Connect with us

Politică

Mugur Cozmanciuc: Vreau să pun umărul, să dăm o șansă la dezvoltare județului Teleorman

Publicat cu

pe

CMF 11240002

Ce v-a determinat să candidați la aceste alegeri parlamentare? 

Candidez pentru un nou mandat în Parlament pentru că vreau să continui munca în slujba cetățenilor, să mă implic în realizarea de inițiative legislative în folosul teleormănenilor și nu numai.

Vreau să pun umărul, să dăm o șansă la dezvoltare și acestui județ, care a fost sărăcit și abuzat atâta timp. De mai bine de 30 de ani, teleormănenii și nevoile lor au fost invizibile pentru politicienii pesediști. PSD-ul nu le-a lăsat nicio șansă la o viață mai bună.

Județul Teleorman are nevoie de atenție, are nevoie de oameni care să lupte pentru a-l smulge din sărăcia întreținută de PSD.

Care considerați că sunt cauzele pentru care Teleormanul a rămas atât de mult în urmă, chiar și față de județele de lângă?

E suficient să ne uităm în județul vecin, Giurgiu, ca să vedem că se poate. Avem și alte exemple: județe din Transilvania și Banat, cum ar fi Brașov, Arad sau Oradea, unde PNL a demonstrat că se poate: oamenii au salarii mai mari, drumuri mai bune, micii antreprenorii locali prosperă, se atrag fonduri europene pentru dezvoltare.

De ce în Giurgiu se poate și în Teleorman nu s-a putut? Teleorman a pierdut peste 30 de ani din cauza PSD. Administrațiile PSD care s-au succedat nu au făcut decât să țină județul captiv intereselor proprii.

Lipsa investițiilor, lipsa parcurilor industriale, promise dar nefăcute, lipsa fondurilor europene, toți acești factori au contribuit la depopularea județului și la îmbătrânirea populației.

PNL a scos din sărăcie localități și județe întregi în restul României. Modelul liberal, axat pe dezvoltare, este unul de succes. Județul Teleorman are șansa unui viitor bun daca oamenii vor vota PNL.

Care este oferta Partidului Național Liberal pentru Teleorman? 

Partidul Național Liberal vine în Teleorman cu o strategie solidă axată pe creștere economică și dezvoltarea locurilor de muncă și atragerea de fonduri europene, sprijinirea antreprenorilor locali. Județul are nevoie de de parcuri industriale, de proiecte de infrastructură care să atragă investitori și să păstreze tinerii aici.

Schimbările pe care le propunem nu se vor întâmpla peste noapte. Dar, pentru început, putem cel puțin să fim la nivelul județului vecin, Giurgiu, care, din păcate, ne-a cam lăsat în urmă. Este timpul să construim împreună un viitor în care oamenii să-și dorească să rămână aici, acasă, în Teleorman. 

Am văzut că un accent special este acordat agriculturii în programul PNL. Ce ar trebui făcut din acest punct de vedere? 

Potențialul agricol al județului este unul imens. Din păcate, agricultura din Teleorman nu beneficiază de niciun sprijin din partea celor care conduc județul.

Și cel mai important sprijin ar putea să fie un sistem modern de irigații. Apoi, trebuie să sprijinim financiar fermierii, prin credite sau fonduri europene, dar și să ii ajutam pe producători să-și vândă la un preț avantajos produsele.

Cum poate fi oprit acest exod al tinerilor din Teleorman? 

Mii de tineri pleacă în fiecare an din Teleorman pentru că PSD-ul nu le-a lăsat nicio șansă la o viață mai bună. Modelul liberal, axat pe dezvoltare, este unul de succes și ar putea să țină tinerii aici, acasă.

Județul Teleorman are șansa unui viitor bun daca oamenii vor vota PNL.

Sunt convins că soluțiile PNL: locuri de muncă bine plătite, dezvoltarea infrastructurii și construcția de parcuri industrial pentru a atrage investitori, sprijinirea antreprenorilor locali, atragerea proiectelor cu finanțare europeană, vor convinge tinerii teleormăneni că pot să aibă un viitor mai bun și aici în Teleorman.

Eu sunt convins că da, se poate un viitor mai bun și aici, în Teleorman! Dar totul începe cu votul pe care oamenii îl vor da la aceste alegeri.

 

 

Politică

Guvernul a adoptat proiectul de lege prin care armata va putea doborî dronele care pătrund în spațiul aerian al țării

Publicat cu

pe

Guvernul a aprobat joi proiectul de lege privind controlul utilizării spațiului aerian național.

Astfel, aparatele de zbor fără pilot la bord (drone) vor beneficia de „atenția și rigorile” prevăzute în prezent pentru aparatele de zbor cu pilot la bord din perspectivă civilă, dar și din perspectivă militară, potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

„Punctez şi două proiecte din domeniul apărării naţionale, proiectul de lege privind controlul utilizării spaţiului aerian naţional, care abordează, dintr-o perspectivă nouă, controlul utilizării spaţiului aerian naţional, plecând de la sfera extinsă a riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, a integrităţii spaţiului aerian naţional şi a siguranţei aeronautice, a vieţii şi sănătăţii persoanelor şi a patrimoniului. Actul normativ va extinde şi reglementa măsurile pentru controlul utilizării spaţiului aerian naţional, a sistemelor de aeronave fără pilot la bord şi pentru alte vehicule aeriene”, a spus Constantin, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, după ședința de guvern, potrivit Agerpres.

Armata va putea doborî dronele care ajung în spațiul aerian al României

Mihai Constantin a mai precizat că prin adoptarea actului normativ „se va crea un nou cadru de cooperare şi de coordonare la nivelul autorităţilor şi instituţiilor care au competenţe în gestionarea şi monitorizarea spaţiului aerian naţional, precum şi de asigurare a respectării regulilor de utilizare a acestuia, ceea ce contribuie la creşterea siguranţei şi securităţii aviaţiei”.

Acesta a mai adăugat că, de asemenea, Guvernul a aprobat şi un proiect de lege iniţiat de Ministerul Apărării Naţionale privind desfăşurarea pe timp de pace a misiunilor şi operaţiilor militare pe teritoriul statului român.

„Acesta urmăreşte crearea cadrului juridic care să permită desfăşurarea unor misiuni şi operaţii pe teritoriul statului nostru. Proiectul de lege asigură completarea normelor în vigoare cu privire la pregătirea şi desfăşurarea misiunilor şi operaţiilor pe timp de pace pe teritoriul naţional de către forţele armate. Cele două proiecte de lege vor fi transmise spre dezbatere şi adoptare Parlamentului”, a mai precizat Mihai Constantin.

Cele două proiecte de lege trebuie dezbătute și votate de Parlament, iar apoi promulgate de președinte.

Citește mai departe

Internațional

România intră oficial în spațiul Schengen terestru de la 1 ianuarie 2025. Consiliul JAI a votat eliminarea controalelor la frontierele interne terestre

Publicat cu

pe

România intră în spațiul Schengen terestru de la 1 ianuarie 2025. Ministrii de interne ai Uniunii Europene au adoptat decizia de a elimina controalele la frontierele interne terestre pentru Bulgaria și România începând cu anul viitor.

România, oficial în Schengen de la 1 ianuarie 2025

Comisia Europeană salută hotărârea unanimă a Consiliului de a ridica controalele la frontierele interne terestre cu România și Bulgaria de la 1 ianuarie 2025, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

„România va fi membru cu drepturi depline în spaţiul Schengen începând cu 1 ianuarie 2025. Este o decizie istorică care a fost luată în urmă cu puţin timp la Consiliul JAI reunit la Bruxelles. Aceasta este o victorie a dreptăţii şi a demnităţii naţionale şi un semnal clar că nu vom accepta vreodată să fim cetăţeni de mâna a doua în Europa! Este, înainte de toate, un triumf al tuturor românilor, indiferent de opţiunea politică sau de situaţia socială. Este o victorie a muncii în echipă pentru binele ţării. Pentru că la acest moment au contribuit lideri de opinie din ţară şi din străinătate, personalităţi publice şi oameni obişnuiţi, alături de miniştri, diplomaţi, europarlamentari şi tehnicieni din zeci de instituţii.

Pentru companiile româneşti care fac afaceri cu parteneri din statele europene, eliminarea controalelor la frontiere va facilita comerţul şi va reduce costurile logistice. Asta înseamnă că mărfurile româneşti vor deveni mai competitive, ceea ce va stimula economia şi va crea noi oportunităţi de afaceri şi locuri de muncă. Iar, pentru români, această decizie aduce beneficii concrete şi imediate. Mai ales pentru cei din diaspora, care călătoresc frecvent în România, în special în perioada sărbătorilor. Nu se va mai sta zeci de ore la frontiere, ci se va circula liber, fără controale suplimentare. Asta înseamnă mai mult timp petrecut cu familiile şi mai puţin stres în călătorii”, a declarat, joi, Marcel Ciolacu.

Citește mai departe

Politică

Klaus Iohannis a convocat noul Parlament pentru 20 decembrie. Anunțul Administrației Prezidențiale

Publicat cu

pe

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat noul Parlament vineri, 20 decembrie 2024, la ora 14:00, la Palatul Parlamentului, în urma alegerilor legislative din 1 decembrie.

Iohannis a convocat noul Parlament pentru 20 decembrie 2024

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, decretul privind convocarea Parlamentului României, ales la data de 1 decembrie 2024, în ziua de vineri, 20 decembrie 2024, la ora 14:00, la Palatul Parlamentului”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Lista noului Parlament conține 465 de nume, dintre care 331 sunt deputați, iar 134 senatori. Mandatele au fost împărțite după alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024:

  • PSD: 123 de mandate (86 de deputați și 37 de senatori);
  • AUR: 92 de mandate (64 de deputați și 28 de senatori);
  • PNL: 72 de mandate (50 de deputați și 22 de senatori);
  • USR: 59 de mandate (40 de deputați și 19 senatori);
  • SOS: 38 de mandate (27 de deputați și 11 senatori);
  • UDMR: 32 de mandate (22 de deputați și 10 senatori);
  • POT: 32 de mandate (25 de deputați și 7 senatori);
  • Minorități: 19 deputați.
Citește mai departe

Facebook

Articole Populare