Connect with us

Publicat cu

pe

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut mai multe declarații într-o emisiune, la Antena3, marți seara, în care l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis, omul de afaceri George Soros, multinaționalele și „statul paralel” pentru nefuncționalitățile din țară.

 

 

Liviu Dragnea a declarat că s-a încercat asasinarea lui anul trecut, în luna aprilie.

„S-a încercat asasinarea mea. Am avut o tentativă anul trecut. În aprilie. Au venit patru străini, au fost cazaţi la Athenee Palace, din ceea ce mi s-a spus și au stat trei săptămâni aici. Mă rog, am scăpat. Dar asta nu înseamnă că mi-am luat pază sau că o să-mi iau. Au ajuns în preajma mea. Suntem într-un stat parţial mafiot. Statul paralel este o mafie! Este o mafie!”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Întrebat dacă există un dosar sau se cercetează această tentativă, Dragnea a răspuns afirmativ: „Știu că s-a cercetat. Mai departe nu știu!”

Totodată, întrebat dacă a aflat cine i-a plătit pe cei patru străini, liderul PSD a răspuns: „Da, dar nu pot spune asta, un om foarte celebru în lume”.

Apoi, întrebat dacă se gândește la cineva din străinătate, adică la Soros, Dragnea a spus: „Nu mă gândesc la Soros, el se gândeşte la mine. Dar nu ştiu dacă aici era treaba asta”.

 

Despre protestul din 10 august.

Liviu Dragnea a declarat că în data de 10 august, ziua protestului din Piaţa Victoriei, unde au avut loc violențe, dar și abuzuri,  a vorbit la telefon cu premierul Viorica Dăncilă, cu Călin Popescu-Tăriceanu şi cu alţi câţiva colegi, dar nu cu ministrul de Interne, Carmen Dan.

„În 10 august am vorbit la telefon cu premierul, nu cu ministrul de interne, doamna premier era plecată, constituţional cred, am discutat despre ce se întâmplă, urmărea pe tabletă ce se întâmplă. Cu doamna ministru nu am vorbit, că nu am vrut să interferez, nu am sunat, nu m-a sunat. Am mai vorbit şi cu Tăriceanu, la telefon, am mai vorbit şi cu câţiva colegi”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a spus că a fost „o păcăleală cu mitingul diasporei” și o tentativă de lovitură de stat eșuată.

„Am văzut o tentativă de lovitură de stat eşuată, asta se dorea, asta se vorbea pe reţelele de socializare, ajungeau la mine foarte multe ziceri ale unora, vorbeau. Şi s-a văzut, ce a făcut Iohannis cu acea postare pe Facebook iresponsabilă din partea unui şef de stat, sa descurajezi jandarmii care au acţionat conform legii, conform regulamentelor lor, mult mai slab decât acţionează jandarmii din alte ţări UE sau în SUA. Să inciţi la violenţe, acea fată jandarm mai era puţin şi era linşată de nişte brute, cei care dădeau cu pumnii erau oameni? Acolo era vorba de intervenţia nejustificat de mare a jandarmeriei? Nu a zis unul nimic că au dat foc, incendiau tot ce puteau, dădeau cu orice în jandarmi, erau organizaţi. Am văzut o tentativă de a da jos guvernul prin violenţă”, a afirmat liderul PSD.

Liviu Dragnea a precizat că în timpul protestelor era la Neptun: „M-am uitat la televizor mai spre seară, pe la 7-8, 8 cred. Nu am primit nicio informare de la serviciile de informații. Nici una. SRI dă informațiile în flux normal președintelui, la restul, selectiv. Primesc foarte puține informații”.

 

„Omul negru” al momentului.

Liviu Dragnea a susținut că a ajuns „omul negru” al momentului pentru că s-a opus practicilor companiilor străine prezente pe piața din România de a face un profit imens fără a plăti la bugetul nostru toate taxele și impozitele.

„Este un grup de companii mari, nu toate, care au vrut și au și procedat în sensul acesta, ca să aibă activități în România, dar să nu verse la bugetul de stat toate taxele și impozitele așa cum face orice firmă românească. Este așa-zisa externalizare a profitului”, a spus Liviu Dragnea.

 

Suspendarea președintelui Klaus Iohannis și schimbarea premierului Viorica Dăncilă.

Liderul PSD Liviu Dragnea a susținut că guvernul Dăncilă nu va pleca pentru că vrea Iohannis, precizând că personal își dorește suspendarea președintelui, chestiune care încă nu s-a discutat încă în coaliție.

„Dacă vrem să-l suspendăm, îl suspendăm, pur și simplu. Eu aș vrea. Să vedem dl. Tăriceanu… dacă s-a schimbat”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea afirmă că se știe că Tăriceanu este mai reticent la ideea suspendării. „Ca în orice coaliție (…), se pare că el e mai echilibrat”, a menționat Dragnea.

Președintele PSD susține că nici vorbă de o răceală între el și liderul ALDE, ba dimpotrivă, a povestit că s-au întâlnit în ultimele zile de mai multe ori, au băut o bere-două și au mâncat niște pește împreună.

El a dorit să infirme afirmațiile potrivit cărora ar accepta schimbarea premierului pentru a declanșa o eventuală suspendare a președintelui Iohannis, în cazul în care acesta nu va fi de acord cu nominalizarea unui alt premier.

„Categoric nu o schimb. O susțin fără ezitare, e un premier foarte bun, trebuie să rămână până în 2020”, a afirmat Dragnea.

Președintele Camerei Deputaților a mai susținut că și Viorica Dăncilă „a început să fie o țintă, dar nici noi nu stăm cu mâinile în sân. Acest guvern nu va pleca că vrea Iohannis. A învățat repede cum să conducă un guvern și o face din ce în ce mai bine”, a punctat președintele Camerei Deputaților.

Întrebat dacă premierul are nevoie de sprijin moral în condițiile presiunilor la care este supusă, Liviu Dragnea a susținut că „trebuie să reziste și va rezista. Este o femeie decentă, nu este o femeie slabă”, a declarat președintele PSD.

Însă, el nu a exclus posibilitatea unei remanieri, menționând că personal este nemulțumit de activitatea unor miniștri. „Vom discuta despre activitatea miniștrilor” la Neptun, a spus liderul PSD.

 

„Statul paralel”.

Liderul coaliției de guvernare a mai susţinut că statul paralel este format din oameni importanți, din mai multe instituții. Liviu Dragnea susţine că preşedintele Klaus Iohannis şi directorul SRI, Eduard Hellvig, sunt în fruntea statului paralel şi sunt oamenii care prin diverse tactici încearcă să-l întăture.

„Statul paralel este format din oameni, din instituţii, din actuala conducere a SRI, din conducerea SPP, în frunte cu Pahonţu, din procuratură şi din alte instituţii. Toţi aceşti oameni au pus în faţa lor pe şeful statului, prima dată a fost Băsescu, acum este Iohannis. El doar crede că îi conduce, dar de fapt este condus. Nu ştiu dacă este doar Hellvig implicat din SRI, este un om la care am ţinut foarte mult, dar ceea ce ştiu este că el nu-i controlează pe cei din statul paralel. Asta este ceea ce am vrut să spun despre Eduard Hellvig”, a declarat Liviu Dragnea.

 

„Proteste la poarta” președintelui Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea a declarat că este foarte posibil ca PSD să înceapă „protestele la poarta” preşedintelui Klaus Iohannis, deoarece „există o fierbere foarte mare” în partid.

„Există o fierbere foarte mare în partid – asta e fierberea, nu scrisorile unor colegi şi colege – că de ce nu începem şi noi protestele la poarta lui Iohannis? Şi este foarte posibil să începem lucrul ăsta. O să avem un Comitet Executiv la sfârşitul lunii şi o să decidem. Nu cu pietre, nu cu foc, nu cu cuţite, nu cu bătut jandarmi – proteste cum am mai făcut. (…) N-am vorbit cu niciun coleg asta, eu vă spun doar ce îmi vine de la colegii din judeţe”, a declarat Dragnea, la Antena 3.

 

Liviu Dragnea a mai afirmat că „Iohannis nu lasă nimic fără să blocheze. Acum blochează rectificarea bugetară? De ce? Pentru ca unii să cheltuie în continuarea banii pe care nu i-au cheltuit. Deja la ora la care vorbim scrisoarea a ajuns la Cotroceni. Adică există o treime din membri pentru a convoca CSAT. Eu nu cred că mai trebuie să fie aceasta procedură. Rectificarea avizată de CSAT. Deciziile ministerelor. Totul trebuie să treacă prin CSAT. Nu se mai poate continua așa. O serie de miniștri au semnat pentru convocarea CSAT. Practic au convocat CSAT.”

 

Sursă foto: Arhiva Hepta.ro

Citește mai departe
Apasă pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Ciucă, despre renunţarea de către PNL şi PSD la candidatura lui Cîrstoiu: Am constatat că nu reuşeam să îndeplinim obiectivul

Publicat cu

pe

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, la Băileşti, că decizia PNL şi PSD de a renunţa la susţinerea candidatului comun Cătălin Cîrstoiu la funcţia de primar general al Capitalei şi a avea candidaţi separaţi a venit în baza unei analize care arăta că astfel cele două formaţiuni nu reuşeau să îşi îndeplinească obiectivul de a câştiga alegerile în Bucureşti.

Întrebat cum s-a ajuns la ideea unei candidaturi separate la Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a spus că liberalii şi social democraţii au considerat că este bine să ia o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale.

„A fost o analiză pe baza datelor despre modul în care evolua candidatul comun ales de coaliţie şi în momentul în care s-a identificat faptul că nu reuşim să ne îndeplinim obiectivul, am considerat că este bine să luăm o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale. De cealaltă parte, considerăm că este important ca alături de mesajele pe care le-am dat legate de echilibru şi stabilitate, inclusiv în campania electorală, să facem trecerea de la o campanie negativă la una pozitivă, să lăsăm bucureştenilor şansa să aleagă între patru candidaţi, pentru că orice soluţie am fi ales cu un candidat comun, fie din partea PSD, fie din partea PNL, ar fi maximizat şansele primarului în funcţie sau ale candidatului deja înscris, care, aşa cum arată sondajele, au şansele cele mai mari. Această situaţie ducea la o confruntare doar între doi candidaţi”, a spus Ciucă, aflat marţi într-o vizită în judeţul Dolj.

Preşedintele PNL a mai afirmat că în acest moment se poate vorbi despre o resetare a competiţiei politice şi în felul acesta „electoratele, atât cel liberal, cât şi cel social-democrat pot să intre cu o altă speranţă”.

Despre candidatul PNL, Sebastian Burduja, preşedintele PNL a afirmat că acesta este singurul candidat care nu a fost niciodată în funcţia de primar.

„Din perspectiva PNL, venim cu un candidat care este o opţiune nouă, diferă de ceilalţi pentru că nu este în funcţie, nu a fost niciodată în administraţie la nivel local”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă medicul Cîrstoiu va primi o funcţie în Guvern, Ciucă a răspunss că „nici nu s-a pus problema”. „A fost o discuţie cât se poate de decentă pe cifre, era clar că nu există nicio speranţă să putem recupera, motiv pentru care s-a luat această hotărâre”, a afirmat preşedintele PNL.

Citește mai departe

Politică

Ciolacu: Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie; Gabriela Firea, cea mai bună alegere

Publicat cu

pe

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat marţi că decizia ca PSD şi PNL să meargă cu proprii candidaţi la Primăria Capitalei a fost „dificilă”, dar este soluţia corectă şi a afirmat că Gabriela Firea este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care „îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”.

„Decizia ca PSD şi PNL să meargă cu propriii candidaţi la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluţia corectă pentru bucureştenii condamnaţi de patru ani la frig, mizerie, poluare şi trafic blocat care, în loc de soluţii, aveau de ales acum doar între incompetenţă şi circ!”, a afirmat Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democraţilor a punctat că Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie, iar acesta nu poate fi decât Gabriela Firea.

„Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie şi este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraişte de Nicuşor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti! Este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă”, a spus Ciolacu.

În altă ordine de idei, premierul i-a mulţumit lui Cătălin Cîrstoiu pentru efortul depus în această perioadă şi i-a urat succes Gabrielei Firea în competiţia electorală pentru funcţia de primar general.

Citește mai departe

Politică

Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie

Publicat cu

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat „un model liberal de administraţie”.

„Toate aceste cancanuri (…) este neplăcut pentru bucureşteni. Din respect pentru ei, trebuie să să mergem înainte şi să le prezentăm un model liberal de administraţie”, a spus ministrul Energiei, adăugând că „întotdeauna” a pus interesul oamenilor „mai presus”.

„Îmi doresc să văd o campanie fără atacuri între niciunul dintre participanţi, să fie o campanie altfel, pentru democraţia adevărată. Aşa trebuie să fie România, după 34 de ani, în care să vorbim realmente pentru bucureşteni pe soluţii, pe programe, pe investiţii, cum ar trebui să arate o capitală europeană. Asta este miza. Poate Bucureştiul să dea exemplul unei altfel de campanii?”, a arătat Sebastian Burduja, conform Agerpres.

Ministrul Energiei îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis în vizita sa oficială în Coreea de Sud.

Coaliţia a decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice.

Sursele au precizat că cei doi candidaţi la Primăria Capitalei nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare