Internațional

Naval Group a livrat A.R.A. Storni, a treia navă de patrulare offshore multi-misiune dezvoltată pentru Argentina

Publicat cu

pe

A treia dintre cele patru nave de patrulare argentiniene (OPV) comandate de Marina Argentiniană, OPV 87 A.R.A. Storni, a fost predată pe 13 octombrie în prezența căpitanului Santiago Villemur, reprezentant al Marinei Argentinei în Franța.

A.R.A. Storni a fost livrat marinei argentiniene la Concarneau, în prezența căpitanului Santiago Villemur, reprezentant al Marinei Argentiniene în Franța, care a predat și comanda navei comandantului Óscar Latorre.

Această livrare a fost efectuată de echipe din Naval Group și Kership, un joint-venture între Piriou și Naval Group și face parte din contractul semnat de Naval Group cu Argentina în 2019 pentru livrarea a patru nave de patrulare multi-misiune. A.R.A. Bouchard (fost L’Adroit) a fost livrată în decembrie 2020 și A.R.A Piedrabuena pe 13 aprilie anul acesta.

Odată cu livrarea A.R.A. Storni, programul continuă să progreseze conform programării, pentru a se încheia cu livrarea ultimei nave programate pentru aprilie 2022. Un echipaj de 44 de persoane din Marina Argentinei a fost instruit în operarea și întreținerea navei.

Această a treia navă de patrulare din seria achiziționată de Marina Argentiniană oferă aceleași active și caracteristici ca și cele ale A.R.A. Piedrabuena. Mai bine armat și motorizat decât Bouchard, echipat cu un sistem activ de stabilizare și un propulsor de arc, este, de asemenea, testat pe gheață, adică adaptat navigației în apele reci din Antarctica.

Jean-Claude Flandrin, directorul programului, a declarat: „Livrarea acestei a treia nave de patrulare marchează o etapă foarte importantă pentru program, care a fost atinsă la timp, în ciuda crizei de sănătate care a marcat ultimii doi ani. Echipele sunt mobilizate pentru pregătirea echipajului care va pleca în Argentina cu nava. Odată finalizat antrenamentul, ne vom concentra eforturile spre livrarea ultimei nave din serie, care a fost lansată luna trecută „.

Olivier Michel, director de vânzări pentru America Latină, a adăugat: „Suntem mândri de încrederea pe care Marina Argentiniană a acordat-o Naval Group pentru furnizarea acestor nave polivalente de ultimă generație, care vor permite țării să își îndeplinească misiunile suverane. Această livrare este o altă demonstrație a capacităților și angajamentului Naval Group și al partenerilor săi față de clienții săi de a răspunde nevoilor lor operaționale.”

OPV 87, o navă inovatoare

Navele de patrulare offshore argentiniene beneficiază de inovațiile dezvoltate de Naval Group și testate de Marina franceză, care operează L’Adroit în mai multe oceane timp de șase ani pentru operațiuni multiple de securitate maritimă, singure sau în cooperare:

  • Anduranță foarte mare și rezistență excelentă în apă;
  • O vizibilitate de 360 ​​° și un catarg unic pentru o acoperire panoramică a radarului;
  • Desfășurarea rapidă, sigură și discretă a ambarcațiunilor de intervenție lansate de un sistem dublu de rampe la pupa navei de patrulare.

Această gamă de nave beneficiază, de asemenea, de expertiza Naval Group în sisteme de informare și comandă, permițând supravegherea extinsă a spațiului maritim și detectarea comportamentelor suspecte. A.R.A Storni este echipat cu sistemul POLARIS® și cu sistemul de identificare NiDL®, dezvoltat special de Naval Group pentru misiuni de acțiune pe mare și testat pe mare de Marina Franceză.

Caracteristici tehnice

Nava de patrulare offshore este capabilă să rămână pe mare timp de peste trei săptămâni, să atingă o viteză de 20 de noduri și să găzduiască un elicopter. Implementat de un echipaj redus de 40 de membri, acesta poate găzdui, de asemenea, aproximativ douăzeci de pasageri suplimentari.

  • Lungime: 87 metri
  • Grinzi: 14 metri
  • Deplasare: 1.650 tone
  • Viteză max: peste 20 de noduri
  • Cazare: 59 (echipaj și pasageri)
  • Rezistență: peste 7.000 mile marine
  • Capacitate de îmbarcare: două nave ușoare de 9 metri și un elicopter de 10 tone.

În România, asocierea Naval Group – Șantierul Naval Constanța, câștigătoare a contractului de achiziţie a corvetelor pentru Forțele Navale

Asocierea dintre Naval Group și Șantierul Naval Constanța a câștigat licitația organizată de Ministerul Apărării Naționale pentru a livra Marinei Militare Române patru corvete Gowind echipate cu tehnologie și armament de ultima generație, printr-o ofertă care a inclus cea mai înaltă tehnologie navală la cel mai competitiv preț.

Naval Group și Șantierul Naval Constanța sunt pregătite să livreze marinei militare cea mai performantă tehnologie de luptă pe mare, de îndată ce contractul pentru construcția celor patru corvete este semnat.

Odată semnat contractul, Forțele Navale Române vor beneficia de patru corvete militare de tip Gowind, echipate cu un set de sisteme de luptă de ultimă generație, anti-submarin, anti-suprafață și antiaeriene, testate în lupta pe mare, conform standardelor NATO.

Corveta Gowind 2500, cu care Naval Group și SNC s-au situat pe primul loc în evaluările specialiștilor MApN, oferă performanțe unice, între care detecția țintelor pe distanțe lungi, o stabilitate superioară, operabilitate optimizată pentru condiții extreme de vreme, fiind echipată cu sisteme performante de apărare anti-aeriană, la suprafață și anti-submarin, integrate prin sistemul de management al luptei Setis®.

Gowind a fost dezvoltată conform cu cele mai noi progrese tehnologice dezvoltate de Naval Group pentru fregatele mari, pentru a anticipa și îndeplini cerințele operaționale viitoare. Corveta Gowind este deja testată pe mare de Marina Egipteană, care este dotata cu patrunave de luptă construite în parterneriat cu Naval Group. Primă navă a fost construită în Franța în doar 38 de luni, iar restul seriei a fost construit cu succes în Egipt, în baza unui amplu program de transfer de tehnologie.

Apasă pentru a comenta

Articole Populare

Exit mobile version