Connect with us

Business

HS Timber Group – tehnologie la cel mai înalt nivel în prelucrarea lemnului

Publicat cu

pe

HS Timber Group a făcut din prelucrarea sustenabilă a lemnului un standard internațional în materie.

Spre exemplu, tehnologiile de vârf dezvoltate au făcut ca fabrica din Comănești, din județul Bacău, HS Baco Panels, să devină cea mai mare fabrică de panel într-un singur loc din lume. În lanțul de producție de la Comănești, eficiența a fost mereu o prioritate. Cu o investiție de 35 de milioane de euro și 14 ani în care s-a dezvoltat continuu, fabrica și-a triplat capacitatea de producție și și-a dublat forța de muncă.

Aici nu se pierde nimic din cheresteaua care intră pe poarta fabricii. Chiar dacă lemnul de calitate inferioară nu ar putea fi valorificat în alte locuri, acesta se transformă la Comănești în materiale folosite în industria mobilei, a designului interior sau a construcțiilor.

Un alt exemplu al tehnologiilor de vârf de la HS Timber Group, îl reprezintă și Timflow, sistemul de trasabilitate prin GPS, implementat în 2017 ca parte a planului de acțiune pentru un lanț de aprovizionare sigur și sustenabil.

Cu ajutorul acestuia, compania se asigură că toate transporturile îndeplinesc cerințele Sistemului Due Diligence. Astfel, lemnul nu provine din Parcuri Naționale sau din alte arii protejate. Anul trecut, sistemul Timflow a înregistrat 24.000 de transporturi.

Despre utilitatea acestuia în țara noastră, Adrian Lucan, managerul Departamentului de Control și Certificare a Lanțului de Aprovizionare la HS Timber, explică: „Timflow a pus bazele pentru urmărirea eficientă a lemnului și suntem mândri că această soluție are succes în România. Transparența crește încrederea, în special în țările cu risc ridicat.”

Un alt pilon pe care HS Timber Group se axează prin intermediul tehnologiilor folosite îl reprezintă producerea energiei verzi. În acest sens, parcul fotovoltaic de la fabrica de panel HS Baco Panels din Comănești este exemplul perfect al implicării în eficiență energetică.

„Este foarte important pentru întreg lanțul nostru de producție să utilizăm eficient energia si resursele cu care lucrăm. Ca să ne atingem țintele în materie de sustenabilitate, investim în unitățile noastre de producție utilaje, echipamente și vehicule de ultimă generație,” spune directorul HS Baco Panels, Alexandru Agache.

Prin investiții constante în echipamente, utilaje și oameni, HS Timber Group a reușit să facă o schimbare reală în comunitățile în care activează și să contribuie într-un mod sănătos la dezvoltarea industriei de prelucrare a lemnului.

Citește mai departe
Apasă pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Business

Burduja: România își consolidează perspectivele de hub energetic pe harta Europei prin participarea la Coridorul Verde

Publicat cu

pe

România își consolidează perspectivele de hub energetic pe harta Europei pentru o energie mai sigură, mai ieftină și mai curată, prin participarea la proiectul Coridorul Verde, a scris, luni, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, pe pagina sa de Facebook.

‘Astăzi (luni, n.r.), la reuniunea ministerială de la Budapesta, împreună cu omologii din Ungaria, Azerbaidjan, Georgia și Bulgaria am discutat despre Coridorul Verde, cel mai mare proiect energetic verde din Uniunea Europeană. Acesta va conecta energia din surse regenerabile produsă în cele cinci țări, iar România joacă un rol central. Coridorul Verde va include cel mai lung cablu submarin în curent continuu din lume, de peste 1100 km. Prin participarea la acest proiect, România își consolidează perspectivele de hub energetic pe harta Europei pentru o energie mai sigură, mai ieftină și mai curată – în această ordine de priorități’, a notat Burduja.

Potrivit ministrului, proiectul este evaluat la peste 10 miliarde euro și a fost lansat la București în 2022, în prezența președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

‘Tot astăzi, am semnat împreună cu Szijjarto Peter, ministrul afacerilor externe și comerțului de la Budapesta, Acordul între Guvernul României și Guvernul Ungariei privind măsuri de solidaritate pentru asigurarea securității aprovizionării cu gaze naturale. Într-un moment foarte complicat pentru Europa, dar mai ales pentru regiunea în care ne aflăm, consolidăm cooperarea în domeniul energiei cu țările vecine’, a adăugat Burduja.

În opinia sa, singura soluție este ‘să strângem rândurile, pentru a fi mai bine pentru toți’. Ministrul Energiei a subliniat că România și Ungaria își asumă responsabilitatea de a reacționa rapid în situații de criză, pentru a proteja consumatorii din cele două țări, fără a afecta piața internă.

‘Am prezentat și stadiul proiectului Neptun Deep și am reiterat că România joacă un rol activ pentru reducerea dependenței europene față de gazul rusesc. I-am spus și ministrului maghiar: nu ne deranjează deloc să înlocuim dependența Ungariei față de Rusia cu o dependență față de România. Suntem un partener corect, cu valori europene. Măi mult, strict din ceea ce nu vom avea nevoie pentru consumul intern, vom putea exporta la un preț bun, în interesul românilor – pentru dezvoltare, locuri de muncă și creștere economică’, a mai scris Burduja.

În continuare, rămâne de maximă urgență ca statele central-europene să își dezvolte interconectările către granița de est a UE, ca Europa să continue să își diversifice sursele de energie și să își mărească producția, a punctat ministrul.

‘Sunt pași mari pe care continuăm să îi facem și nu ne vom opri, indiferent de manipulări și de încercările de destabilizare ale celor care nu vor nici o Românie, nici o Europă pe picioarele lor, fără dependențe energetice toxice’, a adăugat Sebastian Burduja.

Citește mai departe

Business

Discuții pe tema acordului comercial UE-Mercosur purtate de CCIR cu reprezentanții guvernului Republicii Panama

Publicat cu

pe

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl Mihai Daraban, împreună cu secretarul general al organizației, dl Ovidiu Silaghi, au avut o întâlnire oficială cu reprezentanți ai guvernului Republicii Panama, eveniment organizat la sediul Ministerului de Externe panamez. Conducerea CCIR a fost însoțită de ambasadorul României în Republica Columbia, E.S. dl Manuel Pleșa.

Discuțiile dintre oficialii români și cei ai guvernului panamez, la care au participat reprezentanții companiilor care fac parte din delegația misiunii economice în Panama, s-au concentrat pe aspecte privind cooperarea bilaterală în diferite domenii cu potențial economic semnificativ, dar și pe analiza efectului acordului comercial Uniunea Europeană (UE) – Mercosur (ale cărui negocieri au fost finalizate la sfârșitul anului trecut) asupra economiilor celor două state.

În acest sens, s-au purtat discuții punctuale cu reprezentanții ministerului afacerilor externe, cu cei ai ministerului industriei și comerțului panamez, ai secretariatului național pentru energie, precum și cu cei ai ministerului turismului din Panama.

„Încheierea acordului comercial UE-Mercosur marchează o etapă istorică în consolidarea legăturilor dintre aceste două regiuni, reprezentante ale unor piețe care însumează peste 700 de milioane de consumatori și care poate genera creștere economică și un număr însemnat de noi locuri de muncă.  În același timp, cunoaștem faptul că există controverse legate de impactul acordului asupra industriei alimentare, mai mulți agricultori din state UE fiind îngrijorați de o eventuală concurență neloială. Tocmai de aceea, ca principală organizație de promovare a intereselor oamenilor de afaceri din România, CCIR își propune ca prin astfel de discuții să clarifice cât mai mult posibil orice fel de problemă care ar putea apărea în relațiile economice dintre mediile de business implicate”, a declarat președintele CCIR, dl Mihai Daraban.

Citește mai departe

Business

Oportunități de afaceri în America Centrală pentru companiile românești din domeniul energiei regenerabile

Publicat cu

pe

În cadrul misiunii economice desfășurată în America Centrală, conducerea Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) și reprezentanții companiilor care fac parte din delegația țării noastre, au avut o întâlnire cu secretarul general al Administrației Maritime a Republicii Panama, dl Volney Guinard Estripeaut.

Urmare acestor discuții, industria energiei regenerabile, în principal energia eoliană în sistem offshore, a fost identificată ca principal domeniu în care comunitățile de afaceri din cele două state pot coopera, avându-se în vedere experiența la nivel european a antreprenorilor români.

Președintele CCIR, dl Mihai Daraban, a subliniat faptul că „există un interes comun al celor două state de a coopera în domeniul energiei eoliene în sistem offshore, această industrie reprezentând o componentă majoră în strategia de dezvoltare a Administraţiei Maritime a Republicii Panama, cu accent pe realizarea unor instalații adecvate profilului geografic al acestei țări. Din delegația României, prezentă la această misiune economică, fac parte companii care performează la nivel european în industrie și care sunt în discuții avansate cu partenerii panamezi în ceea ce privește colaborarea în proiecte de interes comun. De altfel, rolul CCIR este acela de a facilita astfel de contacte între comunitățile de business și de a acorda tot suportul necesar pentru ca mediul de afaceri românesc să reintre pe piețe comerciale importante”.

Secretarul general al Administrației Maritime a Republicii Panama, dl Volney Guinard Estripeaut, a apreciat implicarea CCIR în ceea ce privește organizarea unor astfel de evenimente destinate mediilor de afaceri din cele două state, subliniind faptul că este nevoie de experiența companiilor românești care activează în domeniul energiei regenerabile. „Trebuie să ținem cont de faptul că Planul Național de Energie al Republici Panama 2015-2050 stabilește ca, până în 2030, aproximativ 15% din energie să provină din surse regenerabile, iar până în 2050 acest procent să urce până la 50%”, a declarat oficialul panamez.

Citește mai departe

Facebook

Articole Populare