Politică
Monica Coman: Sunt profesoară și vreau ca elevii mei să aibă un viitor mai bun, aici, Teleorman
CMF 11240002
Ce v-a determinat să candidați la aceste alegeri parlamentare?
Sunt cadru didactic și candidez pentru că vreau ca elevii mei să aibă un viitor mai bun, aici, Teleorman. Nu mai vreau ca ei sa fie nevoiți să plece și să își facă un viitor la București sau în străinătate.
Care considerați că sunt cauzele pentru care Teleormanul a rămas atât de mult în urmă, chiar și față de județele de lângă?
Teleorman a pierdut 30 de ani de dezvoltare din cauza PSD, care a condamnat județul la sărăcie. Județul a rămas mult în urmă din cauza lor, strategia politica a PSD a fost să țină acest județ captiv și sărac. Teleorman are un potențial agricol și industrial fantastic, e nevoie doar de oameni care să își dorească să pună umărul pentru dezvoltarea lui.
Doar PNL a demonstrat că știe ce înseamnă dezvoltarea, a scos din sărăcie localități și județe întregi în restul României. În plus, în timpul guvernării PNL au fost alocate cele mai multe fonduri pentru educație. Modelul liberal, axat pe dezvoltare, este unul de succes. Județul Teleorman are șansa unui viitor bun daca oamenii vor vota PNL.
E suficient să ne uităm la județul vecin, Giurgiu, ca să ne convingem că adevărul este unul singur: doar PNL are rezultate concrete în ce înseamnă dezvoltarea localităților, atragerea de fonduri europene, crearea de locuri de muncă.
Care este oferta Partidului Național Liberal pentru Teleorman?
Partidul Național Liberal este singurul care a înțeles că în Teleorman doar dezvoltarea este soluția pentru a avea un viitor mai bun.
Autostrada București–Alexandria, construirea parcurilor industriale, valorificarea potențialului agricol, atragerea de fonduri europene toate acestea reprezintă o soluție pe termen lung pentru dezvoltarea economică a Teleormanului, pentru locuri de muncă mai bine plătite.
Teleormanul are potențialul de a deveni un pol important pentru economie, dar este nevoie de infrastructură pentru a valorifica acest potențial. Cu sprijinul vostru, vom continua să transformăm Teleormanul într-un județ accesibil, conectat și atractiv pentru investiții, astfel încât locuitorii să se bucure de un trai mai bun, fără să fie nevoiți să plece departe de casă.
Am văzut că un accent special este acordat agriculturii în programul PNL. Ce ar trebui făcut din acest punct de vedere?
Județul nostru are un potențial agricol fantastic și printre cele mai fertile terenuri agricole din România.
Primul și cel mai important aspect este să refacem sistemul de irigații. Cel mai important sprijin pe care îl putem acorda fermierilor este un sistem modern de irigații. În alte județe, irigațiile au dublat producția.
De asemenea, ne-am propus să sprijinim financiar fermierii, prin credite sau fonduri europene și să îi ajutam pe producători să-și vândă la un preț avantajos produsele.
Cum poate fi oprit acest exod al tinerilor din Teleorman?
Soluția este una singură: dezvoltarea economică a județului, dezvoltarea infrastructurii, atragerea de fonduri europene. Asta îmi doresc pentru elevii mei și pentru toți tinerii din Teleorman.
PNL poate asigura locuri de muncă mai bine plătite pentru tinerii teleormăneni, iar aceștia vor avea astfel șansa de a-și construi un viitor frumos, aici, în Teleorman.
Eu sunt convinsă că da, se poate să avem un viitor mai bun și aici, în Teleorman! Dar totul începe cu votul pe care oamenii îl vor da la aceste alegeri.
Politică
Klaus Iohannis a convocat noul Parlament pentru 20 decembrie. Anunțul Administrației Prezidențiale
Preşedintele Klaus Iohannis a convocat noul Parlament vineri, 20 decembrie 2024, la ora 14:00, la Palatul Parlamentului, în urma alegerilor legislative din 1 decembrie.
Iohannis a convocat noul Parlament pentru 20 decembrie 2024
„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, decretul privind convocarea Parlamentului României, ales la data de 1 decembrie 2024, în ziua de vineri, 20 decembrie 2024, la ora 14:00, la Palatul Parlamentului”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.
Lista noului Parlament conține 465 de nume, dintre care 331 sunt deputați, iar 134 senatori. Mandatele au fost împărțite după alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024:
- PSD: 123 de mandate (86 de deputați și 37 de senatori);
- AUR: 92 de mandate (64 de deputați și 28 de senatori);
- PNL: 72 de mandate (50 de deputați și 22 de senatori);
- USR: 59 de mandate (40 de deputați și 19 senatori);
- SOS: 38 de mandate (27 de deputați și 11 senatori);
- UDMR: 32 de mandate (22 de deputați și 10 senatori);
- POT: 32 de mandate (25 de deputați și 7 senatori);
- Minorități: 19 deputați.
Politică
Coaliție pro-europeană în Parlament: PSD, PNL, USR, UDMR și minoritățile anunță „angajamentul ferm pentru formarea unei majorităţi pro-europene în Parlamentul României, a unui guvern pro-european şi susţinerea unui posibil candidat comun pro-european la alegerile prezidenţiale”
PSD, PNL, USR, UDMR și minoritățile au anunțat, marți seară, la finalul unei ședințe, „angajamentul ferm pentru formarea unei majorităţi pro-europene în Parlamentul României, a unui guvern pro-european şi susţinerea unui posibil candidat comun pro-european la alegerile prezidenţiale”, potrivit news.ro.
Coaliție pro-europeană în Parlament: PSD-PNL-USR-UDMR
Partidele au precizat că, în cadrul primei întâlniri organizate în urma semnării Rezoluției comune de săptămâna trecute, au fost discutate câteva priorități esențiale. S-a discutat despre începerea dialogului pentru formarea rapidă a unui guvern pro-european.
„În zilele următoare, cele patru partide şi reprezentanţii Minorităţilor Naţionale vor lucra la un program comun de guvernare, bazat pe dezvoltare şi reforme şi care va avea în vedere priorităţile cetăţenilor României. Astfel, părţile au agreat să constituie o Comisie comună pentru realizarea programului de guvernare şi grupuri de lucru pe domenii de activitate”, arată partidele.
Acestea au convenit că este necesar un plan concret de eficientizare și de reducere a cheltuielilor publice și a birocrației în administrația publică. Totodată, s-a convenit și creșterea ritmului actual de investiții și a reformelor din PNRR.
„Momentul actual este unul decisiv pentru România. Este nevoie de o schimbare profundă, iar partidele pro-europene îşi asumă această responsabilitate. Partidele pro-europene se angajează să crească încrederea în instituţii şi în clasa politică, prin bună guvernare, transparenţă în cheltuirea banului public şi respect faţă de cetăţean”, se mai arată în comunicatul de presă.
Politică
USR cere Parlamentului revocarea lui Toni Greblă din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente
USR cere conducerii Camerei Deputaților și Senatului convocarea unei ședințe comune a celor două Camere ale Parlamentului pentru revocarea lui Toni Greblă din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP).
„Ce încredere pot avea alegătorii într-o instituţie care ar trebui să controleze fix finanţarea campaniei electorale, dar care nu se autosesizează pentru cheltuieli 0? Dar într-un om care, având funcţia de preşedinte al AEP, are legături dubioase cu apropiaţi ai candidatului extremist ajuns în turul II al prezidenţialelor, în timp ce soţia sa nu are nicio reţinere să facă făţiş campanie acestuia? Autoritatea Electorală Permanentă este instituţia ce ar trebui să asigure votul românilor, să le ofere certitudinea că alegerile se desfăşoară corect, că orice vot este liber exprimat şi apărat. Or, ceea ce am văzut la alegerile din iunie şi cele de acum arată că Toni Greblă este un pericol la adresa democraţiei din România. Sper ca PSD şi PNL să înţeleagă pericolul şi că acesta trebuie demis de urgenţă”, a declarat Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR, potrivit news.ro.
USR cere Parlamentului revocarea lui Toni Greblă din fruntea AEP
USR nu este la prima solicitare de revocare a lui Toni Greblă din funcția de președinte al AEP. Partidul a precizat că a cerut ca acesta să fie demis și după alegerile din data de 9 iunie. Potrivit formațiunii, solicitare a fost ignorată atunci, iar Toni Greblă a rămas să se ocupe și de alegerile parlamentare și prezidențiale.
„Toni Greblă a reuşit să compromită definitiv pilonul principal al unei societăţi democratice, respectiv procesul de votare şi de alegere a celor care conduc România. Aşa ceva nu poate fi trecut cu vederea. Toni Greblă a distrus încrederea românilor în dreptul câştigat în urmă cu 35 de ani, acela de a-şi alege liber reprezentanţii şi conducătorii atât la nivel local, cât şi la nivel central, alegerea preşedintelui ţării”, afirmă Narcis Mircescu, liderul senatorilor USR.
„Faptul că AEP a primit declaraţiile competitorului Călin Georgescu, potrivit cărora acesta ar fi avut 0 lei investiţi în campania electorală pentru prezidenţiale, indică grave deficienţe ale Autorităţii Electorale Permanente în exercitarea atribuţiilor de control, în condiţiile în care este de notorietate că o campanie electorală presupune costuri şi cheltuieli importante. Lipsa unor acţiuni de control concrete din partea AEP este cu atât mai flagrantă dacă o punem în oglindă cu faptul că Parchetul General s-a autosesizat cu privire la cheltuielile de campanie nedeclarate şi alte infracţiuni electorale asociate”, mai precizează USR.
-
Business8 luni înainte
Alexandria, al 4-lea cel mai rău oraș în care să trăiești, din toată România
-
Politică11 luni înainte
România ar putea plăti despăgubiri de miliarde din cauza Guvernului Cioloș, care a inclus Roșia Montană în patrimoniul UNESCO
-
Politică3 luni înainte
Proiectul Ralucăi Turcan devine realitate. Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate. Zeci de mii de sibieni vor beneficia
-
Politică6 luni înainte
Unde sunt parcurile industriale promise de Adrian Gâdea? Nicăieri. Vezi ce s-a ales de promisiunile mincinoase ale conducerii PSD Teleorman