinelor.

Contractul a intrat în vigoare la începutul lunii iulie și reunește toate activitățile de întreținere de rutină esențiale pentru disponibilitatea tehnică a submarinelor nucleare de atac.

Acest acord va include mai mulți parteneri ai Naval Group, pentru furnizarea de echipamente strategice (TechnicAtome, Thales, Safran), companii din industrială locală și peste cinci sute de angajați ai Naval Group cu sediul în mai multe localități din Franța.

Acest contract face parte dintr-o fază de tranziție între retragerea treptată din serviciul activ a SSN-urilor din clasa Rubis și sosirea noii generații SSN din clasa Suffren. Scopul este ca Naval Group să efectueze operațiuni de întreținere pentru aceste două tipuri de SSN care au tehnologii și cerințe diferite. Infrastructurile bazei navale din Toulon se află în prezent într-o fază de modernizare pentru a se adapta la această schimbare generațională a submarinelor.

„Aș dori să mulțumesc Marinei Franceze, care și-a pus din nou încrederea în noi. Naval Group se angajează să lucreze alături de clienții săi zilnic și pe termen lung pentru a asigura cea mai bună disponibilitate operațională posibilă a navelor sale”, a declarat Vincent Martinot-Largarde, Vicepreședintele Executiv pentru Servicii al companiei. „Serviciul și performanțele tehnice se află în centrul acestui contract. Naval Group garantează Marinei Franceze un nivel ridicat de siguranță și securitate, precum și o capacitate puternică de asistență tehnică. Prin acest contract, grupul este obligat, de asemenea, să asigure disponibilitatea sistemelor critice ale navelor”, a adăugat acesta.

În România, asocierea Naval Group – Șantierul Naval Constanța, câștigătoare a contractului de achiziţie a corvetelor pentru Forțele Navale

Asocierea dintre Naval Group și Șantierul Naval Constanța a câștigat licitația organizată de Ministerul Apărării Naționale pentru a livra Marinei Militare Române patru corvete Gowind echipate cu tehnologie și armament de ultima generație, printr-o ofertă care a inclus cea mai înaltă tehnologie navală la cel mai competitiv preț.

Naval Group și Șantierul Naval Constanța sunt pregătite să livreze marinei militare cea mai performantă tehnologie de luptă pe mare, de îndată ce contractul pentru construcția celor patru corvete este semnat.

Odată semnat contractul, Forțele Navale Române vor beneficia de patru corvete militare de tip Gowind, echipate cu un set de sisteme de luptă de ultimă generație, anti-submarin, anti-suprafață și antiaeriene, testate în lupta pe mare, conform standardelor NATO.

Corveta Gowind 2500, cu care Naval Group și SNC s-au situat pe primul loc în evaluările specialiștilor MApN, oferă performanțe unice, între care detecția țintelor pe distanțe lungi, o stabilitate superioară, operabilitate optimizată pentru condiții extreme de vreme, fiind echipată cu sisteme performante de apărare anti-aeriană, la suprafață și anti-submarin, integrate prin sistemul de management al luptei Setis®.

Gowind a fost dezvoltată conform cu cele mai noi progrese tehnologice dezvoltate de Naval Group pentru fregatele mari, pentru a anticipa și îndeplini cerințele operaționale viitoare. Corveta Gowind este deja testată pe mare de Marina Egipteană, care este dotata cu patrunave de luptă construite în parterneriat cu Naval Group. Primă navă a fost construită în Franța în doar 38 de luni, iar restul seriei a fost construit cu succes în Egipt, în baza unui amplu program de transfer de tehnologie.

 

Internațional

Naval Group participă la IDEX și Navdex 2023

Publicat cu

pe

logo-naval-group

În februarie 2023, Naval Group participă la cea de-a 16-a ediție a International Defence Exhibition & Conference (IDEX) și la NAVDEX (Naval Defence and Maritime Security Exhibition), ambele desfășurate în perioada 20-24 februarie la Centrul Național de Expoziții Abu Dhabi (ADNEC).

O prezență de lungă durată în Emiratele Arabe Unite

Fiind două dintre cele mai importante expoziții mondiale, IDEX și NAVDEX reprezintă o oportunitate de a întâlni partenerii obișnuiți ai Naval Group și autoritățile cheie din regiune. Naval Group are o istorie lungă de cooperare cu diferitele marine ale regiunii și a construit relații pe termen lung și de încredere de peste 30 de ani.

De exemplu, Naval Group este prezent în Arabia Saudită printr-o filială care realizează contracte de servicii pentru Royal Saudi Naval Force. O altă filială Naval Group a fost deschisă în 2018 în Egipt pentru a asigura suportul în serviciu al flotei, care include 2 docuri pentru elicoptere de aterizare clasa MISTRAL, 1 fregata FREMM și 4 corvete Gowind®.

Prin transferul de cunoștințe și cercetarea comună, Naval Group lucrează cu partenerii săi din Emirate pentru a crea oportunități de înaltă calificare pentru cetățenii UAE și pentru a obține progresiv încrederea în sine și autonomia țării. De exemplu, de la înființarea sa în 2019, Naval Group participă la inițiativa Consiliului Tawazun constând într-un program de stagiu cunoscut sub numele de Emirati Global Acceleration Program (E-GAP). Acest program le permite tinerilor cetățeni din Emiratele Arabe Unite să urmeze stagii la Naval Group, în timp ce sunt îndrumați de unii dintre experții noștri, pentru a contribui la dezvoltarea abilităților tinerilor studenți din Emiratele Arabe Unite și pentru a le permite să sprijine nevoile de apărare ale țării în anii următori.

De exemplu, Naval Group este atent la nevoile Marinei Emirate în materie de pregătire și este disponibil să dezvolte soluții adaptate acestor nevoi. Prezența Naval Group în Emiratele Arabe Unite va permite, de asemenea, dezvoltarea de tehnologii inovatoare pentru a servi nevoilor operaționale ale Marinei și Gărzilor de Coastă. Aceste produse pot fi, de asemenea, direcționate către piețele de export, iar beneficiul economic va avea un impact pozitiv asupra bazei industriale naționale de apărare și a piețelor regionale. Apropierea cu utilizatorul final va permite o mai mare reactivitate și eficiență a serviciilor clienților.

Prezentarea tehnologiilor de ultimă oră pentru marinele mondiale

Bazându-se pe experiența de 400 de ani în sprijinirea marinei franceze, Naval Group este partenerul ales pentru multe marine internaționale. Naval Group va prezenta inovațiile de ultimă oră create pentru marinele moderne la cabinele sale IDEX și NAVDEX, demonstrându-și capacitățile ca integrator naval principal prin soluții navale de înaltă tehnologie pentru luptă și managementul crizelor, cum ar fi fregata Bel[email protected], corveta Gowind® sau Sistem de management al luptei SETIS.

Naval Group este, de asemenea, recunoscută pentru expertiza sa în domeniul dronelor. Naval Group integrează toate tipurile de vehicule fără pilot – aeriene, de suprafață și subacvatice – pentru a crește capacitățile operaționale ale unei flote de luptă. Acesta reprezintă un nou potențial pentru misiunile de informații, supraveghere și explorare și devine un multiplicator de forță atunci când dronele sunt complet integrate în navă.

Citește mai departe

Internațional

LIFE-SEADETECT, proiect condus de Naval Group pentru protecția cetaceelor, a fost lansat

Publicat cu

pe

Ca parte a programului LIFE1 finanțat de Uniunea Europeană pentru mediu și acțiuni climatice, Naval Group a construit și conduce proiectul SEADETECT care vizează dezvoltarea unui sistem automat de detectare a mamiferelor marine pentru a preveni coliziunile dintre nave și cetacee.

Acest proiect de patru ani reunește zece parteneri din trei țări europene: Belgia, Franța și Italia. Angajamentul Naval Group față de acest proiect face parte din dorința sa de a consolida dinamica protecției mediului în cadrul activităților sale.

Abordarea consecințelor traficului maritim: o nevoie urgentă de biodiversitate

Astăzi, economia globală se bazează în principal pe traficul maritim, care reprezintă 80% din volumul comerțului mondial și 70% ca valoare. Acest trafic intens implică un număr tot mai mare de nave care se deplasează prin mările și oceanele lumii, ceea ce crește riscul de coliziune cu cetaceele.

Dintre cele 80 de specii de cetacee din lume, un sfert sunt considerate „amenințate”, în timp ce 10% sunt clasificate ca „pe cale de dispariție”. Implementarea soluțiilor pentru a le proteja de traficul maritim comercial în continuă creștere devine o problemă urgentă pentru biodiversitate.

În fața acestei situații, Naval Group și partenerii săi europeni lucrează împreună pentru a dezvolta o nouă soluție care să permită navelor echipate cu o cutie SEADETECT să reducă coliziunile cu cetaceele cu 80%.

SEADETECT – Noua soluție automatizată pentru prevenirea coliziunilor

Coliziunile se datorează adesea unei combinații de 3 factori: capacitatea de detectare, timpul de reacție al echipajului și timpul necesar manevrării navei, care depinde de dimensiunea acesteia, viteza și starea mării.

Scopul SEADETECT este de a oferi o soluție concretă și eficientă pentru a detecta în mod autonom cetaceele dar și obstacolele sau obiectele plutitoare precum containerele pentru a preveni coliziunile cu nave. Datorită unui sistem performant de fuziune și procesare a datelor, această soluție va face posibilă detectarea în timp real a unui obiect lung de 2 metri la suprafață la o distanță de 1 km, zi și noapte, chiar și în condiții maritime complexe (puternice). stări maritime sau condiții meteorologice nefavorabile).

Proiectul este format din din trei sisteme:

  • Un sistem instalat pe nave mari care oferă alerte în timp real pe punte despre detectarea obiectelor plutitoare neidentificate, în special a mamiferelor marine.
  • O rețea de geamanduri pasive de monitorizare acustică care va detecta și triangula poziția cetaceelor în timp real.
  • Un software de detectare partajat alimentat de detecțiile obținute pentru a informa navele echipate cu privire la riscurile de coliziune.

Pentru a atinge acest obiectiv, Naval Group și filiala sa Sirehna, în calitate de coordonatori ai proiectului, folosesc experiența lor în percepția, monitorizarea și fuzionarea datelor, inteligența artificială și războiul asimetric.

Prin urmare, sistemul SEADETECT va oferi o soluție pentru a reduce problema tot mai mare a coliziunilor pe mare, în beneficiul mediului, a siguranței maritime și a protecției cetaceelor.

Proiectul include următorii parteneri:

  • Franța: Sirehna, NexVision, Quiet-Oceans, Greenov, Onera, Diades Marine, Bureau Veritas, La Méridionale, Naval Group
  • Belgia: Imec (Universitatea Gent), Institutul Regal Belgian de Științe Naturale
  • Italia: Tethys
Citește mai departe

Internațional

Noua carte a prințului Harry, scoate la iveală informații detaliate ale vieții sale tumultoase

Publicat cu

pe

Prințul Harry l-a acuzat pe fratele său că l-a atacat fizic în noul său memoriu, care dezvăluie o gamă largă de conversații private între el și alți membri ai familiei regale britanice și detaliază despărțirea sa de familie, potrivit instituțiilor de presă care au spus că au obținut copii timpurii ale cărții, analizează CNN.

Poate cea mai dramatică revelație care a apărut a fost acuzația din partea Ducelui de Sussex, referitoare la o altercație cu Prințul William în timpul unui argument despre soția sa, Meghan, Ducesa de Sussex, în 2019, raportată pentru prima dată de The Guardian.

Aceasta este doar una dintr-o serie de nemulțumiri și acuzații pe care Harry pare să le facă în autobiografie. Alte dezvăluiri senzaționale includ divulgarea numărului de luptători talibani pe care i-a ucis în timp ce slujea armata, în Afganistan, vorbirea despre consumul de droguri în adolescență și discuțiile cu o femeie ce avea „puteri” despre regretata sa mamă, Diana, Prințesa de Wales.

CNN nu a văzut o copie a cărții, dar a solicitat o copie anticipată a cărții de la editorul Penguin Random House înainte de lansarea acesteia pe 10 ianuarie. Palatul Kensington, Palatul Buckingham și un purtător de cuvânt al Sussex au refuzat cererea CNN de a comenta despre presupusa altercație.

Primele titluri ale celor raportate până acum:

Harry spune că William l-a împins la podea

The Guardian susține că a văzut o copie anticipată a memoriului foarte așteptat al lui Harry, „Spare ”, în care ducele susține că William, Prințul de Wales, l-a doborât la podea în timpul altercației.

Presupusa încăierare a avut loc după o conversație între cei doi frați, în timpul căreia William, moștenitorul tronului britanic, a numit-o pe Meghan „dificilă”, „nepolitică” și „abrazivă”, potrivit The Guardian. Confruntarea a escaladat până când William l-a prins de guler, i-a rupt colierul și l-a doborât la podea, a relatat ziarul, citat de CNN.

Articolul se concentrează pe presupusa altercație fizică dintre frați, dar descrie cartea drept un „volum remarcabil”.

Povestea relatează versiunea lui Harry, în care William ajunge la casa fratelui său din Nottingham Cottage, pe terenul Palatului Kensington, din Londra, pentru a discuta despre „întreaga catastrofă” a relației lor și a luptelor cu presa.

Harry susține că William l-a atacat după ce i-a dat apă, încercând să răcească schimbul verbal aprins, potrivit The Guardian.

Articolul îl citează pe Harry: „A pus apa jos, mi-a spus alt nume, apoi a venit la mine. Totul s-a întâmplat atât de repede. Deci foarte repede. M-a prins de guler, rupându-mi colierul și m-a trântit la podea. Am aterizat pe castronul câinelui, care mi-a crăpat sub spate, bucățile tăindu-mă. Am stat acolo o clipă, amețit, apoi m-am ridicat în picioare și i-am spus să iasă”.

Articolul spune că Harry afirmă în carte că William l-a îndemnat să riposteze, dar el a refuzat să facă acest lucru. William a plecat, dar mai târziu s-a întors „arătând regretat” și și-a cerut scuze, potrivit articolului The Guardian, citând cartea.

Harry își amintește cererea lui Charles

În altă parte în raportul Guardian, Harry își amintește că s-a întors în Marea Britanie pentru prima dată de când s-a retras ca senior regal, în aprilie 2021, pentru înmormântarea soțului Reginei, Prințul Philip .

Ocazie sumbră, a fost prima dată când ducele s-a reunit cu tatăl său, acum regele Carol al III-lea, și cu William, de când el și Meghan au vorbit cu Oprah Winfrey pentru interviul lor extraordinar.

Povestirea lui Harry sugerează că tensiunile cu William au rămas ridicate și îl citează pe Charles implorându-i fiilor săi „să nu facă din ultimii ani o mizerie”, potrivit articolului The Guardian, transmite CNN.

Alte ziare tabloide din Marea Britanie susțin acum că au obținut o copie în limba spaniolă a „Spare”, după ce a fost pusă la dispoziție din greșeală în unele librării din Spania, joi, înainte de lansarea programată săptămâna viitoare. În Spania, cartea se numește „En La Sombra”, care se traduce prin „În umbră”.

Îngrijorare pentru Camilla

Potrivit rapoartelor suplimentare de la Mail Online și The Sun, o altă anecdotă din carte povestește cum se spune că Harry l-a „implorat” pe tatăl său să nu se căsătorească cu Camilla, care acum este Regina Consort, și s-a temut că va fi o „mamă vitregă rea”.

Rapoartele Mail Online și The Sun spun că Harry și-a amintit că el și William au spus că o vor primi pe Camilla în familie, dar i-au cerut tatălui lor să nu se căsătorească cu ea, numind-o pe Camilla „cealaltă femeie”.

Citând din copia cărții, Mail Online a raportat că Harry scrie: „Îmi amintesc că mă întrebam… dacă ar fi crudă cu mine; dacă ea ar fi ca toate mamele vitrege rele din povești”, adăugând: „Willy a avut demult o bănuială față de cealaltă femeie”. De asemenea, el compară întâlnirea cu ea pentru prima dată cu o injecție, scriind în carte „închide ochii și nici nu vei simți”.

Prințul Harry mai scrie că era prea tânăr pentru a bănui aventura tatălui său, dar notează că fratele său „a avut suspiciuni” de mult timp, potrivit raportului The Sun. „L-ar deruta și l-ar chinui… Când au fost confirmați, a simțit un regret groaznic pentru că nu a spus sau nu a făcut nimic mai devreme”, spune Prințul Harry, conform The Sun. Adaugă în carte faptul că în copilărie a simțit „lipsa de stabilitate, absența iubirii și a afecțiunii în casă”, ilustrează aceeași sursă menționată mai sus.

Foarte așteptatul memoriu începe cu dedicația „Pentru Meg, Archie și Lili… și, desigur, mama mea”, potrivit Mail Online și Sun, citat de CNN.

Decese în Afganistan

Ziarul britanic, The Telegraph, relatează că Prințul Harry susține că a ucis 25 de persoane în timp ce a slujit armata britanică în Afganistan, spunând că, în plină luptă, el și-a văzut țintele mai mult ca „piese de șah” decât ca oameni.

Progresele tehnologiei „în epoca apașilor și a laptopurilor” i-au permis lui Harry să spună „cu exactitate câți combatanți inamici” a ucis, adăugând că i s-a părut esențial să nu-i fie frică de acest număr.

„Deci numărul meu este 25. Nu este un număr care mă umple de satisfacție, dar nici nu mă jenează”, spune el, potrivit Telegraph.

Harry mai relatează că obișnuia să urmărească filmări ale fiecărei „ucideri” după ce se întorcea la bază, de la camera montată pe nas, a raportat Telegraph, și că în „confuzia luptei” îi vedea pe cei pe care i-a ucis ca fiind „răi eliminați înainte de a putea ucide bunătăți”.

Harry recunoaște consumul de droguri în adolescență

Harry, care locuiește acum în California împreună cu Meghan și cei doi copii ai lor, recunoaște și el că a consumat cocaină la vârsta de 17 ani, potrivit Sky News, citat de CNN.

Potrivit instituției de presă din Marea Britanie, care susține și acum că a obținut o copie scursă, Harry scrie: „Desigur că luam cocaină în acel moment. La cineva acasă, într-un weekend de vânătoare, mi s-a oferit o linie”, a relatat sursa anterioară.

„Nu a fost foarte distractiv și nu m-a făcut să mă simt deosebit de fericit așa cum părea să se întâmple altora, dar m-a făcut să mă simt diferit și acesta a fost obiectivul meu principal. A simți. Să fie diferit”, adaugă Prințul Harry, conform Sky. „Eram un tânăr de 17 ani, dispus să încerce aproape orice ar schimba ordinea prestabilită… Cel puțin, de asta încercam să mă conving.”

Prințul Harry a recunoscut anterior că a consumat droguri în tinerețe. În 2002, când era un școlar de 16 ani, s-a confruntat cu acuzații de consum de alcool și de canabis în rândul minorilor, a raportat anterior CNN. O mărturisire de consum intens de alcool și marijuana când avea 16 ani l-a determinat pe tatăl său să-l trimită la centrul de dezintoxicare, Phoenix House UK, pentru o zi.

Diana a vorbit prin intermediul unei femei cu „puteri”

Harry dezvăluie, în memoriile sale, că a încercat să-și contacteze regretata mama printr-o femeie care pretindea că are „puteri”, conform copiei anticipate a cărții sale văzute de The Guardian.

Într-un articol publicat joi, ziarul britanic relatează un pasaj în care Harry spune că femeia i-a oferit un mesaj de la Diana. „Trăiești viața pe care ea nu a putut-o… Trăiești viața pe care și-a dorit-o pentru tine”, i-a spus femeia lui Harry într-un mesaj despre care a spus că este de la Diana, transmite The Guardian, citat De CNN.

Diana a murit în 1997, când Harry avea 12 ani.

Harry nu se referă la femeia care a transmis mesajul ca fiind „medium” sau „clarvăzătoare”, dar a recunoscut „procentul mare de șansă de umilință”. În carte, Harry descrie senzația de emoție când femeia i-a spus „Mama ta este cu tine”, subliniază The Guardian.

Ruptura de familia regală

Prințul Harry este așteptat să dezvăluie și mai multe detalii despre ruptura lui în curs cu familia regală, după ce a stabilit mai multe interviuri de televiziune care urmează să fie difuzate în zilele următoare, prezintă CNN.

Tachinând unu-la-unu cu regalitatea din cauza difuzării unui interviu, luni, co-prezentatorul „Good Morning America”, Michael Strahan, a dezvăluit că Harry îl descrie pe William în carte drept „dușmanul său”.

Într-un fragment din interviul viitor, Strahan întreabă: „Există un citat în această carte în care te referi la fratele tău drept „fratele tău iubit și dușmanul tău”. Cuvinte puternice. Ce ai vrut să spui cu asta?”, ilustrează aceeași sursă.

Harry poate fi văzut dând din cap înainte de a răspunde: „Întotdeauna a existat această competiție între noi, în mod ciudat. Cred că joacă cu adevărat sau întotdeauna a jucat moștenitorul/ rezerva.”

Separat, ducele a susținut și interviuri cu Anderson Cooper pentru „60 Minutes” de la CBS și Tom Bradby de la rețeaua britanică ITV, ambele urmând să fie difuzate duminică.

„Prin ce a trebuit să treacă Meghan a fost într-o anumită măsură similar cu ceea ce au pățit Prințesa Kate și Regina Camilla, circumstanțe foarte diferite”, îi spune Harry lui Anderson Cooper. „Dar apoi adaugi elementul de cursă, pe care presa britanică a sărit imediat. Am intrat în acest lucru incredibil de naiv.”

Harry adaugă că a fost „probabil fanatic înainte de relația cu Meghan”.

În cel mai recent clip de previzualizare din partea ITV, lansat joi, Harry spune că el „tot crede în monarhie”, dar când a fost întrebat dacă anticipează să joace un rol în viitorul acesteia, el răspunde: „Nu știu”. De asemenea, Harry nu va fi atras de faptul că familia lui se va întoarce în Marea Britanie în luna mai pentru încoronarea tatălui său, confirmă CNN.

„Se pot întâmpla multe de acum până atunci”, spune Harry în clipul scurt. „Dar, ușa este întotdeauna deschisă. Mingea este în terenul lor. Sunt multe de discutat și sper cu adevărat că sunt dispuși să stea jos și să vorbească despre asta”.

O altă parte a clipului promoțional de un minut îl prezintă pe Harry care sugerează, din nou, faptul că Palatul Buckingham a plantat rapoarte negative în presă.

Răspunzând la sugestia lui Bradby, unii oameni îl vor acuza că a invadat intimitatea familiei fără permisiune, Harry spune: „Aceasta ar fi acuzația oamenilor care nu înțeleg sau nu vor să creadă că familia mea a informat presa. Nu știu cum, a rămâne tăcut, va îmbunătăți vreodată lucrurile”.

De la nunta lor din 2018, relația dintre Harry și Meghan a fost supusă unei examinări intense a presei, cu un accent deosebit, pus pe Ducesa de Sussex.

Într-un documentar recent de pe Netflix, Harry a acuzat mass-media pentru că a pus un stres excesiv asupra lui Meghan, ceea ce a dus la un avort spontan și la gânduri de sinucidere.

Cuplul a spus că acoperirea necruțătoare din media i-a determinat în cele din urmă să renunțe la a mai fi membrii familiei regale. Harry a recunoscut, în documentarul de șase părți, că nu s-a descurcat „deosebit de bine” la început cu deteriorarea sănătății mentale a lui Meghan.

„Știam că se lupta; ne luptam amândoi, dar nu m-am gândit niciodată că va ajunge în acel stadiu. Faptul că a ajuns la acel stadiu, m-a făcut să mă simt supărat și rușinat”, a povestit Harry, adăugând: „Am tratat asta ca Harry instituțional, spre deosebire de soțul Harry”.

Meghan a spus că vrea să meargă undeva pentru ajutor, dar a susținut că nu i s-a permis din cauza preocupărilor cu privire la modul în care va arăta instituția, fără a preciza cine a oprit-o. Ea a făcut comentarii similare în interviul său exploziv din 2021 cu Oprah Winfrey, conform CNN.

 

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare